פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

הפורום עוסק בפרוקטולוגיה ובכירורגיה של המעי. מחלות המעי כוללות גידולים של המעי הגס, מחלות מעי דלקתיות, כולל קרוהן וקוליטיס, והפרעות בתפקוד המעי. תחום הפרוקטולוגיה כולל את מחלות פי הטבעת, טחורים, פיסורה, פיסטולה פריאנאלית, סינוס פילונידלי, הפרעות בשליטה בסוגר פי הטבעת, צניחה (פרולפס) של הרקטום, קושי בהתרוקנות (עצירות), ועוד. תחום הפרוקטולוגיה עוסק ברובו במחלות הפוגעות באופן ניכר באיכות חיי הסובלים מהם, וברוב המקרים ישנן שיטות יעילות לטיפול בבעיות אלו. בשנים האחרונות ישנה התקדמות רבה בתחום זה וטכניקות חדשות פותחו לטיפול ברבות מהבעיות הפרוקטולוגיות.
5596 הודעות
5182 תשובות מומחה


17/05/2019 | 23:07 | מאת: אבי

שלום רציחי לדעת עם מחלת הירשפונוג מופיעה גם בגיל מבוגר בן 28?שנתים בערך עם בעיות מעיים עשו לי כוח בדיקה אפשרית סובל מעצירות בנוסף יציאות רכות איך מאבחנים את המחלה הזו בנוסף רופא משפחה שלי אומר שאולי יש לי מרפן האם נרפן יכול לגרום לכאבי בטן ומעיים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הירשפרונג זו מחלה מולדת שמאובחנת בתינוקות, ולעיתים בילדות בשלבים יותר מאוחרים. לא מכיר שקיימתב מבוגרים. בכל מקרה האבחנה הינה בביופסיות מהרקטום. מרפן יכול להתבטא בעצירויות.

17/05/2019 | 18:41 | מאת: יונית

שלום סובלת מאד ממעי רגיז צרבות שסותרי חומצה לא עוזרים להם כאביפ חזקים ברום הבטן ובחזה מקרין לגב עליון בעיות עצירות לוקחת נורמלקס צורב ברקטום בפי הטבעת גורם ליציאות רכות מידי מבעיות העיכול נהיה לי פיסורה עור יבש אבדתי 40 קג אני שלד ועצמות נהיה לי בעיות בליעה האוכל לא יורד גם המים דיספגיה וגם מתקשה בהליכה שריריי נחלשומהתת תזונה כמו כן יש בעיות של לחץ מוגבר לושט העליונה בעיות ניורולגיות לא מסוגלת לעלות אפילו קג רק לרדת מה זה אמור להיות? בדיקות גסטרו קולונסקופיה מלפני שנתיים תקינות גם אולטראסאוד בטן מלפני חצי שנה תקין מה זה יכול להיות הכאבים חוסר ספיגת המזון באופן תקין גזים לא נעימים מיואשת בחרדה ודכאון מהמצב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יונית, את מתארת מגוון של בעיות שונות וקשות המשפיעות באופן דרמטי על חייך. לא ניתן על רגל אחת כאן לתת מענה וכל תשובה תהיה שטחית ביותר. חשוב להיבדק ולהיות במעקב הדוק של גסטרואנטרולוג מומחה על מנת לברר באופן מעמיק ולטפל בהתאם. רפואה שלמה!

17/05/2019 | 18:12 | מאת: דנה

שלום דר מה ז ה סובלת מהעור שסביב הרקום צורב שום משחה לא עוזרת זה מקובל שהעור צורב ע"י הרקטום גם שהוא כמעט לא בחוץ מה לעשות הסבל נוראי אין טעם לנתח כי סובלת ממעי רגיז או עצירות או שלשול לוקחת נורמלקס שגם גורם לצריבה חזקה וליציאה רכה מידי כל היום יש צריבה במקום בכל האזור טופלתי לטחורים פנימיים אבל הופסק כי פעם התעלפתי וגם ניסה זריקת ליגוקאין גם עשה לי רע מה לעשות למה שום משחה לא עוזרת? יש גם שריטה באזור מעין פיסורה גם צורב ניסיתי משחת זינקוד גורמת לי לסחרחורת דוקא עזרה קצת אני מיואשת מאד מהסבל גם ככה סובלת מדיספפסיה מעי רגיז דיספגיה סותריי חומצה לא עוזרים

17/05/2019 | 17:18 | מאת: יסמין

ציסטה במפשעה: עשיתי בדיקת צוואר הרחם שהתשובה תהייה בעוד חודש , יש לי ציסטה קטנה הרופאה אמרה רק שהיא תגדל יהיה אפשר לנתח .. השאלה שלי היא לא יכולה לרדת לבד ולהיות קטנה חייה ניקוז??

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לומר בוודאות. ייתכן שתיקטן ותיעלם , ייתכן שלא תשתנה, וייתכן שתגדל. קשה לומר בלי לבדוק ולראות בדיוק במה מדובר.

17/05/2019 | 19:31 | מאת: יש לי בעייה

אם היא גודלת אפשרי להשאיר אותה ככה .. זה לא מפריע ?? ולא מסוכן ??

שוב,קשה לומר בוודאות בלי לבדוק אותך אבל אם מדובר בציסטה תת עורית אז זה לא מסוכן. אפשר להשאיר כל עוד זה לא מפריע לך.

17/05/2019 | 20:02 | מאת: יש לי בעייה

מוצאים את זה בהרדמה כללית ??

אפשר גם מקומית. תלוי איפה זה בדיוק.

17/05/2019 | 20:33 | מאת: יש לי בעייה

אתה עושה את הניתוח הזה?? איך אפשר לדבר איתך ??

17/05/2019 | 09:46 | מאת: שלומי

שלום, לפני כשבועיים עברתי ניתוח פיסטולה עם סיטון. עד היום ישנו דימום בכל יציאה ונראה שהדימום אף מתגבר מיציאה ליציאה. יודגש, קיים דימום רק בזמן היציאות ולא בינהן. האם זה סביר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלומי, ייתכן שהסיטון עובר דרך טחור פנימי ולכן הדימום ביציאות. כל עוד הדימום לא מאסיבי זה סביר. במידה וממשיך או מתגבר פנה לבדיקה אצל הרופא המנתח.

16/05/2019 | 23:41 | מאת: יניר

שלום מימה נובע לחץ בבטן שמאלית תחתונה כמו שריר שלוחץ עם תחושת כאב האם זה מסוכן ?עם עשו לי סיטי בטן והיה תקין עוד שאלה עם במחלות מעי דלקתיות או דברקויליטיס מותר לשתות קצת אלכהול תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יכולים להיות הרבה גורמים - בעיות במערכת העיכול, בקע בדופן הבטן, כאב משרירי דופן הבטן, בעיות בדרכי שתן ועוד. קשה לאבחן ככה ללא בדיקה מלאה. איני רואה בעיה עם קצת אלכוהול במידה.

