נגישות
נגישות

פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

הפורום עוסק בפרוקטולוגיה ובכירורגיה של המעי. מחלות המעי כוללות גידולים של המעי הגס, מחלות מעי דלקתיות, כולל קרוהן וקוליטיס, והפרעות בתפקוד המעי. תחום הפרוקטולוגיה כולל את מחלות פי הטבעת, טחורים, פיסורה, פיסטולה פריאנאלית, סינוס פילונידלי, הפרעות בשליטה בסוגר פי הטבעת, צניחה (פרולפס) של הרקטום, קושי בהתרוקנות (עצירות), ועוד. תחום הפרוקטולוגיה עוסק ברובו במחלות הפוגעות באופן ניכר באיכות חיי הסובלים מהם, וברוב המקרים ישנן שיטות יעילות לטיפול בבעיות אלו. בשנים האחרונות ישנה התקדמות רבה בתחום זה וטכניקות חדשות פותחו לטיפול ברבות מהבעיות הפרוקטולוגיות.
5453 הודעות
5050 תשובות מומחה


24/04/2019 | 09:49 | מאת: נטלי

בת 32 אחרי 2 הרויונות.מאז ההאויונות סובלת מפיסורה.הייתי אצל פרקטולוג נתן משחה וריכוך צואה.לא עזר הלכתי לקנות משהו אבעי מבית מרקחת זה עוזר כבא שבוע חא היה לי כלום.אני עכשיו רואה בעת ניגוב כמו טיפות דם בהיר על הנייר.במאי יש לי תור חוזר.האם הדם יכול להיות מפיסואה או משהו אחר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נטלי, הדם בהחלט יכול להיות מהפיסורה. זה אחד הסימפטומים של פיסורה. (אם כי יש עוד סיבות רבות אחרות אפשריות לדימום) חשוב בכל זאת להיבדק שוב כפי שמתוכנן.

23/04/2019 | 22:57 | מאת: שיר

שלום דוקטור. אני בת 23,(לא אחרי לידה) סובלת מטחורים כבר 4 חודשים. הייתי אצל כירורג פעמיים ואמר שלא רואה כלום, ושלח אותי לגסטרו, הייתי אצל הרופאה גסטרו והיא אמרה שזה טחורים אי אפשר לפספס ושלחה אותי עם נרות ומשחה רקטוצורין. הדימומים פסקו, אך זה מרגיש שזה רק מחמיר, גדל לי עוד טחור במהלך התקופה האחרונה למרות השימוש במשחה. יש לציין שאני שותה כמות מרובה של מים, ולאחרונה התחלתי להשתמש בנורמלקס שמקל מאוד על הכאב. יש לי תור לפרוקטולוג רק בעוד שבועיים. האם יש לך רעיון להציע לי איך לגרום לזה לא להחמיר ואולי גם להשתפר? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיר, נשמע שאת עושה הכל נכון- הטיפול בטחורים הוא הסדרת הכלכלה והיציאות בעיקר כלומר שתיית נוזלים מרובה, מזון עתיר סיבים, פירות ירקות, מרככי יציאות, להימנע מישיבה ממושכת בשירותים, להקפיד על יציאות רכות וקלות, ונרות או משחות להקלה. יש לפנות לפרוקטולוג בהקדם על מנת לאבחן במדוייק ולעיתים ניתן לבצע טיפול משלים במרפאה כגון קשירת טחורים או הזרקה ובמקרים חמורים אף ניתוח .

23/04/2019 | 21:30 | מאת: ל

שלום, בחור סובל מעצירות קשה ולא היתה לו יציאה כבר חודשיים. הומלץ לו לפנות למיון כדי לעבור דיסימפקציה אבל הוא מאד חושש מהכאב. האם ניתן לעשות את זה בטשטוש? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

כן, בהחלט ניתן לביצוע בטשטוש. תלוי במיון אליו יגיע, אם יש להם שם את כוח האדם המתאים והאמצעים המתאימים לביצוע טשטוש.

23/04/2019 | 15:00 | מאת: אסף

שלום, קיבלתי מהרופא מרשם לאנטרולין קרם למרוח בעקבות פיסורה. א. אני מורח פעמיים ביום, למשך כמה זמן נהוג למרוח את הקרם כדי שיעזור לפיסורה? ב. אני מורח וגם מכניס טיפה בפנים כדי שיגיע לפיסורה עצמה, זה בסדר? ג. עד שקיבלתי את המרשם לאנטרולין הייתי מורח קרם של פרוקטוגליבנול וזה היה עוזר לפיסורה לאיזה שבועיים אבל אז הפיסורה הייתה חוזרת, האם האנטרולין אמור לעזור יותר לפיסורה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אסף, מקובל לטפל למשך כ 4-6 שבועות. זה בסדר להכניס מעט בפנים. אמור להיות מוליך עם המשחה שמיועד לעזור לך להזריק החומר פנימה. האנטרולין הינה משחה ספיציפיתת לפיסורה המכילה חומרים אחרים מאשר הפרוקטוגליבנול שמיועד לטחורים. לכן אנטרולין אמור לעזור יותר.

22/04/2019 | 20:51 | מאת: חגי כהן

שלום רב לאדוני אני משתמש כמה חודשים בניפידיפין בעבות פיסורה קלה השתמשתי גם לסירוגין בפגלקס אני הולך לכירורג כמה חודשים כל כמה שבועות מדובר במומחה אמיתי דוקטור קולר מנהל מחלקת כירורגיה במרפאות החוץ של מעייני הישועה אני סובל גם מ anxiety disorder unspecified כך שזה מה שהפך לי את הבטן הרבה שנים רק לאחרונה התחלתי לטפל בה עם ציפרלקס בגירסה גנרית של טבע מה שגורם לעיתים ליציאות רכות מדי וזה חד משמעית לא טוב לפיסורתיים אך התחלתי את הטיפול לאחר שהרופא אמר שאין פיסורה יותר הוא אמר לי את זה לפני כמה שבועות הוא הורה לי להפסיק את השימוש במשחה אך קשה לי כיון שאני חושב שיש לי אני מרגיש גירוד קל ומעצבן מאוד לכן אני רוצה להמשיך להשתמש במישחה זה מרגיע אותי ואת הכאב מה עלי לעשות אני אובד עצות הוא מומחה אמיתי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חגי, אני מציע שתסמוך על הרופא שבדק אותך מספר פעמים והתרשם שהחלמת. הגרד יכול להיות מסיבות אחרות ולאו דווקא מפיסורה. במידה ואתה מוטרד פנה שוב לבדיקה.

22/04/2019 | 17:09 | מאת: שושנה

שלום דר ליאו, הייתי מאוד רוצה להפטר מטחור חיצוני אשר די מציק לי. הוצא לי לעשות ניתוח להסרתו. אני מבקשת לשמוע את דעתך האם ניתוח לא יכול לפגוע בפי הטבעת או לעשות נזק אחר והאם פעולה מאוד כואבת ואיך תהליך ההחלמה והאם יכולה להיות פגיעה בשליטת פעולת מעיים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שושונה, אם מדובר רק בטחור חיצוני אחד אזי זה בד״כ ניתוח יחסית פשוט. הסבירות שיפגע או יעשה נזק הינה נמוכה מאוד. כך גם לא סביר שתיוצר פגיעה בשליטה. כאמור ניתוח קטן עם סיכון נמוך לסיבוכים. כמובן שכמו כל ניתוח עלולים להיות סיבוכים כגון זיהום, או דימום. צפי לכאבים של מספר ימים אחרי הניתוח. במידה וכרותים יותר טחורים אזי הכאבים עלולים להיות קשים מאוד אחרי הניתוח ולנהימשך כשבועיים.

22/04/2019 | 16:36 | מאת: ירון

לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח פיסורה(חיתוך צידי של הסוגר) ועדיין מרגיש את הכאב החד של הפיסורה יחד עם כאבי טחורים. האם זה סביר שהפיסורה לא נרפאה לגמרי אחרי חודש וחצי? האם קיומם של טחורים פנימיים נפוחים, גורם גם לכאבי הפיסורה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ירון, בד״כ אמור להיות שיפור זמן כזה אחרי הניתוח.יכול להיות שלא נרפאה לחלוטין אך אמור להיות שיפור מסויים. טחורים פנימיים כשלעצמם לא גורמים לכאבי פסיורה. חשוב שתיבדק ע״י הכירורג שניתח אותך. חשוב לוודא שאין זיהום-אבצס באיזור הניתוח שעלול לגרום לכאבים.

20/04/2019 | 20:10 | מאת: רים

כאבים בפין ובאשכיים נוצרו לאחר ניתוח פיסטולה אנאלית שעשיתי לפני שבועיים....האם זה טבעי? ותודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

זה לא שכיח מה שאתה מתאר.  על פניו לא אמורים להיות כאלה כאבים אחרי ניתוח פיסטולה. פנה לרופא המנתח לבדיקה בהקדם.

tubular adenoma low grade dysplasia זאת התשובה לשתי דגימות אותה תשובה אשמח מאוד לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

זה פוליפ שפיר. כמובן שהתשובה צריכה להילקח בהקשר של הממצאים בקולונסקופיה, לכן חשוב בכל מקרה לקבל התשובה מהרופא המטפל.

קולונוסקופיה עקב פיסורה מתמשכת די זמן בדיקה פתולגיה נלקחו 2 דגימות 1פירור בקוטר 0.3 ס'מ 2מבנהפוליפואידי בקוטר 0.8 ס:מ נחתך לשניים בבקשה ממך מה פירוש התוצאה אני במעקב אבל זה אחרי החגים

לקריאה נוספת והעמקה

במה שכתבת חסרה התוצאה. זה רק תיאור של הדגימות שהתקבלו למעבדה הפתולוגית.

18/04/2019 | 00:54 | מאת: עידן

שלום זה עידן כתבתי פה הכאבים שלי הולכים ונהיהים קשים ביותר בבטן התחתונה אני מזיע מכאבים היתי במיון צילום בטן חריפה תקינה ובדיקות דם גם לחץ דם 140 רןפאה בדקה בטן אמרה שהיא רכה מאוד מעי גס שלי רחב ככה הכירוג אמר בשיקוף ובסיטי הוא לא רחב אני בוכה מכאבים אין מי שיעזור לי זה לא עובר לשניה צרגע שקם עד שהולך לישון ככה כןל יום ורק מחמיר לי לא יכןל לעמוד בזה לוחץ הבטן התחתונה גם כמו שריר שמתנפח מפחד שמתפתח נמק חסימת כלי דם במעי בעקבות הרחבה של המעי שהולכת ומרתחבץ יותר מה אני עושה קבעו לי סיגמסקופיה עוד שבועים אני מת מכאבים בסורוקה משחררים אותי מה אני עושה תעזור לי היתי בץל השומר גם אמרו לגיע למרפאוץ.חוץ ושישיקלו לעשות.לפרוסקןפיה אני לא יודע עם ישרוד עוד יום אחד אני מת מכאבים אשמח ליעןץ.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עידן, כתבתי לך כבר בעבר. אי אפשר לעזור לך דרך האינטרנט, אתה מתאר תמונה דרמטית למדי למרות שכל הבדיקות תקינות. התמונה שאתה מתאר לא מתאימה לנמק. עלייך להמשיך ולהיבדק ע״י צוות כירורגי במקום אחד ולא לנדוד בין בתי חולים.

16/04/2019 | 23:41 | מאת: רועי

שלום, האם יתכן שתיווצר פיסטולה כתוצאה מניתוח פיסורה? האם טיפול אנטיביוטי יכול לטפל בזיהום שנוצר בפיסטולה? מה הסיכוי לזיהומים נוספים בפיסטולה, ללא ניתוח. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רועי, באופן תיאורטי ולא שכיח עלולה להיוצר פיסטולה אחרי ניתוח פיסורה. זה קורה כאשר נוצר זיהום אחרי הניתוח המתפתח לאבצס, וזה במידה ולא מנוקז בהקדם עלול ליצור פיסטולה כלומר תעלה המחברת בין המעי לעור סביב פי הטבעת. אנטיביוטיקה יכולה לטפל בזיהום שנוצר אבל אם יש פיסטולה אמיתית אזי זה לא יפתור את הפיסטולה עצמה. ייתכנו המשך הפרשות וזיהומים נוספים. הטיפול בפיסטולה הוא בדכ ניתוחי. יש שיטות רבות. במקרים נדירים פיסטולה תיסגר מעצמה ללא ניתוח.

16/04/2019 | 00:07 | מאת: שלומי

שלום צריך לעבור לפרוסקפיה אבחנתית רציצי לדעת איך ניתן לעשות אותה בהרדמה חלקית של פלג גוף תחתון רק כי לא מוכן לעסור כללית ממש מפחד מיזה ויש לי בעיה לישון על הגב זה עושה לי קוצר נשימה ממש ובעיות בדופק תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לפרוסקופיה אבחנתית מחייבת הרדמה כללית.

15/04/2019 | 20:20 | מאת: מתן

שלום אובחנתי כבעל 3 בלטי דיסק בגב תחתון לפני מספר שנים כרגע נמצא בטיול ארוך בחול כשבוע לאחר ההגעה לטיול החלה נפיחות באיזור עצם הזנב שהתגברה עד לאי יכולת לשבת על האזור. כרגע אני לא נמצא באזור בעל שירותי רפואה, עד שאגיע לאחד כזה איך אוכל לדעת האם מדובר בדלקת שהתפתחה באזור הדיסקים או שבכלל בשערה הפוכה, לא נראה לעין שיש פצע פתוח באיזור הישבן אך יש דימום קל על המגבת לאחר מקלחת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מתן, לפי הסיפור זה דלקת של שערה הפוכה (סינוס פילונידלי). לעיתים אף נוצר אבצס ומה שאתה מתאר הוא כנראה אבצס פילונידלי. נגרם בד״כ על רקע שיערה הפוכה. אין קשר לדיסקים. זה זיהום מקומי בתת עור. בד״כ אם יש אבצס (זה נראה כמו נפיחות גדולה אדומה, רגישה מאוד) הטיפול הוא פתיחה וניקוז כירורגי. זה נעשה במוקד רפואי בהרדמה מקומית תחת תנאים נקיים וסטרילים. עושים חתך קטן בעור ומנקזים את המוגלה ושוטפים. משאירים הפצע פתוח. אני מבין שיש לך בעיה להגיע לטיפול רפואי. יכול להיות שהאבצס יגדל ובסוף יתפוצץ מעצמו. זה יהיה טוב. העיקר שיתנקז.הדימום הקל שאתה מתאר יכול להיות סימן שהוא מתחיל להתנקז החוצה. אם יש לך אנטיביוטיקה כדאי לקחת. אני מקווה שהתשובה עזרה. תרגיש חופשי לשאול עוד שאלות כאן אם צריך. בהצלחה.

16/04/2019 | 07:23 | מאת: מתן

תודה רבה על התשובה המהירה התחלתי לקחת אנטיביוטיקה אזניל (הבאתי איתי מהארץ) 2 כדורים של 250 מ"ג ביום זה טיפול הולם ? במידה וכן האם צריך לפני או אחרי אוכל ? במשך כמה ימים ? ללכת בכל זאת לנקז אותה במרפאה כשתהיה לי נגישות ?

16/04/2019 | 07:43 | מאת: מתן

**עדכון הרגשתי שיצא מעין ראש ובלחיצה עליו יצאה הפרשה מוגלתית עם דם אך מרגיש שלא נוקז לגמרי איך מתקדמים מכאן

יופי , זה מתנקז החוצה. אתה אמור להרגיש יותר טוב עכשיו. תנסה מידי פעם ללחוץ ולנקז הכל. קרוב לוודאי שהשאר יצא מעצמו בהדרגה תקפיד לשטוף המקום 3 פעמים ביום עם מים וסבון ולשמור עליו נקי. אתה יכול לשים פד גזה מעל כדי שלא תתלכלך כשיהיו הפרשות. תיקח האנטיביוטיקה ל 4 ימים. אם אזניל זה מה שיש לך זה בסדר (אם יש לך אוגמנטין עדיף, אבל ממש לא קריטי). המינון שאתה לוקח בסדר. קח שעה לפני או אחרי אוכל. בעיקרון זה אמור להשתפר ולחלוף בהדרגה. אם אתה מרגיש שזה לא חלף, עדיין נפוח, עדיין כואב, אדום, לא התנקז לחלוטין, או אם יש חום אז פנה למרפאה שכתהיה לך נגישות. בכל אופן אתה צריך לדעת שזה עלול לחזור בעתיד. פנה לכירורג כשתהיה בארץ. בהצלחה ותהנה בטיול!

16/04/2019 | 13:22 | מאת: מתן

שמח שיש אנשים כמוך בעולם בעולם שלנו תודה רבה :)

היתי אצל רופא לאחר שעשה לי זריקה שלא עזרה הגעתי אליו שוב לאחר חודשים והוא שם לי 2 גומיות על הטחור אחרי כאבים של 4 יום שבכל יום הלכתי להתפנות הטחור עדיין בחוץ. השאלה הראשונה היא מתי הוא נעלם או נופל והשאלה השנייה מתי מומלץ לחזור להתאמן בחד'כ והאם צריך לחזור בהדרגה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שי, קשירת טחורים כשלעצמה לא אמורה לכאוב. הקשירה נעשית על החלק הפנימי של הטחורים. אחרי מספר ימים הטחור אמור לעבור נמק ולהתכווץ. בעיקר משמש לטיפול בטחורים פנימיים מדממים. אין מיעה עקרונית מחזרה לאימונים בהתאם להרגשתך. באופן עקרוני הרמת משקולות הינה גורם סיכון להיוצרות טחורים. במידה ואתה עיין מרגיש כאבים אחרי הקשירה יש לפנות לרופא שביצע הפעולה לצורך בדיקה ובקורת.

שלום, לפני כחודש עברתי ניתוח פיסורה, חיתוך צידי של הסוגר. במהלך החודש היו לי כאבים שונים שפחתו עם הזמן. ביומיים האחרונים אני שוב מרגיש את כאבי הפיסורה ובעוצמה גבוהה. האם סביר שהפיסורה חזרה? האם סביר שהפיסורה לא נרפאה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גיא, כמה אפשרויות - ראשית, ייתכן שעדיין הפיסורה בתהליכי החלמה. בניתוח הרי לא נוגעים בפיסורה אלא מבצעים חיתוך של השריר על מנת להביא להרפייה בוהמשך באופן משני ריפוי של הפיסורה. ייתכן שהיו לך יציאות מעט קשות שגרמו לפציעה והתעוררות של הפסיורה. לכן במקרה זה יש להקפיד על ריכוך היציאות באמצעות שתיית נוזלים רבים, סיבים תזונתיים ולתת לזמן לעשות את שלו. 2. דבר נוסף שחשוב לשלול הוא שאין זיהום כגון אבצס באיזור הניתוח שגורם לכאבים שאתה מתאר. לכן בכל מקרה חשוב להיבדק בהקדם ע״י הרופא המנתח.

12/04/2019 | 17:49 | מאת: ירון

שלום רב, האם יתכן שנוצרה מורסה כתוצאה מניתוח פיסורה? אני כחודש לאחר ניתוח פיסורה, כאבי הפיסורה והניתוח כמעט וחלפו לחלוטין. נותרתי עם בליטה פנימית כואבת ומגרדת, יתכן ומדובר במורסה שנוצרה כתוצאה מהניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ירון, אחד הסיבוכים של ניתוח פיסורה הוא זיהום מקומי בצורת מורסה. מתבטא בכאבים, נפיחות , הפרשה מוגלתית לעיתים ולעיתי אף חום. חשוב להיבדק בהקדם ע״י הרופא המנתח, או כירורג כדי לאבחן ולתת הטיפול המתאים.

12/04/2019 | 16:53 | מאת: ירון

שלום רב, לפני כחודש עברתי ניתוח פיסורה(חתך של הסוגר) כאבי הפיסורה והניתוח עברו כמעט לחלוטין, אך מאז הניתוח ישנם כאבי טחורים, בעיקר הפנימיים אשר גורמים לתחושה לא נעימה וגרד, משך שעות לאחר יציאה. יודגש שלא סבלתי מכאבי טחורים טרם הניתוח. האם כאבי הטחורים הם תופעת לוואי של הניתוח? האם כתוצאה מהניתוח התפתחו טחורים? האם זה צפוי לעבור כאשר תהיה החלמה מלאה מהניתוח? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ירון, מדוע אתה מייחס את התחושות שלך לכאבי טחורים דווקא? הניתוח לא אמור לגרום להתפתחות טחורים. כאבי טחורים אינם תופעת לוואי של הניתוח. טחורים פנימיים בד״כ אינם כואבים. ייתכן שהיו טחורים חיצוניים לפני הניתוח ועכשיו מתבטאים קלינית. הכאבים שאתה מתאר יכולים להיות קשורים לניתוח, ייתכן זיהם מקומי או שארית פיסורה בתהליכי החלמה. בכל מקרה אני ממליץ שתפנה לבדיקה אצל הרופא המנתח.

11/04/2019 | 19:40 | מאת: גידי

שלום דוקטור אני מתנצל מראש על אריכות הדברים לפעמים יש לי תחושה אחרי יציאה כאילו יצא לי משהו מפי הטבעת, ולאחר שאני מסיים ומכווץ אותו חזרה זה נכנס פנימה. אני מבין מקריאה באינטרנט שזה טחור דרגה 2. היום יצא לי טחור אגב שהייתי בשירותים וכיווץ שריר הטבעת לא עזר להכניסו אז הכנסתי עם היד על ידי החדרת אצבע לפי הטבעת וחשתי הקלה. לפני כן הוא לא יצא ממש אלא היה על סף פי הטבעת אבל כל כיווץ של הסוגר או ישיבה על כיסא היתה כואבת מאוד. הטחור הרגיש כמו גוש קשה והקצה שלו היה נראה מדמם ואף מוגלתי. כרגע אני מרגיש אי נוחות נסבלת ועקצוצים בפי הטבעת וכאילו שהטחור מחכה מעל פי הטבעת. האם טיפול משמר יכול לסייע להפסקת הדלקת בטחור ושהוא יעלה קצת יותר למעלה מעצמו כדי שלא ארגיש את אי הנוחות? כמה זמן לוקח בערך לטחור דלקתי לחזור להיות תקין? אציין שעקב מעשה לא חכם שלי שמתי עליו כמות לא מועטה של חומץ תפוחים וזה כנראה גרם לצריבה ולדלקתיות שבו ולהפרשת מוגלה. כמו כן האם זה הגיוני שהוא קשה ולא אמור להיות רך? בנוסף יש לי גם בליטה של ריקמה ורודה דקה אך ארוכה מסביב לפי הטבעת. לא כואבת. לדעתי זה נוצר ממש עכשיו עם הדלקת בטחור הפנימי כי לא זכור לי שהרגשתי בליטה כזו לפני כן. האם זה יכול להיות טחור חיצוני והאם הוא אמור להיות קטן יותר לאחר טיפול משמר ? סלח לי דוקטור על שאלותיי המרובות אשמח שתשיב עליהן ובכך תרגיע אותי

שלום גידי, מה שאתה מתאר אכן יכול להתאים לטחורים אם כי כמובן כדי לאבחן באופן וודאי יש להיבדק ע״י פרוקטולוג. בזמן התקף הטחורים נהיים קשים ורגישים יותר. בעזרת טיפול שמרני של מספר ימים הכולל שתיית נוזלים מרובים, כלכלה עשירת סיבים, משחות מרגיעות - ההתקף אמור לחלוף מעצמו במרבית המקרים- הטחור מתרכך ונהיה פחות רגיש. יש להימנע מישיבה ממושכת בשירותים ולהקפיד על מזון עשיר סיבים.

10/04/2019 | 21:21 | מאת: דוד

בן 21. בריא מאז שאני זוכר את עצמי אפילו בגיל 5-6 היה לי 2 עד 3 יציאות בשבוע לפני שנה בצבא שמעתי מאחד הרופאים שזה נחשב מעט, אז התחלתי לאכול יותר ירקות (5-6 ביום) , דגנים, לשתות הרבה בהמלצתו אבל שום דבר שאני עושה לא משפר את המצב, 2 עד 3 פעמים בשבוע (פעם 2 פעם 3) אין לי שום כאבים משום סוג, תחושה של עצירות, או קושי ביציאה נהפוך הוא, היציאות קלות מאוד מהירות מאוד (וגדולות מאוד) זה רק עניין הכמות פעמים נטו יכול להיות שזה פשוט תקין? שיש אנשים שלא בשירותים כול יום, זה מאוד מלחיץ אותי העניין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דוד. נכון, אצלך זה תקין. יש אנשים שלא יוצאים כל יום וזה עדיין בסדר. 2-3 פעמים בשבוע זה עדיין בגבול הנורמה ולא צריך להילחץ מזה.

שלום דוקטור וסליחה מראש על הנושא והפירוט אני מתבייש ללכת לרופא. ביום ו האחרון כשהוצאתי צואה יצא דם ולאחר מכן הרגשתי אי נוחות גדולה בפי הטבעת וחשבתי שזה טחור שיצא וצריך לחזור. לאחר שהכאב לא עבר צילמתי את המקום וראיתי שיש מין חתיכת בשר כואבת מאוד שם ומקשה על היום יום בהליכה ובישיבה וגם ריח מוגלתי נורא. היום זה כבר לאחר שעברו כמעט 4 ימים ובינתיים אין שיפור למעט אולי, וגם לא בטוח, שהבליטה נהייתה קטנה יותר. אני חושש שמתחת לפי הטבעת נוצר גם אבצס קל. צירפתי 2 תמונות ואשמח לדעת האם אכן זה טחור עם טרומבוזה והאם נראה שיש אבצס. כמו כן האם ואיך זה יעבור לבד? האם כאבים ברגל יכולים להיות מאבצס שם? התמונות בקישןרים הבאים https://ibb.co/Mc2vcxL https://ibb.co/VJcfjX3

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דוד, קשה לראות בדיוק מהתמונות אבל זה בהחלט יכול להיות אבצס שהתנקז חלקית. זה בהחלט יכול לגרום להקרנת כאבים לרגל. אני מציע שתיבדק בהקדם ע״י פרוקטולוג מומחה או כירורג במוקד רפואי או בית חולים על מנת לאבחן במדוייק ולתת טיפול מתאים. דברים אומנם עשויים להשתפר מעצמם אך מצד שני עלול גם להחמיר וייתכן כי מצריך התערבות כלשהי לפתור הבעיה.

אבל האם הורוד הזה הוא טחור עם פקקת? זה יכול לחלוף מעצמו?

שוב, קשה לומר בוודאות . זה יכול להיות טחור עם טרומבוס אבל ברגע שיש הפרשה מוגלתית אזי יש כבר זיהום מקומי. כל הסיפור מתאים יותר לאבצס.

07/04/2019 | 20:19 | מאת: שלשולים לאחר ניתוח

כשלושה שבועות לפני ניתוח אני עם יציאות מרובות עד כדי הוצאת טחור. האם תקין שיש שלשולים לאחר שלושה שבועות?

לקריאה נוספת והעמקה

זה אפשרי, בעיקר תלוי כמה מעי גס הוציאו בניתוח. צפוי תקופה של אי סדירות ביציאות לאחר הניתוח. בכל אופן חשוב לפנות לבקורת אצל הרופא המנתח.

האם פיסורה יכולה להיות גורם לתחושה של התרוקנות לא מליאה? בן 67 בד"כ בריא וכל שנה מבצע בדיקת דם סמוי בצואה והיה נקי..כ"כ סובל מפיסורה כ 30 שנה..מבקש לדעת האם פיסורה יכולה להיות גורם לתחושה של התרוקנות לא מליאה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חיים, זה לא סימפטום שכיח הקשור בפיסורה. פיסורה יכול לגרום לעצירות. בכל אופן, אם לא ביצעת קולונוסקופיה בתקופיה האחרונה, אזי אני ממליץ לבצע קולונוסקופיה. גם אם בדיקת דם סמוי תקינה.

תודה

03/04/2019 | 02:19 | מאת: שלומי

שלום דוקטור רציתי לדעת עם נמק במעיים יודע שזה מצב חירום אבל עם נמק מתגלה בבדיקות דם ובצילום רנטגן של הבטן תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלומי, נמק במעיים מתגלה בסופו של דבר רק בניתוח. שאר הבדיקות כגון - בדיקות דם, צילומי רנטגן, ct , וכו יכולות לרמז על בעיה אך לא לגלות אותה באופן וודאי. בסופו של דבר אוסף סימנים בבדיקת החולה ובבדיקות העזר יכול לעלות חשד ואז בהתאם להחליט על צורך בניתוח. אבחנה סופית - בניתוח.

02/04/2019 | 13:17 | מאת: מ

שלום, מה ניתן לעשות במקרה של היעדר יציאה במשך חודש? מדובר על אדם שהומלץ לו על disimpaction, אבל הוא חושש מהטיפול ודוחה אותו כבר חודש. אגב, האם טיפול זה עלול להיות מסוכן? https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5225336/ תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אתה מתאר עצירות קשה, ולפני שמחליטים על הטיפול צריך לברר את הסיבות - מה גיל המטופל, תרופות שהוא לוקח, רקע רפואי, רקע ניתוחי, משך העצירות, תפקוד יציאות ועוד פרטים רבים שחסרים. בהתאם לממצאים ניתן לאבחן גורמים לעצירות או לשלול גורמים אפשריים ואז לטפל בהתאם. במידה ולא מוצאים כל סיבה, והעצירות הינה עצירות פונקציונלית אזי מטפלים במרככי יציאות, חוקנים, או דיסאימקציה מנואלית. לכן כדי לומר מה לעשות יש להיבדק באופן מסודר ולבצע הערכה מקיפה אצל גסטרואנטרולוג.

31/03/2019 | 03:29 | מאת: שמעון

שלום לרופא כבר שנתים שיש לי בעיה כזאת שצריך.לתפנות ועם לא מתפנה יכול לתעלף מהכאבים למה זה ככה ?סיטי בטן קוצנסקופיה תקינה אין שלשולים רק יציאות רכות והרבה גזים במשך היום בנוסף כאבי בטן לא ממוקמים כבר תקופה ארוכה האם בדיקות צואה כדאי לעשות.גם עם אין שלשולים יש יתרון בכך אשמח לעזרה תודה לך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שמעון, לא ניתן לומר ממה שרשמת מה הבעיה. חשוב שתיבדק ע"י פרוקטולוג מומחה. גם ריבוי גזים וכאבי בטן לא ממוקמים תקופה ארוכה יכולים לנבוע מסיבות רבות. אומנם ספק אם בדיקות צואה יוסיפו אינפורמציה, אך זה בוודאי לא מזיק. חשוב שתיבדק ותבצע הערכה מסודרתומקיפה גם אצל גסטרואנטרולוג וגם אצל פרוקטולוג.

28/03/2019 | 03:23 | מאת: שלומי

שלום דוקטור איסכמיה של הבטן מגלים בבדיקת טמוגרפיה ממוחשבת של הבטן עם איסכמיה של כול הבטן והמעי שואל כי יש כאבי בטן עוותים ומרגיש לי כמו שלא מגיע דם כמו שצריך לבטן שלי יש לי כאב מפוזר בבטן עוותים כאלה לא והתכווציות חזקות.גם עשו לי סיטי רגיל עם חומר ניגוד ושתיה והיה תקין בנוסף יש תחושה של תזוזות בבטן תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלומי, אם CT עם חומר ניגוד היה תקין אזי לא סביר שמדובר באיסכמיה. עלייך לפנןת למרפאה כירורגית בבית חולים לצורך בירור מסודר.

שלום דוקטור יש לי כאבים בבטן וגם בבטן התחתונה עשו לי סיטי בטן והוא היה תקין וגם בדיקות דם וצואה תקינות והכאבים חזקים כול היום ומשגעים לי את השכל עברתי בירור מלא יש מצב לגיע אליך אתה עושה לפרוסקופיה אבחנתית למטופלים?יש מצב שאתה מנתח אותי דוקטור ?יש אפשרות לגיע אליך ..תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה, אין מטרתו של פורום זה להפנות מטופלים למנתח כזה או אחר. עלייך לפנות בדרכים מקובלות למרפאה כירורגית עלייה החלטת, להיבדק באופן מסודר תוך מעבר על כל הבירור שעשית ואז המנתח יחליט לגבי הצורך בלפרוסקופיה ולתאם ניתוח בהתאם.

27/03/2019 | 15:22 | מאת: אורן

שלום רציצי לדעת עם בעיה בגב התחתון יכולה לגרום לבעיות מעיים כמו דלקת בעמוד שדרה תחתון זיהום או בעיה אחרת עכולה לגרום לכאבים שיש לי בבטן תחתונה וסביב הטבור וצד שמאול בבטן תחתונה עם שינוים ביציאות סיטי בטן תקין לא מזמן סובל גם מחוסר תחושה בגפים תחתונות וקושי בהליכה..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלון, בעיות בגב תחתון יכולות לגרום אומנם לחוסר תחושה בגפיים תחתונות וקושי בהליכה שאתה מתאר, אך פחות קשור לכאבי בטן או שינויי ביציאות.

יש לי צניחת רקטום בינונית ויש לי כל הזמן גזים מסריחים לוקחת נורמלקס כי אחרת יש עצירות הגזים צורבים בעור סביב פי הטבעת ברקטום מה לעשות יש לי גם רפלוקס הפוך ךחץ לושט העליונה סותריי חומצה לא עוזרי בכלל יש גם יציאות מתפרצות מה לעשות שלא לסבול ככה אני לא מתפקדת מהסבל יש לי חרדה יאי שקט בשל הכאבים שאין להם פתרון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קלרה, את מתארת שתי בעיות נפרדות שאינן קשורות זו לזו. לגבי צניחת הרקטום -במידה ואכן קיימת צניחת רקטום אזי הדרך היחידה לטפל בזה היא בניתוח. יש מספר סוגי ניתוחים לתיקון הצניחה אבל חשוב לפני כן לוודא כע לאבחן בבדיקה אצל פרוקטולוג כי קיימת צניחה של הרקטום. לגבי הרפלוקס - גם אותו צריך לאבחן במדיוק ע״י בדיקה שמודדת את החומציות בושט. ובמידה ואכן יש רפלוקס, והוא אינו מגיב לטיפול מקסימלי בתרופות סותרות חומצה אזי גם פה יש אינדיקציה לניתוח שנקרא פונדופלקיציה. מציע בתפני בעניין זה לגסטרואנטרלוג שיעריך את חומרת הרפלוקס וימקסם הטיפול התרופתי ואז במידה ולא עוזר יש להפנות לניתוח.

24/03/2019 | 14:31 | מאת: נועה א

היי בזמן יציאה יש לי כאבים בפי הטבעת היציאות תקינות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נועה, כאבים בזמן יציאה יכולים להיגרם מסיבות שונות, בין היתר - פיסורה (סדק) בפי הטבעת, אבצס בפי הטבעת, טחורים חיצוניים ועוד. יש צורך להיבדק ע״י פרוקטולוג על מנת לאבחן את הבעיה ולתת טיפול מתאים.

שלום יש לי בשבוע אחרון צורך תמידי לתת יציאה גם אחרי יצאה עדין מרגיש את הרגשה של צורך לתפנות והיצאות רכות עברתי סיטי בטן היה תקין סובל בלי קשר מכאבי בטן תחתונה תקופה ארוכה עכשיו נהיה הרגשה של צורך ביציאות תמידיות והמספר יציאות עלו ל3 מפעם אחת ביום זה הרגשה איומה נקרא טנמזוס משו כזה מימה יכול ליגרם הרגשה הזאת ומה יכול לעזור לי לזה עד שילך לרופא משפחה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יניב, אכן הסימפטום שאתה מתאר נקרא טנזמוס. הסיבות לכך יכולות להיות שונות ומגוונות כגון מחלות מעי דלקתיות, תסמונת מעי רגיז, גידולים שונים ועוד. לא ניתן לבצע אבחנה ללא בדיקה ובדיקות עזר. אתה מתאר שאתה סובל זמן רב מכאבי בטן לכן ייתכן שמדובר בבעיה כרונית כגון מעי רגיז. בכל אופן חשוב שתיבדק ע״י גסטרואנטרולוג, כולל ביצוע קולונוסקופיה על מנת להגיע לאבחנה ולטיפול המתאימים.

שלום, אני כעשרה ימים לאחר ניתוח פיסורה (חיתוך צידי של הסוגר) ההחלמה תקינה ואין דלקות. לאחר יציאה אני סובל מכאבים עזים משך שעות, (לא מהחתך עצמו.) מה יכולה להיות הסיבה לכאבים אלו? האם התכווצות השריר? האם זה סביר שכאבים אלו ימשכו שעות רבות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ירון, אתה מתאר כאבים התאימים לכאבים מפיסורה, ואלה אמורים להשתפר בהדרגה לאחר ניתוח. לעיתים השיפור הוא מהיר ולעיתים הוא לוקח זמן. לכן חשוב שתקפיד שהיציאות תהיינה רכות וקלות. אם עבר הרבה זמן ועדיין אין שיפור אזי ייתכן שלא בוצע מספיק חיתוך של השריר. בנוסף חשוב לוודא אחרי ניתוח זה שלא מדובר בזיהום מקומי כגון אבצס. אם אין שיפור בכאבים כדאי ללכת ולהיבדק ע״י הרופא המנתח.

20/03/2019 | 19:27 | מאת: מירית

ביתי בת ה14 כבר מצאה 3 פעמים (לא ברצף) דם כשניגבה זה היה מעט בפעם הראשונה והשנייה ובפעם השלישית היה מעט יותר האם יש צורך לדאוג?, לקחת אותה לרופא? או שזה יחלוף, אמרו לי שזה קורה כאשר הצואה קשה ושורטת מעט את פי הטבעת ולכן יוצא דם האם זה המקרה?

שלום מירית, אכן יציאה קשה יכולה לגרום למעט דמם בזמן הניגוב. או בעקבות ניגוב מעט אגרסיבי. לכן חשוב להקפיד שהיציאות תהיינה רכות, להקפיד שהכלכלה תהיה מאוזנת עם סיבים רבים - כלומר ירקות ופירות ושתיית נוזלים מרובה. במידה ולמרות זאת אירועי הדמם ממשיכים כדאי לפנות לרופא להיבדק.

20/03/2019 | 00:10 | מאת: קטי

דימום רב בפיסורה מה לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קטי, פיסורה אכן יכולה לדמם אבל בד"כ הדימום אינו רב. חשוב להיבדק ע"י פרוקטולוג כדי לוודא שאכן מדובר בפיסורה. הרופא צריך להחליט בהתאם לתלונות שלך , לגילך ולממצאים בבבדיקה האם צריך לבצע בירור נוסף לחפש מקור אחר לדימום. במידה ואכן הדמם הוא מהפיסורה אזי צריך להמשיך לטפל בפיסרוה - לרכך היציאות, לדאוג שהיציאות תהייינה קלות, לא להתאמץ בשירותים, להשתמש במשחות ספיציפיות לפסיורה, לאכול הרבה סיבים תזונתיים ולשתות הרבה נוזלים.

18/03/2019 | 22:04 | מאת: ירון

שלום, חלפו שמונה ימים מאז ניתוח הפיסורה (חיתוך השריר) ועדיין הכאבים עזים ביותר ברוב שעות היממה ובעיקר לאחר יציאות. אין דלקת במקום ונראה שההחלמה תקינה, האם זה סביר? עוד כמה ימי סבל צפויים לי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ירון, בד"כ אמור להיות שיפור הדרגתי אחרי הניתוח. אומנם השיפור אינו מיידי, אך אחרי 8 ימים אמור להתחיל שיפור מסויים. חשוב במקביל להמשיך להקפיד שהיציאות יהיו רכות וקלות. במידה ואין שיפור , עלייך לפנות לבדיקה עדיף אצל הרופא שניתח אותך. אם הכאבים ממשיכים או מחמירים חשוב לשלול שלא מתפתח זיהום במקום בצורת אבצס.

שלום דוקטור סובל כאבים בבטן תחתונה בצד שמאול לפעמים הכאב מורגש בצד שמאול והכאב חזק מאוד ולפעמיפ הוא לא ממוקמם אבל זה בא מצד שמלאי מרגיש גם שלא ממוקמם רק הצד השמלאי עושה לי את הכאבים הללן הכאבים רוב היום לא ממוקממם ועם עיוותים חזקים מהגינהום יש לי מעי גס רחב האם יספיק קולנסקפיה קצרה לבדוק את המעי הגס שמלאי רק ?האם נכנסיפ הרבה עם הצינור כמו בקולנסקפיה ארוכה ?פעם שעברה עברתי קולנסקפיה מלאה בלי טשטוש ובלי הרדמה וזה כאבים חזקים רצח נהיה לי דופק מהיר בזמן הבדיקה הזאת ממה נגרם כאב בצד שמאול של בטן תחתונה ביחד עם עיוותי מעיים בעיות גב יכולות לגרום לתןפעוץ הללו?סיטי בטן לא מזמן היה תקין לגמרי החים שלי כמו של כלב כלב החים יותר טובים משלי כבר חצי שנה סובל מהכאבים האלה מסתגר בחדר ימים שלמים הדכאון בגגך הכאבים האלה לא חולפים לי לא יכול לצאת עם חברים למועדון כמו שהיתי רגיל תמיד בקושי מדבר עם המשפחה שלי סגור בחדר הגגך הכאבים לא מדבר עם אפחד מימה יכול ליגרם כאב צד שמאוך של הבטן כןל היןם יש לי כאבים שם התיאשתי לגמרי עדיף לי למות עם המצב הזה יצשיך ולא יעלו על הבעיה חייב הצעתך רופא משפיה דוחף לי כדורים נגד כאבים אבל רוצה לטפל בבעיה לא בכאב רק למה יש כאב כזה מה הסיבה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שמעון, הסיפור שאתה מתאר נשמע חריג ולא רגיל. נשמע שאתה סובל מאוד. עשו לך סיטי בטן והיה תקין. קשה לומר ממה שאתה מתאר מה הגורם לכל הסימפטומים הללו. לפי מה שאתה מתאר נשמע שמודבר במהלך ממושך ומורכב שעבר בירור כלשהו ולא מצאו את הגורם. לכן בוודאי אין לי יכולת כאן לומר משהו מעבר לזה. זה בהחלט לא נשמע בעיה רגילה אלא בעיה חריגה מאוד. כאבי בטן שמאלית יכולים להיגרם מסיבות רבות - החל מדלקות במעיים, בעיות בדרכי שתן, בקעים בדופן הבטן, תהליכים גידוליים, ועוד. לעיתים לאחר בירור קורה שלא מוצאים סיבה ברורה. יש צורך להיבדק ע"י כרורג , שיעבור בנוסף על כל הבדיקות שעשית עד כה כדי לנסות להגיע לשורש הבעיה.

16/03/2019 | 22:00 | מאת: ורד

שלום. האם סקין טאג קטן, רגיל, בפי הטבעת יכול לנשור מעצמו?

שלום ורד, קפל עור בד״כ לא יעלם מעצמו. יכול להיות שישתנה עם השנים, יגדל או יקטן, אך לא ״ינשור״ מעצמו.

שלום רב, יותר לא רוקחים את המשחה ניפידיפין משום שיש בשוק ניפידיפין עם חומר מאלחש, הבעיה היא שרשום שם בפירוש שאנטרולין אינה מומלצת בהנקה מכיוון שזה חודר לחלב אם. כששאלתי שוב את הרופא הוא אמר שזה בדיוק כמו הניפידיפין שהיה ניתן לשים בהנקה. הניפידיפין החדש הוא 0.3% עם לידוקאין ומורחים אותו רק פעמיים ביום, לא כמו הניפידיפין שרקחו שאותו היה צריך לשים 4 פעמים. מה עליי לעשות? האם אין בשוק אף משחה המתאימה לנשים מניקות אשר סובלות מפיסורה? האם צריך לפעול לפי ההוראות ולמרוח רק פעמיים ביום את המשחה למרות שאמרו שזה בדיוק כמו הניפידיפין שרקחו? אשמח לדעת טיפה יותר על המשחה החדשה והאם יש אלטרנטיבות לנשים לאחר לידה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ספיר, האמת שאני לא מכיר שלא רוקחים יותר את המשחה ניפדיפין. אני עדיין רואה מטופלים שמתמשים בניפדיפין. אולי זה תלוי בית מרקחת. אנחנו עדיין רושמים גם מרשמים לניפדיפין ולא נתקלנו בבעיה כמו שאת מתארת. הרבה זמן יש אלטרנטיבות לניפדיפין כמו רקטוגסיק (גם היא אינה מומלצת בהנקה או הריון) אך עדיין הניפדיפין קיים לדעתי.

היי ספיר.. מצאת משחה שמתאימה להנקה?

רוצה לעמות כי לי יש בעיה למצוא את ניפדיפין לא בקופת חולים ולא בסופרפארם. התחלטי לקחת EECTOGESIC 4MG וסובלת מכאבי ראש עזים מה עם תרופה ANTROLINE

היי קיבלתי את המשחה מהרופא והשתמשתי בה יומיים, לאחר קריאה. ראיתי שממש אסור להשתמש בתרופה בזמן הנקה ואני מניקה. מציינת שהשתמשתי בה אתמול 3 פעמים והיום פעם 1. כמובן שהפסקתי את הטיפול אבל אני חוששת בגלל שאני מניקה. מה עלי לעשות?

הrectogesic יכול לעשות כאבי ראש וסחרחורת ברבע שעה הראשונה לאחר המריחה, לפי דברי רופאי

הי, ניסיתי בפעם הראשונה מין אנאלי שכאב לי מאוד. כבר יומיים עברו ועדיין שורף לי ביציאות ונהיתה לי ג'ולה כואבת ונפוחה בפתח של פי הטבעת. האם זה טחורים או פשוט המקום פצוע? האם לשים משחת פרוקטר גמבל לכאבים? אודה לעזרתך. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ורד, כמובן שקשה להעריך ללא בדיקה.. זה יכול להיות טחורים, אבל זה גם יכול להיות זיהום מקומי כמו אבצס , או פציעה מקומית כמו שתיארת. את יכולה להיעזר במשחות מקומיות להרגעה. זה בוודאי לא יזיק. אבל במידה והכאבים או הנפיחות לא חולפת בטווח של יום יומיים או אם יש חום, או כאבים חזקים אז יש להיבדק בהקדם כי אם מדובר באבצס אזי זה יכול להצריך התערבות דחופה לפתיחה וניקוז של הזיהום.

שלום יש לי חשד למחלקת מעי דלקתית קוליטיס אבל זה לא 100 אחוז בכול מקרה רציתי לדעת עם מותר לשתמש בנתים בנוגדי דלקת שיש חשד למחלה מעי דלקתית של קוליטיס או קרוהן ועם זה מפחית מהדלקת שאולי יש לי עם נורפן למשל יכול לפחית תסמינים שלי של הכאבים שיש לי בצד שמאול של הבטן התחתונה תודה רבה ...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יניב, הדעות חלוקות לגבי השימוש בנוגדי דלקת שאינם סטרואידים כגון אדוויל ונורופן במחלת מעי דלקתית. בד״כ המחשבה הרווחת היא שהתרופות הללו אינן טובות במחלות הללו ואף עלולות לעורר התקף ולכן יש להימנע משימוש בהן. אבל כמו שאמרתי, זה לא חד משמעי והדעות חלוקות בעניין זה. מצד שני אם אצלך עדיין אין אבחנה של קרוהן אזי אין הוריית נגד לשימוש בתרופות הללו בכל מקרה. בכל מקרה מומלץ להיוועץ ברופא שמכיר אותך ואת מהלך המחלה כדי לתת הערכה מדוייקת.

14/03/2019 | 14:59 | מאת: בת 22

היי, אני בת 22 ומאובחנת עם מעי רגיז, שכולל עצירויות ושילשולים לסירוגין, ריר בצואה, טנזמוס, נפיחות וכאבי בטן, ועבר של טחורים ופיסורות בתקופת הצבא. לעיתים יוצא לי גם כיום טחור לאחר יציאה קשה והוא ברמה שניתן להחזיר אותו חזרה במקלחת, או שעובר לאחר יום בערך.. אתמול בערב הרגשתי גולה קטנה, קשה בולטת וכואבת בפי הטבעת, ולפי התסמינים שקראתי באינטרנט אני חושבת שמדובר בטחור חיצוני עם קריש דם. יש איזושהי משחה או טיפול שיכול להקל על הכאב? לטפל בקריש דם? קראתי שאם לא עברו 72 שעות ניתן להגיע לניתוח שיכרתו את קריש הדם.. האם זה מצב מסוכן שחייב ניתוח? או שאוכל להקל ולרפא אותו באמצעות טיפול ביתי משכך?.. תודה רבה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה
14/03/2019 | 15:01 | מאת: המשך-

*אציין בנוסף שלא קיים דימום רקטלי.

שלום רב, מה שאת מתארת בהחלט יכול להתאים לטחור חיצוני. מצד שני יכולה להיות גם אבחנה מבדלת וזה יכול להיות גם אבצס סביב פי הטבעת לכן עדיף להיבדק ע״י רופא כדי לוודא האבחנה. טחור חיצוני עם קריש גם לא מחייב ניתוח וברוב המקרים חולף מעצמו אחרי 3-4 ימים של טיפול שמרני עם ריכוך יציאןת, משככי כאבים, אמבטיות ישיבה עם מים וסבון ומשחות מקומיות להרגיה. ניתן להשתנש במשחות רגילות לטחורים כמו פרוקטוזורין או משחות לאלחוש העור גמו עזרקאין. במרבית המקרים ההתקף חולף מעצמו ללא כל צורך בהתערבות. במידה והכאבים בלתי נסבלים או שהתקף חמור או לא חולף אז אפשר לנתח לנקז הקריש או לכרות הטחור.

14/03/2019 | 14:01 | מאת: אבי

שלום . רציתי מידע על ניתוח הלייזר לפיסורה ומדוע הוא פחות עדיף מניתוח שבו יש חיתוך מבוקר של השריר המכווץ. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבי, בשלב זה אין הרבה אינפורמציה על ניתוח לייזר לפיסורה ואני לא יודע לתת לך מידע על הפעולה. אישית לא ראיתי את זה נעשה אף פעם. עדיין הניתוח המקובל בספרות עם שיעורי ההצלחה הגבוהים ביותר הוא חיתוך מבוקר של השריר. אופציה מקובלת נוספת היא הזרקת בוטוקס לשריר.

13/03/2019 | 10:23 | מאת: אמא דואגת

שלום בני אובחן. התייעצתי עם שני כירורגים שניהם המליצו על ניתוח. ממה שאני מבינה ההחלמה קשה מניתוח ויש סכנות לזיהומים קשים. אני חוששת מניתוח. מדובר בנער. מה עוד שזה עלול לחזור. דיברתי עם מספר אנשים ומהם הבנתי שיש משחות שעזרו להם והם לא נאלצו לבצע ניתוח. המשחות אפילו בסל. לנו המליצו ישר על ניתוח. לא נתנו הזדמנות לטפל. מציינת שהייתי אצל שני כירורגים ורופא עור. האנשים שדיברתע איתן שכחו את שם המשחות. האם ידוע לכם באיזה משחות מדובר. אודה לעזרה. אמא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, סינוס פילונידלי אינו מצב מסכן חיים אלא דלקת של העור מעל עצם הזנב, שמשמעותו הינה בעיקר פגיעה באיכות החיים. לכן ההחלטה אם לנתח או לא תלויה בעד כמה הסימפטומים חמורים - כלומר האם היו אבצסים, האם יש הפרשות מרובות, כאבים כרוניים וכיוצא בזה. אם אכן הסימפטומים הם משמעותיים או שהיו זיהומים חוזרים באיזור אזי אכן ההמלצה היא לנתח. את צודקת בכך שההצלחה בניתוחים הללו אינה אידיאלית. כלומר עלולה להיות חזרה ועלולים להיות זיהומים בפצע הניתוח וההחלמה יכולה להיות מורכבת. לכן היום הנטייה היא לעשות ניתוחים יותר מינימיליים ללא כריתות נרחבות. לגבי משחות - אני לא מכיר משחות ספיציפיות לסינוס פילונידלי. אפשר לנסות משחות רגילות לזיהומים בעור כמו משחת סינטומיצין וכיוצא בזה, אבל זה תלוי במצב.

שלום דוקטור רציתי לדעת עם כאבים באשכים גורמים לכאבים עיוותים ועם בעיות אשכים יכולים ליגרם מבעיה אורטופדית תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כאהים באשכים יכולים להיות בכל מיני אופנים, גם עוויתיים. לא נראה לי שקשור לאורטופדיה. עלייך לפנות לאורולוג.

12/03/2019 | 20:37 | מאת: גדי

שלום, יש לי מספר בעיות: א. יש לי כבר כמה שנים חוסר יכולת להתאפק כשאני צריך לשירותים והדבר מתבטא כהרגשה של משהו דוקר בפי הטבעת ולעיתים קרובות קשה לי מאוד מאוד להתאפק. ב. יש לי פיסורה שאובחנה לפני מספר שנים. ג. לעיתים יש לי דם בניגוב. ד. אובחנתי עם קרוהן בקולונוסקופיה לפני כמעט שנתיים, ובאותה בדיקה אובחנה גם פרוקטיטיס בגלל מספר אפטות שנראו ברקטום. ה. יש לי גירודים וכאבים בפי הטבעת השאלה שלי היא כזאת: לדעתי החוסר יכולת להתאפק קשור לאיזושהי בעיה ברקטום/פי הטבעת ולא לקרוהן, וכשאובחנתי בקולונוסקופיה עם קרוהן ופרוקטיטיס אז הבנתי שפרוקטיטיס הוא מונח כללי ואני לא יודע באיזה פרוקטיטיס מדובר. איזה בדיקות אני יכול לעשות כדי לברר מה הסיבה לחוסר יכולת להתאפק? עם איזה בדיקות פרוקטולוג יכול לעזור לי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גדי, האם בעקבות הקרון והדלקת במעי יש לך יציאות מרובות? שלשולים? מחלת קרון פעילה ולא מאוזנת יכולה לגרום לתכיפות מוגברת ביציאות, חוסר יכולת להתאפק, שלשולים מרובים, עד כדי בריחת צואה במקרים חמורים. היציאות המרובות הללו ומחלת הקרון יכולים לגרום לפיסורה, וזה יכול להוביל לכאב או תחושת דקירה בפי הטבעת ולדימומים בניגוב. כלומר סופו של דבר הכל קשור בקרון. עלייך להיבדק ע״י רופא הגסטרו שלך ולהעריך האם המחלה מאוזנת? האם אתה מקבל תרופות לקרון? האם צריך להוסיף או לשנות הטיפול כדי לייצב את הדלקת? במקביל להיבדק גם ע״י פרוקטולוג.

12/03/2019 | 20:03 | מאת: לילך

שלום רב, אני בת 62. מזה זמן מה אני מרגישה כאבים בפי הטבעת, וברקטום, גם מס' שניות לפני ההתרוקנות, וגם פה ושם ללא כל קשר להליכה לשירותים. בין שאר הדברים שאני מבררת, אני עוברת גם ברור גניקולוגי . היום עברתי א.ס. וגינלי , ובין התוצאות החריגות היתה התייחסות לדוגלס - ונכתב שמדובר בנוזל בכמות מועטה. מחר אעביר גם מספר בדיקות דם של מקררים. האם יכול להיות שדבר זה ( נוזל דוגלס)נובע מממאירות בפי הטבעת ? כמובן שאפנה לרופא בקרוב, אבל עד אז - יש משהו מדאיג/חריג בתוצאה מהסוג הזה הקשורה לממצאים בדרכי העיכול? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
12/03/2019 | 20:05 | מאת: לילך

מקררים - צ"ל מרקרים*

שלום לילך, נוזל בכמות קטנה בדוגלס הוא ממצא לא ספיציפי שלעיתים מופיע בנשים. הסיבות יכולות להיות רבות ומגוונות ולאו דווקא מדאיגות. ייתכן קשר לממצאים בדרכי עיכול אבל זה לא שכיח. בלי קשר לנוזל בדוגלס עלייך להיבדק ע״י כירורג או פרוקטולוג עקב הסימפטומים שאת מרגישה.

האם יכול להיות שנוזל זה כן קשור לתחושות שלי בפי הטבעת ובחלחולת? בעבר היתה לי פיסורה, אבל אני לא סובלת ממנה הרבה שנים .שוב מודה לך

קשה לדעת איך הנוזל המועט בדוגלאס קשור, אם בכלל לתלונות שלך. על פניו, מבחינה פרוקטולוגית, לנוזל בדוגלאס אין כ״כ משמעות. מה שמשנה זה מה מוצאים בבדיקה הפרוקטולוגית.

11/03/2019 | 22:00 | מאת: רויטל

שלום, עברתי לפני 8 ימים ניוח לכריתת פיסטולה פריאנלית. אין לי כאבים מלבד גרד מדי פעם וכן הפרשות חומות שמלוות אותי לאחר הניתוח. רציתי לדעת האם הגרד החולף וההפרשות לאחר למעלה משבוע הן עניין תקין ותוך כמה זמן צפויים לחלוף. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רויטל, בהחלט סביר בשלב הזה לחוות הפרשות, אי נוחות וגרד באיזור הניתוח. זה אמור להשתפר ולחלוף בהדרגה. חשוב לוודא שאין לך חום, כאבים חריגים או נפיחות חריגה באיזור הניתוח וכמובן לשוב לבקורת לרופא המנתח.

11/03/2019 | 21:42 | מאת: יוני

שלום רציתי לדעת על נמק במעם גורם לכאבים עיוותתים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוני, נמק במעיים זו תופעה חמורה, אקוטית ומסכנת חיים. בד"כ החולים עם נמק במעיים מתייצגים במצב קשה לבית החולים ובד"כ עוברים ניתוח דחוף. בד"כ לא יתייצג עם כאבים עוויתים אלא כאבים עמומים לא ספיציפיים וירידה כללית במצב.

11/03/2019 | 17:53 | מאת: Dol02

שלום פרופסור . האם ידוע לך אם אחרי מין אנאלי פי הטבעת חוזר לגודל המקורי שלו ? אני מרגיש לפעמים כאילו אני יושב על כדור ומרגיש את הרקטום .. ישמלי תחושה גם שאני מרגיש סוג של לחץ לפעמים .. מה זה אומר ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום , הסימפטומים שאתה מתאר אינם ספיצפים ויכולים לנבוע מסיבות שונות. אני מציע שתפנה לבדיקת פרוקטולוג .