בדיקת קולונוסקופיה והכרחיות ביצועה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

26/06/2019 | 05:35 | מאת: בת

שלום רב אני בת 29, בריאה בדרך כלל. לפני תקופה חויתי דימום טרי בצואה. הדימום פסק והלכתי לייעוץ אצל פרקטולוג. הוא ביצע בדיקה עם אנדוסקופ ולא מצא טחורים או פיסורה הופנתי לבדיקת קולונוסקופיה. שאלתי היא כזו- אני תקופה ארוכה (כמהחודשים) בכלל לא מדממת וחוששת שנשלחתי לבדיקה בשל פצע שכבר הבריא. אני מאוד חוששת מהבדיקה ומעדיפהלר לבצע אותה אם זה לא הכרחי. האם דימום שפסק יכול להיות עדיין מסוכן? מציינת שיש היסטוריה משפחתית של סרטן מעי הגס. (דוד וסב, נפטרו מעל 50+)

שלום , אכן מירב הסיכויים שהקולונוסקופיה תהיה תקינה. אולם מטרת הבדיקה הינה לשלול את הסיכוי הקטן ביותר לפתולוגיות אחרות, בעיקר לאור הסיפור המשפחתי והדימום שלא נמצא לו הסבר בבדיקה. בסופו של דבר, זה הערכת סיכונים ואת תצטרכי להחליט אם לקבל את המלצתו של הרופא שבדק אותך.

26/06/2019 | 19:15 | מאת: בת

תודה רבה! אך האם דימום שפסק ובא לסירוגין, יכול להיות משהו שמקורו מסוכן? או שאם חלילה יש משהו פתולוגי הדימום היה מתמשך ללא הפסקה?

שתי האופציות אפשריות. אומנם בגילך הסיכון קלוש, אבל לא ניתן לדעת בוודאות.

26/06/2019 | 20:18 | מאת: בת

תודה רבה. אבצע את הבדיקה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה