מים רותחים על אזור פי הטבעת והאשכים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

25/06/2019 | 19:36 | מאת: מאיר

אני בשנות החמישים שלי, ונהנה כפעמיים שלוש בשבוע לשבת במקלחת ישיבת כריעה, ולהזרים זרם מים על פי הטבעת והאשכים וכל האזור שביניהם וסביבם, המים רותחים ממש עד סף הכאב, ואני עושה זאת כשתי דקות, ומתענג מהחום במקומות הרגישים, עד שכבר מרגיש שצריבת החום חזקה מהעונג, ואז מפסיק. העור נצרב קצת, אבל מחלים במהירות לאחר יום יומיים. האם אני מזיק לעצמי מבחינה כלשהי? האם עלול להיווצר לטווח רחוק נזק בעייתי לאשכים לערמונית או לרקטום או לאבר אחר?

שלום. אתה למעשה גורם לכוויה שטחית בעור וברור שזה לא אידיאלי. אומנם זה שטחי ומחלים אחרי זמן קצר, אבל אני מניח שלאורך זמן זה לא בריא לעור. ספיציפית לרקטום או לערמונית אני לא חושב שזה גורם נזק.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה