טרגילצירידים ובדיקת דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/02/2024 | 20:42 | מאת: יקי

דוקטור שלום אם לפני בדיקת דם אכלתי קוראסון ושתיתי קפה האם תוצאת בדיקת הדם של טרגיליצרידים יכולה לקפוץ מ 220 בבדיקה הקודמת ל 370? או שאין קשר? וזו התוצאה

טריגליצרידים מושפעים מאוד מן המזון שאנו צורכים. יחד עם זאת, ההשפעה על המדדים בדם אינה מיידית בטווח של שעות. שני הערכים שציינת הם גבוהים מהנורמה - רמות הטריגליצרידים צריכות להיות נמוכות מ135. כדאי להפחית צריכת משקאות מתוקים, מאכלים עתירי סוכר ושומן רווי, וכן מצריכת כמויות גדולות של אלכוהול. פעילות גופנית יכולה גם היא להוביל לשיפור משמעותי בתוצאות.

מנהל פורום קרדיולוגיה