שלום יש לי כאבים בבטן התחתונה והרגשת לחץ בבטן בנוסף מתי שאני מרגיש שאני צריך לתת יציאה זה מאותת לי בחושת כאב חזקה מאוד ועד שלא מתפנה יכול לתעלף מכאבים למה זה כככהה?עשיתי בדיקות צואה תקינים ומדדי דלקת בדפ נמוכים סיטי בטן הראה רק התפשלות טרנזטרית במעי הדק בלי חסימה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אופיר, קשה לומר מה בדיוק הגורם לסימפטומים הללו. אני ממליץ לך לעשות קולונוסקופיה להמשך בירור.

14/05/2019 | 10:07 | מאת: שמעון

דר שלום לפני שבוע עברתי ניתוח להסרת קונדילומות בפי הטבעת כולל תפרים ונפיחות הכאב לא מרפה ולמרות שטיפה מרובה במים וסבון כנתבקש עדיין יש שאריות צואה נוצר באיזור הנגוע צריבה בלתי נסבלת האם ישנה משחה כלשהי או אמצעי אחר להרגעת המקום הסבל נורא עד כדי יאוש לחיות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שמעון, ישנן משחות מקומיות להרגעה של כאב וצריבה בריריות כגון משחת ג'ל עזרקאין. בכל מקרה חשוב לפנות לבקורת לרופא המנתח בהקדם במידה והכאבים כ"כ נוראים.

14/05/2019 | 03:45 | מאת: יוניי

שלום יש לי תזוזות בבטן וכאבים באזור של התזוזות באזור הטבור משו זז שמרים ומסתכל על הבטן בנוסף בטן קופצת לי סביב הטבור סיטי בטן תקין מזה יכול להיות מפחד שזה גוש ממש סובל מכאבים ותחושת לחץ בבטן כמו חגורה שלוחצת לפעמים מרגיש כ גם בבטן תחתונה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לעיתים באנשים רזים ניתן לראות או להרגיש את אבי העורקים הבטני דופק בבטן סביב הטבור. זה בד"כ מאוד עדין ולא אמור לכאוב. אבל אם סיטי בטן שעשית תקין אזי קשה לומר מה הגורם לכאבים שלך. יש להמשיך בירור ע"י רופא מטפל - ולשקול בדיקות נוספות כגון גסטרוסקופיה או קולונוסקופיה.

14/05/2019 | 00:03 | מאת: אופר

שלום רציצי לדעת מה ניתן לגלות בסיטי אנגיוגרפיה שבסיטי רגיל לא ניתן לגלות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

סיטי אנגיוגרפיה זו בדיקת סיטי המכוונת יותר להדגים כלי דם ופתולוגיות קטנות בכלי הדם שקה יותר לראות בבדיקת סיטי רגילה, כגון חסימות/קרישים בכלי הדם, הרחבה פתולוגית של כלי הדם (אנוריזמות) או מלפורמציות בכלי הדם.

יד לי צניחת רקטום בינןנית לא מעונינתבניתוח כי יש לי מעי רגיז עם שלשולים רציתי לשאול האם אפשר לקחת אקמול לסבל הזה גורם לצריבה לאי נוחות האם ניתן למרוח משחה ולקחת אקמול נגד הצריבה זה אמורלצרוב?

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא בטוח שאקמול יעזור לצריבה. כאשר יש צניחה של הרקטום אזי יש רירית של הרקטום חשופה מחוץ לפי הטבעת, ואז יש הפרשות וזה גורם לצריבה ואי נוחות בעור. להקלה סימפטומטית אפשר להיעזר במשחות להרגעה מקומית על העור כגון בייבי פסטה, או עזרקאין.

12/05/2019 | 17:15 | מאת: שיר

צהריים טובים.. בת 28 ,ללא בעיות רקע. בחודשים האחרונים סובלת מאוד מאוד מגיהוקים (גרפסים) לאורך כל היום, בכל תזוזה וללא קשר לאוכל. בשעות הערב מרגישה גם ליחות בגרון ומתעוררת לעיתים בלילות משיעול טורדני כזה.. בנוסף היום כאשר נכנסתי לשירותים גיליתי כתם לבן גדול ,או גוש לבן גדול בצואה. ממתינה לבדיקת גסטרוסקופיה ולUs בטן. האם יש לך השערה מה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיר, לא לגמרי ברור. אני לא רואה קשר ישיר בין מה שראית היום בצואה לבין הגיהוקים מהם את סובלת לאחרונה. ייתכן שאכלת משהו חריג היום או אתמול שקדם ליציאה היום? לגבי הגיהוקים -בהחלט גסטרוסקופיה זו הבדיקה הראשונה - להסתכלות כולל בדיקה לגבי קיום חיידק הליקובקטר בקיבה. האם את סובלת גם מצרבת? במידה וכן אזי יכול להיות שיש לך רפלוקס מהקיבה לושט. זה יכול לגרום לשיעול בלילה. רפלוקס מאובחן בבדיקה אחרת מיוחדת. אבל זה רק בההתאם לתלונות ולממצאים בגסטרוסקופיה.

12/05/2019 | 14:25 | מאת: קלרה

האם משחת ניפידין עם nsd לפיסורה גורמת לחולשה לירידת לחץ דם לתחושת עייפות קשה וגם צורבת

לקריאה נוספת והעמקה

כן, אחת מתופעות הלוואי המוכרות והשכיחות של המשחה הינה סחרחורות וירידת ל"ד. בעיקר כשמורחים כמות רבה מידי. יש להוריד כמות או להפסיק להשתמש בתרופה.

12/05/2019 | 13:53 | מאת: אין לי כוח

שלום אני סובלת מעצירות קשה מאוד כבר 3 שנים יש לי יציאה כל חודשיים לאחר נטילת שמן קיק או שמנים לניקוי כל המערכת וכל דבר שאני מנסה אותו הוא יעזור חד פעמי . בתקופה האחרונה היתה לי יציאה פעם אחת ב3 חודש. התרוקנתי רק לאחר שהייתי במיון עשיתי קולונסקופיה הכל היה תקין במונומוטריה עדין התור שלי עוד 6 חודש מה יהיוהסיבות והטיפול האפשרי ומה לגבי פענות סיכום המונומטריה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לעצירות כרונית יכולות להיות סיבות רבות ומגוונות. חלק מהבירור כולל בדיקות להערכת תפקוד רצפת האגן - כמו מנומטריה. ובדיקות אחרות לתפקוד המעי הגס -זו בדיקה הנקראת זמן מעבר מעי גס. אם מוצאים הפרעה במעבר במעי הגס (מעי גס עצל) אצל באופן עקרוני יש מקום לניתוח לכריתת המעי הגס. בעיות ברצפת האגן - הטיפול יהיה במרבית המקרים בפזיוטרפיה של רצפת האגן. במקביל צריך לחפש ולטפל בגורמים אחרים היכולים להחמיר עצירות - כגון תרופות, סכרת, הפרעה בבלוטת התריס ועוד. את הבירור בד"כ צריך לבצע רופא גסטרואנטרולוג. במידה ונמצאת בעיה הניתנת לטיפול כירורגי (כמו הפרעה במעבר במעי הגס )אזי יש להפנות לכירורג לשקילת צורך בהתערבות.

12/05/2019 | 14:09 | מאת: אין לי כוח

אני במעקב אצל מומחה אבל כל תור וכל בדיקה לוקח המון זמן אני כבר 3 שנים היתי אצל המומחה 3 פעמים וכל פעם המצב שלי הולך ומחמיר היתה לי יציאה פעם בשבוע היום יציאה כל כמה חודש ואחרי כל מיני התערבויות ולפעמים אישפוז אני חוששת שזה בסוף יחמיר ואקבל מחלה קשה ברקטום ובמעי הגס

12/05/2019 | 14:11 | מאת: אין לי כוח

ולגבי פענוח המונומטריה מה זה אומר 1. תחושה ירודה בניפוח של 140 מל . 2. הרפיה אנלית 1% בניסיון דיפקציה מודה מראש

זה אומר שתפקוד שרירי רצפת האגן שלך ירוד, וזה יכול לגרום לבעיית התרוקנות. יש לפנות למרפאה לרצפת אגן.

תוספת לשאלתי מה אני יכןלה לעשות נגד כאביי הגב העזים שיש לי בישיבה אחרי אוכל ושתי ה לא יכולה ללכת לטיפול אצל רופאים מרוב כאבים מצב בלתי נסבל טראמאדול חונק אותי אופטלגין עושה לי רע ואקמול לא עוזר אופיאטים לא יכולה לקחת כי גורמים לעצירות קשה גם ככה יש לי קיבה רכה מידי מהנורמלקס מה ניתן לעשות נגד כאביי הגב האיומים האלו גם נפגעתי בהליכה בגלל בעיות העיכול האוכל לא נספג כמו שצריך ונפגעתי מניורופטיה מקוה שלא פרקינסון גם תרופות מתקשה לקחתבשל בעיות העיכול שיש לי אני אומללה מאד אין לי חיים מהסבלהרב יש לי חרדה ודכאון לא מתפקדת כאביי הגב זה משהו פנימי מה לעשות כדי שאוכל לטפל בעצמי זה כאב שאי אפשר לסבול בבית הולכת ואז הכאב נפסר בהליכה או בעמידה מה זה יכול להיות?

יש לי צריבה חזקה בפי הטבעת לאחר כל יציאה גם בלי יציאות יש תחושה של עיגול קשה באזור יש טחורים פנימיים פיסורה צניחת רקטום בינןנית ניסיתי הטרשה לא הרגשתי טוב אחריו כם זריקת לידוקאין נהיה לי רע יש לי מעי רגיז שלשולים ועצירות הרבה גזים לוקחת נורמלקס צורב לי גם בפי הטבעת ולא תמיד עוזר אחרי כל אכילה יש דליפת חומציות שצורבת גם יש לי דיספפסיה פונקציונלית צרבות סותריי חומצה לא עוזרות הגוף חומצי ומגרה גם את האזור אין טעם בניתוח כי יחזור בשל בעיות העיכול מה ניתן לעשות מיואשת וסובלת מצריבה חזקה עד עכדיו עזרקאין 5% עזר כעת הפסיק לעזור שוםמשחה לא עוזרת מגבירה הצריבה אין לי חיים מבעיות העיכול שגורמות לכאביי גב וקיבה ומבעיות הצריבה בפי הטבעת רזה מאד האוכל לא נספג היטב יש רפלוקס בשל לחץ לושט העליונה בעית תנועתיות יש לי חרדה ודכאון מהמצב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קלרה, את מתארת מגוון רחב מאוד של בעיות וזה יהיה מאוד שטחי ולא אפשרי לתת תשובה מסודרת כאן. בקצרה,במידה ואכן יש פיסורה אזי הטיפול המקובל הוא במשחות כגון ניפדיפין, אנטרולין או רקטוגסיק והסדרת יציאות רכות. הטיפול בצניחת רקטום הינו ניתוח בלבד. אני מממליץ שתיבדקי באופן מסודר ע״י כירורג קולורקטלי וגסטרואנטרולוג כדי שיבדקו אותך וייתנו מענה לבעיות אלו.

שלום יש לי תקופה ארוכה כאבים חזקים בבטן שמאלית תחתונה לוחץ לי שם שמקפל רגל כמו שריר שיתנפח הרבה גזים יש מהצד השמאלי וכאבים חזקים במשך 24 שעות ביממה ללא הפוגות גם עיוותיפ.וחלק מהיןם לא עיותתים יש גם עצירות קצת זה התחיל מעצירות כול הסיפור אחר כך התחיל כאב בצד השמאלי ללא חום או הקאות עשיתי קולנסקפיה קצרכ שנבדקה המעי הגס השמאלי עד 35 סמ רציתי לדעת עם יצא תקין זה שולל איסכמיה בצד השמלאי של המעי למרות שנבדק רק עד 35 אשמח לדעת אמרו לי היתי בתל השומר אמרו לי לגיע למראפות חוץ ושישיקלו לנתח אותי אשמח לדעת על שאלה שלי גם תודה מסתוכל מהמצב תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עידן הסיפור שלך לא ברור. על מה ינתחו אותך אם לא מצאו כלום? האם עשית גם בדיקת ct ? הקולונוסוקפיה הקצרה שוללת פתולוגיות עד גובה הבדיקה שבוצעה. לא מעבר לזה. פנה למרפאה כירורגית לבדיקה.

09/05/2019 | 23:53 | מאת: כ

ערב טוב. לפני *חמישה* חודשים עשיתי ניתוח כריתת פילונידל. מאז הפצע מפריש וכואב. יש ימים לא תמיד שהבגדים מתלכלכים לי וההפרשות עוברות את התחבושת. בתרבית לפני חודשיים צמח חיידק. הכירורג אצלו נותחתי אמר רק לחכות בסבלנות. בבדיקה לא נמצאו סינוסים נוספים. הייתי במרפאת פצעים קשי ריפוי והם המליצו כל יום להגיע לאחות לשטיפה עם אוקטינלין וחבישה עם סילברסל. מספיק שיום אחד לא עשיתי את זה (שבתות, חגים, עצמאות) וחוזר. אין שיפור בכלל. האחיות אומרות שזה פצע עקשן.. אני כבר מיואשת. האזור כואב לי ובא לי למות. החבישה כואבת לי (מכניסים עם פנצטה) ומילא היה עוזר.. האם יש עצה בשבילי? האמת שאני בטוחה שאין אבל מנסה אולי..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ניתוחי פילונידל באופן כללי הם ניתוחים עם שיעור גבוה של סיבוכי פצע וחזרה של הפילונידל. נשמע שאת עושה הכל נכון בשלב זה. אבל בשלב מסויים, בד״כ בערך 6 חודשים אחרי הניתוח במידה ואין מגמת שיפור אזי צריך לעלות את האופציה של ניתוח חוזר, בד״כ לכריתה של כל האיזור, ניקוי והשארתו פתוח על מנת שייסגר באופן הדרגתי מעצמו.

10/05/2019 | 15:27 | מאת: כ

עשיתי את הניתוח של הכריתה המלאה והשאירו פתןח. למה שאסכים ללכת לניתוח נוסף? מי אמר שבניתוח הנוסף הפצע ייסגר ולא יהיה כמו עכשיו? מה שונה ניתוח נוסף למה שאני עוברת עכשיו? תודה

את צודקת. אין הבטחה של 100% שזה יצליח בפעם השנייה. כמובן שכל מה שאמרתי תלוי בממצאים בבדיקה ומצב הפצע כעת והיחיד שיכול להעריך הינו הכירורג שבודק אותך. בכל אופן אם הייתה כריתה מלאה בניתוח הראשון והשאירו פתוח ובהנחה שאת בריאה וללא סכרת אזי הפצע היה אמור להיסגר בהדרגה. העובדה שיש הפרשות כואבות ומלוכלכות עד עכשיו מחשידה במובן מסויים לשארית של סינוס פילונידלי. אני מסכים איתך ועם הכירורג שלך שבשלב זה צריך להמתין בסבלנות להקפיד על טיפולי פצע ולקוות שהדברים יסתדרו.

09/05/2019 | 11:25 | מאת: קלרי

יש לי צריבה בפי הטבעת מרחתי נפידין האם יתכן שגורם לתחושת קור ברגליים אולי מתנגש עם לוריבן מירו וציפרלקס שלוקחת?

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא מכיר שהמשחה מתנגשת עם התרופות שהזכרת. בכל מקרה חשוב לא למרוח יותר מידי אלא רק מעט לפי ההנחיות שקיבלת.

09/05/2019 | 02:50 | מאת: שוש

שלום, כבר שבוע שאני מבחינה בבליטה לבנה ממש בכניסה לפי הטבעת, הבליטה היא לבנה שנוגעים בה מרגישים כמין גולה כזאת שזזה בפנים. זה לא כואב ולא מורגש בכלל! מה זה יכול להיות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שוש, קצת קשה לומר בלי לראות ולבדוק זה יכול להיות כל מיני דברים בין היתר טחור חיצוני, או אבצס קטן או ציסטה תת עורית. מציע שתיגשי לפרוקטולוג להיבדק.

08/05/2019 | 22:54 | מאת: יניב

שלום דוקטור רציתי לדעת עם טמפוגרפיה ממוחשבת עם חומר ניגוד ושתיה וסיטי אנטוגרפעה שוללים בעיה של הפרעה כרוניץ בזרימת הדם למעיים ולבטן כולה לבחור צעיר או שכדאי לשלים אנגיוגרפיה כדי להיות בטוח שהבעיה היא לא הפרעה בזרימת דם למעייפ חסימה של עורקים ורידים תודה לא מקיא ובחילות יש לי פעם בה אין שללושלים יציאות רכות רק לא הקאתי 5 שנים אולי סובל מהבעיה תקופה ארוכה אנגיגורפיה זה בדיקת הבחירה בבעיה זו לא תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יניב, אומנם סיטי אנגיוגרפיה היא הבדיקה האידיאלית להדגמת בעיות בכלי הדם אבל אם עשית כבר פעמיים סיטי כאשר בכל אחד מהם מזריקים חומר ניגוד ולא ראו בעיה אני בספק אם סיטי אנגיוגרפיה תוסיף משהו. הכל תלוי במידת החשד של הרופא המטפל.

יש לי צריבה כל הזמן ברקטום שצנח בינוני מה ניתן לשים שם עד שאעבור ניתוח אם בכלל אין טעם לעבור כי יש לי בעיות עיכול ועצירות חמורות וזה יחזור מה למרוח בעור בין הישבנים זה צורב כל משחה שאני שמה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קלרה, הטיפול היחידי לצניחת רקטום הוא ניתוחי. לגבי הצריבה, מן הסתם יש משחות רבות בשוק והן דיי דומות. את אומרת שניסית כבר ללא הטבה. אני הייתי ממליץ על בייבי פסטה.

07/05/2019 | 16:09 | מאת: ריקי

שלום אני סובלת מפיסורה כרונית כבר מעל 20 שנה לפני 7 שני עשיתי ניתוח לפיסורה וטחורים אך לא חתכו לי את הסוגר אלה הרופא גירד שם את הפיסורה כי אמר שהטונוס של השרירים חלש ואכן אחרי הניתוח היה לי שקט של 7 שנים עד לפני 3 חודשים (אגב אני לוקחת באופן קבוע נורמלקס פעמיים ביום לריכוך הצואה.)לפני 3 חודשים חזרה לי הפיסורה כתוצאה מריבוי יציאות וטיפת מאמץ מה שאני לא עושה הפיסורה לא מתרפאת גם בנוסף לנורמלקס שותה שמן פרפין 3 כפות יש עכשיו פחות כאבים אבל עדיין לא מרגישה שמתרפא ראוי לציין שעושה אמבטיות ישיבה וכן שומרת על תזונה עושה ספורט וכו ומורחת משחת אנטרולין ולא רואה שיפור אני מאוד פוחדת מניתוח שני שלא יגרם לי מצב של חוסר שליטה בצואה וגזים מה אתה ממליץ לי לעשות? עוד דבר יש לי 2-3 יציאות ביום האם זה תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ריקי - ראשית אם יש לך ריבוי יציאות מדוע את נוטלת נורמלקס ושמן פארפין? הייתי מנסה להוריד מעט במינונים של תרופות אלו. שנית לגבי הפיסורה - מכיוון שבניתוח הראשון לא עברת חיתוך של השריר אזי אין סיבה ממשית לחשוש מאובדן שליטה אחרי ניתוח שני. זה מאוד נדיר. עדיין הניתוח הכי אפקטיבי לטיפול בפיסורה הינו חיתוך חלקי של השריר. אופציה נוספת אם את לא מעוניינת בניתוח זה הינה הזרקה של בוטוקס לשריר. זה עושה מעין שיתוק זמני למשך כחודשיים של השריר, בזמן זה הפיסורה אמורה להירפא בהדרגה.

08/05/2019 | 13:00 | מאת: ריקי

האם שכרגע יש פיסורה פעילה ניתן לעבור אצל פרוקטולוג בדיקה רקטלית או שכדאי שיסתכל רק מבחוץ? אני פוחדת מאוד שהרופא יכניס אצבע לבדוק ואז יהיו לי כאבים יותר חזקים ואף דימום בעבר שהיו בודקים רטלית זה מה שהיה קורה

בדכ כשיש פיסורה רגישה אנחנו לא בודקים פנימה אלא רק מסתכלים מבחוץ.

שלום עשיתי סיטי בטן היה רשום במעי דק התפשלות טרנזטורית ללא סימני חסימה מזה התפשלות הזו אני בן 26 סובל מכאב בטן חזקים עשו לי אחר כךmriמעי דק ולא ראו את זה האם זה הסיבה לכאבים התפשלות הזו ?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוני, התפשלות זה כאשר קטע במעי הדק נכנס אל תוך עצמו כמו טלסקופ. זה יכול להופיע כממצא מקרי בבדיקות הדמייה ואז אם לא גורם לכל סימפטומים אזי אין צורך בהתערבות. מצד שני במידה וגורם לסימפטומים כגון כאבים או חסימת מעיים לסירוגין אזי יש צורך בניתוח לכריתת המקטע. אתה אומנם מתאר כאבי בטן אולם ב mri לא ראו את זה. מצד שני בהחלט ייתכן שההתפשלות היא לסירוגין ולכן לא נצפתה בזמן ה mri. לכן צריך לחקור טוב את הכאבים שלך ולראות אם יכולים להתאים לחסימה חלקית זמנית כלומר יכולים להתאים להתפשלות לסירוגין. יש מקרים בהם כדי לברר לעומק יותר מחליטים לעשות קפסולת מעי דק שזו מעין גלולה ובה מצלמה שסוקרת את כל המעי הדק מבפנים, ובהתאם מחליטים על הצורך בניתוח. שורה תחתונה, זה לא חד משמעי אם זה אכן הגורם לכאבים שלך, חשוב שתחזור לכירורג/גסטרואנטרולוג ששלח אותך לבדיקות להחלטה על המשך הבירור.

שלום יש לי צניחת רקטום בינונית לא מעונינת בניתוח מה נחתן לעשות על מנת להקל על האי נוחות מהאקטום כגון גזים לא נעימים רבים צריבה בעור לחץ משחות לא עוזאות אחרי כל אכילה יש צריבהבעור הרקטום אולי יש משחה שיכולה לעזור יש לי בעיות עכול קשות ירדתי 40 קג לא מרצון מעונינת לטפל בהפרעה ללא ניתוח האם אפשר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם אכן מדובר בצניחת רקטום אזי הטיפול היחידי הוא ניתוחי. שאר הטיפולים הקיימים כגון אלה שציינת מטרתם הקלה סימפטומטית זמנית.

שלום לדוקטור סליחה על השאלה אולם אני מעוניינת לדעת האם קיום יחסים אנאליים מגביר סיכון לטחורים ואם יש מידע מצטבר על כך, ואם יש סיכון - האם יש דרך לקיים יחסים אנאליים תוך הפחתת הסיכון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאי, גורמי סיכון השכיחים לטחורים הינם עצירות, יציאות קשות, מאמץ בשירותים, הריון, הרמת משאות כבדים באופן כרוני, ובגדול כל דבר שגורם לעליית לחץ כרונית בתעלה האנלית. יחסים אנליים כשלעצמם אינם אמורים לגרום לטחורים אולם מן הסתם גורמים טראומה מקומית בתעלה האנלית היכולה להוביל לדימומים לסירוגין, ובמידה וקיימים טחורים מראש אזי יחסים אנלים עלולים לגרום טראומה לטחורים וכתוצאה מכך להחמרה בדימומים ובכאבים של הטחורים.

06/05/2019 | 15:07 | מאת: תור דחוף לפרופ זמורה

שלום מנסה להגיע למרפאה של פרופ עודג זמורה ולא מצליחה, איך מגיעים למזכירות לתאום תור דחוף. תודה מראש , שרון בבלי

05/05/2019 | 22:37 | מאת: אופיררר

שלום מה הבדל בין סיטי ארטוגרפיה לסיטי אניגוגרפיה אשמח לדעת תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אופיר, סיטי אנגיוגרפיה זו בדיקת סיטי המדגימה בדיוק יותר טוב את כלי הדם, כולל הפרעות בכלי הדם כגון פקקת בכלי הדם הורידיים או העורקים. לגבי הבדיקה השנייה אני חושב שרשמת את זה לא במדוייק. אני לא מכיר בדיקת סיטי ארטוגרפיה.

05/05/2019 | 21:14 | מאת: קובי

שלום איזה בדיקה צריך לעשות כדאי לשלולל בעיה של הפרעה כרונית בזרימת הדם למעיים טמופגרפיה ממוחשבת עם שתייה וחומר יצא תקין תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קובי, ישנה בדיקת ct מיוחדת לכלי דם נקראת ct אנגיו. (כלומר טומוגרפיה ממוחשבת בפרוטוקול אנגיו שזה פרוטוקול המדגים את כלי הדם יותר טוב.

04/05/2019 | 23:52 | מאת: אור

שלום איזה בדיקה צריך לבצע כדאי לדעת עם יש לי איסכמיה במעי הגס האם בסיטי רואים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בסיטי רואים סימני דלקת , אולי עם סימנים עקיפים לאיסכמיה. סופו של דבר כדי לאבחן איסכמיה זה באמצעות קולונוסקופיה.

שלום ! אשתי ילדה לפני שישה ימים ומאז יש לה לחץ אדיר בפי הטבעת ... זה ממש כואב לה ואנחנו כבר לא יודעים מה לעשות או למי לפנות . היא לקחה מרככי יציאה וכל מיני כאלה ויש לה הרבה יציאות . הרופאים במיון יולדות אמרו לה שהיא צריכה להיכנס לשירותים וזה יעבור לה . אבל מאז היא כבר נכנסה 20 פעמים לשירותים והלחץ והכאבים העזים לא עוברים לה . בבקשה עזרו לי . מה אפשר לעשות או למי אפשר לפנות .. תודה מראש !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איתי, נשמע שאשתך מאוד סובלת. קשה לומר ללא בדיקה מה הסיבה, אולם הסיבות השכיחות בהקשר זה הן טחורים או פיסורה. חשוב לפנות בהקדם לבדיקת פרוקטולוג מומחה. עד אז להקפיד על מזון עשיר סיבים תזונתיים כגון ירקות ופירות, שתיית נוזלים רבים על מנת שהיציאות תהיינה קלות ורכות, להימנע מישיבה ממושכת בשירותים. אפשר להיעזר בישיבה באמבטיה מלאה במים חמימים וסבון למשך כ 15 דקות. זה יכול להקל.

04/05/2019 | 08:10 | מאת: יוסי

שלום, האם כל בעיית טחורים מחייבת התערבות מומחה או שלעיתים הבעיה יכולה לעבור גם בלי? לפנ כמה ימים החלה אצלי בעיית טחורים, נוצרה אצלי בליטה באיזור פי הטבעת ונגרם כאב רב, התחלתי למרוח משחה ולהפקיד על תזונה מרובה סיבים תזונתיים ושתיית מים. החלה ירידה ניכרת בגודל הבליטה וכן הקלה משמעותית בכאב. האם סביר שהמגמה תימשך עד לכדי היעלמות מוחלטת של הבעיה או לפנות למומחה בכל מקרה? תודה על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסי, לא כל בעיית טחורים מחייבת התערבות מומחה. ברוב המקרים הבעיה יכולה לעבור מעצמה תוך כדי הקפדה על תזונה נכונה עשיית סיבים ונוזלים, משחה להרגעה , ושטיפה עם מים באמבטיה. הכל בהנחה שאכן מדובר בטחורים. אם תמשיך להקפדי על מה שאתה עושה המגמה אמורה להימשך עד כדי חלוף הכאבים. במידה ולא חולף או חוזר פנה לפרוקטולוג.

03/05/2019 | 23:29 | מאת: שאלה

שלום, סובל כבר חודשים רבים מדם בעת ניגוב בשירותים וגם מגרד מעל פי הטבעת. הרופא בצבא אמר לי שאולי יש שערה הפוכה והוא חושב שיש לי איזה חתך באזור. הפרוקטולוג לא מצא כלום ואמר לי לקחת סיבים תזונתיים. אני קצת אובד עצות, תחושה ממש לא נעימה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. אתה מתאר שני ממצאים שונים. שערה הפוכה כלומר סינוס פילונידלי נמצא יותר מעל עצם הזנב קצת רחוק מפי הטבעת. חתך- אם הכוונה לפיסורה- נמצאת ממש בסמוך לפי הטבעת. בכל מקרה אם הפרקוטולוג עשה בדיקה פנימית מלאה ולא מצא כלום אז זה יותר מהימן. גרד סביב פי הטבעת יכול להיגרם מסיבות רבות, ולפעמים לא מוצאים גורם ברור. חשוב לשמור על המקום נקי ויבש, להימנע מגרד ככל האפשר, להימנע מתכשירים או מגבונים המכילים חומרים אלרגניים. להימנע מניגוב אגרסיבי או הגיינה מוגזמת. להשתמש במשחות טבעות נגד גרד כגון בייבי פסטה (לתינוקות). ולנסות לזהות מזונות שאתה אוכל שמגבירים את הסימפטומים ןלהוריד אותם בהדרגה ולראות האם יש שיפור. מזונות אפשריים -מוצרי חלב, אלכוהול, מזון חריף, עגבניות, קפה. אם אתה ממשיך לסבול פנה שוב לפרוקטולוג.

03/05/2019 | 02:20 | מאת: אריאל

שלום דוקטור, אני בן 20, חייל, ולאחרונה התחלתי לקיים יחסי מין עם בחור שפגשתי. מה שמדאיג אותי הוא שלאחר הסקס יש לי הפרשות מפי הטבעת הנראות ריריות לפעמים שקופות לפעמים צהבהבות, ומידי פעם מלוות בממש טיפונת של דם בהיר. אני מאוד מאוד מודאג מזה דוקטור, תוכל בבקשה להסביר לי בקצרה מה זה? האם זה נוראמלי? האם זה מסוכן? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הדם יכול להיות מטראומה שטחית לרירית התעלה האנלית הנגרמת בזמן קיום היחסים. לגבי הריר, קשה לומר. הפרשת ריר יכולה להיגרם מגורמים שונים כגון זיהום סביב פי הטבעת, מחלות דלקתיות, מחלות זיהומיות, ולעיתים אף לא מוצאים כל סיבה. אני ממליץ לפנות לבדיקה ע״י פרוקטולוג מומחה.

01/05/2019 | 09:04 | מאת: הילה

שלום ד"ר, אני שבוע ימים אחרי ניתוח פיסורה, קשירת טחורים וכריתת קפלי עור. הכאבים היו נסבלים עד עכשיו.. אך בשלושת הימים האחרונים אני מרגישה שהצרכים שלי לא יוצאים עד הסוף (כאילו תקועים שם) ויש בי את הצורך ללחוץ ועדיין לא יוצא כלום ואז לאחר ישיבה בשירותים יש כאבים ממש חזקים (שותה שמן פארפין). כמו כן, התחיל לי גרד קל ותחושת לחץ כזאת באיזור שם.. האם רגיל להרגיש ככה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הילה, הסימפטומים שאת מתארת צפויים אחרי ניתוח כזה בשלב הזה. חשוב להקפיד על ריכוך היציאות כמה שניתן - להקפיד על שתיית נוזלים מרובים, אכילת מזון עשיר סיבים כלומר הרבה ירקות פירות, ריכוך היציאות עם שמן ותוספי סיבים. לקחת משככי כאבים שאינם גורמים לעצירות. אופטלגין, אקמול, אטופן זה טוב. תרופות אופיאטיות מחמירות עצירות (נגזרות של מורפיום). כמובן שאם הסימפטומים מחמירים כגון ןכאבים עזים, קושי ניכר ביציאות, חום אזי חשוב להיבדק אצל הרופא המנתח ולשלול שאין זיהום באיזור הניתוח.

ויצא לו 3 פעמים פעם ראשונה ראינו בניגוב ומאז נעלם ולאחר חודש ראינו ממש דם בצואה עצמה ושוב נעלם.. היום היה ממש דם אדום טרי ויחסית הרבה דם...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, סביר מאוד שהייתה לו יציאה קשה או מאומצת שגרמה לדמם. בכל אופן, במידה וממשיך יש לפנות לכירורג ילדים לבדיקה.

30/04/2019 | 00:25 | מאת: יניב

שלום דןקטור מזה אומר שבשיקוף בטן זה בעצם יוצר בטן ריקה של המעי הגס השמאלי מזה אומר המשפט הזה על המעי הגס השמאלי כירוג אמר לי את זה והוא פרש לא הספקתי לשאול אותו האם אתה יודע מזה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין משמעות מיוחדת למשפט הזה. זה פשוט שם נוסף לצילום. צילום בטן נקרא גם צילום בטן ריק.

שלום יש לי יש לי חשד למחלה מעי דלקתית או דבקקוליטיס אבל זה לא סופי רציתי לדעת עם מותר לי לאכול פירות וירקות עם נגיד יש לי את זה?לא אכחתי 5 שנים ירקות פירות ואמרו לי שזה לא בריא בככל תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קובי, התשובה קצת מורכבת כי אתה מעלה שתי מחלות שונות שההמלצות לגביהן מעט שונות. בנוסף זה תלוי האם מדובר בזמן התקף או בהפוגה. באופן כללי בדיברטיקולוזיס - מומלץ תזונה עשירה בסיבים כלומר עשירה בפירות וירקות אך לא בזמן ההתקף של הדיברטיקוליטיס אזי מומלץ דווקא להימנע. במחלת מעי דלקתית גם באופן כללי מומלץ להפחית בסיבים. אם מישהו מקצועי הנחה אותך להפחית מפירות וירקות כנראה שהייתה לך סיבה. אבל יכול להיות שלהימנע לחלוטין זה קצת מוגזם. שוב, זה תלוי מאוד באבחנה המדוייקת שלך. אני ממליץ לך לפנות לדיאטנית קלינית כדי לקבל הנחיות ברורות.

29/04/2019 | 09:21 | מאת: אנונימית

שלום רב, הבת שלי בת 3 וחודשיים וסובלת מעצירויות מגיל שלושה שבועות. בגיל שלושה שבועות היתה לה עצירות ולאחר מכן היתה עושה כמה חודשים אחת לשלושה ימים בלי עזרה של תרופות בכלל. בסביבות גיל 8/9 חודשים שהתחילה לאכול מוצרי חלב העצירות הסתדרה לה וכבר היתה עושה רגיל עד גיל 1.3 שהתחילה לאכול לא טחון והעצירות חזרה לה.. ואחרי כמה עצירויות כמו לידה היא היתה מתאפקת כמה ימים ואז היה לה עצירות מטורפת.. רופא בדק אותה ולא היה לה פיסורה ולא כלום הביא לנו נרות ואמר לנו להשתמש בנורמלקס.. ומגיל שנה וחצי היא עם נורמלקס עד היום (גיל 3.2) ניסינו לפני כמה חודשים להפסיק את הנורמלקס והעצירות חזרה אז חזרנו לנורמלקס העלנו את המינון ל6 גרם וגמלנו אותה מהטיטולים ונכון להיום היא גמולה ועם נורמלקס ללא עצירות ועושה כל יום או יומיים.. עכשיו השאלה שלי זה בגלל שקראתי באינטרנט שיש דבר כזה הירשפרונג השאלה אם יכול להיות שהסיפןר שלנו דומה ויכול להיות מתאים להירשפרונג? אני ממש בלחץ מזה והאם יש טעם בבדיקות כלשהן? האם להמשיך נורמלקס? תודה וסליחה על האורך 

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הסיפור יכול להיות מתאים להירשפרונג, אבל זה ממש לא אומר שזה הירשפרונג כמובן. יש טעם בבדיקות ובבירור כאשר ישנו חשד אמיתי. אני לא כירורג ילדים, לכן אני ממליץ שתפני להערכה מסודרת אצל גסטרואנטרולוג ילדים וכירורג ילדים.

שלום זה עידן כתבתי פה כבר כואב לי בצד השמאלי של הבטן יש לי בדיקת סיגמסקופיה קצרה האם.זה בדיקה טובה לבדוק את הצד השמאלי של המעי?יש לי מעי גס רחב האם יש יותר סיכון בעקבות זה לסיבוך בזמן הבדיקה לנקב במעי מפחד מהבדיקה הזאת האם נכנסים הרבה בבדיקה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עידן, סימגואידוסקופיה לא נכנסים הרבה אלא כ 40-60 ס"מ. אכן בדיקה טובה להערכת הרקטום ומעי גס שמאלי. בכל בדיקה פולשנית קיימים סיכונים כולל סיכון לנקב, אך הסיכון נמוך ביותר.

26/04/2019 | 12:20 | מאת: קלרה

שלום יש לי צניח רקטום בינונית גורם לי לצריבה בכל יציאה מה ניתן לעשות אם לא מעונינת בניתוח סובלת מאד מקרין לוולוה יש לי מעי רגיז הרבה פעמים כולל שלשול ואז

לקריאה נוספת והעמקה

אם אכן מדובר בצניחת רקטום אזי הטיפול היחידי הוא ניתוח. אבל חשוב להיבדק ע״י כירורג קולורקטלי מומחה כדי לאבחן במדיוק שאכן מדובר בצניחה של הרקטום ולא טחורים צנוחים. זה לפעמים מטעה והטיפול הוא שונה.

26/04/2019 | 10:14 | מאת: ירון

שלום וחג שמח. מהי ההתמחות הנדרשת מרופא לבצע קשירת טחורים, האם פרוקטולוג או גסטרולוג, או אולי בכלל תחום אחר. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

פרוקטולוג.

24/04/2019 | 11:47 | מאת: יעקב

שלום, אני סובל מטחורים דרגה שלוש כבר תקופה ארוכה. תזונה/משחות/נרות לא ממש עוזרים לשיפור המצב כך שאין מנוס מפעולה כירורגית. האם תוכל לפרט את האפשרויות היעילות והמוכחות שקיימות היום במערכת הבריאות לטיפול כירורגי בטחורים? ישנם הרבה פירסומים ברשת שעלולים להטעות את הסובלים מטחורים ומי שלא בקיא עלול ליפול קורבן לשיטות מפוקפקות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעקב. האופציות הניתוחיות המקובלות הן: 1.כריתת טחורים- השיטה הקלאסית , הכי מקובלת, הכי יעילה. 2. קיבוע הטחורים עם סיכות היקפיות. 3. תפירת כלי הדם של הטחור בהכוונת דופלר. ישנן פרוצדרות התערבותיות נוספות שאינן ניתוחיות ומבוצעות בד״כ במרפאה ללא צורך בהרדמה. אלה מבוצעות לטחורים פנימיים בד״כ שאינם גדולים מאוד: 1. קשירת טחורים. 2. הזרקת חומר לתוך הטחור על מנת לסתום אותו. 3. צריבת הטחורים עם גלי אינפרא-אדום.

24/04/2019 | 19:09 | מאת: יעקב

תודה רבה! על איזה אופציה שאינה ניתוחית היית ממליץ? בהנחה והטחורים מתאימים למגוון האפשרויות שהעלית.

מבין האופציות הלא ניתוחיות - קשירה זה הכי יעיל והכי מקובל. אבל זה תלוי כמובן בממצאים בבדיקה ובהחלטת הפרוקטולוג שבודק אותך.

24/04/2019 | 19:43 | מאת: יעקב

תודה רבה

24/04/2019 | 09:49 | מאת: נטלי

בת 32 אחרי 2 הרויונות.מאז ההאויונות סובלת מפיסורה.הייתי אצל פרקטולוג נתן משחה וריכוך צואה.לא עזר הלכתי לקנות משהו אבעי מבית מרקחת זה עוזר כבא שבוע חא היה לי כלום.אני עכשיו רואה בעת ניגוב כמו טיפות דם בהיר על הנייר.במאי יש לי תור חוזר.האם הדם יכול להיות מפיסואה או משהו אחר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נטלי, הדם בהחלט יכול להיות מהפיסורה. זה אחד הסימפטומים של פיסורה. (אם כי יש עוד סיבות רבות אחרות אפשריות לדימום) חשוב בכל זאת להיבדק שוב כפי שמתוכנן.

23/04/2019 | 22:57 | מאת: שיר

שלום דוקטור. אני בת 23,(לא אחרי לידה) סובלת מטחורים כבר 4 חודשים. הייתי אצל כירורג פעמיים ואמר שלא רואה כלום, ושלח אותי לגסטרו, הייתי אצל הרופאה גסטרו והיא אמרה שזה טחורים אי אפשר לפספס ושלחה אותי עם נרות ומשחה רקטוצורין. הדימומים פסקו, אך זה מרגיש שזה רק מחמיר, גדל לי עוד טחור במהלך התקופה האחרונה למרות השימוש במשחה. יש לציין שאני שותה כמות מרובה של מים, ולאחרונה התחלתי להשתמש בנורמלקס שמקל מאוד על הכאב. יש לי תור לפרוקטולוג רק בעוד שבועיים. האם יש לך רעיון להציע לי איך לגרום לזה לא להחמיר ואולי גם להשתפר? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיר, נשמע שאת עושה הכל נכון- הטיפול בטחורים הוא הסדרת הכלכלה והיציאות בעיקר כלומר שתיית נוזלים מרובה, מזון עתיר סיבים, פירות ירקות, מרככי יציאות, להימנע מישיבה ממושכת בשירותים, להקפיד על יציאות רכות וקלות, ונרות או משחות להקלה. יש לפנות לפרוקטולוג בהקדם על מנת לאבחן במדוייק ולעיתים ניתן לבצע טיפול משלים במרפאה כגון קשירת טחורים או הזרקה ובמקרים חמורים אף ניתוח .

23/04/2019 | 21:30 | מאת: ל

שלום, בחור סובל מעצירות קשה ולא היתה לו יציאה כבר חודשיים. הומלץ לו לפנות למיון כדי לעבור דיסימפקציה אבל הוא מאד חושש מהכאב. האם ניתן לעשות את זה בטשטוש? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

כן, בהחלט ניתן לביצוע בטשטוש. תלוי במיון אליו יגיע, אם יש להם שם את כוח האדם המתאים והאמצעים המתאימים לביצוע טשטוש.

23/04/2019 | 15:00 | מאת: אסף

שלום, קיבלתי מהרופא מרשם לאנטרולין קרם למרוח בעקבות פיסורה. א. אני מורח פעמיים ביום, למשך כמה זמן נהוג למרוח את הקרם כדי שיעזור לפיסורה? ב. אני מורח וגם מכניס טיפה בפנים כדי שיגיע לפיסורה עצמה, זה בסדר? ג. עד שקיבלתי את המרשם לאנטרולין הייתי מורח קרם של פרוקטוגליבנול וזה היה עוזר לפיסורה לאיזה שבועיים אבל אז הפיסורה הייתה חוזרת, האם האנטרולין אמור לעזור יותר לפיסורה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אסף, מקובל לטפל למשך כ 4-6 שבועות. זה בסדר להכניס מעט בפנים. אמור להיות מוליך עם המשחה שמיועד לעזור לך להזריק החומר פנימה. האנטרולין הינה משחה ספיציפיתת לפיסורה המכילה חומרים אחרים מאשר הפרוקטוגליבנול שמיועד לטחורים. לכן אנטרולין אמור לעזור יותר.

22/04/2019 | 20:51 | מאת: חגי כהן

שלום רב לאדוני אני משתמש כמה חודשים בניפידיפין בעבות פיסורה קלה השתמשתי גם לסירוגין בפגלקס אני הולך לכירורג כמה חודשים כל כמה שבועות מדובר במומחה אמיתי דוקטור קולר מנהל מחלקת כירורגיה במרפאות החוץ של מעייני הישועה אני סובל גם מ anxiety disorder unspecified כך שזה מה שהפך לי את הבטן הרבה שנים רק לאחרונה התחלתי לטפל בה עם ציפרלקס בגירסה גנרית של טבע מה שגורם לעיתים ליציאות רכות מדי וזה חד משמעית לא טוב לפיסורתיים אך התחלתי את הטיפול לאחר שהרופא אמר שאין פיסורה יותר הוא אמר לי את זה לפני כמה שבועות הוא הורה לי להפסיק את השימוש במשחה אך קשה לי כיון שאני חושב שיש לי אני מרגיש גירוד קל ומעצבן מאוד לכן אני רוצה להמשיך להשתמש במישחה זה מרגיע אותי ואת הכאב מה עלי לעשות אני אובד עצות הוא מומחה אמיתי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חגי, אני מציע שתסמוך על הרופא שבדק אותך מספר פעמים והתרשם שהחלמת. הגרד יכול להיות מסיבות אחרות ולאו דווקא מפיסורה. במידה ואתה מוטרד פנה שוב לבדיקה.

22/04/2019 | 17:09 | מאת: שושנה

שלום דר ליאו, הייתי מאוד רוצה להפטר מטחור חיצוני אשר די מציק לי. הוצא לי לעשות ניתוח להסרתו. אני מבקשת לשמוע את דעתך האם ניתוח לא יכול לפגוע בפי הטבעת או לעשות נזק אחר והאם פעולה מאוד כואבת ואיך תהליך ההחלמה והאם יכולה להיות פגיעה בשליטת פעולת מעיים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שושונה, אם מדובר רק בטחור חיצוני אחד אזי זה בד״כ ניתוח יחסית פשוט. הסבירות שיפגע או יעשה נזק הינה נמוכה מאוד. כך גם לא סביר שתיוצר פגיעה בשליטה. כאמור ניתוח קטן עם סיכון נמוך לסיבוכים. כמובן שכמו כל ניתוח עלולים להיות סיבוכים כגון זיהום, או דימום. צפי לכאבים של מספר ימים אחרי הניתוח. במידה וכרותים יותר טחורים אזי הכאבים עלולים להיות קשים מאוד אחרי הניתוח ולנהימשך כשבועיים.

22/04/2019 | 16:36 | מאת: ירון

לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח פיסורה(חיתוך צידי של הסוגר) ועדיין מרגיש את הכאב החד של הפיסורה יחד עם כאבי טחורים. האם זה סביר שהפיסורה לא נרפאה לגמרי אחרי חודש וחצי? האם קיומם של טחורים פנימיים נפוחים, גורם גם לכאבי הפיסורה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ירון, בד״כ אמור להיות שיפור זמן כזה אחרי הניתוח.יכול להיות שלא נרפאה לחלוטין אך אמור להיות שיפור מסויים. טחורים פנימיים כשלעצמם לא גורמים לכאבי פסיורה. חשוב שתיבדק ע״י הכירורג שניתח אותך. חשוב לוודא שאין זיהום-אבצס באיזור הניתוח שעלול לגרום לכאבים.