ניתוח פיסורה-תופעות.עזרה!!!!!

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

01/07/2019 | 17:21 | מאת: חוששת

ד"ר שלום וברכה, האם שבועיים לאחר ניתוח פיסורה פיסורה זה תקין שיהיו הפרשות? לעיתים צהובות ולעיתים צואה מימית. האם זה הגיוני או מצביע על משהו? תודה רבה על זמנך

שלום, מצד אחד זה יכול להיות, מצד שני חשוב לראות שלא התפתח זיהום מקומי או אבצס באיזור הניתוח. לכן ממליץ לפנות ולהיבדק ע״יהרופא המנתח בהקדם.

01/07/2019 | 20:37 | מאת: חוששת

תודה רבה על תגובתך ד"ר! רק האם התייחסותך נגעה גם לבריחת הצואה? האם גם זה יתכן? תודה גדולה.

חוסר שליטה על צואה הינו סיבוך יחסית נדיר אחרי ניתוח פיסורה. זה כמובן תלוי מה בדיוק עשו בניתוח (בד״כ מבצעים חיתוך חלקי של שריר הסוגר), מה הרקע הרפואי שלך כמטופלת וכו. בכל מקרה בשלב כה מוקדם לאחר הניתוח קשה לומר לגבי השלכות לטווח ארוך. במרבית המקרים זה אמור להסתדר עם הזמן.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה