קצב ירידה בדופק לאחר אימון אירובי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/01/2024 | 16:29 | מאת: גיא

בן 29 אני עושה הליכה פעם - פעמיים בשבוע במשך 40 דק' במכשיר הליכה בקצב קבוע של 6 קמ"ש ללא שיפוע. אחרי 10 דק' הדופק מגיע ל 150 אחרי 20 דק' הדופק מגיע ל 160 אחרי 30 דק' הדופק מגיע ל 170 כמה דק' לפני 40 דק' מתחילת ההליכה אני מוריד את המהירות בהדרגה וגם הדופק כמובן מתחיל לרדת בהדרגה, ויורד מהמכשיר. לאחר ההליכה אני נח חצי שעה (בישיבה). כשאני מתיישב הדופק הוא 108. לאחר 5 דק' מנוחה עדיין 108. לאחר 10 דק' מנוחה עדיין 108. לאחר 15 דק' מנוחה יורד ל 104. לאחר 20 דק' מנוחה יורד ל 100 לאחר 25 דק' מנוחה יורד ל 96 אחרי חצי שעה מנוחה עדיין 96 (דופק מנוחה רגיל אצלי הוא בין 72 ל 88) האם קצב ההתאוששות לא איטי מדי? האם זה מראה על איזושהי בעיה בלב? (קראתי פעם שדופק התאוששות לאחר 5 דקות מהפסקת הפעילות אמור לרדת מתחת ל 100) אציין שלפני מספר חודשים עשיתי בדיקת ארגומטריה שיצאה תקינה, אך כושר גופני בינוני: המאמץ הופסק אחרי: 05:50 דק' בעומס של 7.00 METS בשלב 2

ירידת דופק איטית לאחר מאמץ יכולה לעיתים לרמז על כושר גופני נמוך מהממוצע. ניתן לשפר את הכושר על ידי פעילות גופנית סדירה בתדירות גבוהה, בשאיפה ל150 דקות פעילות בשבוע

מנהל פורום קרדיולוגיה