שאלה לרוםא לחוץץץ גידולללל

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

08/07/2019 | 19:50 | מאת: עידן

שלום עם אחרי 4 סיטי בטן של הבטן בטוחח של שנתים בערך סיכוי גבוה שיהיה לי גידול הרופא בסורוקה אמרה שהם תעשה לי עוד סיטי אחד של הבטן יהיה לי גידול ?תודה

שלום עידן, אומנם חשיפה מופרזת לקרינת רנטגן עלולה להגביר סיכון למחלות ממאירות, אך זה לא משהו שניתן לומר בוודאות, ובוודאי שלא ניתן לומר שסיכוי גבוה שיהיה לך סרטן. באופן כללי רצוי להפחית ככל הניתן מביצוע בדיקות מיותרות, אך יש לבצען אם הן הכרחיות ויש אינדיקציה לביצוען. בכל אופן, ריבוי בדיקות לא אומר בהכרח שיהיה לך סרטן, אלא שזה מעלה את הסיכון.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה