תיאור מצב לדעתך אשמח

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/12/2023 | 23:13 | מאת: Hilit

שלום לך וברכה 1. הדופק שלי חלש כאשר אני שמה יד בצוואר להרגיש אותו הוא מורגש אצלי חלש כזה מבחינת הדפיקות עצמן הן חלשות.. עשיתי בדיקות מקיפות ויסודיות בלב בשנה האחרונה עשיתי פעמיים אקו לב לשקט הנפשי שלי. יצא תקין אבל אציין שחליתי בפעם ראשונה בקורונה באוקטובר 2023 לראשונה בחיי וזה היה 3 ימים בדיוק ללא תסמינים קשים. כדאי בגלל שחליתי בקורונה לחזור על בדיקת האקו לב דופלר ? מלחיץ אותי שהדופק מורגש חלש.. הוא 55-57 פעימות בדקה. לחצי דם 110 על 75 לפעמים 129 על 82. דופק חלש לפעמים יש לי פאוסות של שניה אחת טווח פעימה לפעימה . ככה כבר שנה הקטע עם הפאוסות הבודדות לשניה בין פעימה לפעימה. קורה 4 פעמים ביום בערך. פעימות מוקדמות בבמוצע ליום 500. הפרעת הולכה יש ברקע אבל לא בכל אקג היא מופיעה ICRBBB פוחדת מדום לב 🙏🥺 אני קוראת על מקרי דום לב של משפחות של נפטרים ונחרדת מזה מיד. אילו הפרעות הולכה בעצם גורמות לדום לב לדעתך? והאם אני צריכה לחזור על האקו לב מאחר שעשיתי את האחרון בינואר 2023 בידיוק לפני שנה . בקורונה חליתי לפני 3 חודשים לשלושה ימים. תודה לך

26/12/2023 | 23:32 | מאת: Hilit

שכחתי להוסיף ברשותך ששלושה ימים ברצף ישנתי בלילה עם מכנס טייץ מאוד צמוד קראתי באינטרנט שקריש ברגל יכול לגרום לדופק מוחלש ובקושי מורגש כששמים את היד בצוואר 🙏🥺

ערב טוב. אם נבדקת על ידי רופא ועברת את כל הבדיקות אז אין סיבה מיוחדת לדאגה. פעימות מוקדמות הן מצב שכיח ועל פי רוב לא מסוכן. אין צורך לישון עם טיץ צמוד. בירור מעמיק יותר נעשה אם היה מוות פתאומי בגיל צעיר במשפחה הקרובה. אחרת, ובהנחה שאין חלילה ארועים חוזרים של איבוד הכרה, אז הסבירות למחלה לבבית משמעותית נמוכה.

מנהל פורום קרדיולוגיה