הפרשות מפי הטבעת וגרד רקטלי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

22/07/2019 | 00:43 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, אני בן 34 ללא מחלות רקע. לפני כחודש החלו אצלי כאבים ממוקדים בבטן ימנית עליונה למשך כמה שבועות. בירור us בטן ובדיקות מעבדה כולל מדדי דלקת ותפקודי כבד תקינים. לאחר מכן הפוגה שלאחריה חזרו אותם הכאבים אך הפעם בלויית תמונה קלינית של וירוס בטן (חום עד 38, נפיחות, גזים, בחילה ושלשולים). לאחר הפסקת השלשולים הופיעה בימים האחרונים הבעיה שמטרידה אותי מבחינה פרוקולוגית והיא באה לידי ביטוי באפיזודות של גרד רקטלי חזק ובעת מאמץ למתן צואה הפרשה שקופה סמיכה במראה שומני ובריח חזק ולא נעים. במה נשמע שמדובר? תודה

שלום רב, קשה לומר בדיוק במה מדובר רק על סמך הסיפור. אבל ברור שאתה צריך להיבדק בהקדם גם ע״י פרוקטולוג כדי לוודא שאין זיהום סביב פי הטבעת כמו אבצס לאור ההפרשה שאתה מתאר. ובמקביל להיבדק גם ע״י גסטרואנטרולוג, כי כשמחברים את כל הסיפור יחד עולה חשד מסויים למחלת מעי דלקתית. ייתכן שהכל באמת היה רק משהו וירלי, אך אם אתה ממשיך לסבול מסיפטומים שונים כפי שאתה מתאר אזי חשוב ללכת גם לרופא גסטרו. לשקול ביצוע קולונסוקופיה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה