יתר לחץ דם ריאתי - בדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

08/02/2024 | 17:33 | מאת: דינה

שלום רב דר' אני בת 62 וחצי, מטופלת הכדורים להורדת לחץ דם, מקבלת נורמיטן 25. מ"ג ואוקסר של 50 מג" לפני 4 חודשים איבדתי הכרה בשירותים, לפנות בוקר, הופניתי עי רופא נוירולוג לעשות סדרת בדיקות (סינקופה) עשיתי הולטר לחץ דם 24 שעות- תקין הולטר לב 24 שעות ביממה קתרין אתמול ביצעתי אקו לב, . תוצאות חדר שמאלי בגודל תקין, עובי דפנותיו תקין , תפקודו הסיסטולי תקין, ללא הפרעה אזורית בהתכווצות, תפקודו הדיאסטולי תקין, ללא הפרעה בזרימה באפק מוצא חדר שמאל עליה שמאלית בגודל תקין עליה ימנית תקינה חדר ימין בגודל תקין, התכווצותו תקינה מסתם אאורטלי תלת עלי, תקין אי ספיקה מיטרלית קלה אי ספיקה טריקוספידאלית קלה, מפל 40 ממ"כ Ivc קוטר תקין, 14 מ"מ, עם תמט נשימתי תקין לחץ ריאתי מעורך בכ-43 ממ"כ לא הודגם נוזל פריקדיאלי מחיצה בינעלייתית תקינה, לא נצפה דלף בדופלר צבע שורש האאורטה והאאורטה העולה אינם מורחבים הזרימה תקינה בקשת 60% לסיכום : רשום ממצא בעל חשיבות קלינית מה משמעות יתר לחץ דם ריאתי מה ניתן לעשות רופא משפחה לא התייחס , אמר שיש הרבה אנשים שחיים עם זה בנוסף , ברצוני לציין , בחודש מרץ 2023, הרגשתי קוצר נשימה וטופלתי במשאפים - רלבר וגם איירובנט, הייתה הטבה, בחודש מאי 2023 , חליתי בקורונה- שוב הייתי עם תחושת קוצר נשימה וטופלתי באינהלציות של איירובנט ומשאף סטרואידים פלקסוטייד 250 2 שאיפות פעמיים ביום ואף אושפזתי בבית חולים וטופלתי עם התרופה לקורונה, ( הוגדרתי במצד קל) בחודש ינואר השנה , שוב נדבקתי מקורונה, ואחרי שבוע התחלתי להרגיש קשיים בנשימה עם תחושה של ליחה בסיפונות, פניתי לרופא ריאות, נתן לי אנטיביוטיקה רוליד ולהמשיך משאפים, ( לא שמע צפצופים וחרחורים) אודה לקבל חוות דעתך תודה מראש

קשה לתת חוות דעת מדויקת על המקרה מבלי להתרשם קלינית ולחקור עוד קצת את הארוע של איבוד ההכרה. לפי הנתונים ששלחת, אין באמת ממצא המכוון לבעיה חד משמעית שמקורה בלב ויכול להסביר את הארוע...

12/02/2024 | 20:27 | מאת: דינה

תודה רבה דר' קרן איזה בירור נוסף עליי לעשות??

הייתי מתחילה בבדיקה מסודרת במרפאה.

13/02/2024 | 19:33 | מאת: דינה

תודה רבה דר' קרן

מנהל פורום קרדיולוגיה