פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות
הפורום עוסק בפרוקטולוגיה ובכירורגיה של המעי. מחלות המעי כוללות גידולים של המעי הגס, מחלות מעי דלקתיות, כולל קרוהן וקוליטיס, והפרעות בתפקוד המעי. תחום הפרוקטולוגיה כולל את מחלות פי הטבעת, טחורים, פיסורה, פיסטולה פריאנאלית, סינוס פילונידלי, הפרעות בשליטה בסוגר פי הטבעת, צניחה (פרולפס) של הרקטום, קושי בהתרוקנות (עצירות), ועוד. תחום הפרוקטולוגיה עוסק ברובו במחלות הפוגעות באופן ניכר באיכות חיי הסובלים מהם, וברוב המקרים ישנן שיטות יעילות לטיפול בבעיות אלו. בשנים האחרונות ישנה התקדמות רבה בתחום זה וטכניקות חדשות פותחו לטיפול ברבות מהבעיות הפרוקטולוגיות.
6361 הודעות
5255 תשובות מומחה


היי הייתי אצל פרוקטולוג עקב גירודים בפי הטבעת כבר שנים. הוא בקושי בדק אותי כי חשב שזה מגיע מפטריה (אפילו לא בדק אותי) ואז כאשר התעקשתי הוא בדק ואמר שזה כנראה בגלל פטריה בנרתיק שיש לי ושאלך להבדק אצל רופא נשים.בקיצור נבדקתי ואכן יש לי פטרייה בנרתיק אך לא מובן לי איך הגירודים בפי הטבעת יכולים להיות קשורים הרי הגירוד עז מאד ונראה שהוא מגיע מפנים פי הטבעת ולא חיצוני. השאלה שלי היא : לפני כמה ימים הייתי בשירותים ולאחר הצואה יצא מלא דם שאפילו קצת טפטפ, האם זה הגיוני? והאם פוליקוטן או אגיסטן יכולים לעזור?

שלום, לגרד בפי הטבעת יכולות להיות סיבות רבות ושונות. גם פטריה יכולה לגרום לגרד. פעמים רבות אף לא מוצאים סיבה ברורה לגרד. טיפול אנטי פטרייתי יכול לעזור במידה וזה אכן הגורם , אך באותה מידה יכול גם לא לעזור. בכל מקרה חשוב להשלים בדיקה פרוקטולוגית מלאה. ובמדיה וללא ממצא והגרד ממשיך אזי לפנות גם לרופא עור.

02/11/2019 | 12:11 | מאת: שרון

אבא שלי בן 64 סובל ממעיים מפוטלות הוא ביצע בדיקת מוקרןסקופיה וזה מה מה שאמרו לו וכאשר הוא נכנס לשירותים יוצא לו הרבה דם מים האם יש פתרון או תרופה תודה רבה

אם יש יציאות דמיות עליו לפנות בהקדם למיון לבדיקה והערכה.

קיבלתי את התשובה שלך אבל אבא שלי היה כבר מספר פעמים בבית חולים בקשר לעניין הדם ביציאות ביצע בדיקה עם מצלמה בבטן ואמרו שאין לו כלום מלבד מעיים מפוטלות ולא רואים כלום האם אפשר להגיע אליך דרך קופת חולים כללית אנחנו מבית שאן

02/11/2019 | 11:42 | מאת: אורנה

שלום רב החל אצלי דימום רב מפי הטבעת זה כבר היום השני (עם כאבים עמומים בבטן) יש לציין שלפני כ 17 שנה סבלתי מפיסורה ועברתי ניתוח האם יש מקום לדאגה? מה יכולות להיות הסיבות להופעת הדמם? מה הטיפול במקרה כזה אשמח לתשובה תודה

הסיבות יכולות להיות רבות ושונות - החל מסיבות בסמוך לפי הטבעת כגון טחורים, פיסורה. וסיבות יותר גבוהות במעי הגס כגון סעיפים במעי הגס - דיברטיקולוזיס, מלפורמציות של כלי דם, תהליכים גידוליים ועוד. אם הדימום משמעותי עלייך לפנות למיון להערכה ובדיקה. בכל מקרה לפנות לבדיקת רופא או פרקוטולוג בהקדם. ההערכה נעשית גם ע״י קולונסווקפיה בהמשך.

01/11/2019 | 23:47 | מאת: ריטה

שלום. בת שלי כבר שנה וחצי סובלת מסקין טאג עם מוגלה. היא חולת קרוהן. רק עכשיו שלחו אותה לmri וגילו אצלה פיסטולה מורכבת. עשו לה ניתוח , וניקו לה בניתוח מוגלה ועשו שטיפה. היא סובלת מאותם כאבים , כמו שהיו לפני ניתוח וגם יש לה אותם הפרשות מוגלטיות. מה אפשר לעשות? סבל מוראי ורואה שום תוצאה של הניתוח הזה, שהיה בהרדמה כללית

שלום. אכן בחולי קרון עלולות להיות פיסטולות מורכבות וקשות לטיפול. הריפוי ושיעורי ההצלחה בתיקון פיסטולות אלו הינו מוגבל. המטרה הראשונית היא לנקז אבצס ולמנוע ולטפל בזיהום מקומי. קשה לומר רק על פי האינפורמציה הזו מה ניתן לעשות כעת. יש לשוב להערכה אצל הרופא המתנח או כירורג קולורקטלימומחה להערכה חוזרת על מנת לבדוק האם יש צורך בהתערבות ואם כן איזו התערבות. זאת במקביל לטיפול ומעקב אצל גסטרואנטרולוג מטפל.

31/10/2019 | 22:28 | מאת: רז

שלום אדם שסובל מדום נשימה בשינה או כשיש חשד לדום נשימה בשינה, האם יש הגבלות או הנחיות כלשהן לגבי בדיקת קולנוסקופיה? האם הטשטוש שיש בקולונוסקופיה יכול לגרום להפסקות נשימה כמו בשינה או שזה לא משפיע כמו בשינה? ובאם יש הפסקות נשימה מתעוררים מיד כמו בשינה ונושמים או שעקב הטשטוש אין את העוררות הזו ועלולים להגיע למצוקה נשימתית? תודה רבה

השאלות לא כ״כ מתאימות לפורום כירורגי. אני ממליץ שתשאל את הרופא שאבחן או מטפל בהפסקות הנשימה שלך.

30/10/2019 | 19:07 | מאת: מושיקו

לפני כחודש עברתי בדיקת אנוסקפיה בפי הטבעת בעקבות חשש טחורים מאז מרגיש כאבי בטן ממושכים...מה הסיכוי שנפגע אבר פנימי ומה היית ממליץ לגבי צילום או בדיקה?

הסיכוי קלוש ומאוד לא סביר. אני מציע שתפנה לבדיקת רופא מטפל או כירורג.

חודשיים אחרי ניתוח פילונידלי כריתה מלאה עם השארת האזור פתוח בשביל ניקוז עצמי, מרגישה טוב אך הפצע עדיין פעור. בביקורת שבוע שעבר אמרו שיש רקמת גרעון יפה והפצע מחלים סוף סוף. מותר לעשות עיסוי עם אבנים חמות ושמנים כשיש חתך לא סגור או לחכות שייסגר הרמטי? הגב והצוואר כואבים לי בגלל התנוחות הלא נוחות שאני יושבת או שוכבת כבר כמעט חודשיים. ומה עושים בשביל לזרז החלמה כי אמרו לי שהחלמה תוך חודש וזה נמשך כבר חודשיים!! פי 2

אבנים חמות ושמנים זה לא בתחומי... ניתן לזרז החלמה באמצעות חבישות מיוחדות לפצעים עמוקים כגון אקווסל.

27/10/2019 | 21:52 | מאת: גיי_פיסורה

שלום, לאחר טיפול בפיסורה באמצעות אנטרולין, שמן פרפין וסיבים תזונתיים, עדיין יש בעיה מסוימת. יש לעור מעין רגישות כזאת, לא יודע בדיוק איך להסביר את זה. העור שם באזור מאוד רגיש וביציאות מורגש כאב, ניסיתי להרגיש מה קורה שם עם האצבע, אבל לא מורגש פצע מסוים. לאחר היציאות עצמן כן מעין חתך שלפעמים מוריד דם על הטישו. לאחר פיסורה, העור צריך להיות ככה? זה משהו שצריך להשתפר עם הזמן? אני מפחד שמדובר על משהו כרוני. מה השכיחות של פיסורה כרונית?

נשמע כהמשך תסמינים קלים של הפיסורה. יש להמשיך להקפדי על הטיפול ולחזור לרופא המטפל לבקורת והערכה.

29/10/2019 | 20:29 | מאת: גיי_פיסורה

תודה על התשובה. קבעתי תור ואמשיך עם שמן הפרפין והסיבים התזונתיים, אבל האם להמשיך גם עם האנטרולין? כי זה נאמר לי לקחת למשך 10 ימים, וכבר הפסקתי עם זה.

אפשר להמשיך

ביקרתי היום אצל כירורג שאיבחן פיסורה שטחית ונתן לי את המשחה אנטרולין , אני לא אוהבת תרופות באופן כללי , האם המשפחה גם מרפאה את הפיסורה או רק מאלחשת את הכאב, אם אני יעבור לתזונה שמרנית וישמור על יציאות רכות האם הפיסורה תתרפא ללא המשחה , תודה מראש

המשחה יש גם תפקיד בריפוי הפיסורה ולא רק אלחוש. מצד שני, פיסורה יכולה גם להתרפא ללא הפיסורה.

24/10/2019 | 14:07 | מאת: אלי

שלום בחודש וחצי האחרונה יש לי תחושה בפי הטבעת כאילו אני צריך יציאה אך ברוב המקרים כשאני הולך לשירותים אין לי יציאה . כאילו לחץ מסויים על פי הטבעת שממש יש יציאה ואין כלום . אציין כי יש לי פריצת דיסק משמעותית בעמוד שידרה מותני איני יודע אם קשור למה שתארתי . אודה להמלצתכם תודה

ללכת להיבדק ע"י פרוקטולוג או גסטרואנטרולוג.

24/10/2019 | 13:39 | מאת: ש

שלום, זו שוב אני עם הפצע הפילונידלי שלא מבריא 10 חודשים אחרי הניתוח. הופנתי למרפאה פלסטית לסגירה ע"י שתל עור.. ושם החליטו שאני צריכה לעשות פיסטולוגרפיה וניתוח כריתה רחבה נוסף. ממש להתחיל הכל מההתחלה.. רציתי לשאול האם פיסטולוגרפיה זו בדיקה כואבת? הבנתי שמזריקים לתוך הפצע חומר ניגוד.. הפצע ממש רגיש.. כשנוגעים בו עם האצבע אני מתפתלת.. אז קל וחומר מחט.. קראתי גם שהבדיקה נעשת בכל מיני תנוחות.. אפשר הסבר? יכול להיות שיבקשו ממני לשכב על הצד או על הגב? אני מאוד מתביישת

יכול להיות שיבקשו תנוחות מסויימות, וייתכן שזה יהיה כואב, יכול להיות שיזריקו הרדמה מקומית.

24/10/2019 | 15:32 | מאת: ש

אני אהיה מכוסה רוב הזמן?

כן

24/10/2019 | 16:33 | מאת: ש

תודה רבה

25/10/2019 | 07:37 | מאת: ש

אין כמעט מידע על הבדיקה הזו ברשת.. אני מוטרדת מהתנוחות שבבדיקה (איזה תנוחות בדיוק? כמה אנשים בחדר? כמה אני חשופה מבחינת לבוש?) ומהזריקות.. איפה אפשר למצוא מידע מדויק ומפורט?

הייתי אצל רופא 4 והוא בכלל אמר שלא צריך ניתוח ולא צריך התערבות ולהמשיך חבישות רגיל. 4 רופאים 4 דיעות. אני לא יודעת מה להחליט ואיך אני אמורה להחליט.. בכל מקרה אשמח לתשובה על השאלה הקודמת- היכן אפשר למצוא מידע על פיסטלוגרפיה? איזה תנוחות בדיוק מבקשים בבדיקה הזו?

צר לי, איני יכול לתת לך מידע מדוייק שכזב כיוון שאני מעולם לא ביצעתי בדיקה כזו. מציע שתפני לרופאים ששלחו אותך לבדיקה זו או למכון בו מבוצעת הבדיקה. רפואה שלמה!

23/10/2019 | 19:15 | מאת: אני

שלום, בהריון, נוטלת פנטרל(לא כל יום, לעיתים שוכחת) וכבר כמה ימים צואה רכה מאוד ובהירה מאד(צבע חימר כזה) היו גם קצת מיחושים/כאבי בטן. האם יש מקום לדאגה?

קשה לומר כעת משהו רק בגלל צואה בהירה ומעט מיחושי בטן. מציע שתעקבי ואם דברים יתפתחו יש לפנות לבדיקת רופא.

24/10/2019 | 10:36 | מאת: אני

תודה על המענה. במידה וצואה תחזור להיות תקינה, יש מקום להמשך דאגה/מעקב?

אם הכל בסדר אז אין צורך לדאוג

23/10/2019 | 08:01 | מאת: LADY abc

לאחר תקופה של 3 שבועות עם פיסורה וטחורים הופיעו לי קפלי עור בהתחלה האזור היה כאוב אך עכשיו נרגע. הבעיה שהקפלי עור (כמו שנאמר לי ע"י הרופא) לא עוברים. האם זה משהו שחולף עם הזמן או מה הפיתרון? בנוסף אני לא יכולה לדעת בוודאות אם הפיסורה עברה כי הכאב היה מתגבר כל פעם מחדש שהטחורים היו נכנסים פנימה. תודה מראש

אין פתרון מיוחד לקפלי עור. ייתכן שחלק מזה זה מרכבי של טחורים חיצוניים ולכן כאב בהתחה ועכשיו לא. אם נשארים רק קפלי עור שלא מפריעים אזי לא צריך לעשות עם זה כלום. תיאורטית אם זה מפריע מבחינה אסטטית אזי ניתן להסירם בניתוח קטן. הסימן לריפוי של הפיסורה הוא בעיקר היעלמות סימפטומים שהיו - כאב ודימום.

21/10/2019 | 19:20 | מאת: גיי27

שלום, מה הדרך הבטוחה ביותר לחזור למין אנאלי לאחר פיסורה בפי הטבעת? האם ישנן הגבלות מסוימות? האם צריך להיזהר יותר? אני עדיין מרגיש מעין עור נמתח ממש בשפתיים של החור וזה כואב ואני מפחד שיקרע שוב. אשמח לטיפים והמלצות.

שלום, לא ממליץ לחזור למין אנאלי זמן קצר לאחר טיפול וריפוי של פיסורה. הפיסורה בהחלט עלולה לחזור. ממליץ לחכות תקופה ארוכה ורק אם אין ברירה אחרת, ובטוחים שהכל נרפא אז לשקול חזרה.

22/10/2019 | 00:20 | מאת: גיי27

היי, תודה על התשובה. היום ביציאה הרגשתי מעין צריבה וכאב קל, עברו חודשיים מאז שהפיסורה החלה, ועברתי טיפול של סיבים תזונתיים, שמן פרפין וגם עשרה ימים של המשחה אנטרולין, ובכל זאת יש כאב קל ביציאה. זה אמור להיות ככה או שצריך להמשיך טיפול נוסף?

זה יכול להיות. תקפיד על הרגלי יציאות טובים, עם כלכלה עשירת סיבים באופן קבוע.

22/10/2019 | 23:32 | מאת: גיי27

אז פשוט להמשיך עם סיבים תזונתיים? איזה סוג אתה ממליץ? בד"כ כמה זמן לוקח לזה לעבור? אני כבר חודשיים ומשהו עם זה. לפעמים מרגיש גם נפיחות קלה באזור.

שתיית נוזלים מרובה, וכלכלה עשירת סיבים לכל החיים. להימנע מישיבה ממושכת בשירותים. אם אתה לא מצליח לשמר יציאות רכות באמצעות האכול אזי צריך תוספים של סיבים כגון בנפייבר. אם עדיין סובל פנה חזרה לפרוקטולוג לבקורת.

23/10/2019 | 00:07 | מאת: גיי27

יכול להיות שמדובר על טחורים והכירורג לא חשב על זה? לא ראיתי פרוקטולוג, יש לי תור בשישי הקרוב אליו. הבדיקה שנעשתה לי בוצעה על ידי כירורג רגיל והוא קבע שזה פיסורה די מהר. יכול להיות שהכאב שאני חווה כרגע יותר קשור לטחורים? כי לפעמים יש לי גם ממש קצת דם בניגוב עם נייר.

שלום סובלת מחידק ההליקובקטור ,קיבלתי טיפול מרופא מומחה.באמצע הטיפול הופיע לי גרד נוראי בפי הטבעת ,כאילו משהו מהלך שם,לפני שבועים סימתי טיפול ,ועדיין הגרג קיים ,נתנו לי לנסות את כל המשחות שבעולם,כלום לא עוזר,עכשיו גם נהיה לי דלקת בוגינה שמקבלת טיפול לכך.בעיקר מציק אחרי יציאות ,לאחר שעה בערך נרגע,אני חסרת אונים לא יודעת מה לעשות,אולי צריך אנטיביוטיקה דרך הפה.ואיך זה קשור להליקובקטור. אשמח לתשובה.

שלום , זה כנראה לא קשור להליקובקטר. גרד בפי הטבעת יכול להיות מסיבות רבות ושונות, ובהרבה מקרים אף לא מוצאים הסבר ברור. סיבות אפשריות - סיבות פרוקטולוגיות כגון טחורים, פיסורה, גידולים שפי הטבעת. תגובה אלרגית מקומית. זיהומים מקומיים. מאכלים מסויימים כגון - אוכל חריף, מוצרי חלב, אלכוהול, קפה, מאכלים חומציים- כגון עגבניות. הגיינה מוגזמת . עלייך לגשת ולהיבדק ע״י פרוקטולוג או רופא עור. בנתיים נסי להימנע מגירוד, יש לשמור המקום נקי ויבש. ניתן להשתמש במשחות להרגעה מקומית כגון בייבי פסטה.

19/10/2019 | 15:39 | מאת: דוד

ד"ר שלום רב כרגע נמצא בנייורק מזג אוויר קר מאוד ויבש האם תחושת אי נוחות בפי הטבעת יכולה להיות מהקור והיובש? ומהו הטיפול לרכישה בבית מרקחת תודה רבה

אני לא מכיר קשר כזה

17/10/2019 | 18:59 | מאת: אני

שלום .אני בת 30 ואובחנתי בבדיקת דפוקוגרפיה עם רקטוצלה ברמה בינונית. והתפשלות אנורקטלית . בבדיקת מנומטריה כתוב. לחץ בסיסי נמוך לחץ יזום נמוך .סיבולת נמוכה הפוסנטיבית רקטלית. קבולת הרקטום תקינה .הופק אניזמוס .בלון רקטלי לא נפלט. הופק rair מה אומר התוצאות הנ"ל ?

זה אומר שתפקוד שרירי רצפת האגן שלך מעט לקוי ושיש לך הפרעה בהתרוקנות.

15/11/2019 | 21:21 | מאת: יעל

אני בגיל זהה לשלך והסובלת מאותה בעיה בדיוק. אשמח לדעת כיצד את מתמודדת עם הבעיה, כיצד מצליחה להתמודד עם היומיום. ביו פידבק כרגע לא עוזר לי אוני סובלת מאד.

19/12/2019 | 20:56 | מאת: אני

הי יעל .כרגע אני עדיין בבירורים.... שלחו אותי לפיזיוטרפיה שלא באמת מועילה. מנסה לברר עם ניתוח. לא אוכל לכתוב לך את המייל שלי ....כי מופיע שם השם שלי. ...

17/10/2019 | 00:35 | מאת: דורון

היי, אני בחורה בריאה בת 21 וכבר שנה בערך יש לי בליטה חיצונית בפי הטבעת. לא מגרד ולא כואב. מה זה?

לא ניתן לדעת בלי לבדוק ולראות את זה בעיניים.

15/10/2019 | 21:05 | מאת: יאיר

לאחר ניתוח טחורים שלום וברכה אני לאחר ניתוח טחורים מלא. בשיטת ליגשור. הרופא המנתח טען שאין היצרות והכל תקין. כיום לאחר חודשיים יש לי כאבים בזמן היציאות ללא דימומים. הצרה האמיתית דווקא באה מכיוון ההיגיינה...מס רב של פעמים( במשך מספר שעות)לאחר כל ריקון, עלי לבצע ניקוי עקב דליפות נוזל צואה/הפרשות אנני מעוניין להיות תחת שמוש פדים באופן קבוע. מניסיון אצל מנותחים.. האם המצב תקין ו עובר לאחר תקופה?והאם הדליפה נובעת מההפרשות של הפצעים או בעיית סוגרים תודה

שלום, קשה לומר בשלב זה, ובוודאי שקה לומר ללא בדיקה מסודרת. חודשיים אחרי ניתוח זה עדיין קצת מוקדם להעריך, ובהחלט סביר שהמצב ישתפר בהדרגה עם הזמן. לכן אם נבדקת ע״י המנתח ולא נמצאה בעיה אזי אני מציע בשלב זה להמתין ולהמשיך מעקב אצל פרוקטולוג.

16/10/2019 | 09:09 | מאת: יאיר

שלום ד'ר מתשובתך לא הסקתי האם זו תופעה מוכרת/מדווחת עיי מנותחים. בברכה

לא ממש שכיח.

שלום רב, למעלה מ10 שנים אני "סובלת" מבליטות/גושים של בשר סביב פי הטבעת. הם אינם כואבים/מגרדים אך בהחלט הם מפריעים לי מאוד מאוד מאוד אסתטית והיגיינית. זה נראה מזעזע והדבר משפיע על הבטחון העצמי שלי וויתרתי על יחסים ואינטימיות. לפני מספר שנים פניתי לפרוטולוג דרך קופח אך לדבריו הדבר הוא אסתטי בלבד היות ולא מדובר טחורים. לצערי לא מצאתי אף פלסטיקאי שיוכל לעזור לי בנושא שכזה וכך אני נשארת.. יש רופא כירורג שכן אוכל לפנות אליו ? האם נגזר עלי להשאר כך? אני ממש מיואשת...

כנראה שמדובר בקפלי עור ואם אכן כך אז אכן זה בעיקר עניין אסטטי. אין אומנם המלצה רפואית להסירם אך במידה ואת מעוניינת בהסרתם מבחינה אסטטית אזי ניתן לבצע זאת תוך ידיעה שהתוצאה האסטטית עלולה להיות לא מושלמת. ההסרה תבוצע בכל מקרה ע״י כירורג פרוקטולוג ולא פלסטיקאי. הפורום אינו מפנה לרופא כזה או אחר.

ד"ר שלום כרגע נמצא בארצות הברית הנייר טואלט מסוג לא רך כפי שאני רגיל וניקיתי המון פעמים בכל מקרה הופיע לי בניגוב בצד של הנייר משיכה קלה של דם ממש קטנה וכל היום שרף לי למטה לא היה מעולם. הנייר באמת גס והשתמשתי גם בכוח בכל מקרה שורף לי מאתמול יש ברשותי גנטתרים קרם שלקחתי מהארץ האם מתאים? האם לנסות לקנות משהו בבית מרקחת? בבדיקה קלה עם נייר טישו אין דם אבל התחושה המעט שורפת עדיין קיימת אומנם חלשה מה ההמלצות ותודה מראש

שלום, אכן ייתכן כי בניגוב אגרסיבי נגרמה פציעה שטחית, או שישנה פיסורה. אני לא מכיר את המשחה הספיציפית שיש לך. ממליץ בשלב זה לבצע אמבטיות ישיבה -לשבת באמבט עם מים חמימים למשך כ 15 דקות. בנוסף להקפיד על שתיית נוזלים רבים והרבה סיבים, ירקות ופירות - שהיציאות יהיו רכות, ולא לנגב אחרי יציאות אלא לשטוף. אם זה ממשיך להציק לך - פנה לבדיקת פרוקטולוג.

ד"ר תודה על תגובתך אין לי אפשרות לאמבטיה יש הקלה לאחר יומיים אין דם אך עדיין מידי פעם הרגשה קלה של אי נוחות אני משתמש במשחת תינוקות כמו עדינול האם נכון לדעתך להמשיך בה?

אם זה עוזר לך אז כן

14/10/2019 | 17:26 | מאת: דן

יש לי פיסטולה איספיקנטרית עם פתח קידמי בשעה 6 במרחק של 19 מ"מ מהAV הפתח החיצוני אף הוא בשעה 6 כמה מסוכן לנתח את הפיסטולה המאובחנת הנ"ל לפגיעה בסוגרים?האם זוהי פיסטולה פחות מסובכת לניתוח? והאם נכון לעשות באותו ניתוח גם את הפיסטולה וגם פיסורה במקביל ? תודה

קשה להעריך רק על פי התיאור את מורכבות הפיסטולה ואת הסיכון בפגיעה בסוגרים. ההערכה נעשית בבדיקה או בהדמייה כגון mri ואז רואים כמה הפיסטולה עמוקה והאם היא מערבת סוגרים. רוב הפיסטולות הינן פשוטות וניתנות לניתוח יחסית פשוט בו מבצעים חיתוך שלהן כאשר אינן מערבות סוגרים באופן משמעותי. במידה והרושם הקליני כי ישנה מעורבות משמעותית של הסוגר הרי שאז צריך לבצע ניתוח אחר שאינו מערב חיתוך. ישנן מספר אופציות כגון FLAP, LIFT, דבק ביולוגי ועוד בהתאם להערכתו ונסיונו של המנתח.

לא ממליץ לבצע ניתוח פיסוטלה ופיסורה במקביל.

13/10/2019 | 00:07 | מאת: עדי

היי, אשמח להסבר מה זה באומר שכתוב בפיענוח לבלב ללא ממצא מוקדי, צינור הלבלב עדין. תודה רבה

זה בעצם תקין. ללא ממצא חריג.

11/10/2019 | 11:07 | מאת: אני

האם כל מצב של התפשלות של המעי אצל מבוגרים (בת 30)דורשת טיפול כירוגי ? במידה והתשובה היא לא . האם אין חשש לסיבוכים . חסימת מעי. נמק ?

לא כל מצב דורש ניתוח. זה תלוי איפה במעי זה מתגלה, באיזה חלק של המעי - מעי דק? מעי גס? רקטום? באיזה הקשר זה התגלה? האם התגלה במקרה בהדמייה? האם גורם לסימפטומים? לא בהכרח מצריך התערבות ניתוחית.  כשמחליטים שאין צורך בניתוח, זה לאחר הערכה שהסיכון לסיבוך הינו נמוך וההתפשלות המדוברת הינה חסרת משמעות.

12/10/2019 | 19:32 | מאת: אני

שלום .אני לא יודעת בדיוק איפה ...או בחלק של המעי הגס או הרקטום. זה אובחן בהליך ברור לעצירות וכאבי בטן. עברתי הרבה ניתוחים בחלל הבטן .כך שידוע שיש הידבקויות ואנדומטריוזיס. סובלת הרבה מכאבי בטן.

12/10/2019 | 23:58 | מאת: אני

מדובר בהתפשלות אנרקוטלית. אני מבינה שהכוונה לרקטום?

08/10/2019 | 01:03 | מאת: אברהם

שלום. אני בן 21, ולאחרונה שמתי לב לבליטה חיצונית כמין עינב של בשר בפי הטבעת. לא גדול, העובי שלו קצת קטן מעובי של מקל אוזניים, ואורכו כסנטימטר. בעבר הרגשתי מספר פעמים אי נוחות בפי הטבעת אבל אני לא בטוח שזה היה משהו חריג שדורש התייחסות. גם יצא לי שראיתי דם על הטישו, אבל לא כמויות גדולות. לדעתי זה בגלל שהטישו פצע את פי הטבעת. מה גוש הבשר הזה יכול להיות? הוא לא גורם לכאבים כלשהם. זה שווה התייחסות בכלל?

זה יכול להיות קפל עור מעובה, ויכול להיות גם דברים אחרים. צריך לראות כדי לאבחן בוודאות ולכן עלליך לגשת לבדיקת פרוקטולוג.

07/10/2019 | 21:08 | מאת: עדי

שלום, רציתי בבקשה לשאול, האם בבדיקת קולנוסקופיה אפשר לראות גם מוקדים של אנדומטריוזיס? תודה וגמר חתימה טובה

07/10/2019 | 21:34 | מאת: אני

בדר"כ במידה ויש נגעים של אנדומטריוזיס המערבים את המעי. ניתן לאתר אותם רק חיצונית על המעי. נדיר מאד שהנגעים עמוקים מאד והם חוזרים לתוך המעי ואז ניתן לראות אותם בקולנוסקופיה. הבדיקה הנ"ל רק מאתרת מצבים בתוך המעי! ולא מה שקורה במעטפת המעי

קולונוסוקפיה יכולה לראות נגעי אנדומטריוזיס רק אם אלה חדרו את כל עובי דופן המעי. וזה פחות שכיח. בד״כ הנגעים הם על הדופן החיצונית של המעי- ואז יהראה ממש רק בזמן ניתוח או לפרוסקופיה.

06/10/2019 | 18:26 | מאת: אני

האם המונח התפשלות אנרקטולית recto rectal intussusception not obstructing. וצניחת רקטום. זה אותו הדבר ? הטיפול לשתיהם זהה ?

לא. התפשלות וצניחת רקטום אלה שני דברים שונים והתיקון שלהם במידה ומחליטים כי אכן צריך לנתח הינו שונה.

06/10/2019 | 19:14 | מאת: אני

איזה שיקול יכול להיות אם לנתח או לא? אני לא יודעת אם זה קשור או לא. אבל אני בת 30 . ומגיל 12 אני זוכרת שיש לי בעיה עם היציאות הרבה עצירויות וכאבי בטן חזקים. עד שבשלב כלשהו עברתי לרוקן את עצמי רק בעזרת האצבעות. האם ההץ]שלות הזו יכולה לגרום לדבר כזה? בנוסף אני מאד סובלת מכאבי בטן. במדה ומחליטים לנתח. מהו הניתוח ?

קצרה היריעה כאן מכדי לפרט את הניתוחים. באופן כללי, הרושם הוא שאת סובלת מבעיה בתפקוד רצפת האגן שלך שגורמת להפרעה קשה בהתרוקנות. תיארת שהבירור העלה מספר ממצאים במקביל - רקטוצלה, התפשלות, וצניחת רקטום. השיקול אם לנתח או לא צריך להיעשות לא כאן על פני האינטרנט אלא לאחר בדיקה מסודרת שלך על ידי כירורג קולורקטלי המתמחה ברצפת אגן ולאחר הערכה ומעבר על כל הבדיקות שעשית. ובהתאם לשקול האם ניתן לעזור ולשפר את התפקוד באופן כירורגי, ואם כן באיזה ניתוח לבחור. זה בין היתר קשור גם בנסיון הכירורג בניתוחים השונים. רפואה שלמה!

06/10/2019 | 22:07 | מאת: אני

תודה רבה על העזרה !

05/10/2019 | 19:47 | מאת: אלמונית

שלום, קיבלתי מרשם מרופא ברפואה דחופה לפתיליות של פרוקטו-גליבנול וקרם עזרקאין לאלחוש מכיוון שאני סובלת מטחורים. אני 5 שבועות אחרי לידה ומניקה הנקה מלאה. קראתי בהוראות שאין להשתמש בפתיליות בהנקה מלאה. ואם כן אז להפסיק את ההנקה. אינני מעוניינת להפסיק והשתמשתי בפתילייה אחת. האם זה בעייתי? האם להפסיק את הטיפול? תודה

שימוש בפתילייה אחת אינו בעייתי כלל. בכל זאת, אם ההוראות הן לא להשתמש בזמן הנקה, אזי הצעתי היא לא להמשיך להשתמש בה כל עוד את מניקה.

שלום .אני בת 30 .וסובלת כבר הרבה זמן מבעיה ביציאות . עוד בצעירותי סבלתי הרבה מעצירויות. ולאחרונה פניתי לבדיקה עברתי בדיקה דפוקוגרפיה. הבדיקה היתה קשה מאד .הצלחתי להגיע להתרוקנות רק לאחר מאמצים מרובים מאדד! (בדר"כ באופן קבוע אני נעזרת באצבעות מהנרתיק). בתוצאות הבדיקה נרשם רקטוצלה קדמית בינונית . ו recto rectal intussusception not obstructing. ונרשם שנשאר תוכן בכמות בינונית בעיקר ברקטוצלה. אמנם רשום שזה לא חוסם. אך להתרוקנות הגעתי לאחר מאמצים רבים מאד מאד. השאלה שלי . האם זה מצב שצריך לנתח ? חוץ מהעניין של הרטוצלה. אני חוששת מאד ,אני רוצה לנסות בזמן הקרוב הריון נוסף. מה לעשות ? האם ההתפשלות הזו עלולה להחמיר? אני סובלת מאד מאד. מרגישה ממש כמו נכה .היציאות שלי אמנם רכות ...אך לא מצליחה להתרוקן מבלי עזרה. אודה מאד למענה. אני חוששת מאד .

שלום, השאלה לגבי צורך בניתוח תלויה בעצם בך ובאיכות החיים שלך מבחינת היציאות. כלומר, מטרת הניתוח היא לתקן את הרקטוצלה וההתפשלות על מנת שתפקוד היציאות שלך יהיה קל וטוב יותר. אם את סה״כ מסתדרת ומצליחה ״לחיות״ עם הבעיה הרי שאין הכרח בביצוע ניתוח כעת. באופן תיאורטי, הקושי ביציאות עלול להחמיר עם הזמן. בכל מקרה אם את רוצה להיכנס להריון כעת אז כמובן שהייתי מחכה עם התערבות ניתוחית עד לאחר הלידה.

תודה על המענה. אני רוצה לנסות הריון ...רק בעוד שנה . לא בזמן הקרוב. קשה לי לחיות עם התופעה הזו מאד .לא חושבת שיכול להיות גרוע יותר ממה שעכשיו. השאלה היא .אם אפשר לשלב בין ניתוח רקטוצלה. (שהבנתי שנעשה דרך הנרתיק). לבין תיקון ההתפשלות הזו. הניתוח הוא בלפרסקופיה? האם יש קשר לזה שיש לי אנדומטריוזיס? ידוע שיש לי נגעים על המעי .(עברתי שתי ניתוחים לפרסקופים בעבר.). אודה מאד למענה. אני ממש מודאגת ומבוהלת.

אפשר לבצע תיקון בניתוח אחד. בד״כ הניתוח יהיה דרך הנרתיק או דרך פי הטבעת. לא בלפרוסקופיה. לגבי האנדומטריוזיס, לא ברור האם קשור באופן ישיר לבעיות שיש לך ברצפת האגן, צריך לוודא בכל מקרה שאין נגעים סביב הרקטום.

לפי מה שקראתי ..דרך הנרתיק אפשר לתקן את הרקטוצלה . אך את ההתפשלות הזו ? אפשר לתקן בניתוח סטאר גם את הרקטוצלה וגם את ההתפשלות? לא יודעת בדיוק איפה הנגעים. אבל אני מרגישה כאב ממש מתחת לרקטום .וסובלת מאד מכאבי בטן . למה לא בלפרסקופיה ?

03/10/2019 | 12:36 | מאת: סקרנית

שלום עברתי לפני 5 חודשים ניתוח פיסורה בפעם השניה שעבר בהצלחה ... הרופא החליט שאני צריכה לעבור בדיקת קולונוסקופיה כדי לשלול מחלת קרוהן או דלקת כבד . האם הבדיקה עלולה להחזיר לי את הפיסורה ? אני ממש בחרדות אשמח לקבל תשובה

שלום, ההכנה לבדיקה המובילה ליציאות מרובות והבדיקה עצמה אכן באופן תיאורטי עלולים לעורר פיסורה ״רדומה״.

02/10/2019 | 18:56 | מאת: ענת

בימים אחרונים עם טחור טרמובוטי לטענת גסטרו שיצא החוצה מפי הטבעת. הגסטרו הפנה למיון או פרטולוג לחתוך. האם חובה? או ניתן לגרום לטחור להיכנס פנימה בלי לחתוך?

לא חובה לחתוך. תלוי בממצאים. ברוב המקרים מסתדר מעצמו אחרי מספר ימים של מנוחה, שתיית נוזלים מרובה, סיבים, ואמבטיות.

02/10/2019 | 20:31 | מאת: ענת

מה הכוונה תלוי בממצאים? לבנתיים יש משחה שכדאי להשתמש בשביל להרגיע את המקום ושהטחור יחזור פנימה?

תלוי בממצאים של הרופא הבודק ובהחלטתו. כלומר האם באמת מדובר בטחור טרומבוטי והאם מתאים לפתיחה. כמו שאמרתי במרבית המקרים זה יעבור ללא צורך בפתיחה כירורגית. כל משחה לטחורים שניתן לקנות בסופר פארם יכולה אולי להקל מעט.

26/09/2019 | 13:03 | מאת: מהי בליטת תת רירית ברקטום

רציתי לדעת מהי בליטה תת רירית זהובה ברקטום?תודה

זה יכול להיות דברים רבים החל משום דבר ועד גידולים שפירים או לא שפירים.

25/09/2019 | 04:19 | מאת: קובי

שלום רציתי לדעת עם מחלות עצב שריר יכולות לפגוע במעיים ולגרום לככאבים שם??סובל מבעיות בשרירים במפרקים תקופה ארוכה התחילו בעיות מעיים רופאים אומרים שלפי הגוף שלי חושבין שיש לי בעיה גנטית כאבים מפרקים שרירים דלקות בגידים עכשיו נהיה כאבים במעיים האם מחלות שריר עצב יכולות לפגוע במעיים תודה

בעיה גנטית תיאורטית יכולה לפגוע במעיים. אבל קשה לתת אינפורמציה בלי להשלים הבירור.

23/09/2019 | 17:24 | מאת: שאלה

שלום רב, מה יכול להיות הגורם לדם רב (מאד) בעת מתן צואה באופן חד פעמי? ביציאה אח"כ כבר לא היה (אני בת 20) האם יש ענין גדול ללכת לבדיקה רפואית?

שלום, ייתכן כי הייתה יציאה מאןמצת במיוחד שעוררה טחור פנימי שדימם או גרמה לדמם מהטראומה. במידה ואכן כך היה והדמם לא נשנה והיציאות תקינות כעת והאירוע היה חד פעמי אז אומנם כנראה שבזה מדובר. אך במידה וחוזר דמם מינימלי או שהדמם אירע למרות יציאה תקינה מומלץ ללכת ולהיבדק.

22/09/2019 | 11:13 | מאת: רות

הייתי אצל רופא שבדק ועמר שמדובר בפיסורה. עד כה חשבתי שמדובר בטחורים ושמתי נרות לטחורים. הייתה הקלה בימיאות אבל הפיסורה החריפה. ידוע בעבר על קיום טחורים פנימיים. הרופא לא יכל לראות כיוןן שבדק חיצונית. השאלה היא האם אפשר לשלב טיפול בפיסורה פלוס טיפול בטחורים? האם אין התנגשות הין שני החומרים. האחד מרחיב והשני מכווץ? כי לפני שהייתי אצל הרופא שמתי נרות ךטיורים והרגשתי הקלה. כיום. אין סיכוי שאצליח להכניס נר מרוב שהמקום צר וחסום וכןאב. אולי זה בגלל טחורים נפוחים? או שזה הפיסורה... בקיצור אשמח לעזרה ןיעוץ. איך מרפאים פיסורה מבלי להלמיר את הטחורים או בשילוב טיפול עפ טחרוים

לא ממליץ להכניס נרות פנימה. הטיפול בטחורים ופעסורה מלבד המשחות הוא דומה ועיקרו הוא הסדרת הדיאטה והיציאות. טפלי במשפחה לפיסורה ותקפידי על נוזלים רבים וסיבים ויציאות סדירות ולא מאומצות.

22/09/2019 | 11:07 | מאת: רות

האם אפשר למרוח יותר מפעמיים את הרקטוגסיק? כי אם לא זה המון שעות בלי וזה כןאב. מורחת פעם אחת וכשעה אחרי יש לי יציאה ואז שוטפת את האזור ובעצם החןנר כבר מפסיק לפעול לא כך? אז אפשר למרוח שוב? מה הסכנות אם מורחים מעבר לכמות המותרת? 2. האם צריך להחדיר פנימה? כי כבר 10 ימים שיש קצת שיפור אך עדיין כאבים עזים ורק אמז התחלתי גם להכניס טיפה פנימה לנרות שכואב 3 למה אי אפשר לשלב בין 2 משחות אנטרולין ורקטוגסיק? 4. אשמח לשמוע את ההבדלים בין שתי המשחות. כי משום מה האנטרולין כבר לא הכי טובה לי.. קצת שואפת וגורמת לדינום וכאילו להצרה נוספת... מוזר כי בעבר ניפגיפין עשתה לי טוב

לא מומלץ להשתמש בשתי המשחות במקביל. לא מומלץ להשתמש יוצר מהכמות המומלצת. עלול לגרום לתופעות לוואי ולאוו דווקא לזרז ריפוי. הריפוי אינו תלוי רק במשחה אלא בהתאמה הדיאטה והסדרת היציאות. לא להחדיר פנימה.

21/09/2019 | 17:17 | מאת: רויטל

האם אפשר חמרוח וזחין באזור פי הטבעת? אני משתמשת ברקטוגסיק ועושה שטיפות כבר עשרה ימים וישנה הקחה אך עדיין כןאב. כל הזמן שוטפת את האזור ומרגישה שהוא גם יבש ומתוח מדי. חשבתי למרוח וזלין אולי זה יקל?או משחות אחרות שמקלות מעבר למשחות הרפואיות ויטה מרפן אלוורה?

אין בעיה למרוח את המשחות שתיארת. ייתכן ויעזרו.

20/09/2019 | 16:34 | מאת: שואלת

שלום, זו שוב אני עם פצע הניתוח שלא נסגר 9 חודשים.. לקחתי כמה ימים הפסקה מהטיפול וחזרתי לטפל.. ומסתבר שלפני שבוע התחילה לגדול לי באמצע הפצע רקמת גרנולציה ביתר/עודף.. עלתה כבר מעל הפצע והשוליים במקום להתחבר אחד לשני התחברו אליה.. זה קרה די מהר.. בגדול הפצע נסגר (נוצרה גבעה) אבל לא טוב.. אני צריכה לפנות לכירורג פלסטיקאי.. ויש עוד זמן עד לתור.. השאלה מה הבעיה שיישאר ככה אם הפצע סגור סוף סוף..? הרי זו היתה המטרה.. האם לדעתך יוציאו את הרקמה? יעשו הטריה כירורגית? האם זה פרוצדורה כואבת? אני בלחץ.. ממש אשמח לתשובה.. תודה רבה

תלוי איך זה נראה. אם נסגר אזי זה טוב. לא בהכרח צריך להוציא הרקמה. צריך לראות כדי לתת מענה.

19/09/2019 | 20:34 | מאת: עדי

שלום אשמח לעזרה, מיועדת לבדיקת קולונוסקופיה ב 10/10 ההכנה היא 2 טבליות של לקסעדין יומיים לפני. יום לפני הבדיקה 2 טבליות של לקסעדין וגם שתי שקיות של פיקו סלקס תמיסה לשתיה. מכיוון שההכנה של שתיית האבקה היא ביום כיפור. האם אוכל להתחיל לשתות לאחר סיום הצום בסביבות השעה 19:00? הבדיקה תהיה למחר בשעה 12:20 תודה רבה.

עדיף לבצע ההכנה לפי ההנחיות על מנת שההכנה תהיה אופטימלית.

19/09/2019 | 13:24 | מאת: רותי

הי. יש לי פיסורה והיו לי יציאןת סדירות אבל כנראה הצואה היתה קשה. כרגע כל יציאה היא סבל למרות שבניגוד לקודם היציאה לא כרוכה במאמץ. נראה שהמשחה רקטוגסיק מעודדת את היציאות להגיע. למרות זאת הרופא נתן לי אבקה פגלקס שמיועדת לעצירות אבל זה לא המצב שלי. אני מפחדת שאיתה אתחיל לשלשל והצורך ליציאות יגבר ואז כל יציאה תעורר מחדש את הפיסורה. מה לעשות? מדוע אבקה הזו טובה או הרכחית? האם עדיף בתקופה כזו לשלשל יותר כדי למנוע חיכוך?

לא טוב לשלשל. המטרה היא שהצואה תהיה רכה וקלה, ללא מאמץ יתר. האבקה אינה הכרחית בכלל. אבל כן חשוב שתצאי בקלות. תקפידי על שתיית נוסלים רבה ואכילת מזון עשיר בסיבים כגון ירקות ופירות.

19/09/2019 | 22:30 | מאת: רותי

הי. השאלה מה האבקה עושה?היא אכן גורמת לשלשול ?

19/09/2019 | 13:14 | מאת: רותי

הי. יש לי פיסורה כבר עשרה ימים. התחלתי עם אנטרולין מס ימים ואז הרופא נתן לי רקטוג'סיק. שדוקא איתו הרגשתי הקלה והרחבה של שריר פי הטבעת למרות כאבי הראש המתלווים. הרופא אמר למרוח פעמיים אך אני מורחת לעיתים 3 פעמים. השאלה האם ניתן לשלב בין שתי המשחות? שמתי לב שכששמתי גם אנטרולין זה שרף לי יותר מבדרך כלל והגביר את הדימום שכבר נרגע. אבל מנגד אני רוצה לקבל את אפקט החומר המאלחש שיש בו. בקיצור עדיין כאבים רבים שמונעים ממני לתפקד. עושה אבמטיות כל הזמן. מה הטיפול הנכון לזה. איזו משחה להשתמש . האם בשניהם או רק באחד

לא להשתמש בשתי משחות אלא באחת בלבד. תבחרי את זו שעשתה לך יותר טוב. לא למרוח יותר מידי כי גורם לכאבי ראש וסחרחורות.

19/09/2019 | 22:34 | מאת: רותי

האם תוכל בבקשה לציין את היתרונות של כל משחה בשפה שאני אבין?הבנתי שהן פועלות אחרת.

15/09/2019 | 22:18 | מאת: ט

דר מה זא מוזר ולמה?זה דבר שלא קיים??והיינו אצל גסטרו ילדים שבדק אמר אין פיסורה או אפסב כתב כמה דברים באנגלית אמר לא ראה כלום בדק אותו כי העליתי את טענת הרופאה שלו שאולי חולשה ואמר שבזמן מקלחת לאחר התפנות לא לשטוף עם הרבה מים ב מקום שאולי גורמים ואז אםימשיך נשוב אבל אנע מודאגת שמא אולי בכל זאת זו חולשה של שרירים שם וומדוע המוזרות האם זה נדיר רטיבות כזו? זה קורה לעיתים או בכמה חודשים או שקרה השבוע כמה פעמים

אם כך אני חושב שכדאי שתפעלי כפי שהציע הרופא גסטרו ילדים שבדק אותו ותשובי אליו. או לכירורג ילדים.

