פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות
הפורום עוסק בפרוקטולוגיה ובכירורגיה של המעי. מחלות המעי כוללות גידולים של המעי הגס, מחלות מעי דלקתיות, כולל קרוהן וקוליטיס, והפרעות בתפקוד המעי. תחום הפרוקטולוגיה כולל את מחלות פי הטבעת, טחורים, פיסורה, פיסטולה פריאנאלית, סינוס פילונידלי, הפרעות בשליטה בסוגר פי הטבעת, צניחה (פרולפס) של הרקטום, קושי בהתרוקנות (עצירות), ועוד. תחום הפרוקטולוגיה עוסק ברובו במחלות הפוגעות באופן ניכר באיכות חיי הסובלים מהם, וברוב המקרים ישנן שיטות יעילות לטיפול בבעיות אלו. בשנים האחרונות ישנה התקדמות רבה בתחום זה וטכניקות חדשות פותחו לטיפול ברבות מהבעיות הפרוקטולוגיות.
5419 הודעות
5255 תשובות מומחה


22/07/2019 | 00:43 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, אני בן 34 ללא מחלות רקע. לפני כחודש החלו אצלי כאבים ממוקדים בבטן ימנית עליונה למשך כמה שבועות. בירור us בטן ובדיקות מעבדה כולל מדדי דלקת ותפקודי כבד תקינים. לאחר מכן הפוגה שלאחריה חזרו אותם הכאבים אך הפעם בלויית תמונה קלינית של וירוס בטן (חום עד 38, נפיחות, גזים, בחילה ושלשולים). לאחר הפסקת השלשולים הופיעה בימים האחרונים הבעיה שמטרידה אותי מבחינה פרוקולוגית והיא באה לידי ביטוי באפיזודות של גרד רקטלי חזק ובעת מאמץ למתן צואה הפרשה שקופה סמיכה במראה שומני ובריח חזק ולא נעים. במה נשמע שמדובר? תודה

שלום רב, קשה לומר בדיוק במה מדובר רק על סמך הסיפור. אבל ברור שאתה צריך להיבדק בהקדם גם ע״י פרוקטולוג כדי לוודא שאין זיהום סביב פי הטבעת כמו אבצס לאור ההפרשה שאתה מתאר. ובמקביל להיבדק גם ע״י גסטרואנטרולוג, כי כשמחברים את כל הסיפור יחד עולה חשד מסויים למחלת מעי דלקתית. ייתכן שהכל באמת היה רק משהו וירלי, אך אם אתה ממשיך לסבול מסיפטומים שונים כפי שאתה מתאר אזי חשוב ללכת גם לרופא גסטרו. לשקול ביצוע קולונסוקופיה.

21/07/2019 | 12:29 | מאת: כ"ל

אמא שלי, בת 55, סובלת בשבוע האחרון מכאבים ומצריבה בפי הטבעת. באופן קבוע וללא קשר ליציאות. ללא גרד. מצורפת תמונה. נודה מאוד לייעוץ

שלום, יכולות להיות לכך סיבות רבות. קשה לומר מה הבעיה ללא בדיקה מסודרת במרפאה. אני לא מצליח לראות את התמונה. בכל אופן עליה להיבדק ע״י פרוקטולוג.

שלום וברכה, אני פונה אליך בשאלה לאחר שהייתי אצל כמה וכמה רופאים ולא יודעים מה הבעיה שלי. אקדים ואומר עברתי ניתוח במהלך היותי בהריון בשבוע 29 להריון הניתוח היה חירום בגלל חסימת מעיים (אינדסוספשיין) היתבשלות מעי קרתו לי חלק מהמעי הדק. לאחר מכן הגעתי שוב לבית חולים בשבוע 38 להריון עם הידבקות חסימת מעיים חלקית והחליטו לילד אותח לפני הזמן בלידה טבעית עם זרור. לאחר הלידה הייתי בצום שבוע ואז התחלתי לאכל בהדרגה ע"פ ההנחיות של הכירוגים. מאז שהתחילו לי היציאות אחרי הלידה זה תמיד היה שלשולים, לפעמים מיימים ולפעמים צפים על המים. כיום אני כבר חודשיים וחצי אחרי הלידה ועדיין משלשלת ויש לי גם לפעמים יציאות עם דם, וריר עם דם על היציאה עצמה. המנתח שלח אותי לעשות מספר בדיקות כגון: סיטי, בדיקות צואה של כמה סוגים לשלול חיידקיים או וירוסים (הכל יצא תקין) בדיקות דם(תקין) . הלכתי גם לגסטרולוג שעשה לי בדיקות , ולאחר שהכל יצא תקין אמר שאולי זה בעיה בעיכול ונתן לי כדורים לקיב קיבה ואינזימים לפירוק האוכל. חשוב לי לציין שמלפעי 3 שנים התחילה לי רגישות ללקטוז ככה שאני לא נוגעת כיום במוצרי חלב. אני בכללי בדיטה קשוחה בגלל הניתוח במעיים והשילשולים והאי סבילות ללקטוז. בכל אופן המצב לא משתפר ואני באמת מותשת מה אפשר לעשות???

שלום רב, אכן סיפור מורכב ולא ברור. אבל רושם שבשלב הזה הבעיה אינה כירורגית ואינה קשורה לניתוח המעיים שעברת. אני חושב שחשוב למצות ולהשלים הבירור אצל הגסטרואנטרולוג. האם ביצעת בדיקת קולונסוקופיה? שלשולים עם ריר ודם מעלים חשד מסויים למחלת מעי דלקתית ולשם כך חשוב לבצע קולונוסקופיה כולל כניסה למעי הדק.

18/07/2019 | 17:49 | מאת: אני

שלום רב ,ילדתי לפני עשרה חודשים ונוצרה פיסורה. לאחר מאבק איתה של חודשים הייתה בבדיקה ונאמר לי כי היא עברה ויש רק צלקת קטנה. הרופא אמר שחייב לבדוק בדיקה ידנית בפי הטבעת. מאז הבדיקה כאבים עזים באזור פי הטבעת ודימום. יש לציין שהכאב הוא לא בצד של הפיסורה ולכן לא ממנה. האם בדיקה רקטאלית יכולה להזיק כל כך? סובלת כבר שבוע וחצי! מתוסכלת שהגעתי לרופא ללא כאבים ויצאתי ממנו כאובה

זה באמת מתסכל, אבל קשה לומר אם הבדיקה יכולה להזיק עד כדי כך. זה נשמע לא סביר. יכול להיות שהבדיקה עוררה או פצעה שוב את הפיסורה שהייתה רגועה יחסית.

19/07/2019 | 12:07 | מאת: אני

תודה על המענה. אך זה לא הכאב של הפיסורה. לצערי מכירה את הכאב הזה טוב וזה גם לא בצד של הפיסורה. מה יכולה לגרום בדיקה כזו? יש לציין שהרופא לחץ מבפנים על כמה נקודות. האם תיתכן דלקת? או טחורים שהודלקו עקב הבדיקה?

ייתכן אך לא שכיח, ואם כן אז זה אמור לחלוף מעצמו תוך מספר ימים. אם ממשיך לכאוב יש לפנות לרופא להערכה חוזרת.

שלום ,עשיתי MRI אגן לפני כשבועיים בעקבות פיסטולה שנוצרה ממחלת קרוהן. וקיבלתי את התשובה הזאת אשמח לשמוע מזה אומר : "מודגמת פיסטולה פריאנלית קדמית ימנית. הפתח הפנימי של הפיסטולה מזוהה בשעה 11 ומהלכו קדמי. הטרקט הינו טרנס ספינקטרי ומסתיים בלביה מימין. אורך הטרקט הינו 16 מ"מ. אין לזהות אבצס. שרירי הלבטור אני הודגמו ללא סטיות. מישורי השומן מזוהים תקינים". פעם אחרונה שעשיתי שוב את אותה בדיקה הייתה ב 2015 והתוצאה הייתה כזאת "גם הפעם מזוהת פיסטולה נמוכה ברקטום,בשעה 9. מדובר בפיסטולה פרי אנאלית אינטר ספינקטרית. מהלך הפיסטולה קדמי. התהליך מסתיים בלביה הימנית בדומה לבדיקה קודמת. יש לציין שקיימת התרחבות של הטרקט הפיסטולותי באזור הלביה מימין עד קוטר של 12 מ"מ יותר מהבדיקה הקודמת. אין לזהות פיסטולה נוספת. השומן האיסכיו רקטלי והשומן האיסכיו אנאלי הודגמו שמורים". האם יש החמרה מהבדיקה שעשיתי לפני כשבועיים שרשומה ראשונה לבדיקה מ 2015 שרשומה בסוף? תודה.

שלום מאיה, אני לא חושב שיש שינוי משמעותי בתשובת ה MRI. בשתי הבדיקות מתוארת פיסטולה מאוד דומה בין הרקטום לנרתיק. מאחר שיש לך מחלת קרון ועצם העובדה שמדובר בפיסטולה לנרתיק הופך את הפיסטולה לפיסטולה מורכבת. כלומר יש תעלה המקשרת בין הרקטום לנרתיק ויכולה לגרום להפרשות צואתיות או מוגלתיות בנרתיק ולזיהומים חוזרים.

תודה על התגובה. מה היית ממליץ שאפשר לעשות במקרה הזה איזה טיפולים יכולים לעזור? כי לעשות ניתוח יכול לא להצליח לסגור אותה בגלל הקרוהן.

הטיפול ומידת ההתערבות תלויים בעד כמה זה מפריע לך , כלומר עד כמה הסימפטומים חמורים ופוגעים באיכות החיים. במידה ואת מסתדרת עם זה כמה כמה שנים, אזי טיפול תרופתי לקרון, בעיקר טיפול ביולוגי יכול לעיתים להוביל לסגירה של הפיסטולה, אם כי באחוזים לא גבוהים. האפשרויות האחרות הן כירורגיות או לא לעשות כלום. מבין הניתוחים יש הרבה אפשרויות. זה נכון שבמחלת קרון שיעורי ההצלחה קטנים לעומת אחוז סיבוכים גבוה. לכן משתדלים לנתח רק כשאין ברירה. כלומר כשהסימפטומים קשים ופוגעים קשה באיכות החיים. אם מחליטים לנתח אזי בוחרים בניתוחים לא אגריסיבים בהתחלה. זה כמובן תלוי בבדיקה ובהערכת הפיסטולה לפני הניתוח ובנסיון הכירורג. אופציות אפשריות הן הזרקת דבק ביולוגי לתוך הפיסטולה (שיעורי הצלחה נמוכים), הרמת מתלה (פלאפ) מרירית הרקטום לכיסוי הפתח הפנימי, ניתוחי לייזר, ניתוח ע״ש lift , ועוד.

18/07/2019 | 01:12 | מאת: עידן

שלום דןקטור יש לי שאלה אני מרגיש שהם אני לא שוכב ישר עם רגלים ישרות יש לי לחץ חזק במעיים וכאב חזק שמקפל רגלים או בישיבה על כסא רגיל גם כןאב ממש ולחוחץ האם הרחבת המעי שיש לי יכולה לגרום לתחושות האלה לא מתיחסים אלי בסורוקה והתסמינים רק מחממרים לי כול יומים במיון ולא עוזרים לי ועומד לץעלף מכאבים תוכל לבדוק אותי בתל השומר אני ממש במצב לא טוב ומסוכן ?מימה יכולים ליגרום מה שמרגיש ?בשיקוף עשו לי פעמים ורק שם הצילום לא תקין תודה מיואששש חגמרי ומתסוכל מהמצב ...

שלום רב, נשמע שאתה סובל מכאבים זמן רב לאחר בירור בבית חולים בו לא מצאו מקור חכאבים. לא ניתן לומר כאן רק על סמל הסיפור הקצר מה הבעיה. יש לבדוק אותך באופן מסודר כולל מעבר על כל הבדיקות שעשית כדי לנסות להבין. אם אתה רוצה להיבדק בתל השומר צריך לקבוע תור מסודר למרפאות כירורוגיה דרך המרכז לזימון תורים 03-5305000. רפואה שלמה.

16/07/2019 | 23:32 | מאת: אוריה

שלום וערב טוב לפני שבועיים/ שלוש פניתי לכירורג לפתיחת אבצס. הצלקת כמעט ונסגרה לחלוטין יש עוד חור קטן קטן בסוף הצלקת. בהרגשה יש שם עדיין גולה של אבצס ועדיין יוצא מהחור מוגלה. הצלקת כמעט ונסגרת וזה לא נראה כי כל המוגלה יצאה. מה אני צריכה לעשות? לגשת לכירורג שוב פעם? הגוף יספוג את המוגלה שנשארה בפנים? זה עדיין מפריש והוד רגע נסגר תודה רבה על התשובה

שלום אוריה. אכן כדאי לגשת להיבדק ע"י כירורג לוודא שזה נוקז במלואו ואין הישנות של האבצס.

16/07/2019 | 14:34 | מאת: מיכל

לפני כשבועיים התחלתי טיפול בנורמלקס ואנטרולין לפיסורה. הטיפול עוזר ויש הפחתה בדימום וכאבים. כעבור שבועיים של טיפול בנורמלקס החלו לי כאבי בטן ותחושה של גזים כלואים. האם זוהי תופעת לוואי של הנורמלקס? חוששת להפסיק אותו כי הוא ממש עוזר ליציאות ולפיסורה. תודה

יכול להיות שהנורמלקס גורם לתופעות של גזים ואכבי בטן. הייתי משתדל להימנע משימוש ממושך בו ולנסות לרכך היציאו באמצעים טבעיים יותר כגון אכילה נכונה , יחד עם תוספי סיבים טבעיים.

