מפל לחצים במסתם ביולוגי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/03/2024 | 17:48 | מאת: דורון כץ

לאחר בדיקת אקו לב, 5 שנים מהחלפת מסתם ביולוגי. מסתם אורטאלי תותב ביולגי פתיחה סבירה , מפלים מוגברים 0.4 dvi ללא דלף, מבנה מסתם תקין triv tr 29mmHg . EF 68%. יש מקום לדאגה נאמר שהמצב סביר ? מנסה להבין. תודה רבה

מפלים מוגברים על מסתם תותב יכולים להיות ממצא תקין (למשל אם הותקן לכתחילה מסתם קטן, ואז המפלים יהיו מוגברים כבר מיד לאחר הניתוח) או לא תקין (למשל אם מתחיל תהליך ניווני כלשהו של המסתם). כדאי בכל אופן להיות במעקב מרפאת מסתמים, ולהגיע עם כל בדיקות האקו מהעבר.

מנהל פורום קרדיולוגיה