סדק אנאלי ומשחה אנטרולין.

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

06/06/2019 | 21:20 | מאת: לאה

שלום! פרוקטולוג גילה לי סדק אנאלי. הוא רשם לי אנטרולין. התחלתי למרוח וזה נורה שורף לי את הרירית. האם יש תרופות אחרות,( כי אי אפשר לסבול את זה במשך חודשיים של הטיפול)?

שלום יש משחה נוספת לפיסורה בשם רקטוגסיק. גם במרשם רופא. תנסי למרוח כמות קטנה יותר, אולי יפחית הצריבה.

07/06/2019 | 07:01 | מאת: לאה

שלום רב, תודה רבה על התשובה. ומה בקשר למשחה בפנטן פלוס? האם היא מתאימה לסדק רקטאלי? תודה, לאה

זו לא משחה ספיציפית לסדק אנאלי אלא משחה כללית לפצעים.

09/06/2019 | 13:41 | מאת: לאה

תודה על התשובה. כתוב שלרקטוג'סיק יש תופעות הלוואי שמתבטאות בסחרחורת. בתור אישה שיש לה נטיעות לסחרחורת ברצוני לשאול האם יש תרופות ללא תופעות לוואי שהן קשות כל כך?

אלה המשחות היחידות שהינן ספציפיות לפיסורה. התופעות לוואי הינן תלויות במינון ואינן בהכרח מופיעות. בכל אופן הבסיס לטיפול בפיסורה הוא הסדרת היציאות והימנעות מעצירות ויציאות קשות.

11/06/2019 | 07:07 | מאת: לאה

שלום, עוד שאלה: במקרה שאסתגל למשחה אנטרולין ואמשיך את הטיפול עם המשחה הנ"ל - האם עלי לרכוש שפופרת חדשה אחרי חודש של שימוש? אני מחזיקה אותה במקרר. כתוב באלון לצרכן שלא משתמשים בשפופרת של אנטרולין 30 יום אחרי הפתיחה. היא עולה 150 שח' לכן הדבר רגיש לתקציבי.

כנראה שאלה הוראות יצרן ואי אפשר להתווכח עם זה, אם כי אני לא חושב שזה קריטי.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה