הולטר - אירועי טכיקרדיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

05/02/2024 | 16:08 | מאת: נתי

בצעתי הולטר לב 24 שעות. בריא בד"כ. ההולטר בוצע עקב פלפיטציות. קצב בסיסי : קצב סינוס מהירות ממוצעת : 84 פעימות לדקה מהירות מינימלית : 64 פעימות לדקה  מהירות מקסימלית : 139 פעימות לדקה סה"כ אירועי פאוזה :  הארוך ביותר :  סה"כ אירועי ברדיקרדיה : 0  הארוך ביותר : סה"כ אירועי טכיקרדיה : 484 הארוך ביותר : 324 פעימות    אירועים ממקור חדרי לא נצפו. אירועים ממקור על חדרי נצפה APC   בודד במשך הבדיקה.  הפרעות הולכה לא נצפו.  שינויים משמעותיים בקטע ST לא נצפו. סיכום והערות קצב סינוס. מהירות מינימלית 64 פעימות לדקה, מהירות מקסימלית 139 פעימות לדקה וממוצע 84 פעימות לדקה . בשעות היום נצפו קטעים קצרים של סינוס טכיקרדיה עד למהירות מקסימלית של 144 פעימות לדקה. APC's  בודד.    רציתי לדעת מה זה אומר הארועי טכיקרדיה המרובים שהיו? מסוכן? מצריך טיפול? כמו כן, לא הבנתי מה זה אומר בעצם שהיו 484 אירועים - האם זה אומר שבמשך היממה 484 פעמים הדופק קפץ? וכשכתוב שהארוך ביותר היה 324 פעימות - זה אומר שהיה 324 פעימות בדקה?? כל פעם שהדופק עולה מעבר ל 100 נספר כאירוע טכיקרדיה? גם אם עשיתי אז פעילות גופנית?

אתחיל מהסוף כן, ההולטר לא יודע להבחין מתי נעשתה פעילות גופנית ולכן מחשיב את העליה בדופק כטכיקרדיה. 324 פעימות הן מס הפעימות הרצופות, לא הקצב חדקה. המשמעות של הטכיקרדיה העלייתית תלויה כמובן בגורמים נוספים - גיל, מחלות רקע, תלונות, הסיבה לביצוע הבדיקה, הפיזור שלהם לאורך היממה ועוד ועוד. ממליצה להוועץ בקרדיולוג ולהביא עמך את פירוט הבדיקה

מנהל פורום קרדיולוגיה