15/09/2019 | 16:47 | מאת: אלונה

שלום דוקטור אמא שלי בת 73 עברה ניתוח תיקון בקע אחרי ניתוח אחר השתחררה מבית חולים במצב טוב ואחרי כמה ימים הרגישה מתיחות בבטן ובטן התנופה נוסעיו לבית החולים ורופא הוציא נוזלים אדומים מהבטן דרך הבטן ואמר שזה נוזלים והם צריכים לבן להפסק עם הזמן ונתן אנטיביאוטיקה 10 ימים ואמר שלא צריך לעשות כלום אבל בינתיים אצל אימא יש כואבים והנוזלים יוצאים מהתפר האם צריך עוד פעם לנסוע לבית חולים או לחכות עוד קצת תודה על תשובה

שלום אלונה. מצד אחד זה צפוי שהנוזלים יצאו בין התפרים. שאלת החזרה לבית החולים תלויה במספר דברים - האם היא מרגישה רע יותר? הם יש לה חום? כאבים חזקים? במידה וכן אזי עליה לשוב. אם סה"כ יש מגמת שיפור בהרגשתה, ללא חום ללא הקאות, הנוזלים הם צלולים אזי אין סיבה למהר.

15/09/2019 | 15:49 | מאת: ט

דר הכוונה שלי לרטיבות כמו מים שבורחים מפי הטבעת ולעיתים גם טיפת צואה.זה מעיד על חולשת שרירים או דבר אחר?

זה מוזר. בכל זאת, מציע שתפנו לבדיקה אצל גסטרואנטרולוג ילדים.

14/09/2019 | 10:56 | מאת: ט

שלום רב בני בן 12 ולעיתים אחרי יציאה אפילו כעבור שעה ויותר לעיתים יש לו דליפה של רטיבות מפי הטבעת זה יכול לקאות פען בחודש או כמה ח בזמן אחרון זה קרה יותר.מעבר לזה תקופה של שנתיים הוא עם ריבוי גזים וגרפסים שנבדקו ונאמר כי זה כלום.מתפנה סדיר עם צואה סדירה.יש כאב בגב ע.שדרה גבי אמצעי שמטופל עי פיסיותרפיה ובמעקב.האם יש קשר לגב האם יש קשר לשחרור גזים גם כשאין גזים קורה ההדלפה.מודאגת מודה על תשובתך המהירה דר.

שלום, את מתארת הרבה סימפטומים שלא נראה שיש קשר ביניהם. לא ברור מה הכוונה דליפה של רטיבות? האם בריחת צואה? אני מציע לפנות לבדיקה אצל גסטרואנטרולוג ילדים.

בימים האחרונים אני שם לב שיש לי פצעון ליד פי הטבעת הוא מדמם ואני לא יודע מה זה , חשוב לציין זאני לא מרגיש כאב או משהו, רק שאני נוגע בו ממש או שאני מנגב כי זה משפשף אותו, אני יכול לשבת הכל חופשי , אני מקווה שזה לא מורסה צירפתי תמונה שתוכל לראות

זה יכול להיות שארית אבצס שנפתח והתנקז. או פתח של פיסטולה סביב פי הטבעת (תעלה המחברת בין הרקטום לעור סביב פי הטבעת). עלייך לפנות לכירורג פרוקטולוג לצורך בדיקה ואישוש האבחנה וטיפול בהתאם.

13/09/2019 | 09:12 | מאת: דם אדום בצוואה

לפני שענה בדיוק עשיתי דם סמויי יצא שלילי בדיקות דם ב"ה תקינות האם יש מקום לדאגה? אשמח לתשובה מהירה תמר

דם סמוי שלילי אינו שולל בהכרח פתולוגיות במערכת העיכול. מצד שני דמם בניגוב יכול להיות ע״ר בעיות רגילות ושפירות לחלוטין כגון טחורים, פיסורה. בכל מקרה כדאי לגשת לפרקוטולוג ולהיבדק.

12/09/2019 | 21:18 | מאת: אילן

שלום אני סובל מפיסורה עם כל התסמינים שלה.נתנו משחה אנטרולין. 2 שאלות: 1.האם עליי למרוח את המשחה חיצונית כלומר על פי הטבעת או להחדיר עם המוליך. 2.לאחר שמרחתי כמה פעמים (כבר יומיים) את המשחה אז נורא שורף לי באזור פי הטבעת.האם זה תקין?

1. לא מאוד משנה, העיקר שלא תמרח חיצונית מידי ולא תכניס את המוליך עמוק מידי. המטרה היא למרוח ממש בפי הטבעת ולא בעור מסביב. המוליך אמור לעזור. 2. תיתכן תחושת שריפה אך אמור להשתפר. שים לב להימנע ממריחת יתר.

11/09/2019 | 16:59 | מאת: כוכי

עברתי בדיקת קולונוסקופיה. תודה לא לא נמצא כלום. בעת ההכנה לבדיקה עקב השילשולים המרובים יצאו לימטחורים. מעולם לא סבלתי מהם קודם לכן. הגסטרו אמרה לי שזה הגיוני עקב השילשולים. למרוח משחה ולהמתין. אני יומיים אחרי הבדיקה יש טחור אחד גדול בולט, גירודים וצריבה. כעת עדיין אין יציאות. שאלתי היא האם לקחת חומר משלשל, או לפנות לפרוקטולוג. אני מאוד סובלת ואפילו לשבת קשה לי

שלום, זה אומנם יכול להיות טחור חיצוני, אבל האם מישהו בדק ואבחן את זה? אומנם הכי סביר שמדובר בטחור אך צריך לראות כדי לוודא שזה אכן טחור ולא אבצס. בכל אופן, בהנחה שזה אכן טחור - לא לקחת משלשלים. לשתות הרבה נוזלים, פירות ירקות. לבצע אמבטיות ישיבה עם מים חמימים. זה אמור לקטון, ולהתרכך והכאב אמור לחלוף תוך יומיים שלושה. אם לא משתפר, או אם יש חום, או ספק אחר לפנו לפרוקטולוג.

המון תודה על התשובה המהיר. זה נראה טחור שכן אין לו ראש מוגלתי כמו לאבצס. אני בינתיים מורחת מישחה. יש הקלה בגרד ובכאב. אם לא יחלוף אגש לבירור. ובקשר לחוסר יציאות(יומיים לאחר הבדיקה) האם אםשר להעזר בנר גליצרין?

אשפר, אבל עדיף מרככים דרך הפה - כמו שמן פאראפין, אבליק. לא יותר מידי.

11/09/2019 | 13:20 | מאת: ישראל

שלום לפני כחודש עברתי ניתוח פיסטולה בו הוחדר חוט סיטון ונלקחה ממני ביופסיה. באבחנה של הביופסיה נכתב Fibroepithelial tissue with associated acute and chronic inflammation. מה זה בדיוק אומר ? תודה רבה

דלקת מקומית.