פורום פרוקטולוגיה וכירורגיה של המעי

הפורום עוסק בפרוקטולוגיה ובכירורגיה של המעי. מחלות המעי כוללות גידולים של המעי הגס, מחלות מעי דלקתיות, כולל קרוהן וקוליטיס, והפרעות בתפקוד המעי. תחום הפרוקטולוגיה כולל את מחלות פי הטבעת, טחורים, פיסורה, פיסטולה פריאנאלית, סינוס פילונידלי, הפרעות בשליטה בסוגר פי הטבעת, צניחה (פרולפס) של הרקטום, קושי בהתרוקנות (עצירות), ועוד. תחום הפרוקטולוגיה עוסק ברובו במחלות הפוגעות באופן ניכר באיכות חיי הסובלים מהם, וברוב המקרים ישנן שיטות יעילות לטיפול בבעיות אלו. בשנים האחרונות ישנה התקדמות רבה בתחום זה וטכניקות חדשות פותחו לטיפול ברבות מהבעיות הפרוקטולוגיות.
5273 הודעות
4881 תשובות מומחה

מנהל פורום פרוקטולוגיה וכירורגיה של המעי

21/02/2019 | 20:05 | מאת: יניר

שלום אני חושד שיש לי בעיה של אסמכיה של המעייים איזה בדיקה צריך לעשות כדי לשלול בעיה כזו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יניר, איסממיה של המעי הינה בד״כ מצב חריף ומסכן חיים, לכן זה נשמע לא כ״כ מתאים. בכל אופן כדי לאבחן זה תלוי לאיזה מעיים כוונתך - במעי גס - קולונוסקופיה. מעי דק - ct אנגיוגרפיה.

21/02/2019 | 18:17 | מאת: נועה

היי אני סובלת מפיסןרה כחצי שנה ועברתי ניתוח לפני שבוע וחצי בפי הטבעת. בניתוח חתכו לי מעט את השריר. הרגשתי הקלה בימים הראשונה בזמן מתן צואה וכרגע כבר שלושה ימים אני מרגישה את כאבי הפיסורה שוב. זה הגיוני שהפצע נפתח לי אחרי שהרגשתי כבר הקלה? אם כן מה עושים במצב כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נועה, יכול להיות שבימים הראשונים הרגשת הקלה בעקבות ההרדמה, והפיסורה עדיין בתהליכי החלמה. אפשרות נוספת שחשוב לשול היא שלא התפתח אבצס/זיהום מקומי באיזור הניתוח. לכן חשוב לפנות להיבדק במידה והכאבים לא עוברים, או שיש לך חום, או שהם מרגישים שונה מכאבי הפיסורה.

21/02/2019 | 19:37 | מאת: נועה

לא הכאבים שאני מרגישה הם אותם כאבים של הפיסורה אמנם פחותים אבל מפעם לפעם זה טיפה יותר כואב. ההרדמה פועלת מספר ימים? והאם המצב הזה שהפיסורה לא עוברת תביא אותי לניתוח נוסף?

ההרדמ משפיעה ליום יומיים. זה מוקדם מאוד לומר שהפיסורה לא עוברת שבוע אחד אחרי ניתוח. צריך לתת לזה עוד זמן. לא שכיח שצריך ניתוח נוסף לפיסורה.

21/02/2019 | 14:44 | מאת: יוני

שלום רציתי לדעת עם מחלות שונות במעי גס גורמות לכאבים סביב הטבור גם אשמח תודה

שלום יוני, השאלה קצת כללית מידי. באופן כללי מחלות שונות במעי הגס יכולות לגרום לכאבי בטן. לאו דווקא ספיציפית בטבור, אבל גם.

20/02/2019 | 22:39 | מאת: יריב

שלום רב לאחר שבועיים של כאבים עזים כירורג איבחן פיסורה. הוא נתן לי נפידפין ג׳ל למשך 20 יום, שלוש פעמים ביום. לפי מה שאני קורא בפורום ההמלצה היא דווקא ל-4 פעמים ביום למשך שישה שבועות. אז מה ההמלצה שלך? וגם, אבקת פגלקס לקחת פעם ביום בבוקר, או גם בערב? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יריב, אפשר לקחת את המשחה עד שישה שבועות. לגבי הפגלקס- זה תלוי ביציאות שלך. חשוב לשמור על יציאות רכות. זה חלק הכרחי מהטיפול בפיסורה. אך אסור שיהיה שלשול. לכן חשוב להקפיד על שתייה מרובה ואוכל עתיר סיבים, ותוספת פגלרס או תכשיר אחר כדי להגיע למצב של יציאות רכות.

20/02/2019 | 01:21 | מאת: קובי

שלום דוקטור אני צריך לעבור לפרוסקופיה חוקרת בגגל כאבי בטן ללא ממצא פתולגי בבדיקות רציתי לדעת עם ניתן לעבור את הניתוח הזה בהרדמה אזורית רק ועם לא השיטה הפתוחה עם זה אפשרי מפחד מאוד מהרדמה כללית ויש לי בעיות בלב גם תודה

לקריאה נוספת והעמקה

היי קובי. לא, רק בהרדמה כללית. (בלפרוסקופיה או בשיטה פתוחה)

היי אני בת 17 וכשאני נכנסת לשירותים יורד לי דם מהתחת וזה קרה לי לפניי אבל נפסק אחרי יומיים ולפי מה שקראתי באינטרנט אני קצת חוששת כי גם לפני כמה חודשים הייתי בבית חולים כי התלוננצי על כאבים בצד שמאל ואמרו שזה כנראה קשור למעיים או משהו אני לא כל כך מבינה ואני מפחדת להתחיל בדיקות עכשיו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל, דימום מפי הטבעת יכול להיגרם מסיבות שונות. הסיבות השכיחות באנשים צעירים יכול להיות ע"ר יציאות קשות או עצירות שגורמות לטחורים או פיסורה בפי הטבעת (סדק שטחי). אך ייתכנו גם גורמים אחרים שמקורם במעיים. על כן חשוב להיבדק ע"י רופא מומחה בתחום - פרוקטולוג. למרות החשש לא להזניח ולבדוק.

שלום לוחץ לי הבטן התחתונה בצד שמאול לחץ חזק וכאבים בחלק מהיןם עיוותים חלקים כאבים לא עיוותים וחזקים בנוסף יש לי מעי גס רחב האם יש קשר בין הלחץ שחש לבין מעי מורחב סובל מאוד סיטי בטן תקין מימה נגרם מעי גס רחב ואם יש קשר בין הדברים קולנסקופוה לפני שנתים תקינה תסמינים החמירו מאוד מאז תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שון, לא ברור איך אבחנו מעי גס רחב אם CT תקין? כאבים בבטן שמאלית תחתונה יכולים להיות מגורמים רבים ושונים - יכול להיות קשור למערכת העיכול, למערכת השתן, או כאבים שנובעים מדופן הבטן. באופן תיאורטי יכול להיות קשר בין תחושת לחץ בבטן למעי מורחב.

18/02/2019 | 16:42 | מאת: ארז

יש לי קולו מחר אני סובל מטחורים ביציאות הם ממש יוצאים החוצה כשאני בשירותים האם זה עשוי להקשות על הבדיקה / החדרת הצינור? האם זה לא יגרום לי לדימום? אני שואל כי במסגרת ההכנה לקחתי כדורי עצירות X ולמרות שהקיבה רקה, מאוד, אחד הטחורים דימם לי )-:

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ארז, הטחורים לא אמורים להקשות על הבדיקה. אין בעיה בהחדרת הצינור. יכול להיות שיהיה דמם קל בעקבות הבדיקה אבל לא יותר מדמם רגיל מטחורים שיש לך בעקבות יציאה.

18/02/2019 | 11:31 | מאת: א.מ

שלום, אני סובלת במשך 30 שנה משלשולים. פניתי מס' פעמים לגסטרו. הפנו אותי לבדיקות כמו צילומים, אולטרסאונד, בדיקת צואה ולא העלו שום בעיה. לדברי הרופא אני כנראה סובלת ממעי רגיז. קשה לקבל את הקביעה הזאת ואת העובדה שהתרגלתי לחיות במוגבלות הזאת. אשמח אם תוכל לתת לי כיוון אלו בדיקות עליי לבקש לעשות והאם יש פתרון למעי רגיז. תודה רבה :)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אכן זה נשמע מתסכל. אבחנה של מעי רגיז ניתנת לאחר שלילת בעיות אחרות במעי. בתלונות של שלשולים תקופה ארוכה אני מניח כמו שאת מתארת שעברת בירור מקיף. את הבירור בד״כ מבצע רופא גסטוראנטרולוג והוא בין היתר גם קולונסוקופיה וגסטרוסקופיה, בדיקות צואה, תבחינים שונים לרגישות למוצרי מזון כמו רגישות למוצרי חלב, מחלת צליאק ועוד. את הבדיקות מכוונים בהתאם לסימפטומים הספיציפיים שלך. חשוב לשלול מחלות מעי דלקתיות כגון מחלת קרון או קוליטיס. כאמור את הדברים הללו בד״כ יעשה רופא גסטרואנטרולוג. במידה ולא נמצא כלום בבירור והגיעו לאבחנה של מעי רגיז אזי אין פיתרון מוחלט אלא טיפול סימפטומטי להקלה בסימפטומים ע״י התאמת המזון, ותרופות שונות להקלה.

18/02/2019 | 11:20 | מאת: ב.מ

מה זה rectum prim malignant tumor? ומה בדרך כלל הטיפול? תודה.

שלום, זו קצת הגדרה כללית מידי כדי לענות. כל מה שאפשר לומר הוא שמדובר בגידול ברקטום. הטיפול תלוי בסוג הגידול, מיקומו, גודלו ועוד הרבה פרטים.

16/02/2019 | 23:52 | מאת: נועה מירים

שלום רב לפני כשלושה ימים נמצא אצלי פיסורה אחורית עם pile sentinel כאמור לאחר בדיקה אצל כירוג הוא נתן לי משחה בטאקורטןBetacorten ושמן פרפין לשתות 3 פעמים ביום. עכשיו השאלה שלי אם אני לא צריכה משחה לפיסורה?? היציאות שלי רכות אבל יש לי כאבי תופת כל יום מה אני צריכה לעשות כי אני ממש סובלת אציין שאני בת 32 בריאה בדרך כלל אשמח לטיפים למשחה ליועץ בבקשה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נועה. במידה ומדובר בפיסורה אז אכן מקובל בד"כ לתת משחה ספיציפית לפיסורה. ישנן משחות ספיצפיות כאלה והן במרשם רופא. (רקטוגסיק, ניפדיפין).

שלום עשו לי שיקוף והכירוג אמר שבשישקוף זה בעצם יוצר בטן ריקה של המעי הגס הימני מזה אומר בבקשה הוא לא הסביר תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני לא כ״כ מבין למה הכוונה. הביטוי ״צילום בטן ריק״ הינו בעצם הגדרה של צילום רנטגן רגיל של הבטן. שיקוף הוא מעט שונה כיוון שזהו צילום רנטגן דינמי המתבצע בד״כ לאחר שתיית חומר ניגוד.

14/02/2019 | 18:13 | מאת: שי

שלום רציתי לדעת עם קוליטיס אסמכית מתגלה בבדיקות דם ?ועם התסמינים של זה זה שלשלוים חריפים ודימום?

לקריאה נוספת והעמקה

היי שי. קוליטיס איסכמית מתבטאת בד״כ בכאבי בטן, הרגשה כללית רעה, ייתכנו גם שלשולים עם דם או ריר. ייתכן חום. בדיקות דם יכולות להראות סימני דלקת. אבל זה לא ספיצפי לקוליטיס איסכמית, יכול להיות בכל קוליטיס מכל גורם אחר. האבחנה נעשית בד״כ בבדיקת ct וקולונוסקופיה.

12/02/2019 | 17:30 | מאת: יניב

שלום יש לי תור עתידי לבדיקת קולנסקופיה קצרה רציתי לדעת עם זה מסוכן לעבור אותה בזמן חשש לדלקת פעילה האם זה יכול לנקב את המעי בזמן שעש דלקת לעשות את הבדיקה קוחנסקופיה קצרה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תלוי בסיטואציה ובסוג הדלקת. כמובן שקיים סיכון מסויים, אבל הוא קטן מאוד. בכל מקרה הרבה פעמים עושים קולונוסקופיה במצב של דלקת כגון קוליטיס או קרון על מנת להעריך חומרת הדלקת או תגובה לטיפול או כדי לקחת דגימות.

11/02/2019 | 22:22 | מאת: כאובה

שלום אני חיילת וכל חיי סבלתי מכאבים קטנים בבטן כבר מלמעלה משנה אני סובלת מכאבי בטן בצד שמאל חריפים ולפעמים חווה כאבים בצד ימין תחתון ובקצה הצלע התחתונה בשמאל. שלשולים על בסיס קבע ותחושות עייפות ותשישות. לאחר בדיקות שבוצעו לפני חצי שנה כגון סיטי ואולטרסאונד,שתן ודם נאמר לי כי אין ממצאים וכנראה מדובר במעי רגיז. אך הכאבים מדרדרים והבעיה אינה נפתרת. בעוד חמישה חודשים אני משתחררת מהצבא ללא ידיעה מהי הבעיה. אין תמיכה מצד הצבא בעניין מציאת הגורם לכאבים וטיפולו. אשמח להכוונה בכדי לבקש ולטפל ולחזור לחיי שגרה בריאים ללא סבל יומיומי. תוסה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נשמע שאת סובלת מבעיה כרונית כבר זמן רב. עברת בירור מקיף ולא נמצאה סיבה ברורה. אבחנה של מעי רגיז ניתנת לאחר שלילת פתולוגיות אחרות. חשוב לפני כן לבצע בדיקות גסטרו - קולונסוקופיה וגסטרוסקופיה. לשלול מחלות מעי דלקתיות. ייתכנו גם מחלתו אחרות שיכולות לגרום לתופעות הנ״ל, צליאק, fmf, ועוד. לכן לדעתי חשוב שתיבדקי באופן מסודר ע״י רופא גסטרואנטרולוג יסודי שיעבור וירכז את כל הבירור שעברת וישלים בירור חסר.

11/02/2019 | 21:07 | מאת: קובי

שלום רציתי לדעת עם דלקות במעיים מחייבת שיהיה גם שלשולים?האם אתה מכיר מקרים של דלקול מעים רק עם יציאות רכות ללא שלשולים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קובי. אומנם במרבית המקרים דלקת במעיים תתייצג עם שלשולים אך זה לא מחייב. כתלות בגורם לדלקת במעי ייתכן שלא יהיו שלשולים- לדוגמא דלקת על רקע קוליטיס או קרון, או דלקת ע״ר דיברטיקולוזיס אינן מתייצגות תמיד עם שלשולים.

11/02/2019 | 04:18 | מאת: עידן

שלום, אני בן 18 ומאז שאני זוכר את עצמי הייתה לי בעיה של עצירות חלקית (צריך להתאמץ ממש, וגם אז כמעט אף פעם לא יוצא הכל) . אני כבר שנים מנסה לטפל בזה ללא הצלחה.. ניסיתי תפריט עם סיבים תזונתיים, פעילות גופנית, לפחות 5 סוגים של אבקות / כמוסות / סירופים למיניהם... כלום לא עוזר. הרופאה האחרונה שהייתי אצלה (הייתי אצל כמה כבר + התייעצתי גם פה) אבחנה לי "בעיית דהפיקציה" (ככה היא קראה לזה) והפנתה אותי ל"בדיקת לחצים בפי הטבעת" (שעדיין לא עשיתי) , אבל גם אם זה באמת זה, על פי דבריה, אין לזה ממש פתרון. בגלל הבעיה הזאת, אני חייב להתאמץ ממש בשירותים (אחרת אני פשוט לא אתרוקן) , ובעקבות כך לפני שבוע הופיעו לי טחורים (חיצוניים, מדממים בלי הפסקה) ... אני מנסה לטפל בזה עם נרות ומשחת פרוקטו-גליבנול, אבל לא רק שאין שום שיפור, אלא המצב רק מחמיר.. בכל מקום אומרים לי שהשלב הראשון בטיפול הוא לטפל בעצירות על מנת לא להתאמץ, ושבלי זה אי אפשר לטפל בטחורים. אבל אני ניסיתי כבר הכל ופשוט לא יודע איך... אני אובד עצות... איך אני יכול לטפל בטחורים האלה? אשמח ממש לעזרה. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עידן, אין ספק שהבסיס לבעיה שלך זו העצירות הכרונית ממנה אתה סובל שנים רבות. בזה יש לטפל באופן אגרסיבי כפי שאתה עושה כבר שנים. לגבי הטחורים גם בהם יש לטפל במקביל בעיקר אם הם סימפטומטיים כפי שאתה מתאר. טחורים םחיצוניים שמדממים הינםם קרוב לוודאי טחורים פנימיים םשצנחו החוצה. הנרות, המשחות, והטיפול בעצירות הינם כולם טיפול ראשוני. במידה וזה לא עוזר ישנם טיפולים יותר פולשניים כגון קשירת טחורים, או אפילו כריתת טחורים בניתוח. כדי להחליט מה ההכי טוב לך יש להיבדק ע"י פרוקטולוג שיאבחן ויתווה את הטיפול האידיאלי עבורך.

אם יש לי קריש דם בטחור מהו זמן החלמה והאם יש אפשרות טיפול בצורה טבעית? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

טחורים חיצוניים עם קריש דם מכונים טחורים טרומבוטיים. ההתקף יכול לעבור באופן טבעי אחרי 3-4 ימים תוך כדי הקפדה על שתיית נוזלים מרובה, מזון עשיר סיבים, ריכוך יציאות, אמבטיות עם מים חמים, משחות מאלחשות, ומשככי כאבים. יש מצבים בהם אין הקלה, ואז יש צורך בהתערבות ניתוחית - ניקוז הקריש דם, או כריתת הטחור כולו.

09/02/2019 | 23:22 | מאת: ניר

יש לי טחורים כבר כמה זמן הצלחתי להתמודד הסתדרתי...ביקשתי משחה מהרופא ואני צריכה ללכת לקנות אותה...משום מה היום העלתי חום בהתחלה לא קישרתי ואחר כך הבנתי שכנראה המקום עם דלקת ויוצר חום..קראתי קצת וקצת נלחצתי ממה שזה אומר שכנראה משחה אנטיביוטית לא תספיק וצריך התערבות חמורה יותר אני די חוששת

לקריאה נוספת והעמקה

נפיחות כואבת בפי הטבעת יחד עם עליית חום עלולה להיות אבצס סביב פי הטבעת (זיהום מקומי) וייתכן כי לא מדובר בטחורים. מצב זה יכול להצריך התערבות כירורגית דחופה לניקוז האבצס על כן יש להיבדק בהקדם ע״י כירורג או פרוקטולוג .

יש לי טחורים כבר כמה זמן הצלחתי להתמודד הסתדרתי...ביקשתי משחה מהרופא ואני צריכה ללכת לקנות אותה...משום מה היום העלתי חום בהתחלה לא קישרתי ואחר כך הבנתי שכנראה המקום עם דלקת ויוצר חום..קראתי קצת וקצת נלחצתי ממה שזה אומר שכנראה משחה אנטיביוטית לא תספיק וצריך התערבות חמורה יותר אני די חוששת

09/02/2019 | 16:30 | מאת: תוקא

שלום לך, רוצה לברר על משחה טיפטלית מתאימה לטחורים חיצוניים באזור פי הטבע. ללא דימום ..זה יצא לי משנתים אחרי הלידה הייתי מטופלת אצל כירורג נתן לי משחה ועכשיו חזר רוצה שם למשחה שיכולה לעזור בטיפול. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ישנן משחות שונות בשוק להקלה וטיפול בטחורים חיצוניים כגון פרוקטוזורין או פרוקטוגליבנול. עדיין מומלץ להיבדק ע״י פרוקטולוג על מנת לאשר האבחנה והטיפול המתאים.

שלום אני בן 27 יש לי כאבי בטן תחתונה קבועים די חזקים שלא חולפים בככל רק מחמירים הכאבים עיוותים ורק מחמיר לי כמעט שנה סובל מיזה והמצב רק מחמייר לי עברתי בירור לפני שנה 8 חודש סיטי בטן במעי הדק התפשלות טרנסטורית ללא חסימה בבטן שמאלית עליונה הודגם מבנה בצורת טרגרט בוצע אחר כך mri מעי דק לא ראו התשפלות רק כבד שומני בלוטת ערמונית מוגדלת וזהו עשו לי שיקוף אחר כך וכירוג אמר שמצד ימין זה נרא יפה ומצד שמאול לא ןאמר מעי גס שלי מורחב בחלקו וחלקו צר מדי קולנסקפיה לפני שנה וחצי תקינה האם כדאי לשלים סיטי אנגיגורפיה לראות שאין הפרעה באפסקת דם למעיים?ממש סובל אני כמעט כול יום במיון ולא מתיחסים אלי כי עברתי בירור בנוסף בשבוע אחרון כאבים באשכים גם ולחץ שם אוראולוג בדק אותי ולא מצא כלום...הכאבים לא חולפים לשניה רק מחמירים בנוסף אמר שבישקוף זה בעצם יוצר בטן ריקה של המעי הגס השמלאי באמת הכאב יותר משמאול אשמח ליעוץ תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עידן, מה שאתה מתאר בהחלט מטריד ודורש בירור מרוכז במקום אחד. עשית הרבה בדיקות טובות שלא הצביעו בבירור על המקור לכאבים מהם אתה סובל. אפשר לעשות עוד בדיקות כמו סיטי אנגיוגרפיה או בירור למחלת fmf, ומחלת צליאק (בבדיקות דם). אבל אני חושב שהכי חשוב בשלב הזה שתפנה להערכה מסודרת ומרוכזת בבית חולים אצל רופא גסטרואנטרולוג או רופא כירורג. מישהו אחד צריך לעבור על כל הסיפור וכל הבדיקות ולהעריך את הבעיה ואיזה בדיקות נוספות כדאי לעשות. בסיטואציות כאלה כשלא מוצאים שום דבר בבדיקות לעיתים אף קיימת אפשרות ללכת לניתוח לחקירת הבטן (לפרוסקופיה חוקרת) כדי להסתכל בחלל הבטן ולראות האם יש הסבר.

שלום דוקטור היתי אצל רופא גסטרו הוא אמר עברת כול בירור כבר וקלנטקסקפיה לפעי שנה וחצי למרות שסימנןם החמירו מאוד מאז אני מפטל מכאבים 24 שעות ורק מחמיר סיטי בטן כירוג ישב על הצילומי סיטי וכולם תקנים רק ממצא התשפלות מעי דק ללא חסימה ומעי גס מורחב בחלקו וחלקו צר מדי עשו לי סיטי רגיל טמופגריה ממוחשבת וסיטי אנטוגרפיה שהראה רק כבד שומני ובולוטת ערמונית מוגדלת האם כדאי לשלים סיטי אנגיגרפיה יש יתרון בכך ?למרות שתי הסיטים התקינים רופא גסטרן הביא לי רק תרופה קולטול ואומר לי מעי רגיז כדאי לשלים אנגיוגרפיה עשיתי דופלקס של כלי הדם הבטן היה תקין

אני לא רואה מה סיטי אנגיוגרפיה יכול להוסיף. עשית כבר פעמיים סיטי (שגם בהם רואים את כלי הדם של הבטן), וגם דופלקס של כלי הדם של הבטן - לא הודגמה בעיה בכלי הדם. אם אתה ממשיך לסבול אתה צריך לשוב לרופא הגסטרו בבית החולים שמכיר אותך.

08/02/2019 | 13:15 | מאת: מיכל

שלום האם procto glyvenol כמשחה יכול לעזור לפיסורה ליד פי הטבעת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, משחת פרוקטוגליבנול בד״כ מיועדת להקלה מטחורים חיצוניים. לפיסורה ישנן בשוק שתי משחות/קרמים ספיציפיים - רקטוגסיק, וניפדיפין. שתיהן צריכות מרשם רופא. חוץ מזה בפיסורה חשוב להקפיד שהיציאות תהינה רכות וקלות.

06/02/2019 | 15:43 | מאת: בני

ביומיים שלושה האחרונים התחילו כאבים בפי הטבעת ונוצר סוג של פצע/גולה קטנה וזה כואב. מה הסיבה?

לקריאה נוספת והעמקה

זה יכול להתאים לאבצס (זיהום מקומי) סביב פי הטבעת, או ייתכן טחור חיצוני. יש להיבדק ע"י פרוקטולוג מומחה או כירורג על מנת לאבחן ולקבל טיפול מתאים. אבצס יכול להצריך לפעמים טיפול דחוף ולעיתים אפילו ניתוח קטן לנקז. לכן ממליץ להיבדק בהקדם.

שלום... כאשר אני עוברת יציאה כלשהי אני מרגישה כאבי תופת בבטן תחתונה ובפי הטבעת עד לעילפון למשך יומים לפחות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אביטל, יכולות להיות סיבות רבות לתופעה שאת מתארת. אחת הסיבות האפשריות הינה פיסורה אנלית שזה סדק (קרע קטן) בפי הטבעת. נגרם בד"כ מעצירות או יציאות קשות. אבל זה בד"כ לא גורם לכאבי בטן תחתונה. לכן על מנת לאבחן במדוייק יש צורך לפנות לבדיקת רופא כירורג מומחה, או פרוקטולוג.

שואלת לגבי בעלי, בן 66. מעבר לזיהוי סרטן הערמונית צויינו גם האבחנות הבאות: קישרתי לימפה בשרשרת איליאקלית משותפת מימין קוטר עד 0.4 ס״מ מדגימה קליטה בעוצמה עד 3. הממצא חשוד לפיזור נודלי. מוקד עשיר ב Psma בצלע 3 מימין, ללא ממצאים מורפולוגיים ברורים בחתכי CT, חשוד גם לתהליך משני במוח העצם. אודה להתייחסותך,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רחל, הממצאים הנ"ל מתייחסים וקשורים לסרטן הערמונית. סרטן הערמונית אינו בתחום המומחיות שלי. עלייך לפנות לאורולוג. רפואה שלמה.

02/02/2019 | 17:13 | מאת: אבי

סובל מטחורים והיצרות פי הטבעת.בבדיקת לחצים בפי הטבעת התברר שככל שלוחץ יותר פי הטבעת נסגר.מתחיל פיזיוטרפיה של רצפת האגן.האם יש מקום לניתוח טחורים והרחבה במקביל?

לקריאה נוספת והעמקה

קצת קשה לענות על השאלה הזו ללא בדיקה. צריך להעריך את הטחורים, כמה הם סימפטומטיים, מה גודלם, האם פנימיים או חיצוניים. ובלי קשר להעריך את ההיצרות. מה מקורה? ואז להחליט על התערבות. ממליץ להיבדק ע״י פרוקטולוג מומחה בתחום.

02/02/2019 | 13:37 | מאת: שירה

שלום, התחילו לי כאבים בפי טבעת זמן רב ( 7 חודשים) ובבדיקה רקטלית לא ראו כלום. הרופאים שהתייעצתי איתם המליצו לי על בדיקת Eua בהרדמה (במקום לבצע mri או כל דבר לא פולשני אחר. ) בעקבות ההמלצה הרופא שלי אכן ביצע את הEua ולא מצא דבר מה בהרדמה, ולאחר 2 חודשים וחצי נוצר אבצס נרתיקי בשפה ימין . האבצס נוקז בניתוח דחוף ולאחר מכן הרופא החליט להפנות אותי ועשיתי סוף סוף mri שהדגים פיסטולה מורכבת פריאנאלית עם מרכיב אחורי וקדמי מדיאלי עם האדרה. האם ייתכן שבמהלך הeua כאשר הרופא חיפש את הפיסטולה הוא יצר לי את האבצס? היו כאבים זהים לפני כן, אבל יותר באזור פי הטבעת ולא בנרתיק. אולי זה הייתה פיסטולה פשוטה שהיה אפשר לזהות בmri לפני הרדמה? למעשה השאלה היא האם הEua וחיפוש פיסטולה היה טעות שיצרה לי נזק בלתי הפיך או שמא ב 2.5 חודשים לא סביר שזה יקרה וייתכן שהפיסטולה הייתה שם כל הזמן ? ובנוסף למה להמליץ על הרדמה מלאה ולא על הדמייה? מאוד אשמח לתשובות תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירה, אני לא חושב שהבדיקה בהרדמה לפני הדמייה זו טעות. זה עניין של גישה. יש רופאים שהיו מבצעים הדמייה קודם ויש כאלה שהיו בוחרים בבדיקה בהרדמה ללא קשר להדמייה. נניח שהיית עושה הדמייה לפני הניתוח- במידה והדמייה הייתה מראה פיסטולה או אבצס אזי היית צריכה ניתוח. ובמידה וההדמייה לא הייתה מראה משהו ברור הרי שאם סבלת מכאבים 7 חודשים בכל מקרה היה מקום ללכת לבדיקה בהרדמה. בסופו של דבר מה שחשוב זה מה שמוצאים פרקטית בניתוח. לכן זו אינה טעות. אינני חושב שהבדיקה בהרדמה גרמה לך נזק. ישנם מצבים בהם יש פיסטולה/אבצס עמוק שלא ניתן לראות בניתוח.

01/02/2019 | 08:13 | מאת: דריה

שלום, לפני שנה וחצי נוצרה לי פיסטולה מורכבת המגיעה ממעי גס לשפה השמאלית של הנרתיק. לקח המון זמן לאתר אותה ולהבין מאיפה נובעים הכאבים, אך ברגע שזיהו אותה בMRI הוחלט לשים חוט סטון קבוע (לא חותך) כדי לשמר שרירי פי טבעת ,אותם הפיסטולה שלי חוצה. שאלתי היא: האם ניתן להישאר עם החוט כל החיים (אין לי קרהון או מחלת מעי אחרת לאחר ברור). או שמא יש להוריד אותו וחובה לנתח ולשים דבק או כל פרוצדורה אחרת? החשש שלי שהפרוצדורות האחרות לא טובות דיין ויהיה נזק של הרדמה כללית נוספת, וסבל חוזר וכמובן סכנה בניתוח שכזה כמו שיש בכל ניתוח. במידה וכן מותר להשאיר את הסטון האם יש לכך השלכות על בריאותי? בברכה ותודה, דריה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דריה. בעיקרון ניתן להישאר עם הסיטון שנים רבות ואף כל החיים...הבעיה היחידה שעלולה להיות היא שהסיטון משמר את הפיסטולה פתוחה, ולכן יהיו קשר קבוע והפרשות בין התעלה האנלית לשפת הנרתיק וזה לא אידיאלי בלשון המעטה. מלבד האי נוחות והאסטטיקה, עלולות להיוצר לאורך זמן דלקות וזיהומים בנרתיק. לכן גם אם עכשיו הכל שקט ואת מרגישה מצויין, עלולות להיוצר בעיות בעתיד. ישנם חולים (בעיקר חולי קרון, או חולים שכשלו נסינות לתיקון הפיסטולה בעבר) שנושאים סיטון שנים רבות בעיקר כיוון שאצלם האופציות הניתוחיות פחות טובות. לאנשים אחרים ללא קרון, בד״כ תהיה המלצה לניתוח לתיקון הפיסטולה.

30/01/2019 | 18:42 | מאת: עידן

שלום רציתי לדעת עם דברוקליטעס יכול לגרןם למעי הגס להיות רחב תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית יש להבדיל בין דיברטיקוליטיס לבין דיברטיקולוזיס. דיברטיקולוזיס הינו מצב של היוצרות סעיפים קטנים בדופן המעי - מופיע בשכיחות גדולה באוכלוסיה המתבגרת ומתגלה לעיתים במקרה בבדיקת קולונסוקופיה, אינו מצריך התערבות כל עוד אינו גורם לבעיות. דברטיקוליטיס הינו מצב של דלקת במעי הגס הנגרמת על רקע אותם סעיפים קטנים.. במקרים מסויימים יכולים לגרום לדלקת חריפה במעי עד כדי צורך באשפוז ולעיתים אף דלקת קשה. לגבי שאלתך, באופן כללי דיברטיקוליטיס לא אמור לגרום למעי להיות רחב. המצב הדלקתי בד״כ גורם לעיבוי דופן המעי ולדלקת מסביבו אך לא להרחבה שלו. ישנם מצבים קצת יותר נדירים בהם הדלקת הכרונית גורמת להיצרות באיזור הדלקתי ואז תיתכן הרחבה של המעי לפני ההיצרות, אך זה נדיר.

שלום רב, כבר פעמיים הלכתמ לשירותים ובזמן צואה ראיתי שיש המון דם על הנייר בניגוב,טיפות דם באסלה וממש כמו גושים של דם.. היתי אצל רופאה שאמרה שאין דימום. זה רק בזמן צואה. גם הרופאה ראתה שיש קצת טחורים קטנים. האם יכול להיות כמות כזאת של דם מטחורים קטנים? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

היי סיגל, כן, טחורים פנימיים יכולים לדמם באופן משמעותי בזמן היציאה. רצוי מאוד להיבדק ע״י פרוקטולוג על מנת לבסס האבחנה וכדי לבצע הסתכלות ובדיקה פנימה אל תוך התעלה האנלית והרקטום. בדיקה כזו בד״כ לא ניתנת לביצוע אצל רופאי המשפחה. כמובן שיכולות להיות סיבות אחרות ורבות לדמם מלבד טחורים אותן חשוב לשלול. לכן הרופא הבודק צריך להחליט האם יש צורך בבדיקות נוספות להשלמת הבירור כגון קולונוסקופיה.

29/01/2019 | 21:54 | מאת: Yehi

לפני יומיים 27.1.19 עברתי ניתוח בהרדמה מלאה בבית חולים הלל יפה בחדרה לפתיחת מורסה. בשאלתי את הכירוג המומחה שאלתי מה ההבדל בין ניקוז מוגלה לפתיחת מורסה הוא טען כי בניתוח הזה הוא מבצע טיפול בו הדלקת לא תחזור יותר וכמ זה הפיתרון הסופי לבעיה. בסיכום האשפוז : "לאור תמונה קלינית ומעבדתית של RECURRENT PILONIDAL ABSCESS אושךז למחלקה כירוגית לצורך ניקוז המורסה בהרדמה כללית " המלצה להמשך -ביקורת כיוררג בקופת חולים בעוד שבוע יש לשקול ניתוח אלקטיבי בהמשך לכריתת צ'יסטה וסינוס בהתאם למצבו. לפני הניתוח נאמר לי כי אני עובר ניתוח כללי בהרדמה מלאה ולא ניקוז מקומי כדי להביא לסיום תמידי לבעיה. ובסיכום ההמלצה מכוונת לניתוח נוסף? אשמח לעזרתך בהסבר הנושא.

לקריאה נוספת והעמקה

היי , הטיפול באבצס פילונידלי (גם במקרה של אבצס חוזר) הינו פתיחה וניקוז של האבצס על מנת לנקז את הזיהום. מבצעים חתך מעל האבצס , שטופים ומשאירים את החלל פתוח. הניתוח הזה לא בא על מנת להביא לסיום תמידי של הבעיה אלא לניקוז הזיהום. לא ניתן להבטיח סיום תמידי של הבעיה בשלב האבצס. לאחר התאוששות מהניקוז ולאחר שהזיהום חולף והפצע מחלים אכן יש לשקול ניתוח מסודר אלקטיבי על מנת לכרות את המקור לבעיה כדי למנוע אירועים עתידיים. יש אינדיקציה ברורה לבצע כזה ניתוח לאחר שני אירועים של אבצס שכבר קרו. ואגב, ניקוז מוגלה ופתיחת מורסה זה שני מושגים זהים. אכן ההמלצה מכוונת לניתוח נוסף. בצדק.

28/01/2019 | 23:27 | מאת: הדס

היי,ביום שבת יצא לי טחור ממש גדול וכואב כל הזמן.הייתי אתמול אצל כירורג שאיבחן כטחור עם קריש דם ונתן טיפול במשחות ואבקה לשתייה לריכוך הקיבה.קראתי שצריך לנתח ולהוציא את הקריש דם. אולי אלך להתייעצות נוספת?הכאבים הם בלתי נסבלים תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הדס, אכן כאבים מטחור עם קריש דם (טחור טרומבוטי) יכולים להיות בלתי נסבלים. ישנן שתי אפשרויות טיפול - ניתוח קטן בהרדמה מקומית בד״כ (או כללית) בו מבצעים פתיחה של הטחור ומוציאים את הקריש מתוך הטחור כמו שכתבת. האופציה השנייה - הינה האופציה השמרנית, בה לא מנתחים אלה מטפלים במשחה להרגעה מקומית, ריכוך יציאות, אכילת מאכלים עשירי סיבים כגון פירות וירקות, שתיית נוזלים רבה, ואמבטיות ישיבה עם מים וסבון להרגעה מקומית. ברוב המקרים תחת הטיפול השמרני הזה הכאבים אמורים לחלוף תוך 3-4 ימים מפרוץ ההתקף והטחור מתכווץ. לכן במרבית המקומות יעדיפו לא לנתח אלא ל״לתת לטבע״ ולמשחות לעשות את שלהם. אם את מרגישה שאת לא מצליחה לסבול את הכאב אזי מומלץ לפנות לבדיקה נוספת.

27/01/2019 | 13:25 | מאת: מיקי

שאלה לגבי הופעה של נגעים מגורגרים בפי הטבעת , עם דימום וכאב בזמן היציאה.

לקריאה נוספת והעמקה

נגעים בצורת גרגירים לבנבנים בפי הטבעת יכולים להיות מגורמים שונים. אחת הסיבות השכיחות היא נגעי קונדילומה, הנגרמים על רקע זיהום מקומי בוירוס הפפילומה (הדבקה בד"כ ביחסי מין).. נגעים אלה יכולים להופיע סביב פי הטבעת וגם להיות פנימה בתוך התעלה האנלית. נגעים יכולים לגרד, לכאוב, ולדמם לסירוגין. ראשית יש להיבדק ע"י מומחה בתחום - פרוקטולוג, על מנת לבסס האבחנה, ובמידה ואכן מדובר בנגעי קונדילומה יש להסירם.

27/01/2019 | 13:11 | מאת: Momo

רציתי לשאול האים טחורים פנימיים נותנים בדרך כלל תסמינים של כאב? האים ידוע על קשר בין טחורים פנימיים לכאבים באזור ה perineum?

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ טחורים פנימיים גורמים בעיקר לדימום ופחות לכאבים. כן יכול להיגרם כאב או אי נוחות במידה והטחורים צונחים החוצה , או שישנו מרכיב של טחור חיצוני בנוסף. הפרינאום זה האיזור בין פי הטבעת לבין שק האשכים. אין קשר ישיר בין טחורים פנימיים לכאבים באיזור זה.

26/01/2019 | 21:16 | מאת: ניר

שלום רב יש לי טחורים ופיסורה. ההחלמה של הפיסורה מאוד איטית אבל כן מתקדמת. יחד עם זאת יש לי טחורים. האם ניתן לבצע קשירת טחורים למרות שיש גם פיסורה או שכדאי קודם שהפיסורה תחלים ורק אז לעשות קשירה. החשש שלי פשוט שקשירת הטחורים תרחיב את הפיסורה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניר. טחורים ופיסורה נגרמים ע״ר דומה - אי סדירות ביציאות, יציאות קשות, עצירות וכו. קשירת טחורים מבצעים רק לטחורים פנימיים שעיקר הסימפטומים מהם זה דמם. לא הייתי מבצע קשירת טחורים מייד לאחר ניתוח פיסורה, אבל אם לא נותחת וכוונתך כי אתה מצליח לטפל בפיסורה באמצעים שמרניים, אזי איני רואה מנ יעה מלבצע קשירת טחורים במידה ואלה אכן סימפטומטיים.

26/01/2019 | 19:27 | מאת: אדווה

שלום לפני מספר חודשים הבחינו אצלי פיסורה, עברתי טיפול במשחה ואכן הכאבים נעלמו אולם מאז יש לי תמיד ריח רע מפי הטבעת (גם לאחר נקיון יסודי...) ולעיתים אף הפרשות של מוגלתיות קטנות על התחתונים,( מציינת שאין לי שום נפיחות או משהו מסביב לפי הטבעת) מאד לא נעים... מה זה? מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אדוה. מה שאת מתארת מחשיד לתהליך דלקתי או זיהום מקומי סביב פי הטבעת. ייתכן שהפיסורה יצרה אבצס קטן שהתנקז או פיסטולה שזו תעלה המקשרת בין המעי לעור סביב פי הטבעת. אני מציע להיבדק ע״י מומחה בתחום, פרוקטולוג.

26/01/2019 | 19:06 | מאת: דוד

שלום לד''ר אני בן 29 סובל מקרוהן וכ9 שנין מפיסורה כרונית של ימים טובים וימים חמורים נחשפתי לקלינקה שמפרסמת שמטפלים בפיסורה ומתרפאים רציתי את דעתך בנושא הם רושמים באתר שלהם ככה ''השיטה החדשה שבה אנו משתמשים במרפאתנו, הינה שילוב של שתי שיטות הטיפול, אשר משתמשים בהן בהדרגה: בשלב הראשון מחדירים בהזרקה תרופה בשם “דיספורט”, אשר חודר לתוך סיב העצב , התרופה פועלת להשגת הקלה משמעותית בהתכווצות השריר ובכאב המלווה אותה. במהלך הטיפול השני מטפלים באותו מקום בעזרת קרן רדיו-גל, אשר מסירה את חתיכת הרקמה הדחוסה. כתוצאה מהטיפול הסדק נרפא יפה מאוד ולא נשארים סימנים אחריו. טיפולים מתאחה תוך שבועיים. כעבור הטיפול הראשון המטופלים נפטרים מהכאב, וכעבור הטיפול השני הם יכולים לשכוח מהפיסורה לעולם.'' מה דעתך בנושא ד''ר, תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

היי דוד. אני לא מכיר את התרופה הספיציפית דיספורט, אך מסתבר שזה סוג של בוטוקס, והזרקת בוטוקס אכן מוכרת ומקובלת לטיפול בפיסורה. ספיציפית אצל חולי קרוהן סביב פי הטבעת העיקרון הוא להימנע ככל האפשר מניתוחים בהם מבצעים חיתוך או הסרה של רקמה עקב פוטנציאל הסיבוכים הגבוה, ובעיות בריפוי פצע. לכן הניתוח הכי שכיח לפיסורה בו מבצעים חיתוך חלקי של השריר פחות מקובל בחולי קרון. אופציה אפשרית וקורצת לטיפול בחולים אלו הינה הזרקת בוטוקס. הזריקה מכילה רעלן הגורם לשיתוק זמני וחלקי של השריר סביב פי הטבעת (שריר הסוגר) ועל כן מביאה להרפייה איזורית, היציאה עוברת חלק יותר, ישנו פחות כיווץ, עליה בזרימת הדם , ובעקיפין מתאפשר ריפוי הפיסורה בזמן בו השריר ״משותק״ (זה זמני למספר חודשים). היתרון בטיפול זה הינו שלא מבצעים כל חיתוך וכל הסרה של רקמה. מדובר בזריקה מקומית בלבד. פוטנציאל הסיבוכים מינימלי. אידיאלי לחולים מבוגרים עם סיכון ניתוחי גבוה, וגם לחולי קרוהן כפי שתיארתי. את הטיפול השני שאתה מתאר בעזרת קרן רדיו-גל איני מכיר כך שאיני יכול לחוות דעה. הזרקת בוטוקס כשלעצמה מקובלת כטיפול העומד בפני עצמו בפיסורה. חשוב בכל מקרה במהלך הטיפול ולאחריו להקפיד לשמור על יציאות רכות וקלות (באמצעות התאמת האוכל שאוכלים), אחרת הפיסורה עלולה לחזור ואז ניתן להזריק הבוטוקס שוב במידת הצורך.

מידע לגבי טיפול בתאי גזע לפיסטולה פריאנלית.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. אני מקבל שאלות רבות לגבי טיפול בתאי גזע לפיסטולה פריאנלית. להלן מעט אינפורמציה בנושא: תאי גזע הינם תאי אב המופקים מרקמות שומן של בני אדם. השימוש שלהם כטיפול בפיסטולה פריאנלית נבדק והוכח בעיקר עבור חולי קרוהן. אין צורך בהתאמת רקמות מיוחדת בין התורם לנתרם. נמצא כי הזרקתם של תאי גזע סביב הפיסטולה מביאה להיוצרות תהליך דמוי דלקת המביא לסגירת הפיסטולה בכ 60% מהמקרים. חשוב לציין כי הטיפול מיועד בנתיים רק לפיסטולות מורכבות בחולי קרוהן. מדובר במצבים בהן אפשרויות הטיפל הינן מוגבלות, בחולים שעברו נסיונות טיפול שונים ללא הצלחה, ובמרבית המקרים קיים חשש בניתוחים המערבים חיתוך של הרקמה מחשש לפגיעה בשריר ואובדן שליטה על סוגרים וגם חשש מסיבוכי ריפוי פצע על רקע מחלת הקרוהן. על כן הרעיון של הזרקת תאי גזע סביב הפיסטולה והימנעות מחיתוך רקמה נותן מענה לבעיות אלו עם סיכויי הצלחה סבירים. בד״כ הטיפול כולל שני ניתוחים בהרדמה כללית: בניתוח הראשון מבצעים הגדרה של הפיסטולה, ניקוי שלה, והכנסת כבל סיטון. ניתוח שני המבוצע בד״כ אחרי שבועיים בו מסירים את הסיטון, מבצעים תפירה של הפתח הפנימי של הפיסטולה, ומזריקים את החומר מסביב לפיסטולה. כאמור ללא כל חיתוך של רקמה. טיפול זה עדיין לא מאושר ע״י ה FDA , אך מאושר באירופה. לכן בארץ הטיפול קיים בנתיים רק במסגרת מחקר. במסגרת זו מבצעים את אותם שני ניתוחים אך הזרקת החומר יכולה להיות הזרקה של תאי גזע או חומר פלצבו (כלומר מים רגילים). הראו שיש שיעורי הצלחה של כ 40% גם למטופלים שקיבלו את הפלצבו ולא את החומר עצמו, ייתכן בזכות תהליך הניקוי של הפיסטולה ותפירת הפתח הפנימי. לא כל החולים מתאימים להשתתף במסגרת המחקר וצריך לעבור תהליך של בדיקה לבדוק התאמה. כאמור בנתיים מיועד לחולי קרוהן בלבד, וגם זה באינדיקציות ספיציפיות בלבד. הטיפול במסגרת המחקר מבוצע במספר בתי חולים גדולים בארץ. אני יודע כי מבוצע בין היתר בשיבא בתל השומר. לדעתי מבוצע במספר בתי חולים נוספים. על מנת לברר פרטים לגבי טיפול במסגרת המחקר אני מציע לפנות למכון גסטרו בשיבא תל השומר.

25/01/2019 | 23:00 | מאת: יניב

שלום רציתי לדעת עם דברוקלליטיס גורם למעי להיות רחב תודה

לקריאה נוספת והעמקה

היי יניב. ראשית יש להבדיל בין דיברטיקוליטיס לבין דיברטיקולוזיס. דיברטיקולוזיס הינו מצב של היוצרות סעיפים קטנים בדופן המעי - מופיע בשכיחות גדולה באוכלוסיה המתבגרת ומתגלה לעיתים במקרה בבדיקת קולונסוקופיה, אינו מצריך התערבות כל עוד אינו גורם לבעיות. דברטיקוליטיס הינו מצב של דלקת במעי הגס הנגרמת על רקע אותם סעיפים קטנים..  במקרים מסויימים יכולים לגרום לדלקת חריפה במעי עד כדי צורך באשפוז ולעיתים אף דלקת קשה. לגבי שאלתך, באופן כללי דיברטיקוליטיס לא אמור לגרום למעי להיות רחב. המצב הדלקתי בד״כ גורם לעיבוי דופן המעי ולדלקת מסביבו אך לא להרחבה שלו. ישנם מצבים קצת יותר נדירים בהם הדלקת הכרונית גורמת להיצרות באיזור הדלקתי ואז תיתכן הרחבה של המעי לפני ההיצרות, אך זה נדיר.

אז ככה אני בן 18.5 ולפני גיוס, מתגייס לקרבי. לפני 4 ימים בעודי מתקלח הבחנתי באזור פי הטבעת בגולה די עדינה ורגישה..לאחר בדיקה מעמיקה גיליתי שמדובר בטחור חיצוני. ביום הראשון זה די כאב אבל עכשיו הוא כבר לא כל כך מורגש אלא אם כן אני מתעסק בו (לוחץ עליו, מועך אותו וכו.) השאלה שלי היא תוך כמה זמן יקח לזה לעבור? אני די שומר בעניין התזונה, שותה מלא תה עם נענע ושיבה שהבנתי שיכול לעזור, עוסק בספורט בשוטף מאחר והמטרה היא יחידה מובחרת ושותה די הרבה. האם זה יכול לעבור בלי התערבות כירורגית? כמה זמן זה יעלם? והאם יש איזה משחה שיכולה לא רק לאלחש אלא גם באמת לרפא ולגרום לזה לעבור? (גם אם זה במרשם רופא). תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

היי דניאל, כאבים מטחורים חיצוניים בהחלט יכולים לעבור ללא התערבות כירורגית. עיקר הטיפול הוא הסדרת היציאות והקפדה שהיציאות יהיו קלות, רכות ומהירות. יש להקפיד על שתיית נוזלים רבים, מאכלים עשירי סיבים כגון פירות וירקות. להימנע מישיבה ממושכת בשירותים. אפשר להיעזר בישיבה באמבטיה עם מים חמימים, ובד״כ הכאבים חולפים אחרי 3-4 ימים והגודש בטחור יורד משמעותית. ההתקפים עלולים לחזור סביב תקופות של אי סדירות ביציאות וכלכלה לא מאוזנת לכן יש חשיבות על הקפדה קבועה בעניין. המשחות השונות הקיימות בשוק יכולות לעזור בהרגעה מקומית והקלה סימפטומטית, אך כאמור לטווח ארוך הכי טוב זה לשמור על אכילה נכונה כך שהיציאות תהיינה רכות וסדירות. ישנם מקרים של טחורים חיצוניים גדולים מאוד , כואבים מאוד שלא מגיבים לטיפול השמרני הזה ואז עלולים להגיע לכריתה כירורגית.

23/01/2019 | 20:43 | מאת: דניאל

שלום רב לאחרונה יש לי גרד שלא פוסק באיזור פי הטבעת( לא בפנים) עיקר הגרד מופיע בתפר שבין פי הטבעת לבין שק האשכים, ד״א מה זה פס התפר הנ״ל ? ומדוע הוא פתאום החליט ככה לגרד ? יש לציין כי אני מרגיש אותו גם בולט יותר עקב הגירוד מה שלא היה לפניי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל. גרד סביב פי הטבעת הינה בעיה יחסית נפוצה ויכול להיות מאוד מטריד ומתסכל. הסיבות לכך יכולות להיות רבות ומגוונות ולעיתים לא מוצאים הסבר ברור. הסיבות בין היתר יכולות להיות - מחלות עור סיסטמיות, בעיות פרוקטולוגיות כגון - טחורים/פיסורה, שימוש מוגזם בתכשירים/מגבונים סביב פי הטבעת, הגיינת יתר סביב פי הטבעת. מאכלים מסויימים, וגם גידולים שפירים וממאירויות של פי הטבעת. לכן דבר ראשון חשוב ללכת ולהיבדק ע"י רופא מומחה בפרוקטולוגיה, או רופא עור. עד לבדיקה , על מנת להקל הייתי ממליץ להימנע מנקיון מוגזם של פי הטבעת, לא להשתמש במגבונים המכילים חומרים, להקפיד לשמור את פי הטבעת נקי ויבש. להימנע מלחות סביב פי הטבעת ולנסות להימנע מגרד ככל האפשר. אפשר לנסות משחת בייבי פסטה להרגעת הגרד. בכל מקרה חשוב ללכת להיבדק ע"י מומחה בתחום.

שלום, האם זיהום ופצעים בטחורים יכולים להוביל לזיהום ברקטום או המעי הגס? יש לי היסטוריה של דיברטיקוליטיס בסיגמא ולאחרונה שמתי לב שלפני התלקחות של כאב בטן תחתונה יש הרבה פצעים באיזור פי הטבעת והרקטום

לקריאה נוספת והעמקה

רציתי להוסיף שלפני חודשיים שתיתי דוקסילין 1 ליום לשבוע וזה נרגע לחודשיים ושוב חזר אותו דבר

שלום דני. לא אמור להיות קשר בין דיברטיקוליטיס לפצעים בפי הטבעת. אבל ייתכן כי אתה סובל מבעיה אחרת שאינה דיברטיקוליטיס. לדוגמא מחלת מעי דלקתית כגון קרוהן יכולה להתבטא בדלקת במעי הגס ובמקביל זיהום סביב פי הטבעת. על כן רצוי להיבדק ע״י מומחה בתחום כגון כירורג קולורקטלי או גסטרואנטרולוג.

בביקורת שנעשתה לי אחרי ניתוח פיסטולה טרנסריקטלית מצא הרופא שבאיזור החתך יש רקמת פרא בגודל 2 ממ וצרב אותה עם ארגנטום ניטריקום...האם זה הגיוני חומר זה לא מיועד לצריבה ??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום באופן כללי ניתן לצרוב רקמות כאלה עם ארגנטום ניטרט. זה מקובל ונעשה בסיטואציות שונות. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה.

בסד שלום רב בחודש 12/17עשיתי ניתוח הרחבת רקטום בשל פיסורה.לאחר הניתוח המשכתי להרגיש כאבים ולכן ב4/18ביצעתי ניתוח נוסף של חיתוך הסוגר הפנימי. אני עדין עם כאבים ןחוסר ניחות קשה לי לשבת. מה עושים????אני מיואשת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורלי, בד״כ כאבים מפיסורה אמורים לחלוף או להשתפר משמעותית בתקופה של חודשיים אחרי ניתוח. אני ממליץ לפנות למומחה בתחום ולהיבדק כדי להבין מה הבעיה. מלבד ההערכה אם קיימת עדיין פיסורה חשוב בין היתר לשלול זיהום מקומי באיזור. בכל מקרה חשוב להקפיד על יציאות רכות, ולהקפיד על כלכלה עשירת סיבים.

06/10/2017 | 18:46 | מאת: שי

שלום ד"ר רציתי לדעת האם טחורים פנימיים שצונחים בזמן התרוקנות יכולים לגרום לתחושה של צורך להטיל צואה ללא תוצאות משמעותיות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שי שלום, ככלל, תלונה כפי שאתה מתאר אינה אפיינית לטחורים. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

שלום עברתי לפני כ3 שבועות ניתוח לשערה הפוכה . הם ניקזו לי הכל והשאירו לי את הפתח פתוח עד עכשיו הכל היה טוב ... ראיתי לאט לאט שנסגר לי החתך ומשום מה היום כאילו הוא נפתח לי הוא חזר שוב לדמם אני לא יודעת מאיזנ סיבה ואם זה תקין בכלל ... אשמח אם תענו לי בהקדם האפשרי .... וחשוב לציין שאני לפני לידה ואני רוצה לדעת אם יש אפשרות שזה יפגע לי בלידה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ככלל, ממצא כפי שאת מתארת יכול להיות בתחום התקין, אולם לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם יש ספק, מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה ויעוץ.

שלום תודה על התשובה ... בסוף המוגלה שוב חזר לי ועברתי שוב ניתוח לפני כיומים ... עכשיו שאני נוגעת באזור איפה שהחתך אני עדין מרגישה שיש שם גוש קשה כזה אבל לא כואב לי לשבת או ללכת כבר ... יש מצב שהם לא ניקזו לי טוב את המוגלה ובגלל זה המוגלה חוזרת לי ואני מרגישה כאבים ברגע שהפצע מחלים ?

היצרות פי הטבעת לאחר ניתוח טחורים פנימים ושאריות חתיכות עור.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השאלה אינה ברורה, אולם ככלל במקרה של היצרות פי הטבעת לאחר ניתוח טחורים מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול

שלום רב,מזה כשנתיים לוקחת נורמלקס עקב טחורים ופיסורה, האם זה מסוכן לקחת תקופה כה ארוכה, ניסיתי להפחית בכמות והיציאה היתה לי קשה. אודה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

יונה שלום רב, אין בעיה ליטול נורמלקס למשך תקופות ארוכות, ואף לשנים רבות. התכשיר לא ממכר את המעי או גורם לנזקים. אם את מעוניינת, את יכולה לנסות לעבור בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם, שהוא לכאורה יותר טבעוני

בעת עשיית צרכים יוצאת חתיכה מהמעי כנראה מפי הטבעת. לא סובל מטחוריםאו בעיות כלשהם. בעבר זה ניה לאחר ישיבה ממושכת בשירותים היום בתחילת הישיבה ועשיית הצרכים.

לקריאה נוספת והעמקה

ציון שלום, ממצא כפי שאתה מתאר יכול להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל טחורים, צניחת רקטום, ועוד. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול. ניתן לצלם את הממצא ולהראות את התמונה לרופא המומחה המטפל בכדי להקל על האבחנה. מעט מידע כללי על צניחת רקטום: צניחה של הרקטום הוא מצב בו החלק התחתון של המעי הגס מיד מעל פי הטבעת, הנקרא רקטום, "צונח" ומתבלט החוצה דרך פי הטבעת. במצב זה הרקטום למעשה הופך את עצמו, והדופן הפנימית הופכת לחיצונית. חולשה של שרירי רצפת האגן וסוגר פי הטבעת יכולה להיות קשורה לצניחת הרקטום. הצניחה יכולה לגרום לדליפת צואה וריר מפי הטבעת. מצב זה יכול לקרות בשני המינים אך שכיח יותר בנשים. צניחת הרקטום לרוב אינה מסוכנת, אך פוגעת באיכות החיים באופן ניכר, ולכן דורשת לרוב טיפול. הסיבה המדויקת לצניחת הרקטום אינה ידועה, ולא תמיד ניתן להסביר מדוע צניחה זו הופיעה בחולה מסויים ולא בחברו. מספר גורמים יכולים לסייע בהתפתחות של צניחת הרקטום, כגון מאמץ ממושך כחלק מאורח חיים, עצירות כרונית, ולידה טראומתית. במקרים נדירים ישנה נטייה גנטית. בחלק מהמקרים זהו תהליך של "הזדקנות"- החלשות של הרקמות שתומכות ברקטום בתוך האגן מחד, ואיבוד הסגירה המושלמת של סוגר פי הטבעת מאידך. לעיתים בעיות נוירולוגיות שונות (פגיעה בחוט השדרה) יכולות להיות הגורם. כיצד נעשית האבחנה?הכירורג הקולורקטלי יכול לאבחן את התופעה ע"י ראיון אישי ובדיקה גופנית כולל בדיקה רקטלית. על מנת להדגים את הצניחה, נבקש לעיתים מהמטופל "להתאמץ" כאילו הייתה לו יציאה. לעיתים לא ניתן להפיק את הצניחה בבדיקה, או שיש צורך לאבחן או לשלול בעיות נוספות הקשורות באיזור זה. לכן לעיתים נמליץ לבצע בדיקות נוספות, כגון קולונוסקופיה, בדיקה הנקראת "דפקוגרפיה" בה החולה מצולם ברנטגן בעת יציאה, מנומטריה אנורקטלית (מדידת לחצים באזור פי הטבעת), ובדיקת העצבים באזור זה. כאשר מופיעה צניחה של הרקטום, הטיפול היעיל ברב המקרים הינו ניתוחי. חשוב לציין כי מדובר בניתוח לשיפור איכות החיים, ולכן המטופל חייב להיות שותף מלא בהחלטה על הניתוח. ישנן מספר אפשרויות ניתוחיות לטיפול במצב זה, ויש להתאים את הניתוח המוצע לצרכי כל מטופל אינדיבידואלית. הניתוחים מתחלקים לאלה המבוצעים מהבטן, ואלה המבוצעים דרך פי הטבעת, כשלכל גישה יתרונותיה וחסרונותיה. סוג הטיפול יכול להיות תלוי במספר גורמים, כגון גיל, מצב בריאותי, גודל הצניחה ותוצאות הבדיקות השונות. מומלץ לדון עם הרופא המנתח על האפשרויות ולהשתתף בבחירת הניתוח המתאים ביותר.