אבחון מיקסומה או פיברואלסטומה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/01/2024 | 14:02 | מאת: 1234

הומלץ על ניתוח הוצאה, מה הסיכונים? יש דרך אחרת להוציא מלבד ניתוח

אני מניחה שאובחנה מסה צמודה לאחד המסתמים ושהתקבלה המלצה להסיר אותה. כדי להבין טוב יותר את המקרה חסרים פרטים רבים מאוד כמו גודל המסה, המראה שלה, השינוי לאורך הזמן, מחלות הרקע, הגיל וכו. בכל אופן מסה לבבית מוסרת רק בניתוח. אפשר להוועץ במנתח לב חזה ולהבין מהן הגישות הניתוחיות המתאימות למקרה הספציפי.

12/01/2024 | 10:03 | מאת: 1234

שלום בת 55 ללא מחלות רקע מלבד לחץ גם מטופלת בתרופות באבחנה רשום מסתם תלת עלי ממצא אקוגני בעל מבנה מעוגל 8*7 ממ ממוקם מעל גבעול עם מרקם פילופורמי אשר מחובר לעלהימיני פונה לכיוון אאורטה האם הניתוח להומאה מסוכן?

שוב, חסרים פרטים. אני ממליצה לפנות למרפאה לייעוץ מסודר עם כלל בדיקות האקו שנעשו לאורך השנים. כדאי להגיע עם הדיסקים כדי שהרופא.ה יוכל להתרשם מסרטי ההדמיה.

מנהל פורום קרדיולוגיה