[email protected]

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

27/06/2019 | 17:22 | מאת: שלומי

שלום רוצים לעשות לי סיטי בטן בלי חומר ניגוד רציצי לדעת עם בלי חומר רואים עם יש הרחבה של המעיים דלקת דברקולטיס ודברים כאלה תודה,

שלום שלומי, ב CT בטן בדכ מקובל לתת חומר ניגוד בשתייה וגם בהזרקה לוריד. במידה ומוותרים על אחד מהם ובוודאי על שניהם אזי קיים קושי מסויים לאבחן דברים מסויימים באופן מדוייק. הרחבה של המעיים באופן עקרוני ניתן לראות גם ללא חומר ניגוד. גם סימני דלקת. אבל באופן פחות חד ומדוייק. עקרונית אם אפשר עדיף עם חומר ניגוד.

28/06/2019 | 16:54 | מאת: שלומיי

שלום עשו לי סיטי בלי חומר רשום סיטי פרוקטול אבנים ואמרתי לרופא שישעה לי סיטי רגיל לבדוק את המעיים ובפירוט לא יתיחסו למעיים.רק לכליות לשלפןחית השתן ולתוספן תקין זה מה שרשמו לי כואב המעיים מעי דק מעי גס לא דברו על.זה בככל פנימאי אמר שרואים מעיים ואחר כך.שאלתי כירוג בבית חולים ואצר לא רואים האם זה נכון

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה