פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

הפורום עוסק בפרוקטולוגיה ובכירורגיה של המעי. מחלות המעי כוללות גידולים של המעי הגס, מחלות מעי דלקתיות, כולל קרוהן וקוליטיס, והפרעות בתפקוד המעי. תחום הפרוקטולוגיה כולל את מחלות פי הטבעת, טחורים, פיסורה, פיסטולה פריאנאלית, סינוס פילונידלי, הפרעות בשליטה בסוגר פי הטבעת, צניחה (פרולפס) של הרקטום, קושי בהתרוקנות (עצירות), ועוד. תחום הפרוקטולוגיה עוסק ברובו במחלות הפוגעות באופן ניכר באיכות חיי הסובלים מהם, וברוב המקרים ישנן שיטות יעילות לטיפול בבעיות אלו. בשנים האחרונות ישנה התקדמות רבה בתחום זה וטכניקות חדשות פותחו לטיפול ברבות מהבעיות הפרוקטולוגיות.
5596 הודעות
5182 תשובות מומחה


27/08/2019 | 06:10 | מאת: אור

היי, אחרי ניתוח אבצס פריאנלי, היו כאבים באזור. ללא הפרשות כלל. בבדיקת mri: אין בדיקה קודמת להשוואה ברשותנו. פיסטולה אקסטרה­אנאלית מאחורי לפי הטבעת, מפושטת לאורך כ­38 מ"מ. הפיסטולה בעלת צורת פרסה, ברקמות הרכות, במגע עם שרירי הפובורקטליס. התעלה מתמשכת מימין בקולקציה טובולרית מפושטת לאורך כ­50 מ"מ ­כלפי מעלה עם מעורבות בשריר ה­Iliococcygeus ימין ­וכלפי מטה עם פתח חצוני ב­margin anal Right לסיכום: פיסטולה אקסטרה­אנאלית מורכבת כמתואר עם קולקציה טובולרית מפושטת המעורבת את שרירי הלווטור אני דו"צ. כרגע איני סובלת מכאבים כלל. האם יתכן שגם אם אין הפרשות ישנה פיסטולה? ועד כמה המצב שלי חמור? האם זה אומר שיש פה מעורבות שרירים? סכנה לפגיעה בסוגרים במקרה של ניתוח? מרגיש לי שיש טעות בפיענוח.. הלוואי..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אור, אומנם לפי הבדיקה יש פיסטולה מורכבת. אולם, צריך לקחת את הממצאים בהקשר הנכו ן - כמה זמן לאחר ניתוח הבדיקה בוצעה? ייתכן כי חלק מהממצאים הם שינויים לאחר ניתוח. בכל אופן, בהחליט מחשיד לפיסטולה מורכבת המערבת שרירים. יש צורך להיבדק ע"י כירורג קולורקטלי מומוחה, ובהתאם לממצאים להחליט האם צריך ניתוח, על תיזמון הניתוח, ועל סוג הניתוח. לא מחליטים על ניתוח רק על סמך ממצאי MRI . לגבי פיסטולות המערבות שרירים ם- מתאימים את סוג הניתוח ואז מבצעים ניתוחים בהם לא עושים חיתוך ךשל השרירים כדי להימנע מפגיעה בסוגרים.

שלום דוקטור זה עידן אתה כבר מכיר אותי יש לי שאלה עליך בבקשה יש לי בחודש אחרון בעיה כזאת חוץ מהכאבי בטן התחתונה שיש לי בצד ימין ושמאול רק בצדדים אני עובד משלוחן בפיצה כבר פחות עובד בגגל הכאבים עכשיו יש לי משו כזה עם אני לא שוכב בבית עם רגלים ישרות אז יש לי כאבי תופת בבטן התחתונה מימין ושמאול בצדדים עם אני גם יושב על כסא רגיל גם כאבים חזקים ותחושת לחץ חזקה בבטן בתחתונה זה כאב ממש מםחיד עם אני מתכפוף טיפה לרים משו גם או אפילו מתכופף ממש טיפה גם כאבים חזקים האם הרחבת מעי גס שאמרו שיש לי יכולה לגרום לתחושות האלה שמרגיש?האם יכול להיות שיש לי הדבקיות בבטן שגורמים לזה ?זה השאלה שלי רק אני מחכה לרופא גסטרו בנתים לכירוג שחכתי ללכת פספסתע תתור קבעתי שוב עם תוכל לענות לי על זה רק ממש אשמח כי אני ממש לא מסוגל למשיך לחיות ככה מה שמצאו לי בכול הבירו זה הסיטי שעשו לי במעי הדק התפשלות טרנזטונרית ללא סימני חסימה בבטן שמאלית עליונה הודגם מבנה בצורת טרגרט אחר כך עשו לי mriצעי דק לא ראו את זה שם היה רשום רק שיש לי מימית באגן בכמות קטנה זה ובשיקוף הרחבת מעי הגס תוכל לענות לי רק עם הרחבת מעח גס יכולה לגרום לכאבי תופת בבטן התחתונה בישיבה או שאיפלו מתכפוף אפילו טיפה או שהדבקיוץ יכולות לגרום לזה ?תודה עידן

שלום אני בן 16 וסובל מטחורים לאחר פעילות מאומצת של הרמת משקולות אי שתיית מים וישיבה ממושכת בשירותים הטחורים יוצאים בזמן השירותים ללא דימום אך אי נוחות וכאב מלווים אותי לאורך כל היום וכל הלילה ובנוסף יש לי גם גזים שמדיפים ריח נורא הטחורים מקובצים בפי הטבעת ובזמן הישיבה בשירותים הם יוצאים בחוץ והם נפוחים ולאחר מכן הם נכנסים. לפחות 5 טחורים.התחלתי לשתות מים ולאכול פירות וירקות כבר שבועייםהיציאות שלי רכות אך כלום לא עוזר לי לכאב ולאי הנוחות שלי לדעתך רופא ימליץ לי ללכת לניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דן, אתה מתאר טחורים גדולים מאוד, ואחת האפשרויות המקובלות במקרה זה הוא אכן ניתוח. ישנם הרבה סוגי ניתוחים, כשהטוב ביותר הוא ניתוח כריתה , אך מצד שני התאוששות כואבת מאוד. אבל ישנן עוד אפשרויות כגון קשירה או הזרקה ועוד - זה תלוי בממצאי הבדיקה של הרופא הבודק , בגודל הטחורים וגם בנסיון הרופא בפרוצדורות השונות.

24/08/2019 | 08:57 | מאת: שני

שלום רב, אני בת 35, יש לי טחורים שיצאו בשנתיים האחרונות לאחר תקופה של עציריות שחלפה. הם לא מדממים ולא כואבים. אבל מבחינה אסתטית הם מונעים ממני מלפתח קשר רומנטי. אני מאוד מתביישת. האם אפשר להעלימם ולחזור אחורה למצב שהיה לי פי טבעת ללא טחורים? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

כן, הפתרון הכי טוב לטחורים חיצוניים הוא ניתוח להסרתם. חשוב לדעת שיש תקופת התאוששות לא קלה מבחינת כאבים אחרי הניתוח. בכל מקרה ראשית עלייך להיבדק עי פרוקטולוג מומחה כדי לאשש האבחנה ולהחליט על דרך הטיפול הטובה ביותר.

22/08/2019 | 23:36 | מאת: אלישבע

שלום וברכה. בעלי בן 42, אדם בריא ללא בעיות רפואיות משמעותיות. לפני חודש וחצי עבר סיטי כליות עקב התקפת אבנים ושם בבדיקה התגלה ממצא במעי הגס שמצריך בירור. לפי הרופא כנראה היה מדובר בדלקת. היום עבר קולונוסקופיה. המעי נסרק מפי הטבעת עד למעי הדק. כשהרופא הגיע עם התוצאות הוא אמר שדלקת אין, אך בעומק 5 ס"מ מפי הטבעת נצפה פוליפ אחד מסוגססילי בגודל 7 מ"מ שלא ברור טיבו, ייתכן תת רירי וממנו נלקחה ביופסיה. כמו כן נלקחו ביופסיות מאיזור המעי הדק סופי ונלקחו ביופסיות מאיזור הרקטום. הרופא אמר שזה בכלל לא נראה סרטני ושאין מה לדאוג. שאלותיי: 1. אני יודעת שפוליפים מוסרים במעמד הבדיקה מדוע הפוליפ שלו לא הוסר? 2. אם נמצא פוליפ ברקטום, מדוע נלקחו ביופסיות גם מהמעי הדק ולא רק מהפוליפ עצמו? 3. אם זה היה סרטני, אפשר אכן היה לזהות את זה בצילום? 4. אם זה לא סרטני כמו שהרופא טוען אז לשם מה בעצם הביופסיות? מה כבר אפשר לגלות שם? אני מאד מודאגת וקשה לי לשבת ולחכות חודש שלם עד לקבלת התוצאות מבלי להבין דברים בסיסיים עליהם לא קיבלתי תשובות מהרופא שערך את הבדיקה. יש ברשותי צילומים מהבדיקה אם צריך אטרף. ועכשיו בפשטות אשאל.. על פי הנתונים שמסרתי, מה הסיכויים שחלילה הביופסיה תחזור עם ממצא סרטני?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלישבע. 1. ייתכנו כמה סיבות מדוע הפוליפ לא הוסר - ישנם פוליפים שטחיים הדורשים מיומנות ומכשור מיוחדים שלא כל גסטרואנטרולוג יכול לבצע ולכן לעיתים מפנים למקום אחר להסרתם. אפשרות נוספת -פוליפים הקרובים מאוד לפי הטבעת בד״כ לא מוסרים בקולונוסקופיה אלא מופנים להסרה כירורגית ע״י כירורגים קולורקטלים עקב מיקומם הקרוב לפי הטבעת. וישנם פוליפים חשודים יותר לסרטן שהגסטרואנטרולוג מחליט לא להסירם אלא לחכות לביופסיה ובהתאם לתשובה כן או לא להפנות לניתוח. צריך להבין לפי המלצות הרופא שביצע הבדיקה מה הייתה התוכנית להמשך כאן. 2. כנראה נלקחו ביופסיות מהמעי הדק עקב החשד לדלקת במעי הגס בהתגלה בבדיקת סיטי. ואז לפעמים מחליטים לקחת ביופסיות מהמעי הדק הסופי כדי לשלול סימנים של מחלת מעי דקלתית כרונית (קרון). 3. הרופא יכול על פי רושם ראשוני ומראה חיצוני להעריך האם זה נראה סרטני או לא, אבל תשובה סופית וודאית הינה רק לאחר הסרת מלאה של הפוליפ ושליחתו לבדיקה פתולוגית. גם ביופסיה הינה רק תשובה חלקית וראשונית. 4. הביופסיה הינה כדי לקבל הערכה ראשונית ולחזק את הרושם שלו שלא מדובר בגידול סרטני. לסיכום, אני מבין את דאגותייך, אבל קצת קשה לי להעריך מה הרופא שביצע את הבדיקה חשב ותיכנן הלאה. בדרך כלל יש במכתב הסיכום של הבדיקה המלצות להמשך ושם אמור להיות כתוב מה הוא המליץ. לפי התיאור שלך הרופא אמר לך שזה לא נראה סרטני. אני מניח שהוא לא היה אומר זאת סתם, וכמו שאמרתי, גסטרואנטרולוגים יכולים להעריך באופן מושכל על פי המראה החיצוני של הפוליפ לגבי טיבו, האם סרטני או לא, ולכן כנראה שהסיכויים שמדובר בפוליפ סרטני הינם נמוכים. בכל מקרה יש להסירו בהמשך במלואו -בקולונוסקופיה או הסרה כירורגית.

25/08/2019 | 23:14 | מאת: אלישבע

..........................................

21/08/2019 | 21:02 | מאת: יאיר

שלום. בעבר סבלתי מדימומים אחת לכמה זמן שנבעו מטחורים ופיסורה. לאחר שנתיים של רגיעה, החל דימום חזק בכל יציאה, שנראה שמגיע ממקור פנימי (פיסורה או טחורים פנימיים). אני משתדל לאכול מאכלים רכים וירקות על מנת להמעיט ביציאות אך עדיין אחת ליום לפחות מאבד כמות אדירה של דם בשירותים. כדי לראות פרוקטולוג עליי להוציא הםנייה ולחכות מספר חודשים לתור. עד אז הבעייה תיפתר מעצמה או תחמיר מדי. אני חייב ייעוץ מיידי מה לעשות כדי להפסיק את הדימום! האם יש משחה או טיפול כלשהו שניתן לעשות על מנת לזרז את החלמת הפצע?? אני אובד עצות ואשמח לייעוץ מהיר תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול בטחורים ובפיסורה הוא דיי דומה ועיקרו- הסדרת היציאות, הימנעות מעצירות, כלכלה עשירת סיבים ומשחות או נרות מקומיים להרגעה מקומית. בכל מקרה לא ניתן לתת המלצות ספיציפיות בלי לבדוק אותך ולאושש האבחנה. עלייך להיבדק באופן מסודר עי פרוטולוג במעדה ואכן יש טחורים מדממים יש אפשרויות לטיפול פולשני שיכול לעזור. חוץ מזה צריך לשלול מקור פנימי יותר לדימום במעי הגס, כלומר לוודא קולונוסקופיה כתלות בגיל שלך.

19/08/2019 | 22:17 | מאת: משה

שלום, אני בן 30, עברתי פעמיים ניתוח לכריתת סינוס פילונידאלי בשיטה הפתוחה (wide local excision), ב- 2008 וב2014. כעת 5 שנים מהניתוח האחרון, שוב חזרה הבעיה. לאחר התייעצות עם רופא נמסר לי כי עליי לעבור ניתוח בפעם השלישית אך שהפעם מומלץ ניתוח בשיטת bascom flap. אשמח לדעתך בנושא; האם בהתייחס להיסטוריה הרפואית שלי, יש יתרון בגישה זו על פני הגישה המסורתית שהייתה מקובלת עד כה כפי שעברתי בעבר, והאם יש חסרונות בגישה זו. כמו כן, היכן ניתן לעבור את הניתוח הזה ברפואה הציבורית (או ניתוחים דומים לו -כלומר בשיטה הסגורה עם שתל - FLAP)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה, אכן סינוס פילונידלי זו בעיה מתסכלת שהפתרונות הניתוחיים לה אינם טובים ולכן יש הרבה מאוד שיטות ניתוחיות. בכל מקרה, אין הוכחה לגבי הניתוח הכי טוב, ואחוזי הסיבוכים ההישויות לאחר הניתוח הים םיחסית גבוהים. לגבי המקרה שלך - בחירה סוג הניתוח הבא תלויה בניתוחים הקודמים שעברת, במצב היום, ובנסיון והעדפת המנתח שינתח אותך. לכן צריך לראות בדיקו מה עברת בעבר כולל דוחות ניתוח מפורטים, והמנתח שלך צריך להחליט באיזה ניתוח לבחור על פי נסיונו. את הניתוח אתה יכול לעבור בכל בית חולים , ציבורי או פרטי.

17/08/2019 | 21:17 | מאת: משה

שלום ד"ר עברתי ניתוח פיסורה לפני מספר שנים אך הפיסורה חזרה כמו כן סובל מבעיה של בריחת צואה בעקבות הניתוח. כיום הפיסורה גורמת לי לדימום וכאבים כמו כן אני מרגיש שהבטן שלי מתהפכת כמובן שעושה טיפולים שמרניים מה הסיבה שזה מגיע עד הבטן תודה

17/08/2019 | 14:25 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, אני בן 34, לאחרונה פניתי לפרוקטולוג עקב גרד רקטלי משמעןתי. ברקטוסקופיה עד גובה 10 ס"מ נצפו טחורים דרגה 2 המפרישים ריר. ניתן לי טיפול בדרמקומבין משחה פעמיים ביום ובנרות פרוקטוגליבנול פעם ביום בלילה. העניין הוא שכמה שעות לאחר השימוש בנר אני חש תחושת גירוי מקומי בעייתית ביותר באזור פי הטבעת ונראה לי שאני רגיש לנר. האם יש חלופה לטיפול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש תחלופות רבות לטיפול מקומי בטחורים שניתן למצוא בבית המרקחת. דוגמא אחת היא פרוקטוזורין. יש עוד הרבה ורובן מכילים חומרים דןמים. אבל אני לא משוכנע שמה שיש לך זה דווקא רגישות לנר, אלא אולי המשך של הסימפטומים שסבלת מהם קודם לכן אולי כחלק מהתגובה לטיפול. גרד פריאנלי הוא תופעה מתסכלת ולא תמיד יש לה מקור ברור. צריך להבין מהיכן הריר מגיע, לאו דווקא מהטחורים. כדאי לשקול לבצע קולונוסקופיה להסתכל על שאר המעי הגס.

14/08/2019 | 18:19 | מאת: רז

היי , יש לי פיסטולה טרנספינקטרית בשעה 6'. הרופא אמר לי שהיא ממוקמת במקום שמערב שרירים ולכן הוא המליץ על ניתוח ראשון להכניס חוט סיטון ולאחר חודשיים בערך לעשות ניתוח נוסף של צריבת הפיסטולה כמה שאלות: 1.האם הניתוח סיטון הוא מורכב ויש בו סיכונים? 2. אחרי כמה זמן מורידים ועוברים לניתוח השני שזה לצרוב בלייזר את הפיסטולה? 3. האם יש פתרון אחר מאשר לעשות את שני הניתוחים הללו? 4. האם הסיטון מפריע לתפקוד היומיומי ולספורט ? 5. אם עשיתי הדמיית TRUS אני צריך לעשות גם MRI או שזה מספיק?

לקריאה נוספת והעמקה

1. הניתוח סיטון בד״כ אינו מורכב. הכירורג אמור למצוא את התילה הפנימית עם הפתח הפנימי ולהעביר דרך התעלה את הסיטון. לא מאוד מורכב, וכמעט ללא סיבוכים. 2. בד״כ אחרי חודשיים או שלושה חודשים מבצעים הניתוח השני לאחר בדיקה לוודא שאין זיהום או אבצס באיזור והכל מנוקז יפה. 3. אם אכן יש פיסטולה פריאנלית אז הפיתרון היחידי הוא בד״כ ניתוחי. יש הרבה סוגי ניתוחים לפיסטולות שקצרה היריעה מלפרט את כולם. חשוב כמו שאמרת להבדיל האם הפיסטולה מערבת שריר או לא ואז להחליט על סוג הניתוח בהתאם לפיסטולה, למיקומה, לנסיון הכירורג ועוד. סוגי ניתוחים לדוגמא - הזרקת דבק ביולוגי, כריתת הפסיטולה, פיסטולוטומיה, פלאפ מרירית הרקטום, lift , ועוד. אני מסכים שבמרבית המקרים יהיה ניתח ראשון בו מכניסים סיטון שמטרתו היא לנקז את הפסיטולה כהכנה לניתוח התיקון. 4. לא אמור להפריע לתפקוד ולספורט. 5. אין צורך בהדמייה נוספת.

14/08/2019 | 13:47 | מאת: חיים

שלום רב. אני שנה לאחר LAR בשלבT1N0MO. מרגיש טוב. בדצמבר עברתי סגירת סטומה. במעק מסודר אצל כירורג ואנקולוג. MRI אגן מחודש אפריל תקין. מרקרים בגדר הנורמה. CA19-9 במגמת ירידה. איך CEA במגמה עליה(?): •לפני ניתוח בחודש 3/18 היה 3 •אחרי 3 חודשים של ניתוח LAR בחודש 9/2018 היה 1.5 • אחרי סגירת סטומה בחודש 3/2019 היה 2.1 • לפני כמה ימים ( חצי שנה מבדיקה קודמת) 2.7 יש לציין כי אני מעשן. ראיתי כי למעשנים גבול תקין הוא עד 5. בכל מקרה מדאיג אותי מגמת עליה. ביקורים אצל כירורג ואונקולוג בתחילת ספטמבר . האם יש צורך לבקש PET CT ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עדייין הרמה של המרקר תקינה, וכמו שאמרת אתה מעשן. בנוסף הגידול שלך היה התחלתי מאוד (בהנחה שלא קיבלת טיפול קרינתי לפני הניתוח). לאור כל זה, בשלב זה יש להמשיך לעקוב. בלי קשר למרקר, בכל מקרה בד״כ מקובל לעשות הדמייה של הגוף ולא רק של האגן שנה אחרי הניתוח - בד״כ עושים ct חזה בטן אגן, ולעיתים עפ״י הצורך או לפי ממצאים בהדמיות קודמות מבצעים pet ct . לכן אם לא עשית הדמייה כזו מאז הניתוח, אני מניח שהרופאים המטפלים יבקשו זאת.

14/08/2019 | 07:56 | מאת: מי

שלום, האם פיסורה יכולה לגרום לכאב לוחץ, מן לחץ, או כאב שדומה לשריר תפוס? שאני נוגעת חיצונית בפי הטבעת ולוחצת פנימה לא באזור הפצע, אז יש מן כאב פנימי כזה. האם נובע מספאזם של השריר? המון תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

הכאב יכול לבוא בצורות שונות, אך בד״כ זה יהיה כאב עז בזמן יציאה ואחריה נמשך מספר שעות, בד״כ שורף, לעיתים פועם. לעיתים הכאב יכול להקרין למיקום אחר, כמו לרגל או לצד.

15/08/2019 | 05:15 | מאת: מי

תודה על המענה, אני מרככת את היציאות שלי מאוד. אם כך האם ייתכן שהכאב לא מאוד גדול בזמן היציאה, ולאחר מכן מתגבר במשך שעות?

12/08/2019 | 15:22 | מאת: שמעון

היי, התחלתי להשתמש באנטרולין והדימום הפך להיות מסיבי ביותר. האם זה חלק מתהליך טיפולי או 0שעלי לעצור את הטיפול ולהשתמש בחומר אחר? אם כן איזה חומר?

אני לא חושב שהדימום הוא בגלל המשחה. אין מניח הדימום עדיין מהפיסורה , ייתכן כתואה מפציעה שטחית בזמן המריחה או כחלק מתהליכי הריפוי. ממליץ להמשיך עם המשחה.

12/08/2019 | 14:58 | מאת: אני

שלום, האם יש בעיה לעבור ניתוח פיסורה בזמן וסת? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

אין בעיה לעבור ניתוח בזמן וסת.

בחור בן 22 בשבוע האחרון במיוחד בעת ישיבה יוצאת הפרשה רירית מפי הטבעת וריח לא נעים,ושמתי לב לקצת רטיבות בתחתון והוא גם טיפה נפוח אבל חוץ מזה אין בעיות או כאבים רציתי לשאול מה זה יכול להיות והאם ניתן לטפל

לקריאה נוספת והעמקה

זה יכול להיות דלקת ברקטום, או זיהום מקומי כגון אבצס. עלייך לפנות לבדיקת פרוקטולוג כדי לאבחן בוודאות.

11/08/2019 | 20:54 | מאת: Noga

שלום, אני סובלת מפיסורה כשנתיים.(הייתי "מועמדת " לניתוח,לשמחתי,חלה הטבה והיה לי שקט כעשרה חודשים). קיבלתי עכשיו את האנטרולין.אני סובלת מיתר לחץ דם ונוטלת כדור (רמיפריל) כבר מספר שנים. האם ניתן להשתמש במשחה?.. מקריאה של העלון עלה בי חשש כבד..🙄

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן להשתמש במשחה. לשים לב לא למרוח יותר מידי.

11/08/2019 | 16:23 | מאת: ספיר

שלום רב, ילדתי לפני כ9 חודשים וכחודש לאחר הלידה גילו לי פיסורה. כמובן שהביאו לי באותה תקופה טיפול תרופתי של ניפידיפין ללא מרככי צואה ולמעשה הניפידיפין לא עזר ולאחר כחודשיים חזרתי לפרוקטולוג שנתן לי רקטוגסטיק ומרכך צואה פגלקס. לאחר טיפול של כחודש(הפרוקטולוג אמר שזה מספיק) חזרתי לביקורת והפרוקטולג אמר שהפיסורה עברה ושהכל בסדר. הפסקתי עם הטיפול התרופתי ולאחר כשבועיים הרגשתי שוב את הדקירות (באותו זמן הקפדתי על תזונה מלאה סיבים, מים יותר מ2 ליטר כי אני מניקה ותזונה מאוד מוקפדת). הלכתי לפרוקטולוג אחר שאמר שאינו רואה פיסורה ובדק בדיקה פנימית ידנית ולאחר מכן בדק עם מכשיר. הפרוקטולוג אמר שהוא רואה שריטה ממש קטנה יותר בכיוון של הוואגינה וזה משום שאני עושה הרבה אמבטיות ישיבה והטוסיק כל הזמן רטוב ושלח אותי הביתה עם משחה בשם אנטרולין 4 פעמים ביום ומרכך צואה נורמלקס לתקופה של חודשיים שוב ואמר שזה מספיק. שוב אני רוצה לציין כי במשך כל ה9 חודשים האלו אני אוכלת תזונה מלאה בסיבים ומים, אמבטיות ישיבה (הפסקתי לאחר הפרוקטולוג השני). איני מרגישה את הכאבים שהיו לי בהתחלה שהיו בלתי נסבלים אך זה בגלל שאני עם מרככים תקופה ארוכה. שאלותיי הם: 1. שני הפרוקטולוגים לא רואים פיסורה, אך ברגע שאני מפסיקה מרככי צואה אני מרגישה בתוך התעלה כאבים ודקירות האם זה לא מעיד על כך שהפיסורה לא עברה? 2. את האנטרולין שאני מורחת מבפנים אני מרגישה חתך בתוך התעלה שכואב שאני נוגעת, מה זה יכול להיות? 3. ישנו שקיק שנוצר לי עקב הפיסורה שאינו נעלם וכשאני מפסיקה מרככי צואה השקיק הזה כואב בביקור בשירותים, מדוע? אני מבינה שכרגע גם לא יכולים להמליץ לי על ניתוח משום שרואים שהפיסורה עברה אבל איני יכולה להבין למה אני מרגישה את אותם תסמינים שחוזרים מיד עם הפסקת הטיפול. אשמח לכל חוות דעת /המלצה , האם אתה מכיר מקרים כאלה ומה נתן לעשות כדי לעבור את השלב הזה של הפיסורה מאז הלידה. זה פשוט משאיר טראומה נוראית מודה מראש על כל תשובה

לקריאה נוספת והעמקה

האופציות הן -1. להמשיך טיפול כפי עשית עד עכשיו. 2.- ללכת לניתוח - בדיקה בהרדמה בה ניתן לבדוק אותך טוב יותר ולראות האם באמת יש או אין פיסורה, ואם יש אז לבצע ניתוח לפיסורה. 3. השקיק זה קפל עור שנוצר בד"כ במצבים של פיסורה כרונית. אם הוא מפריע לך ניתן להורידו בניתוח. את צריכה להחליט עד כמה הסימפטומים הללו פוגעים לך באיכות החיים כך שאת מעוניינת בניתוח. אם זה לא נורא ואת סה"כ מסתדרת עם זה אז את יכולה להמשיך בטיפול כפי שעשית עד כה.

13/08/2019 | 17:10 | מאת: ספיר

אני מודה לך על תשובותייך, אקבע שוב תור לפרוקטולוג.

11/08/2019 | 09:38 | מאת: ענת

איך אמורה להראות החלמה של טחור חיצוני קרישי הוא אמור להתכווץ? כמה זמן בערך לוקח לו להתכווץ? כרגע מרגישה שהטחור יבש ממש ומה בעצם קורה לקריש דם לאן הוא מתמוסס?

לקריאה נוספת והעמקה

את אמורה להרגיש פחות כאב, והוא אמור לקטון בגודלו.

10/08/2019 | 23:52 | מאת: דני

שלום, בן 54 עברתי לפני שנתיים וחצי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שיצאו תקינים חוץ מדלקת בקיבה. בקולונוסקופיה נכתב- הכנה לא טובה -לאחר שטיפה ושאיבות המעי נראה תקין השבוע קיבלתי תוצאות דם סמוי חיובית. ללא ירידה במשקל המוגלובין תקין. האם יכול להיות שמדובר פה בסרטן במערכת העיכול?שכן עברתי את הבדיקות בתקינות לפני שנתיים וחצי(שכן הזמן המומלץ הוא 5 שנים) האם סרטן במערכת העיכול יכול להתפתח בפרק זמן קצר שכזה? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דני, הסיכוי שיש סרטן במערכת העיכול הוא אומנם נמוך לאור גילך הצעיר, העובדה שעברת קולונסוקופיה לפני שנתיים וחצי ועובדה אין כל סימפטומים. אבל, למרות זאת, עדיין יש סיכון אומנם קטן, ועדיין גם בשנתיים וחצי תיאורטית עלול להתפתח משהו, ובנסוף בקולונסוקפיה יש כ 10% סיכוי של פספוס ממצאים קטנים. לכן ההמלצה היא לבצע קולונסוקופיה בכל זאת כעת.

בהמשך לשאלתי הקודמת. אני סובלת מטחור חיצוני קרישי טחור מאוד גדול. האם עלי לשכב כמה שיותר על הבטן או עדיף ללכת כמה שיותר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ענת, זה לא ממש משנה מהחינה רפואית. תלוי בהרגשה שלך.

09/08/2019 | 09:54 | מאת: ענת

שלום דוקטור. ילדתי לפני חודש וכבר שבועיים לאחר הלידה סבלתי מטחורים חיצונים ופנימיים הגעתי למצב שאני לא יכולה לעמוד וחייבת להכניס את הטחור כדי לשבת נורמלי. לפני 3 ימים עברתי האל דופלר (חייבת לציין שבכלל לא כואב) אבל נשאר לי טחור חיצוני טרמבוציטי גדול (בגודל שבלול חורף) והוא ממש מפריע לי. הרופא אמר לי לאחר הפרוצדורה של האל דופלר לא לגעת בו והוא יעבור לבד תוך כמה ימים שהוא יתמוסס. אכן שמתי לב שהוא ניהיה קטן יותר. אני עושה המון קומפרסים עם מלח אנגלי שותה מלא מים אוכלת מלא ירקות וסיבים. השאלה שלי היא מתי בערך הטחור הזה אמור לעבור? איך זה יראה? מה בעצם קורה בתוך הטחור לאן נעלם הטרמבוציט? בכלל מעוניינת לדעת מה קורה שם בפנים ומתי כבר יעלם כי התגעגעתי לתינוק שלי שלצערי לא לוקחת אותו כי כל היום שוכבת. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

את עושה הכל נכון, זה צריך להשתפר תוך כמה ימים עד שבוע. בפרוצדורה שעברת בעצם לא כורתים את הטחורים אלא קושרים את כלי הדם בבסיסם ולכן הם אמורים לעבור נמק ולהתכווץ. לכן את רואה את התוצאה החיצונית של אחד הטחורים הללו. אם לא משתפר תוך שבוע פני להיבדק עי הרופא המנתח.

05/08/2019 | 21:54 | מאת: ברק

ככל הנראה דם בצואה בן 40 לא היו בעבר דברים כאלה חוץ מפה ושם קלקולי קיבה מקווה שלא יראו את הקובץ באתר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ברק, זה יכול להיות משהו בנאלי לגמרי כמו טחורים, או קלקול קיבה, אך יכול להיות גם דברים אחרים. לכן חשוב לפנות בהקדם לבדיקה במיון או בקופ״ח.

04/08/2019 | 22:19 | מאת: שלי

שלום, לפני כשנתיים סבלתי מפיסורה ולפני כשלושה חודשים עברתי ניתוח קפל עור מאז יש צלקת בולטת שלא מתרפה אני מורחת דרמוקבין , ניסיתי למרוח שמן אבולפיחה , תרופות סבתא וכלום לא עוזר גם מבחינה אסתטית זה נראה יותר רע וזה יותר מציק. המנתח טוען שהגרד נובע מההחלמה אבל אני לא מצליחה לחזור לשגרה, אשמח להמלצות כיצד ניתן להוריד את נפח הצלקת ולהפחית את תחושת הגרד. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלי, בהנחה שאין תהליך זיהומי וזו רק צלקת, אצל כל אחד ישנה הצטלקות קצת שונה, ולכן לא ניתןלנבא כיצד בדיוק תיראה צלקת ניתוחית. אין משהו שתעשי שיכול לשנות את המראה הסופי של הצלקת. בוודאי לא בצלקות ניתוחיות בסמוך לפי הטבעת. לכן פעמים רבות אנו ממליצים לא להסיר קפלי עור. לגבי הגרד, אני מציע שתפסיקי להשתמש במשחות ותכשירים שונים כי ייתכן כי הם מחמירים את הגרד. חשוב לשמור את המקום נקי ויבש לחלוטין. לא לח, לא רטוב. להימנע מהגיינה מוגזמת, להימנע מתכשירים ותרופות מיוחדות.

04/08/2019 | 23:00 | מאת: שלי

תודה ד"ר על תשובתך . חשוב לי לציין שהוחלט על ניתוח לאחר תלונות בלתי פוסקות על כאב ודימום האם משחת capsaicin יכולה לעזור לי ?? קראתי על זה בפורום. כמה זמן לוקח להחלים מהניתוח ? נאמר לי שבועיים וכבר עברו שלושה חודשים

אני לא מכיר את המשחה הזו ועצתי היא להפסיק את כל המשחות. 3 חודשים זה בהחלט זמן בו היית אמורה להחלים מניתוח לכריתת קפל עור. במידה ודברים לא הסתדרו עד עכשיו עלייך לפנות לבדיקה אצל הרופא המנתח או כל פרוקטולוג.

02/08/2019 | 15:29 | מאת: שלומי

שלום, בן 34 ולפני 4 ימים אובחנה ע"י כירורג בפיסורה אחורית עם רגישות ניכרת במגע, ללא דימום. ללא skin tag. ללא עדות למורסה פריאנלית. ציינתי בפני הרופא שאני סובל מזה כשלושה שבועות מכאב חד בעת התרוקנות, ובעיקר מכאבים עזים שהולכים ומתגברים בשעות העוקבות שלאחר התרוקנות. ברב המקרים בין 4-8 שעות. הטיפול כולל רקטוג'סיק פעמיים ביום, ונורמלקס כדי לשמור על יציאות רכות. בנוסף אני מורח עזרקאין שמקל מעט על הכאבים. מספר שאלות: 1. מה המינון הנכון לרקטו'? האם לנסות להחדיר את המשחה לפי הטבעת כך שתיגע באזור הפצוע? והאם ניתן להשתמש יותר מפעמיים ביום? 2. הטיפול שנרשם הוא לארבעה שבועות. תוך כמה זמן אני אמור להרגיש הקלה? כי בינתיים אחרי מספר ימים אין שום שינוי. 3. הכאבים - מה עוד ניתן לעשות כדי להקל והאם זה בכלל נורמלי שהמקום רגיש כל כך עד שהכאבים נמשכים ואף מתגברים מספר שעות לאחר יציאה? לפעמים למשך כל אותו היום. אבטיות ישיבה עם זרם חלש של הדוש על פי הטבעת יכולים לעזור, אבל לא להעלים את הכאב שנמשך גם בעת מוחלטת. אני מרגיש פגיעה קשה באיכות החיים, מיואש מאוד ומייחל לכל סימן הכי קטן לשיפור. 4. אני עובד בעבודה משרדית, לרב תחת עומס רב, וחשבתי לקחת שבועיים-שלושה חופש כדי להקדיש את עצמי להחלמה. בפועל יש ימים שאני סובל מכאבים עזים רק מעצם הישיבה בכיסא. האם ניתן לקבל חופשת מחלה מרופא המשפחה? הרבה שאלות, אני יודע. תודה רבה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

1. לא יותר מפעמיים ביממה, ולא למרוח יותר מידי חומר כיוון שיכול לגרום לכאבי ראש. לא להחדיר לעומק אלא לפי ההנחיות למרוח בדיוק בפתח. 2. אין חוקים וכל מקרה לגופו אבל אמורה להיות הקלה הדרגתית. כמובן כתלות בטיפול שאינו רק המשחה אלא קודם כל האוכל שאתה אוכל והסדרת היציאןת. 3. אתה חייב להקפיד על מזון עשיר סיבים ושתיית נוזלים רבה שהיציאןת יהיו רכות. 4. זו שאלה לרופא המשפחה.

מתמודדת עם פיסורה כמה כמה חודשים, לאחרונה הכאב החד בעת יציאה הפסיק , הכאב קל והופיעה תופעה מוזרה . שריפה בפי הטבעת שמופיעה כשעה וחצי /שעתיים לאחר כל יציאה. ממה זה יכול להגרם? משתגעת כבר תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

באמת קצת מוזר, אבל יכול להיות שזה עדיין סימפטומים של הפיסורה שנרפאית. או שקשור לאוכל שאת אוכלת, כגון מאכלים חריפים, חומציים .

תודה על המענה. האם חס וחלילה שריפה יכולה להעיד על משהו אחר? חמור יותר?

אני לא חושב. בכל אופן, חשוב להיבדק כדי לקבל מענה מדוייק יותר.

30/07/2019 | 13:57 | מאת: מודאגת

שלום, אני יומיים לאחר קשירת טחור פנימי. היו לי כאבים עזים שפוחתים בהדרגה. הבעיה היא שמתן השתן אינו רגיל בשני מובנים: ההשתנה קצת קשה לי יותר, ופעמיים גם יצא מעט שתן ללא שליטה, כאילו פתאום יש בעיה בסוגרים. הייתכן שבמהלך הקשירה נפגע סוגר השלפוחית? אם כן, האם זה תהליך הפיך? אשמח מאוד לתשובה. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הדאגה שלך ברורה אך מאוד לא סביר שנפגע סוגר השלפוחית. לעיתים יש תגובה עצבית של קושי בהשתנה בעקבות כריתת טחורים או וקשירת טחורים. הכאב לעיתים גורם לתגובת רפלקס עצבית המשפיעה על ההשתנה. בד"כ זה מסתדר תוך מספר ימים לאחר ירידה בעוצמת הכאב. מצד שני, קשירת טחורים פנימיים אינה אמורה בד"כ לגרום לכאבים עזים ובוודאי שלא לזמן ממושך. ייתכן שהגומייה הונחה במיקום נמוך מידי, ולכן אם הסימפטומים של הכאב והקושי בהשתנה ממשיכים מומלץ לפנות לבדיקה ע"י הכירורג שביצע הפרוצדורה או כירורג אחר או מיון. לעיתים הקושי בהשתנה מצריך אף הכנסת קטטר שתן לזמן קצר.

30/07/2019 | 00:53 | מאת: אמיר

שלום לכם, לפני כשנתיים התגלה אצלי אבצס באזור פי הטבעת עם כאבים נוראיים.ניגשתי לבית חולים אך לפני שנכנסתי לניתוח האבצס התפוצץ לבד ויצא המון הפרשות. ההפרשות נמשכו אצלי הרבה זמן,מספר חודשים. ניגשתי לפרוקטלוג שהמליץ לי לעשות Mri אגן קטן. עברתי את הבדיקה לפני שנה בדיוק ותוצאתה הינה. מודגמת פיסטלה פרינאלית אחורית מרכזית. הפתח הפנימי נצפה בשעה 6 ומהלכו טרנספינקטרי בקו אמצע. הטרקט באורך של 5 ס"מ. אין לזהות אבצס. שרירי הלבטור אני תקינים. שאר איברי האגן שמורים. מישורי השומן תקינים. מזה כשנה וארבעה חודשים ההפרשות נפסקו אצלי באזור פי הטבעת. שאלתי היא אם אני חייב לעבור את הניתוח לפיסטולה? האם עיכוב של שנתיים הוא לא נכון? האם לפי הממצאים יהיו כאבים אחרי ניתוח שכזה. מה הדחיפות של הניתוח אם כן, תודה רבה לכם.

לקריאה נוספת והעמקה

אם כבר שנה אין הפרשות ושום דבר לא מפריע לך וה MRI הוא מלפני שנה אזי אין הכרח לעבור את הניתוח כעת. אני מציע לפנות להערכה חוזרת ועדכנית אצל פרוקטולוג. אם כבר יותר משנה אין כל סימפטומים אזי איני רואה צורך בניתוח אבל צריך לבדוק אותך כדי להחליט.

29/07/2019 | 03:22 | מאת: מעיין

יש לי כבאים בפי הטבעת אני משתעממת להוציא צואה ונפחות בפי הטבעת לפעמיים בלי לגרד בפי הטבעת אז מה יכולות ולפעמים יש דם בנגב לפני כמה חודשים היה לי עצרות קשה ונאלצתי ללכת לבית חולים והוצאו לי רבנית צואה ??

28/07/2019 | 00:03 | מאת: נדב

שלום רב, אתחיל מהסוף, אני בן 34 וסובל מזה כשלושה שבועות ממה שנראה כטחורים מלווים בכאבים עזים. הכאב מורגש ככאב חד בעת התרוקנות, גם כשהיא רכה וללא מאמץ, אך הולך ומתגבר בשעות שלאחר מכן. אציין שהכאבים ותחושת הצריבה יכולים להיות חזקים מאוד גם בעת מנוחה מוחלטת, כלומר ישיבה או שכיבה, עד שהם שוכחים רק כעבור מספר שעות. יש הופעה של גבשושיות קטנות, 2-3 מילימטר, סביב פי הטבעת ונראה שבימים האחרונים קיבלו גוון כחלחל. מכאן אני משער שמדובר בטחורים עם קריש דם. הייתי אצל רופא לפני כשבועיים שלא בדק אבל גם לא המליץ על שום טיפול פרט להפנייה לכירורג פרוקטולוג. אני ממתין כעת לתור שנקבע לעוד כשלושה שבועות, אך בינתיים סובל מכאבים עד לאובדן ימי עבודה, ונראה שהמצב רק מחמיר. האם להמשיך להתאפק ולנסות להקל על הכאבים באופן עצמי (אמבטיות נראה שעוזרות) עד לבדיקת מומחה? ממה שהבנתי כאבים עזים כל כך לא אופייניים בדרך כלל לטחורים ויותר קשורים לפיסורה, ואולי ייתכן סיבוך או החמרה שדורשים בדיקה והתערבות מיידית ובמקרה כזה לגשת לרפואת חירום? תודה רבה מראש. (צורפה תמונה)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, טחורים חיצוניים יכולים לגרום לכאבים ואי נוחות רבה. אם הכאב נסבל ואתה סהכ מסתדר אזי זה בסדר להמתין לתור שנקבע. במידה וזה בלתי נסבר אזי ואתה לא מסתדר או שיש חום גבוה או הפרשות חריגות אזי כדאי לפנות לרפואת חירום.

27/07/2019 | 17:08 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, לפני כשבועיים חליתי בוירוס בטן (חום עד 38, נפיחות, גזים, בחילה ושלשולים). לפני כשבוע ולאחר הפסקת השלשולים הופיעה הבעיה שמטרידה אותי מבחינה פרוקולוגית והיא באה לידי ביטוי באפיזודות חוזרות של גרד רקטלי חזק - כאילו עצבי שלפעמים ממש גורם לאי שקט ולא מאפשר לשבת בנוחות. תחילה חשבתי שמדובר בתולעי סיכה ואף לקחתי כדור של ורמוקס ללא הטבה ובמקביל עשיתי שטות - בספרים מומלץ במקרה של תולעים, לנסות להדביק סלוטייפ על פי הטבעת ולבדוק אם תולעת נדבקת. אני הלכתי עם זה קצת קדימה - ליפפתי סלוטייפ על אצבע כשהצד הדביק כלפי חוץ, החדרתי מעט ממנה לפי הטבעת ופחות או יותר גירדתי את המקום - כמובן ששום תולעת או ביצה לא יצאו אך אני מניח שיצרתי טראומה לרקמה משוליו החזקים של הסלוטייפ. היות והגרד לא חלף ואף הסתבך ניגשתי להיבדק אצל פרוקטולוג מאוד בכיר ומוערך באופן פרטי, אך היה נראה לי שהבדיקה הייתה שטחית ומזלזלת - בסופה אמר שהעור מאוד מגורה, שישנו פצע קטן בשעה 6 ושהוא יתן טיפול כמו של פיסורה - אנטרולין 6 פעמים ביום למשך 10 ימים ואם לא יעזור לחזור אליו. חששתי מהטיפול וקניתי במקום זה פרסטוג'ל - ג'ל טבעי ששרף כמו חומצת מלח עד שהייתי חייב להפסיק. שאלתי היא, האם קרם אנטרולין יכול לעזור לגרד גם אם הסיבה היא לא פיסורה? (אין לי כאבים ולא דימום, גם לא בזמן יציאות) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יכול להיות, אבל בעקרון יש במשחה חומר ספיציפי נגד פיסורה, וגם קצת חומר לאלחוש מקומי. חשוב שתישתדל להימנע מלגרד ככל האפשר. לשמור את פי הטבעת נקי ויבש. חשוב לא להשתמש במטליות עם חומרים שונים שעלולים להחמיר את הגרד. לנגב בעדינות, או לשטוף ואז לייבש. להימנע מהגיינת יתר. להימנע ממזון חריף, אלכוהול. לעיתים גם משחות כגון בייבי פסטה יכולות להרגיע הגרד.

שלום דוקטור קבעתי תור למרפאוץ חוץ כירוגיה בתל השומר כי סורוקה מזלזלנם בי ואני מגיש טבעיה נגדםם יש לי שאלה בשבוע אחרון יש לי כאבי טופת במעיים רק בצדדים מימין ושמאול כאבי טופת בישיבה רגילה בלי לקפל רגלים עם אני לא שוכב ישר יש לי כאבים ממש חזקים ומליחצים בבטן שמקפל רגלים בככל לחץ אדיר וכאב מפחיד אמרו לי רק שהמעי הגס שלי רחב בשיקוף ובסיטי הוא תקין הלכתי לסורוקה כןל יומים שם ואמרו לי הסיטי שלך תקין אין לנו מה לעשות אמרתי להם כשיקוך לא תקין יש הרחבת מעי זה יכול לגרום לנקב או נמק ושחררו אותי אשמח להסבר קבעתי תור לכירוג בתל השומר שבוע הבא תודה.

שלום רב! הובחנתי ע"י פרוקטולוג מומחה כסובל מאניזמוס. הסימפטומים אצלי, לא בעיות של עצירות אלא מיחושים, כאבים ברקטום, לעיתים חזקים יותר ולעיתים פחות , מתחזקים בעיקר בשעות הצהרים והערב. שאלתי: מה מקור הכאבים??? אילו בדיקות עלי לעשות , עם מי להתייעץ?? טיפול כירורגי אפשרי??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בן. כאבים כמו שאתה מתאר אינם נגרמים ממשהו מכני שהוא בר תיקון כירורגי. לעיתים הבעיה היא ע״ר תפקוד לקוי של רצפת האגן הגורם לעיתים להםרעה בהתרוקנות ולעיתים לכאבים לא ספיציפיים. לפני שמאבחנים את זה חשוב להשלים בירור כדי לוודא שזה אכן הבעיה ושאין משהו אחר שמסביר את הכאבים. לכן חשוב לבצע בדיקות כגון קולונוסקופיה, סונר טרנסרקטלי ומנומטריה להערכת תפקוד שרירי רצפת האגן. הבירור והטיפול נעשה ע״י גסטרואנטרולוגים שמתמחים ברצפת אגן. במידה ואכן לא מוצאים שום דבר והבעיה היא כאבים אזי לעיתים הם עושים הזאקה מקומית של חומרים מאלחשים.

24/07/2019 | 11:08 | מאת: עינבי

היי, עשרה חודשים אחרי לידה עם פיסורה עיקשת שבאה וחוזרת. לאחר טיפול אינטנסיבי שכולל תרופות, תזונה משחות טבעיות, שינוי תנוחת התפנות, אמבטיות , ריכוך צואה ומה לא הבנתי שאולי יש בעיה מעבר. נוטלת נורמלקס כל התקופה הזו ושמתי לב שברגע שמפסיקה עם הנורמלס הפיסורה חוזרת, כלומר הגעתי ל"התרגלות לתרופה". לכן ניגשתי לגסטרולוג מומחה שלאחר הבדיקה קבע כי כנראה יש בעיה בטונוס השרירים בכל רצפת האגן. שלח אותי למנומטריה ואולטרסאונד רקטלי. וכאן ההתלבטות, האם הבדיקות עלולות לגרום להישנות הפיסורה והחמרתה? ומצד שני אם לא אעשה אותן יכול להיות שאני מפספסת את הבעיה העיקרית ומטפלת רק בסמפטום? נמצאת בצומת דרכים, מותשת כואבת ודואבת אשמח לכל פיסת אינפורמציה , תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

זה נכון שבבדיקות מכניסים מתמר לתעלה האנלית ותיאןרטית עלול להחמיר פיסורה. אבל כך גם כל בדיקה רקטלית. אכן ייתכן שיש לך הפרעה בהתרוקנות ער הפרעה בפעילות שאירי רצפת האגן. וכדי לאבחן זאת יש לבצע הבדיקות הללו. אני חושב שבאופן כללי החשש שלך מהבדיקות מעט מופרז, ואם יש אכן חשד לבעיה ברצפת האגן אזי יש לבצען מתישהו.

23/07/2019 | 17:28 | מאת: אנונימית

ד״ר שגב שלום וברכה ותודה על הזמן שאתה מקדיש לתועלת הציבור. בחורה צעירה חמישה שבועות לאחר ניתוח פיסורה (חיתוך שטחי סוגר) ועדיין יש פרשות נוזליות של צואה. בביקורת לאחר שלושה שבועות הרופא אמר שזה בגלל הבצקת של הניתוח. אך כעת קצת יותר מחמישה שבועות ועדיין יש דליפה של צואה..נורא מטריד ומפחיד אותי. בבקשה תאמר לי האם זה הגיוני או מעורר חשד? ומה ניתן לעשות בנידון? תודה גדולה על הזמינות באתר והרצון לסייע

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, החשש בהחלט מובן וברור. זה בהחלט מטריד אך עדיין קצת מוקדם להעריך האם יש פגיעה בסוגר. ברוב המקרים זה אמור להסתדר עם הזמן. האם את בטוחה שמדובר בבריחת צואה ולא הפרשות אחרות כגון מוגלה? בכל אופן תנסי לאכול מזון יותר עוצר כגון אןרז וכו. פחות ירקות, פחות נוזלים. לנסות למצק את הצואה. חשוב להמשיך מעקב של הרופא שניתח אותך. בדלב זה לא הייתי עושה שום דבר התערבותי, בהנחה שהבדיקה תקינה ואין זיהום מקןמי. אלא מחכה עוד זמן ומקפיד על כלכלה עוצרת.

23/07/2019 | 04:35 | מאת: ברלין

שלום , בהודעה זאת מצורפת תמונה של גור אשר יושב לי על פי הטבעת הוא מאוד גדול , כואב וקשה כמו אבן רציתי לדעת מה זה

22/07/2019 | 10:02 | מאת: גל

שלום, התחלתי טיפול לפיסורה שאובחנה ע"י פרוקטולוג לפני חודש. בטיפול כולל נורמלקס ואנטרולין 4 פעמים ביממה. בהתחלה חל שיפור ניכר. אך בימים האחרונים הדמם חזר (לעיתים אני רואה שכל גוש הצואה מלא מסביבו בדם). מה לעשות? להמשיך את הטיפול הקיים לעוד תק?. בנוסף- אחרי היציאה אני מתפקדת כרגיל ולא סובלת מכאבים עזים. האם זה אפשרילהמשיך כך עם פיסורה מדממת לאורך זמן כי הכאב לא נוראי?. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

באופן עקרוני יכול להיות שהדימום ממשיך תקופה מסויימת. זה לא נורא כל עוד הדימום אינו מאסיבי. בכל אופן חשוב לחזור לבקורת אצל הרופא שאיבחן ונתן לך את הטיפול , לוודא שהדימום אינו ממקור אחר כגון טחורים או מקור אחר במעי הגס.

22/07/2019 | 03:14 | מאת: שמעון

שלום מימה ניגרם הרחבת מעי גס דוקטור רציתי לדעת תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הגורמים יכולים להיות רבים. באופן כללי אפשר לחלק את זה לשניים -גורם מכני - כלומר משהו שגורם לחסימה חלקית או מלאה של המעי הגס ולכן גורם להרחבה לפני החסימה (כגון גידולים, אבני צואה, סיבוב של המעי הגס על עצמו, בקעים בדופן הבטן הכולאים לולאת מעי גס). המנגנון השני הינו הרחבה של המעי הגס ללא חסימה - זה נגרם עקב תפקוד לקוי של המעי הגס, ופגם בהתרוקנות ובהתכווצות המעי הגס שמוביל להרחבה כרונית של המעי הגס . זה יכול להיות באנשים מבוגרים, חולים, שאינם ניידים, נוטלים תרופות רבות וכו.

23/07/2019 | 03:59 | מאת: שנעון

ומה הטיפול לזה עם יש תפקוד לקוי של המעי הגס הרחבה של המעי הגס מדבר על אופציה השניה שעלתה מה הטיפול לכך שהוא רחב תפקיד לקוי של המעי הגס האם כריתה שלו מעלימה את הכאבים תודה

לא בהכרח כריתה. הרחבה של המעי הגס ללא חסימה לא אמורה לגרום לכאבים. יש לברר טוב את הסיבה לכאבים על מנת להחליט על הטיפול.

22/07/2019 | 00:43 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, אני בן 34 ללא מחלות רקע. לפני כחודש החלו אצלי כאבים ממוקדים בבטן ימנית עליונה למשך כמה שבועות. בירור us בטן ובדיקות מעבדה כולל מדדי דלקת ותפקודי כבד תקינים. לאחר מכן הפוגה שלאחריה חזרו אותם הכאבים אך הפעם בלויית תמונה קלינית של וירוס בטן (חום עד 38, נפיחות, גזים, בחילה ושלשולים). לאחר הפסקת השלשולים הופיעה בימים האחרונים הבעיה שמטרידה אותי מבחינה פרוקולוגית והיא באה לידי ביטוי באפיזודות של גרד רקטלי חזק ובעת מאמץ למתן צואה הפרשה שקופה סמיכה במראה שומני ובריח חזק ולא נעים. במה נשמע שמדובר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לומר בדיוק במה מדובר רק על סמך הסיפור. אבל ברור שאתה צריך להיבדק בהקדם גם ע״י פרוקטולוג כדי לוודא שאין זיהום סביב פי הטבעת כמו אבצס לאור ההפרשה שאתה מתאר. ובמקביל להיבדק גם ע״י גסטרואנטרולוג, כי כשמחברים את כל הסיפור יחד עולה חשד מסויים למחלת מעי דלקתית. ייתכן שהכל באמת היה רק משהו וירלי, אך אם אתה ממשיך לסבול מסיפטומים שונים כפי שאתה מתאר אזי חשוב ללכת גם לרופא גסטרו. לשקול ביצוע קולונסוקופיה.

21/07/2019 | 12:29 | מאת: כ"ל

אמא שלי, בת 55, סובלת בשבוע האחרון מכאבים ומצריבה בפי הטבעת. באופן קבוע וללא קשר ליציאות. ללא גרד. מצורפת תמונה. נודה מאוד לייעוץ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יכולות להיות לכך סיבות רבות. קשה לומר מה הבעיה ללא בדיקה מסודרת במרפאה. אני לא מצליח לראות את התמונה. בכל אופן עליה להיבדק ע״י פרוקטולוג.

שלום וברכה, אני פונה אליך בשאלה לאחר שהייתי אצל כמה וכמה רופאים ולא יודעים מה הבעיה שלי. אקדים ואומר עברתי ניתוח במהלך היותי בהריון בשבוע 29 להריון הניתוח היה חירום בגלל חסימת מעיים (אינדסוספשיין) היתבשלות מעי קרתו לי חלק מהמעי הדק. לאחר מכן הגעתי שוב לבית חולים בשבוע 38 להריון עם הידבקות חסימת מעיים חלקית והחליטו לילד אותח לפני הזמן בלידה טבעית עם זרור. לאחר הלידה הייתי בצום שבוע ואז התחלתי לאכל בהדרגה ע"פ ההנחיות של הכירוגים. מאז שהתחילו לי היציאות אחרי הלידה זה תמיד היה שלשולים, לפעמים מיימים ולפעמים צפים על המים. כיום אני כבר חודשיים וחצי אחרי הלידה ועדיין משלשלת ויש לי גם לפעמים יציאות עם דם, וריר עם דם על היציאה עצמה. המנתח שלח אותי לעשות מספר בדיקות כגון: סיטי, בדיקות צואה של כמה סוגים לשלול חיידקיים או וירוסים (הכל יצא תקין) בדיקות דם(תקין) . הלכתי גם לגסטרולוג שעשה לי בדיקות , ולאחר שהכל יצא תקין אמר שאולי זה בעיה בעיכול ונתן לי כדורים לקיב קיבה ואינזימים לפירוק האוכל. חשוב לי לציין שמלפעי 3 שנים התחילה לי רגישות ללקטוז ככה שאני לא נוגעת כיום במוצרי חלב. אני בכללי בדיטה קשוחה בגלל הניתוח במעיים והשילשולים והאי סבילות ללקטוז. בכל אופן המצב לא משתפר ואני באמת מותשת מה אפשר לעשות???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן סיפור מורכב ולא ברור. אבל רושם שבשלב הזה הבעיה אינה כירורגית ואינה קשורה לניתוח המעיים שעברת. אני חושב שחשוב למצות ולהשלים הבירור אצל הגסטרואנטרולוג. האם ביצעת בדיקת קולונסוקופיה? שלשולים עם ריר ודם מעלים חשד מסויים למחלת מעי דלקתית ולשם כך חשוב לבצע קולונוסקופיה כולל כניסה למעי הדק.

18/07/2019 | 17:49 | מאת: אני

שלום רב ,ילדתי לפני עשרה חודשים ונוצרה פיסורה. לאחר מאבק איתה של חודשים הייתה בבדיקה ונאמר לי כי היא עברה ויש רק צלקת קטנה. הרופא אמר שחייב לבדוק בדיקה ידנית בפי הטבעת. מאז הבדיקה כאבים עזים באזור פי הטבעת ודימום. יש לציין שהכאב הוא לא בצד של הפיסורה ולכן לא ממנה. האם בדיקה רקטאלית יכולה להזיק כל כך? סובלת כבר שבוע וחצי! מתוסכלת שהגעתי לרופא ללא כאבים ויצאתי ממנו כאובה

לקריאה נוספת והעמקה

זה באמת מתסכל, אבל קשה לומר אם הבדיקה יכולה להזיק עד כדי כך. זה נשמע לא סביר. יכול להיות שהבדיקה עוררה או פצעה שוב את הפיסורה שהייתה רגועה יחסית.

19/07/2019 | 12:07 | מאת: אני

תודה על המענה. אך זה לא הכאב של הפיסורה. לצערי מכירה את הכאב הזה טוב וזה גם לא בצד של הפיסורה. מה יכולה לגרום בדיקה כזו? יש לציין שהרופא לחץ מבפנים על כמה נקודות. האם תיתכן דלקת? או טחורים שהודלקו עקב הבדיקה?

ייתכן אך לא שכיח, ואם כן אז זה אמור לחלוף מעצמו תוך מספר ימים. אם ממשיך לכאוב יש לפנות לרופא להערכה חוזרת.

שלום ,עשיתי MRI אגן לפני כשבועיים בעקבות פיסטולה שנוצרה ממחלת קרוהן. וקיבלתי את התשובה הזאת אשמח לשמוע מזה אומר : "מודגמת פיסטולה פריאנלית קדמית ימנית. הפתח הפנימי של הפיסטולה מזוהה בשעה 11 ומהלכו קדמי. הטרקט הינו טרנס ספינקטרי ומסתיים בלביה מימין. אורך הטרקט הינו 16 מ"מ. אין לזהות אבצס. שרירי הלבטור אני הודגמו ללא סטיות. מישורי השומן מזוהים תקינים". פעם אחרונה שעשיתי שוב את אותה בדיקה הייתה ב 2015 והתוצאה הייתה כזאת "גם הפעם מזוהת פיסטולה נמוכה ברקטום,בשעה 9. מדובר בפיסטולה פרי אנאלית אינטר ספינקטרית. מהלך הפיסטולה קדמי. התהליך מסתיים בלביה הימנית בדומה לבדיקה קודמת. יש לציין שקיימת התרחבות של הטרקט הפיסטולותי באזור הלביה מימין עד קוטר של 12 מ"מ יותר מהבדיקה הקודמת. אין לזהות פיסטולה נוספת. השומן האיסכיו רקטלי והשומן האיסכיו אנאלי הודגמו שמורים". האם יש החמרה מהבדיקה שעשיתי לפני כשבועיים שרשומה ראשונה לבדיקה מ 2015 שרשומה בסוף? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאיה, אני לא חושב שיש שינוי משמעותי בתשובת ה MRI. בשתי הבדיקות מתוארת פיסטולה מאוד דומה בין הרקטום לנרתיק. מאחר שיש לך מחלת קרון ועצם העובדה שמדובר בפיסטולה לנרתיק הופך את הפיסטולה לפיסטולה מורכבת. כלומר יש תעלה המקשרת בין הרקטום לנרתיק ויכולה לגרום להפרשות צואתיות או מוגלתיות בנרתיק ולזיהומים חוזרים.

תודה על התגובה. מה היית ממליץ שאפשר לעשות במקרה הזה איזה טיפולים יכולים לעזור? כי לעשות ניתוח יכול לא להצליח לסגור אותה בגלל הקרוהן.

הטיפול ומידת ההתערבות תלויים בעד כמה זה מפריע לך , כלומר עד כמה הסימפטומים חמורים ופוגעים באיכות החיים. במידה ואת מסתדרת עם זה כמה כמה שנים, אזי טיפול תרופתי לקרון, בעיקר טיפול ביולוגי יכול לעיתים להוביל לסגירה של הפיסטולה, אם כי באחוזים לא גבוהים. האפשרויות האחרות הן כירורגיות או לא לעשות כלום. מבין הניתוחים יש הרבה אפשרויות. זה נכון שבמחלת קרון שיעורי ההצלחה קטנים לעומת אחוז סיבוכים גבוה. לכן משתדלים לנתח רק כשאין ברירה. כלומר כשהסימפטומים קשים ופוגעים קשה באיכות החיים. אם מחליטים לנתח אזי בוחרים בניתוחים לא אגריסיבים בהתחלה. זה כמובן תלוי בבדיקה ובהערכת הפיסטולה לפני הניתוח ובנסיון הכירורג. אופציות אפשריות הן הזרקת דבק ביולוגי לתוך הפיסטולה (שיעורי הצלחה נמוכים), הרמת מתלה (פלאפ) מרירית הרקטום לכיסוי הפתח הפנימי, ניתוחי לייזר, ניתוח ע״ש lift , ועוד.

18/07/2019 | 01:12 | מאת: עידן

שלום דןקטור יש לי שאלה אני מרגיש שהם אני לא שוכב ישר עם רגלים ישרות יש לי לחץ חזק במעיים וכאב חזק שמקפל רגלים או בישיבה על כסא רגיל גם כןאב ממש ולחוחץ האם הרחבת המעי שיש לי יכולה לגרום לתחושות האלה לא מתיחסים אלי בסורוקה והתסמינים רק מחממרים לי כול יומים במיון ולא עוזרים לי ועומד לץעלף מכאבים תוכל לבדוק אותי בתל השומר אני ממש במצב לא טוב ומסוכן ?מימה יכולים ליגרום מה שמרגיש ?בשיקוף עשו לי פעמים ורק שם הצילום לא תקין תודה מיואששש חגמרי ומתסוכל מהמצב ...

שלום רב, נשמע שאתה סובל מכאבים זמן רב לאחר בירור בבית חולים בו לא מצאו מקור חכאבים. לא ניתן לומר כאן רק על סמל הסיפור הקצר מה הבעיה. יש לבדוק אותך באופן מסודר כולל מעבר על כל הבדיקות שעשית כדי לנסות להבין. אם אתה רוצה להיבדק בתל השומר צריך לקבוע תור מסודר למרפאות כירורוגיה דרך המרכז לזימון תורים 03-5305000. רפואה שלמה.

16/07/2019 | 23:32 | מאת: אוריה

שלום וערב טוב לפני שבועיים/ שלוש פניתי לכירורג לפתיחת אבצס. הצלקת כמעט ונסגרה לחלוטין יש עוד חור קטן קטן בסוף הצלקת. בהרגשה יש שם עדיין גולה של אבצס ועדיין יוצא מהחור מוגלה. הצלקת כמעט ונסגרת וזה לא נראה כי כל המוגלה יצאה. מה אני צריכה לעשות? לגשת לכירורג שוב פעם? הגוף יספוג את המוגלה שנשארה בפנים? זה עדיין מפריש והוד רגע נסגר תודה רבה על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אוריה. אכן כדאי לגשת להיבדק ע"י כירורג לוודא שזה נוקז במלואו ואין הישנות של האבצס.

16/07/2019 | 14:34 | מאת: מיכל

לפני כשבועיים התחלתי טיפול בנורמלקס ואנטרולין לפיסורה. הטיפול עוזר ויש הפחתה בדימום וכאבים. כעבור שבועיים של טיפול בנורמלקס החלו לי כאבי בטן ותחושה של גזים כלואים. האם זוהי תופעת לוואי של הנורמלקס? חוששת להפסיק אותו כי הוא ממש עוזר ליציאות ולפיסורה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יכול להיות שהנורמלקס גורם לתופעות של גזים ואכבי בטן. הייתי משתדל להימנע משימוש ממושך בו ולנסות לרכך היציאו באמצעים טבעיים יותר כגון אכילה נכונה , יחד עם תוספי סיבים טבעיים.

16/07/2019 | 02:39 | מאת: עידן

שלום עם עשיתי שתי סיטי עם חומר ניגוד ולא ראו בעיה בכלי דם של המעיים האם אנגיגורפיה מיותרת לחלוטין בעיה של כאבי בטן תחתוננ משני צדדי בטן התחתונה האם זה שולל בעיה בכלי שם הסיטי שעברתי אנגיוגרפיה לא עברתי הבנתי שבעיה בכלי דם של הבטן והמעי שלילית בעיה שם של איסכייה או חסימה משו נשלללת סופית רק על יידי אנגיגורפיה האם יש יתרון בכך לשלים תבדוקה כדי להיות בטוח שאין בעיה בכלי הדם ?לא מקיא בחילות פעם בה בן 31 הרבה גזים יציאות לא תקינות זה התסמינים שלי מאז ומתמיד היו וכאבי בטן אשמח לדעת מה חושב תודה

11/07/2019 | 17:23 | מאת: Maz

שלום רב, אשמח לקבל חוות דעת בנוגע לפיסורה.מזה חודש ועשרה ימים לערך אני משתמשת בטיפול שמרני עפ"י מרשם רופא באמצעות משחות אנטרולין לטיפול בפיסורה ועזקאין לאלחוש בעת הצורך . כמו כן ניתנו לי נרות אביטרן. יש ימים שאני מרגישה מאין הקלה מסויימת והכאבים מתגברים בעת יציאה,או לחלופין גירוד מציק מאוד. כל זה מלווה בדם שיורד כשאני מתפנה, אני מניחה שמפציעה חוזרת של המעטפת . חשוב לי לציין כי באופן כללי אני לא סובלת כלל מעצירות (למעט אולי יום לפני מחזור) ,ובדרכ מתפנה בין 1-2פעמים ביום מאז ומתמיד. חשוב לי להבין מדוע נוצרה בפיסורה בכלל, שכן עצירות לא הסיבה במקרה שלי. גם הרכב התזונה שלי תקין וכולל פירות וירקות, והקיבה רכה . 2 שאלות. האחת האם יכול להיות שיש לי גם טחורים וגם פיסורה,איך יודעים להגדיר שיפור? .הרופא שלי המליץ לשים משחה ואמבטיות במשך חודשיים,ורופא אחר אמר לי כעבור שבועיים לעשות ניתוח. ושאלה נוספת האם פיסורה יכולה להיגרם בעקבות יחסי מין אנאלים? תודה רבה מזי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ובכן, גורמי סיכון להיווצרות פיסורה הינן בין היתר - עצירות , יציאות לא סדירות, מאמץ מוגבר בזמן יציאה, ישיבה ממושכת בשירותים. גם שלשולים מרובים יכולים לגרום לפיסורה. לעיתים נוצרת פיסורה אצל אנשים ללא גורמי הסיכון הנ״ל. לעיתים יציאה אחתת מאומצת יכולה להוביל להיווצרות פיסורה, ואז נוצר מעגל סגור שקשה לצאת ממנו שכן הפיסורה כשלעצמה גורמת לכיווץ יתר ואז ליציאות מאומצות יותר שגורמות שוב לפציעה וחוסר ריפוי של הפיסורה. ייתכן שיש גם טחורים וגם פיסורה. הגורמים הבסיסיים להיווצרות שתי הפתולוגיות הללו הינן דומים כפי שתיארתי לעיל. שיפור יוגדר בהתאם לסימפטומים שלך - כלומר ירידה בכאב והפחתה בדימום עד כדי היעלמות הכאב. ההחלטה על ניתוח תלויה בעיקר בך - כלומר האם את ממשיכה לסבול לרמה של פגיעה משמעותית באיכות החיים למרות מקסימום של טיפול שמרני. לגבי יחסי מין אנליים - יכולים לגרום לטראומה וקרע ברירית התעלה האנלית בדומה לפיסורה אך במנגנון אחר. בד״כ הפיסורה תיראה אחרת ותהיה ממוקמת קצת שונה בהשוואה לפסיורה רגילה.

13/07/2019 | 21:52 | מאת: Mili

היי דר' תודה רבה על המענה המהיר איפה ממוקמת פיסורה שכתוצאה מיחסים אנאלים לעומת פיסורה שיוצאת מסיבות אחרות,מה השוני . ובאופן כללי האם הפיסורה אמורה לעבור לגמריי? כלומר החתכים והעור בדמות" ראש" יעלמו /מתכווצים? האם חודש וקצת זה זמן סביר להמשיך עם הטיפול השמרני?

פיסורה רגילה בד״כ תהיה במיקום אחורי ולעיתים קדמי. פיסורות מסיבות אחרות יכולה להיות בכל מקום. קפלי העור המעובים בד״כ לא נעלמים. הכאבים מהפיסורה אמורים לחלוף. זמן סביר להמשיך עם טיפול שמרני הינו תלוי בך. הטיפול והניתוח מטרתם לשפר את איכות חייך, לכן את תצטרכי להחליט אם ומתי הטיפול השמרני אינו משיג מטרה זו וברצותך לפנות לניתוח.

09/07/2019 | 16:39 | מאת: משה

האם ניתוח PPH יכול לסכן מי שלוקח קומדין : בהיבט של דימום יתר וכאבים

לקריאה נוספת והעמקה

בעיקר בהיבט של דימום יתר. קומדין מעלה את הסיכון לדימום סביב ניתוח. בד״כ מקובל להפסיק את הקומדין מספר ימים לפני ניתוח ולעבור לטיפול אחר בהתאם להנחיות הרופא.

08/07/2019 | 19:50 | מאת: עידן

שלום עם אחרי 4 סיטי בטן של הבטן בטוחח של שנתים בערך סיכוי גבוה שיהיה לי גידול הרופא בסורוקה אמרה שהם תעשה לי עוד סיטי אחד של הבטן יהיה לי גידול ?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עידן, אומנם חשיפה מופרזת לקרינת רנטגן עלולה להגביר סיכון למחלות ממאירות, אך זה לא משהו שניתן לומר בוודאות, ובוודאי שלא ניתן לומר שסיכוי גבוה שיהיה לך סרטן. באופן כללי רצוי להפחית ככל הניתן מביצוע בדיקות מיותרות, אך יש לבצען אם הן הכרחיות ויש אינדיקציה לביצוען. בכל אופן, ריבוי בדיקות לא אומר בהכרח שיהיה לך סרטן, אלא שזה מעלה את הסיכון.

08/07/2019 | 10:44 | מאת: שון

שמתי לב לאחרונה שיש לי נפיחות באזור פי הטבעת כמו כדורים כאלה חשוב לציין שאני לא מרגיש כאב או משהו אולי טיפה ריח , זה רגיל? הוספתי תמונה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שון, כמובן שלא ניתן לומר מה זה ללא בדיקה מסודרת. זה יכול להיות טחורים, קפלי עור חיצוניים או בעיות אחרות. לכן כדי לאבחן יש להיבדק ע"י פרוקטולוג.

09/07/2019 | 09:26 | מאת: שון

ראית את התמונה ששלחתי עם ההודעה