11/07/2019 | 17:23 | מאת: Maz

שלום רב, אשמח לקבל חוות דעת בנוגע לפיסורה.מזה חודש ועשרה ימים לערך אני משתמשת בטיפול שמרני עפ"י מרשם רופא באמצעות משחות אנטרולין לטיפול בפיסורה ועזקאין לאלחוש בעת הצורך . כמו כן ניתנו לי נרות אביטרן. יש ימים שאני מרגישה מאין הקלה מסויימת והכאבים מתגברים בעת יציאה,או לחלופין גירוד מציק מאוד. כל זה מלווה בדם שיורד כשאני מתפנה, אני מניחה שמפציעה חוזרת של המעטפת . חשוב לי לציין כי באופן כללי אני לא סובלת כלל מעצירות (למעט אולי יום לפני מחזור) ,ובדרכ מתפנה בין 1-2פעמים ביום מאז ומתמיד. חשוב לי להבין מדוע נוצרה בפיסורה בכלל, שכן עצירות לא הסיבה במקרה שלי. גם הרכב התזונה שלי תקין וכולל פירות וירקות, והקיבה רכה . 2 שאלות. האחת האם יכול להיות שיש לי גם טחורים וגם פיסורה,איך יודעים להגדיר שיפור? .הרופא שלי המליץ לשים משחה ואמבטיות במשך חודשיים,ורופא אחר אמר לי כעבור שבועיים לעשות ניתוח. ושאלה נוספת האם פיסורה יכולה להיגרם בעקבות יחסי מין אנאלים? תודה רבה מזי

שלום, ובכן, גורמי סיכון להיווצרות פיסורה הינן בין היתר - עצירות , יציאות לא סדירות, מאמץ מוגבר בזמן יציאה, ישיבה ממושכת בשירותים. גם שלשולים מרובים יכולים לגרום לפיסורה. לעיתים נוצרת פיסורה אצל אנשים ללא גורמי הסיכון הנ״ל. לעיתים יציאה אחתת מאומצת יכולה להוביל להיווצרות פיסורה, ואז נוצר מעגל סגור שקשה לצאת ממנו שכן הפיסורה כשלעצמה גורמת לכיווץ יתר ואז ליציאות מאומצות יותר שגורמות שוב לפציעה וחוסר ריפוי של הפיסורה. ייתכן שיש גם טחורים וגם פיסורה. הגורמים הבסיסיים להיווצרות שתי הפתולוגיות הללו הינן דומים כפי שתיארתי לעיל. שיפור יוגדר בהתאם לסימפטומים שלך - כלומר ירידה בכאב והפחתה בדימום עד כדי היעלמות הכאב. ההחלטה על ניתוח תלויה בעיקר בך - כלומר האם את ממשיכה לסבול לרמה של פגיעה משמעותית באיכות החיים למרות מקסימום של טיפול שמרני. לגבי יחסי מין אנליים - יכולים לגרום לטראומה וקרע ברירית התעלה האנלית בדומה לפיסורה אך במנגנון אחר. בד״כ הפיסורה תיראה אחרת ותהיה ממוקמת קצת שונה בהשוואה לפסיורה רגילה.

13/07/2019 | 21:52 | מאת: Mili

היי דר' תודה רבה על המענה המהיר איפה ממוקמת פיסורה שכתוצאה מיחסים אנאלים לעומת פיסורה שיוצאת מסיבות אחרות,מה השוני . ובאופן כללי האם הפיסורה אמורה לעבור לגמריי? כלומר החתכים והעור בדמות" ראש" יעלמו /מתכווצים? האם חודש וקצת זה זמן סביר להמשיך עם הטיפול השמרני?

פיסורה רגילה בד״כ תהיה במיקום אחורי ולעיתים קדמי. פיסורות מסיבות אחרות יכולה להיות בכל מקום. קפלי העור המעובים בד״כ לא נעלמים. הכאבים מהפיסורה אמורים לחלוף. זמן סביר להמשיך עם טיפול שמרני הינו תלוי בך. הטיפול והניתוח מטרתם לשפר את איכות חייך, לכן את תצטרכי להחליט אם ומתי הטיפול השמרני אינו משיג מטרה זו וברצותך לפנות לניתוח.

09/07/2019 | 16:39 | מאת: משה

האם ניתוח PPH יכול לסכן מי שלוקח קומדין : בהיבט של דימום יתר וכאבים

בעיקר בהיבט של דימום יתר. קומדין מעלה את הסיכון לדימום סביב ניתוח. בד״כ מקובל להפסיק את הקומדין מספר ימים לפני ניתוח ולעבור לטיפול אחר בהתאם להנחיות הרופא.

08/07/2019 | 19:50 | מאת: עידן

שלום עם אחרי 4 סיטי בטן של הבטן בטוחח של שנתים בערך סיכוי גבוה שיהיה לי גידול הרופא בסורוקה אמרה שהם תעשה לי עוד סיטי אחד של הבטן יהיה לי גידול ?תודה

שלום עידן, אומנם חשיפה מופרזת לקרינת רנטגן עלולה להגביר סיכון למחלות ממאירות, אך זה לא משהו שניתן לומר בוודאות, ובוודאי שלא ניתן לומר שסיכוי גבוה שיהיה לך סרטן. באופן כללי רצוי להפחית ככל הניתן מביצוע בדיקות מיותרות, אך יש לבצען אם הן הכרחיות ויש אינדיקציה לביצוען. בכל אופן, ריבוי בדיקות לא אומר בהכרח שיהיה לך סרטן, אלא שזה מעלה את הסיכון.

08/07/2019 | 10:44 | מאת: שון

שמתי לב לאחרונה שיש לי נפיחות באזור פי הטבעת כמו כדורים כאלה חשוב לציין שאני לא מרגיש כאב או משהו אולי טיפה ריח , זה רגיל? הוספתי תמונה

שלום שון, כמובן שלא ניתן לומר מה זה ללא בדיקה מסודרת. זה יכול להיות טחורים, קפלי עור חיצוניים או בעיות אחרות. לכן כדי לאבחן יש להיבדק ע"י פרוקטולוג.

09/07/2019 | 09:26 | מאת: שון

ראית את התמונה ששלחתי עם ההודעה

05/07/2019 | 14:51 | מאת: שואלת

שלום רב, פצע עקב ניתוח כריתת פילונידלי שלא התרפה חצי שנה. מטופלת במרפאת פצעים קשי ריפוי ואני אחרי טיפול בוואק וכרגע הפצע הצטמצם ומאוד קטן. עומק חצי ס"מ. אורך 4 ס"מ. הרופא פצע אמר לא להכנס לבריכה.. רציתי לדעת מה הסיכונים שאני לוקחת בפצע כל כך קטן היות ושבוע הבא אני בחופשה וכן אכנס לבריכה. האם יכול להיות שבעקבות זה השוליים לא יתחברו וזה יהיה בלתי הפיך? או שהסיכון היחיד הוא זיהום הפיך או עיכוב בריפוי שבסוף כן יתרפא? כי הגודל של הפצע הוא בגודל של כל פצע סטנדרטי שיש לאחרים ושנכנסים לבריכה חופשי... אודה לתשובה מפורטת כדי שאבין את הסיבות..

הסיכון הוא לזיהום ופגיעה בריפוי. אי אפשר לומר בדיוק מה דרגת הסיכון או מה הסיכון לטווח ארוך כי מן הסתם אלה דברים שלא ניתן לבדוק באופן מדוייק. אנשים עם פצעים פתוחים לא אמורים להיכנס לבריכה, אבל עושים זאת כי כנראה קשה להם להתאפק.

05/07/2019 | 15:18 | מאת: שואלת

האם קרה מקרה של זיהום בלתי הפיך מכניסה לבריכה או מקרה של מישהו שלא נרפא/נסגר לו הפצע בגלל כניסה לבריכה והיה צריך ניתוח נוסף? מצד אחד חבל לי להרוס את כל מה שעברתי עד כה עם הפצע הזה.. מצד שני אני מרגישה שאני חייבת חופש בשביל הנפש אחרת אשתגע.. יש לי ביקורת שבוע אחרי החופשה- האם הרופא יראה לפי צורת הפצע שכן נכנסתי לבריכה? תודה

07/07/2019 | 13:14 | מאת: שואלת

האם יש תחבושות שאוטמות כניסת מים באופן מושלם?

לא

01/07/2019 | 17:21 | מאת: חוששת

ד"ר שלום וברכה, האם שבועיים לאחר ניתוח פיסורה פיסורה זה תקין שיהיו הפרשות? לעיתים צהובות ולעיתים צואה מימית. האם זה הגיוני או מצביע על משהו? תודה רבה על זמנך

שלום, מצד אחד זה יכול להיות, מצד שני חשוב לראות שלא התפתח זיהום מקומי או אבצס באיזור הניתוח. לכן ממליץ לפנות ולהיבדק ע״יהרופא המנתח בהקדם.

01/07/2019 | 20:37 | מאת: חוששת

תודה רבה על תגובתך ד"ר! רק האם התייחסותך נגעה גם לבריחת הצואה? האם גם זה יתכן? תודה גדולה.

חוסר שליטה על צואה הינו סיבוך יחסית נדיר אחרי ניתוח פיסורה. זה כמובן תלוי מה בדיוק עשו בניתוח (בד״כ מבצעים חיתוך חלקי של שריר הסוגר), מה הרקע הרפואי שלך כמטופלת וכו. בכל מקרה בשלב כה מוקדם לאחר הניתוח קשה לומר לגבי השלכות לטווח ארוך. במרבית המקרים זה אמור להסתדר עם הזמן.

30/06/2019 | 01:17 | מאת: נתי רמי

אני בן 16 סובל מזה שנתיים מכאבים באזור עצם הזנב ,בעיקר בישיבה ובמאמץ הייתי אצל רופא עור נתן לי פוסידין קצת עזר אבל המשיך עוד פעם הכאב, לאחר זמן מה ,הרופא הפנה אותי לכירורג הוא קבע שאני צריך לעשות ניתוח ,אני חושש מהניתוח ,נראה לי שהניתוח קשה כי יש לי כמה מוגלות ,רציתי לדעת מה אפשר לעשות ,האם יש עוד דרך לטפל בבעיה ללא ניתוח בבקשה מחכה לתשובה , יש תאריך לניתוח תודה רבה

שלום, הכל תלוי בעד כמה אתה סובל מהבעיה מבחינת כאבים והפרשות. אם אתה סה״כ מסתדר עם זה וזה לא מפריע לך ביומיום אזי אין הכרח בניתוח. אבל נשמע שאתה אכן סובל ולכן הפתרון היחידי הוא ניתוח. הניתוח אינו קשה בד״כ, אם כי ההחלמה יכולה להיות ארוכה יחסית ומורכבת בעיקר מבחינת ריפוי הפצע הניתוחי.

16/07/2019 | 14:17 | מאת: אסתר

אישית כסובלת מאוסטואופורוזיס קל אני לוקחת דנסטי סידן אמורפי שעשה ניסים עם גופי ומכאוביי. שנים קיבלתי סידן ללא תועלת ככה שישנה חשיבות רבה לנטילת תוסף איכותי. דנסיטי בהחלט תורמת לבריאות הגוף

29/06/2019 | 14:25 | מאת: קובי

שלום צריך לעבור סיטי אנגיגורפיה של הבטן רציתי לדעת עם זה בודק את המעי הדק והגס גם עם יש בעיה שם תודה

שלום , בעיקרון סיטי אנגיוגרפיה מכוונת ספיציפית לאבחן בעיות בכלי הדם ואספקת הדם למעיים. הבדיקה יכולה לראות בעיות גדולות וברורות במעיים עצמם, אך על מנת להתייחס יותר בפירוט למעיים יש לבצע סיטי בטן רגיל עם שתיית חומר ניגוד.

27/06/2019 | 17:22 | מאת: שלומי

שלום רוצים לעשות לי סיטי בטן בלי חומר ניגוד רציצי לדעת עם בלי חומר רואים עם יש הרחבה של המעיים דלקת דברקולטיס ודברים כאלה תודה,

שלום שלומי, ב CT בטן בדכ מקובל לתת חומר ניגוד בשתייה וגם בהזרקה לוריד. במידה ומוותרים על אחד מהם ובוודאי על שניהם אזי קיים קושי מסויים לאבחן דברים מסויימים באופן מדוייק. הרחבה של המעיים באופן עקרוני ניתן לראות גם ללא חומר ניגוד. גם סימני דלקת. אבל באופן פחות חד ומדוייק. עקרונית אם אפשר עדיף עם חומר ניגוד.

28/06/2019 | 16:54 | מאת: שלומיי

שלום עשו לי סיטי בלי חומר רשום סיטי פרוקטול אבנים ואמרתי לרופא שישעה לי סיטי רגיל לבדוק את המעיים ובפירוט לא יתיחסו למעיים.רק לכליות לשלפןחית השתן ולתוספן תקין זה מה שרשמו לי כואב המעיים מעי דק מעי גס לא דברו על.זה בככל פנימאי אמר שרואים מעיים ואחר כך.שאלתי כירוג בבית חולים ואצר לא רואים האם זה נכון

27/06/2019 | 00:34 | מאת: רס

בלעתי בטעות מספר רב יחסית של רסיסי זכוכית קטנים מאוד (הגדולים בינהם לא עןלים על מילימטר) מפיית בקבוק בירה שנשבר. אני יכול למות?

שלום, המלצתי היא לפנות מייד למיון לבדיקה והערכה וטיפול בהתאם.

שלום רב אני בת 29, בריאה בדרך כלל. לפני תקופה חויתי דימום טרי בצואה. הדימום פסק והלכתי לייעוץ אצל פרקטולוג. הוא ביצע בדיקה עם אנדוסקופ ולא מצא טחורים או פיסורה הופנתי לבדיקת קולונוסקופיה. שאלתי היא כזו- אני תקופה ארוכה (כמהחודשים) בכלל לא מדממת וחוששת שנשלחתי לבדיקה בשל פצע שכבר הבריא. אני מאוד חוששת מהבדיקה ומעדיפהלר לבצע אותה אם זה לא הכרחי. האם דימום שפסק יכול להיות עדיין מסוכן? מציינת שיש היסטוריה משפחתית של סרטן מעי הגס. (דוד וסב, נפטרו מעל 50+)

שלום , אכן מירב הסיכויים שהקולונוסקופיה תהיה תקינה. אולם מטרת הבדיקה הינה לשלול את הסיכוי הקטן ביותר לפתולוגיות אחרות, בעיקר לאור הסיפור המשפחתי והדימום שלא נמצא לו הסבר בבדיקה. בסופו של דבר, זה הערכת סיכונים ואת תצטרכי להחליט אם לקבל את המלצתו של הרופא שבדק אותך.

תודה רבה! אך האם דימום שפסק ובא לסירוגין, יכול להיות משהו שמקורו מסוכן? או שאם חלילה יש משהו פתולוגי הדימום היה מתמשך ללא הפסקה?

שתי האופציות אפשריות. אומנם בגילך הסיכון קלוש, אבל לא ניתן לדעת בוודאות.

תודה רבה. אבצע את הבדיקה

אני בשנות החמישים שלי, ונהנה כפעמיים שלוש בשבוע לשבת במקלחת ישיבת כריעה, ולהזרים זרם מים על פי הטבעת והאשכים וכל האזור שביניהם וסביבם, המים רותחים ממש עד סף הכאב, ואני עושה זאת כשתי דקות, ומתענג מהחום במקומות הרגישים, עד שכבר מרגיש שצריבת החום חזקה מהעונג, ואז מפסיק. העור נצרב קצת, אבל מחלים במהירות לאחר יום יומיים. האם אני מזיק לעצמי מבחינה כלשהי? האם עלול להיווצר לטווח רחוק נזק בעייתי לאשכים לערמונית או לרקטום או לאבר אחר?

שלום. אתה למעשה גורם לכוויה שטחית בעור וברור שזה לא אידיאלי. אומנם זה שטחי ומחלים אחרי זמן קצר, אבל אני מניח שלאורך זמן זה לא בריא לעור. ספיציפית לרקטום או לערמונית אני לא חושב שזה גורם נזק.

25/06/2019 | 11:58 | מאת: אוריה

היי, אתמול פתחו לי אבצס במשפעה. יש חור מאוד גדול. רציתי לדעת תוך כמה זמן זה אמור להיסגר? והאם מלבד לשטיפה בסבון ומים צריך עוד משהו? למשל לשים יוד על התחבושת אחרי המקלחת? ושאלה אחרונה, האם להמשיך לחבוש כל עוד הפצע פתוח? תודה רבה

זה יקח זמן, לפחות חודש, תלוי בגודל החלל. אין צורך התכשירים נוספים מלבד מים וסבון. מומלץ להניח פד גזה מעל כל עוד הפצע פתוח על מנת שיספוג את ההפרשות.

24/06/2019 | 13:51 | מאת: ישראל

שלום אני בן 25 יש לי כבר כמה שנים פיסטולה מפוצלת שחוצה שרירים . הייתי אצל רופאים שאחד מהם המליץ לי על ניתוח flap והשני הציע ניתוח חוט סיטון קשור חזק ( לא רפוי) . על הדבק הם לא המליצו לי. רציתי לדעת מה מהם יותר מומלץ מבחינת סיכויי הצלחה.ומה מהם נחשב לפחות פוגע בשריר?(גם בניתוח וגם לאחר ההחלמה) תודה רבה

שלום, הניתוח פלאפ פחות פוגע בשריר כיוון שאין שם חיתוך של השריר אלא כיסוי של הפתח הפנימי עם מתלה, ולכן כלל לא אמור לפגוע בשריר. הניתוח השני עם הסיטון החזק יש למעשה חיתוך הדרגתי של הפיסטולה ולכן גם של השרירים אבל לאחר שהם עוברים תהליך הדרגתי של פיברוזיס. לכן בהשוואה לפלאפ פה הסיכון לפגיעה בשריר גבוה יותר. באופן כללי, בימינו ניתוח הפלאפ הינו יותר מקובל , אבל זה תלוי במקרה ובמנתח, ועדיין יש מנתחים המבצעים את הסיטון החותך.

שלום רציצי לדעת איך מאבחנים עם יש בעיה בתנעותיות של המעי הגס סיטי בטן רגיל מאבחן זאת?הלכתע לכירוג פרטי ואמר שאמר המעי הגס שלי רחב באופן משמועתי תודה

שלום שי, ct בטן רגיל מראה את ההרחבה של המעי הגס אבל זו אינה בדיקה דינמית שיכולה לאבחן בעיה בתנועתיות של המעי. לצורך זה יש בדיקה מיוחדת הנקראת זמן מעבר מעי גס (באנגלית colonic transit time )- זו בדיקה בה נותנים לנבדק לבלוע מספר סמנים הניתנים לזיהוי בצילום רנטגן, ואז עושים צילום בטן פשוט 3 ימים ו 5 ימים לאחר הבליעה. חוסר התרוקנות מספקת של הסמנים הללו מהמעי הגס אחרי 5 ימים מעיד על בעיה בתנועתיות של המעי הגס.

23/06/2019 | 15:20 | מאת: יריב

לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח פיסטולה ואני עדיין עם חוט סיטון. בעוד כחודש אעבור ניתוח השלמה להוצאת הסיטון. האם כיום אפשר להיכנס לבריכה/ים? להדגיש, אין דימום.

הסיטון משמר את הפתח החיצוני פתוח כך שלמעשה יש פצע פתוח ולכן עדיף לא להיכנס לבריכה.

אני חושב על לעבור ניתוח לפיסורה(טיפול שמרני לא עזר).אני בצבא ואחרי התייעצות עם פרוקטולוג מטעם הצבא הוא הסביר לי הסיכוי לאי שליטה בסגורים לצמיתות עומדת על 3%.בנוסף הוא אמר שזה הרבה יותר ממה שזה נראה.האם זה נכון? ועד כמה זה פוגע באיכות החיים(אי שליטה בסוגרים) יש לציין שאני בן 20.

הסיבוך של אי שליטה בסוגרים הינו נדיר ביותר, בוודאי באנשים צעירים. אני אישית לא נתקלתי בזה. כמובן שאם זה כן קורה אזי הפגיעה באיכות החיים היא משמעותית ביותר.

22/06/2019 | 00:38 | מאת: מיכל

שלום דוקטור, אני בת 24 ויש לי ליד פי הטבעת חתיכת עור בולטת שלא כואבת, זה לא חדש זאת אימרת אני לא יודעת מתי הופיע כי כמו שאמרתי זה לא כואב.. אני לא בטוחה אם זו רק חתיכת עור או אם יש בפנים משהו.. איך אדע במה מדובר?

כדי לדעת מה זה עלייך להיבדק ע״י פרוקטולוג. אם זה אכן רק עודף עור, אזי זה חסר משמעות ואין צורך בכל התערבות.

שלום רב ד"ר יקר ותודה מראש על זמנך ועל העזרה! בן 37, סובל מטחורים הרבה שנים, בביקור אצל פרוטטולוג בקופת חולים מכבי אחרי בדיקה מעמיקה קבע שיש לי טחורים דרגה 4 וניתוח זאת הדרך היחידה לפתור את הבעיה מתעקש, לרוב המצב נסבל ואני יכול להיות עם זה, אני עושה הכל לפי הספר מבחינת לא להחמיר את המצב, אבל כמובן אחרי יציאות הטחורים מתנפחים וזה מציק עד שחוזרים למצבם הטבעי, הגוף שלי מאוד רגיש ולא מגיב טוב לניתוחים, אני לא יכול לעבור את הניתוח של כריתת טחורים, גם ככה הניתוח מאוד קשה לגוף ולגוף שלי יהיה קשה פי כמה עקב הרגישות שלו, אין שיטת אחרת חוץ מניתוח שניתן לטפל בטחורים דרגה 4? קראתי על שיטות טיפול שניתן לעשות חוץ מניתוח, למה הוא לא מציע לי את השיטות האלה? קבעתי תור לפרוטטולוג אחר לחוות דעת נוספת לעוד שבוע, אני צריך לקחת חופש מהעבודה כי זה באמצע היום, הא יש טעם בכלל ללכת לעוד פרוטטולוג? אין איזה טיפול חוץ מניתוח שניתן לעשות לפחות כדי להקל אם לא לפתור? תודה שוב! מאוד מעריך את הזערה שלך.

אם אכן מדובר בטחורים דרגה 4 אזי הפתרון היחידי הוא ניתוח כריתה. ישנן עוד הרבה שיטות לטיפול בטחורים אך הן אינן יעילות לטחורים גדולים כ״כ. כמובן שאתה לא חייב לעבור את הניתוח. אתה יכול להמשיך לחיות עם הטחורים , זו שאלה של איכות חיים. מטרת הניתוח היא להקל עלייך מבחינת הסימפטומים אותם אתה מרגיש מהטחורים. בכל מקרה, חוות דעת נוספת זה תמיד טוב אם אתה חושש כ״כ.

שלום תופעה שמציקה לי מאמץ בעת יציאות חשבתי שזה יעבור אבל לא עובד עובר מרוב מאמץ כואב לי פי הטבעת איך ניתן לטפל בזה מה הם הבדיקות שעושים ?

אתה צריך לגשת ולהיבדק ע״י פרוקטולוג כדי לאבחן מה הבעיה. במקביל יש לטפל בעצירות ע״י שתיית נוזלים מרובה, כלכלה עשירת סיבים וריכול היציאות.

לאחר בדיקת דפוגרפיה וזמן מעבר ניקקבע לי ניתוחstarr. הרופא המנתח שב ואמר כי הניתוח לא קשה וזמן החלמה מהיר. אני אחרי שנים של עצירות וסבל נוראי. אשמח לשמוע ממך על הניתוח מפחדת מאד

שלום יעל. בניתוח starr בעצם מבצעים כריתה פנימית של עודף הרקטום באמצעות מכשיר טבעתי מיוחד המבצע כריתה היקפית של עודף הרקטום ומחבר מחדש עם סיכות היקפיות. אומנם בד״כ הפרוצדורה היא קצרה, והחלמה היא מהירה. אולם כמו לכל ניתוח חשוב לדעת שעלולים להיות סיבוכים גם לפרוצדורה זו כגון דימום, המשך עצירות, או בריחת צואה. מצד שני שיעור הסיבוכים הוא נמוך וברוב המקרים עובר ללא סיבוכים משמעותיים. חשוב לשבת ולדבר עם הרופא המנתח שיסביר לך

המון המון תודה רבה לך דוקטור. שאלה נוספת האם בדיקת דפוגרפיה מספיקה כד לאבחן ולדעת איזה ניתוח Starr יש לבצע. וכיוון שאצלי הבעיה היא "רק" ברקטום ולא כולל את האיברים הגניקולוגים כלל- האם הפרוצדורה שונה\.

זה שילוב של אנמנזה, כלומר הסיפור הקליני, הבדיקה של הרופא ודפקוגרפיה. לפי כל אלה הרופא צריך להחליט איזה טיפול להציע לך. הניתוח מיועד לבעיות ברקטום. לא לאיברים גניקולוגים.

המון המון תודה לך

שלום רציתי בבקשה לישאול אני אמא שמניקה הנקה מלא אני סובלת מפיסורה עקב יציאה קשה והכירורג נתן לי ניפדיפין אני יומיים מורחת את המשחה ועדיין את כל התקדמות העם זה נורמלי? ועוד שאלה בבקשה העם זה עובר בהנקה ומפחית את כמות החלב ? ועל מה אתה היית ממליץ תודה מראש על התשובה

ניפדיפין זו אכן אחת התרופות המומלצות לפיסורה. יכול לקחת זמן עד להשפעה ויומיים זה לא מספיק זמן כדי לומר שזה לא משפיע. התרופה מותרת בזמן הנקה. אני לא מכיר שיש לה השפעה על כמות החלב.

תודה על תשובתך . האם יש עוד משהו שיכול לעזור לי .לפחות להרגיעה את הכאב .תודה

הסדרת היציאותך, הימנעות מעצירות, שתיית נוזלים רבה, כלכלה עשירת סיבים. אמבטיות ישיבה עם מים וסבון.

18/06/2019 | 11:50 | מאת: משה

מה המשמעות של נוקשות באיזור הפיסטולה...האם זה ממצא סביר ? אשמח לתשובה

שלום משה. הנתונים חלקיים לכן קשה להתייחס במדוייק. המשמעות תלויה בהקשר של המקרה וכלל הנתונים כמו מיקום הפיסטולה, רקע, ממצאים בבדיקה גופנית , בדיקות הדמיה, ניתוחים וכו. לכן קשה להתייחס למילה "נוקשות" ולומר מה משמעותה.

18/06/2019 | 08:06 | מאת: אבי לוי

שלום האם יכול להיות שפשפת בפי הטבעת שהיא יכולה לגרום לכאב ומאמץ בעת יציאת הצואה בגלל התהליך שאני מזיע שם תמיד או שאין קשר בין שני הדברים תודה לך !

שלום רב אבי, אם אני מצליח להבין את שאלתך נכונה, אזי אכן גרד כרוני בפי הטבעת יכול לגרום לכאבים ואי נוחות. קשה לומר מה הגורמים , או מה הוביל למה. אני מציע שתפנה לבדיקה מסודרת אצל פרוקטולוג.

18/06/2019 | 15:40 | מאת: אבי לוי

לא הבנת נכון שאלתי האם כאב בפי הטבעת יכול להפריע להטלת צואה ?

כן בוודאי. חשוב לבדוק מה המקור לכאב לכן חשוב להיבדק.

17/06/2019 | 01:59 | מאת: שלוימי

שלום רציתי לדעת עם יש איסכמיה במעי גס השמאלי או נמק בצד השמאלי רואים בסיגמסדקופיה קצרה ?תודה

זה תלוי איפה איזור האיסכמיה, אם הוא יחסית קרוב (לפי הטבעת) במעי הגס השמאלי אזי אכן ניתן לראות הממצאים בסיגמואידוסקופיה קצרה.

שלום ד"ר, אני אחרי ניתוח פיסורה מחודש 08/18 . הניתוח עזר לי מאוד אחרי שרשרת ארוכה של כאבים עזים באזור. אני שומרת על אוכל בריא , שטיפה תמידית, מאז לא היתה לי עצירות. לפני חודש בערך או יותר התחיל מקום הניתוח להכאיב כמו תחושה של שריפה במקום אחרי יציאות וגם יש לי כאב כמעט יומי בעכוז ימני עם הרגל מימין. כאב שחולף אבל מדאיג. רציתי לשאול האם אני אמורה ללכת לבדיקה כי אני רוצה לחזור למעגל הכאב הזה? תודה מראש

שלום נורית, בהחלט מומלץ ללכת להיבדק ע״י פרוקטולוג. צריך לראות שאין הישנות של הפיסורה או בעיה אחרת הגורמת לכאבים.

10/06/2019 | 01:58 | מאת: קרני

מה המשמעות של פיסולה שטחית? והאם חיב ניתוח? או שיש טיפול שאינו ניתוחי? והאם בניתוח יש צפי לגבי פגיעה בסוגרים של פי הטבעת? אשמח לתשובה

פיסטולה שטחית הינה כזו שאינה מערבת את שרירי הסוגר, או מערבת חלק מינימלי מהם. השאלה לגבי צורך בניתוח תלויה במידת הסיפמטומים והפגיעה באיכות החיים שלך - במידה והסימפטומים מינימלים וזה לא מפריע לך הרי שלא חייב ניתוח. לעומת זאת אם זה מפריע לך , ההפרשות רבות , סיכויים קלושים שיסתדר מעצמו ואז צריך התערובת כירורגית. השיטות לטיפול הינן רבות ושונות. בפיסטולה שטחית במידה והיא אכן כזו אזי הסיכון לפגיעה בסוגר הינו מינימלי עד אפסי מכיוון שבהגדרה היא אינה מערבת חלק משמעותי מהסוגר.

שלום רב. כמה זמן לפני יציאה יש למרוח את אנטרולין בכדי שלא ייכאב. אני משתמשת במשחה כבר יומיים, אבל כנראה לא נכון והכאבים עזים. אין שום הנחיה על גבי המוצר, כיצד להשתמש בו מבחינת זמנים..

מריחת המשחה אינה מתוזמנת לפי היציאה. כואב לך בגלל הפיסורה. בלי קשר למשחה הבסיס לטיפול הינו הסדרת היציאות והימנעות מיציאות קשות והקפדה על שתיית נוזלים מרובה וכלכלה עשירת סיבים.

תודה רבה לך על תשובתך.

07/06/2019 | 04:48 | מאת: שמאול

שלום רציתי לדעת עם קולנסקפיה קצרה או רגילה יכולה לפספס דברקוליטיס ואם המחלה מחייבת חום תודה

יש להבדיל בין דיברטיקולוזיס - שזה מצב כללי בו יש סעיפים במעי הגס. קיים באנשים רבים ככל שמזדקנים, בד״כ מאובחן בקולונוסוקפיה קצרה או מלאה. דיברטיקוליטיס - זה כאשר יש דלקת סביב הסעיפים הללו. ואז זה מתבטא בכאבי בטן בד״כ בבטן השמאלית התחתונה, ייתכן עם חום אך לא מחייב.

06/06/2019 | 21:20 | מאת: לאה

שלום! פרוקטולוג גילה לי סדק אנאלי. הוא רשם לי אנטרולין. התחלתי למרוח וזה נורה שורף לי את הרירית. האם יש תרופות אחרות,( כי אי אפשר לסבול את זה במשך חודשיים של הטיפול)?

שלום יש משחה נוספת לפיסורה בשם רקטוגסיק. גם במרשם רופא. תנסי למרוח כמות קטנה יותר, אולי יפחית הצריבה.

07/06/2019 | 07:01 | מאת: לאה

שלום רב, תודה רבה על התשובה. ומה בקשר למשחה בפנטן פלוס? האם היא מתאימה לסדק רקטאלי? תודה, לאה

זו לא משחה ספיציפית לסדק אנאלי אלא משחה כללית לפצעים.

09/06/2019 | 13:41 | מאת: לאה

תודה על התשובה. כתוב שלרקטוג'סיק יש תופעות הלוואי שמתבטאות בסחרחורת. בתור אישה שיש לה נטיעות לסחרחורת ברצוני לשאול האם יש תרופות ללא תופעות לוואי שהן קשות כל כך?

אלה המשחות היחידות שהינן ספציפיות לפיסורה. התופעות לוואי הינן תלויות במינון ואינן בהכרח מופיעות. בכל אופן הבסיס לטיפול בפיסורה הוא הסדרת היציאות והימנעות מעצירות ויציאות קשות.

11/06/2019 | 07:07 | מאת: לאה

שלום, עוד שאלה: במקרה שאסתגל למשחה אנטרולין ואמשיך את הטיפול עם המשחה הנ"ל - האם עלי לרכוש שפופרת חדשה אחרי חודש של שימוש? אני מחזיקה אותה במקרר. כתוב באלון לצרכן שלא משתמשים בשפופרת של אנטרולין 30 יום אחרי הפתיחה. היא עולה 150 שח' לכן הדבר רגיש לתקציבי.

כנראה שאלה הוראות יצרן ואי אפשר להתווכח עם זה, אם כי אני לא חושב שזה קריטי.

06/06/2019 | 14:18 | מאת: שרון

שלום, אני בת 31, סובלת מבעיית טחורים כבר מספר שנים, היה בעבר טחור טרומבוטי שנוקז בבית חולים, טחורים פנימיים היו גדושים ומוגדלים, המליצו לי על ניתוח כריתת טחורים ואני לא הסכמתי, כיום בעזרת תזונה נכונה והרבה טיפולים טבעיים הטחורים הפנימיים בסדר וכבר לא גדושים, נשארה בעיה אחת והיא האיזור בו היה לי טחור טרומבוטי שנוקז, נשאר לי מן כיס עור שבכל מאמץ קטן מתנפח ונהיה גדוש וכואב, זה כנראה טחור חיצוני, הרופאה אומרת שהוא מושך איתו גם טחור פנימי והמליצה על ניתוח להסרת הטחור החיצוני והפנימי, אמרה לי שהיא תחתוך עד עומק של 3 סנטימטרים פנימה. אני לא רוצה לחתוך ולהוציא את הטחור הפנימי, רוצה להוציא אך ורק את מה שמפריע לי הבליטה החיצונית שלדעתי בגלל שנותחה לא מצליחה להירפא. במנוחה לא כואב לי, קיימת אי נוחות בגלל עור עודף שקיים שם, אני מתעקשת לא לנתח גם טחור פנימי אבל הרופאה אומרת אי אפשר. אני אובדת עצות, סובלת נורא ומפחדת מאוד מאוד מניתוח טחורים שהוא ניתוח קשה עם החלמה קשה וסיבוכים רבים, האם אפשר להוציא רק את מה שמפריע לי בצורה מינימלית? ולמה הרופאה לא מסכימה? אני מבינה שזה כדי למנוע בעיות בעתיד, אבל אני לא חושבת שזה נכון לכרות איבר חיוני, ועל אחד כמה וכמה שאני הצלחתי לרפא את הטחורים בעצמי ונשאר רק אחד בעייתי שנשאר ככה מהניקוז שעברתי והוא חיצוני, אני מרגישה שברגע שהוא ייעלם האיזור יתרפא. מה אפשר לעשות? תודה.

אפשרי לעשות כריתה מינימלית של העודף עור החיצוני שמפריע לך. מצד שני הגיוני שבזמן הנפיחות החלק שמזין אותו מגיע מהמרכיב הפנימי של הטחור. יכוללהיות שהרופאה התרשמה בבדיקה ששני המרכיבים אינם נפרדים זה מזהו לכן עדיף ךכרותם ביחד.

06/06/2019 | 01:44 | מאת: ניסים

שלום רציתי לדעת מה הגורם למעי הגס להיות רחב ועם מעי גס רחב יכול לגרום לכאבי בטן תודה

יכולים להיות גורמים רבים להרחבה של המעי הגס החל מדלקת כרונית, הפרעה בהתרוקנות המעי הגס ועד גידולים שונים במעי הגס. זה בהחלט יכול לגרום לכאבי בטן. יש לפנות לגסטרואנטרולוג להערכה ושוקול ביצוע קולונוסקופיה בהתאם.

בן 47 בריא ללא שום סוגיה רפואית, מעשן מספר סיגריות ביום. פעם בכמה חודשים לאחר יציאה יש לי דימום שכל נייר הטואלט מלא בדם, חולף מיד לאחר הניגוב. הרגשתי מעין גוש בפי הטבעת, צילמתי וראיתי מעיין פוליפ קטן בצבע לבן. האם הצבע מעיד של משהו מסוכן? תודה

שלום רוני, הצבע לא אומר הרבה. זה יכול להיות הרבה דברים שונים החל מטחורים ועד לגורמים אחרים. חשוב שתיבדק בהקדם ע״י כירורג קולורקטלי על מנת לאבחן ולטפל בהתאם.

04/06/2019 | 19:13 | מאת: ליטללללל

ציסטה ברטולין התנקזה לבד ויצא ממנה קרשי דם רופא הוציא ממנה עוד קרשי דם ,רציתי לדעת מתי תרד הנפיחות ? נשאר טיפה. והאם היא יכולה לגדול שוב??

ציסטה ברטולין הינה ציסטה בשפת הנרתיק. בד״כ איזור המטופל ע״י גניקולוגים. בכל אופן במידה והאבצס מנוקז הנפיחות צריכה לרדת בהדרגה תוך מספר ימים אן מעט יותר. הישנות אפשרית.

02/06/2019 | 20:04 | מאת: שוש

בני בן ה14 ראה נקודה אדומה קטנה על נייר טואלט לאחר מתן צואה. האם הדבר מחייב בדיקה , אם לא יחזור? האם זה יכול להיות מאוכל מסויים? בתודה מראש שוש

ייתכן כי נגרם מיציאה מאומצת או צואה קשה. בשלב זה הייתי עוקב אחרי זה. לנסות להקפיד על יציאות רכות כלומר שישתה הרבה מים , לאכול הרבה ירקות פירות. במידה וחוזר על עצמו אזי לפנות לבדיקה.

שלום דוקטור כול הזמן שמרגיש צורך ביציאה סה בא לי בתחושת כאב חזקה מאוד ועם לא מתפנה מיד יכול לתעלף מכאבים מימה נגרם דבר כזה תודה

חשוב שתפנה לפרוקטולוג לבדיקה על מנת לאבחן המקור לבעיה.

לממה דווקא לפרוטלוג דוקטור אשמי לדעת למה לא צגסטרו או לכירוג?עברתי סיטי תקין

01/06/2019 | 20:39 | מאת: אנונימית

בשנה האחרונה לאחר גרדת מאוד קשה עקב חוסר איזון הורמונלי נוצר לי עודף עור מהשפה הפנימית בצד ימין שנמשכת למטה עד פי הטבעת. האם אפשר להסיר בניתוח? כמה זמן החלמה, כמה תפרים?

היי בדכ אין המלצה להסיר עודפי עור כי אין לזה כל משמעות רפואית. אבל במידה והמטופל מבקש מאוד להסיר מטעמים דל אי נוחות או אסטטיקה אזי ניתן להסיר בניתוח. בדכ בהרדמה כללית , תלוי בגודל הקפל, בדכ ניתן לביצוע במסגרת אשפוז יום והחולים מסתחררים באותו יום. התפרים בודדים בלבד.

29/05/2019 | 20:29 | מאת: ביבר

שלום. בן 43 וסובל לאחרונה מהפרשת ריר בפי הטבעת. הכירורג בדק וטוען שאין פגיעה פיזית, פרוקטולוג בדק ומצא פטרייה באזור הרקטום ורשם לי פוליקוטן. כבר שבוע שאני משתמש במשחה אך ללא הועיל. התופעה מלווה בריח חריף לא סימפטי. הרופאים מגששים באפילה וממליצים על שלל בדיקות כמו מנומטריה קולונוסקופיה ועוד. שאלתי היא מהו הגורם הסביר לתופעה ומהו הטיפול המומלץ? מה עושים

שלום, יכולים להיות מספר גורמים שונים כמו דלקת במעי הגס/רקטום, זיהום סביב פי הטבעת/אבצס, מחלת מעי דלקתיות ולעיתים גם לא מוצאים סיבה וזה חולף מעצמו. במידה ופרוקטולוג לא מצא כלום בבדיקה אזי אכן יש לבצע קולונוסקופיה על מנת להמשיך בירור.

שלום אני בן 45 ויש דם קבוע בצואה בכל פעם שאני ניגש ובתקופה האחרונה מעל ארבעה פעמים ביום עם כאב בבטן צד שמאל מקבל תרופה סטרואידים היום במינון 20 ו טיפול מונע שחפת 300 מג בוצע קלוסקופיה נמצא פולים ממתין לתדובה וטחורים פנימיים אבל מצבי מאוד רע לאור הדבר הזה מלווה בכאבים בצד שמאל לבטן תחתית

שלום נדים, הגסטרואנטרולוג שבימע את הקולונוסקופיה היה אמור לתת לך הנחיות לגבי הפוליפ. האם הוא נכרת? הדימום אומנם יכול להיות מטחורים אבל טחורים לא גורמים לכבי בטן. על כן חשוב שתיבדק בהקדם ע״י כירורג או פרוקטולוג.

שלום דוקטור סה עידן כתבתי לך כאן יש לי כאבים עזים בכול הבטן החתונה והטבור לא חולף לשניה רק מחמיר אני כבר לא יכול לעמוד בזה כאבים קבועעם וחזקים מאוד אני עומד לתעלף מכאבים הלכתי לסורוקה שחררו אותי תוכל לבדוק אותי בתל השומר יש לי כאבים חריפים עם לא מתיחסים אלי בסורוקה וכירוג תור עוד שבוע וחצי אני לא יכול לחכות אני מתפל מכאבים מה אני עושה עש לי כאבים עזים בבטן 24 שעות תעזור לי רוצה למות אין לי לאן ללכת בבאר שבכ לא מתיחסים אלי עומד לאבד הכרכ מהכאבים תעזור לי מתחנן אליך תודה

אם זה דחוף ואתה לא יכול להמתין עלייך לפנות למיון. אחרת יש לקבוע תור למרפאה הכירורגית דרך המרכז לזימון תורים של בית החולים.

25/05/2019 | 15:11 | מאת: אופיר

מה הבדל בין צילום שיקוף לבין צילום סטן סקירה תןדה

שלום אופיר- בשני המקרים מדובר בצילום רנטגן רגיל. ההבדל הוא שצילום סקירה הינו צילום סטטי של מצב נתון, בדכ מבצעים 2 צילומים- האחד בשכיבה והשני בעמידה. ואילו שיקוף- הינו צילום דינמי בו מבצעים עשרות צילומים תוך כדי מתן חומר ניגוד בשתייה או בחוקן מפי הטבעת כדי לראות התקדמות החומר והתנהגות המעי תו״כ התקדמותו.

25/05/2019 | 11:59 | מאת: שרית

היי, לפני שנה סבלתי מפטריה בחריץ הישבן שטופלה באגיסטן. לאחר מכן וכבר כמה חודשים שיש לי לסרוגין פס אדום בחריץ הישבן, לעיתים מגרד אך לרוב לא מפריע. לפני כמה חודשים הופיעה מעין גולה ורודה בקוטר של ס"מ בערך, בחלק העליון של חריץ הישבן (קרוב לעמוד שדרה). הגולה כאבה רק כשהופעל עליה לחץ. באחרונה הגולה התרוקנה ונשאר שקיק עור בולט ללא תחושה בכלל כשצובטים אותו. האם זה דחוף ולאן לפנות? תודה

זה יכול להיות סינוס פילונידלי ( מה שמכונה שערה הפועה בעצם הזנב). זה לא דחוף אבל כדאי להיבדק ע״י כירורג פרוקטולוג.