פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות
הפורום עוסק בפרוקטולוגיה ובכירורגיה של המעי. מחלות המעי כוללות גידולים של המעי הגס, מחלות מעי דלקתיות, כולל קרוהן וקוליטיס, והפרעות בתפקוד המעי. תחום הפרוקטולוגיה כולל את מחלות פי הטבעת, טחורים, פיסורה, פיסטולה פריאנאלית, סינוס פילונידלי, הפרעות בשליטה בסוגר פי הטבעת, צניחה (פרולפס) של הרקטום, קושי בהתרוקנות (עצירות), ועוד. תחום הפרוקטולוגיה עוסק ברובו במחלות הפוגעות באופן ניכר באיכות חיי הסובלים מהם, וברוב המקרים ישנן שיטות יעילות לטיפול בבעיות אלו. בשנים האחרונות ישנה התקדמות רבה בתחום זה וטכניקות חדשות פותחו לטיפול ברבות מהבעיות הפרוקטולוגיות.
6361 הודעות
5255 תשובות מומחה


10/01/2020 | 06:43 | מאת: אושר

היי, לפני כ9 ימים הופיע לי טחור 1 בפי הטבעת לא הצלחתי לזוז ולא לשבת היה לי מאוד קשה לאחר יציאות ולאחר 4 ימים הרגשתי שעבר לי עד שכנכנסתי לשירותים וזה ניהיה יותר גרוע. מה אפשר לעשות תוך כמה זמן זה עובר???

זה אמור לעבור תוך מספר ימים, תוך כדי הקפדה על שתיית נוזלים רבה, כלכלה עשירת סיבים, מנוחה, אמבטיות ישיבה עם מים וסבון. אם לא עובר פנה לפרוקטולוג לבדיקה.

שלום דוקטור רציתי לדעת מה שונה בין צילום שיקוף של המעיים לבין צילום סקירה רגיל יש הבדל בינהם כואב לי בטן תחתונה שמאלית מאוד מאוד ללא הפסקה התחרפנתי סופית שוקל להתאבד בקרוב הכאב בצד שמאול משגע אותי זה לא מפסיק עכשיו היה כירוג שניהל לי תבירור בסיטי לא ראו בעיה רק התפשלות מעי דק בלי חסימה וטגרט בבטן עליונה עכשיו שהכירוג עשה לי גם שיקוף בלי שום חומר אמר שמצד ימין זה נראה יפה ומצד שמאול לא ואמר בשיקוף שזה יוצר בטן ריקה של המעי הגס השמאלי מזה אומר ? ואמר שיש הרחבת מעי גס האם יכול להיות שבשיקוף יגלו ץבעיה ובסיטי לא גילו כלום מזה שיקוף הכירוג בדיוק קלע אמר מעי גס שמאלי איפה שכואב לי הוא פרש ובנתיםם מצבי מחמיר תוכל להסביר לי. זה שיקוף תודה

שיקוף - זה צילום דינמי בו נותנים חומר ניגוד לשתות ואז מצלמים באופן רציף וכך רואים את התקדמות החומר באופן רציף. צילום סקירה - זה צילום סטטי אחד. אני ממליץ מאוד שתחזור לרופא שלך בהקדם במידה וממשיך לסבול מכאבים.

שלום דר יש לי פיסורה כרונית לוקחת נורמלקס לעצירות כרונית שגורמת לי לשלשולים לכן הפיסורה לא מתרפאת קבלתי טריאלון לא עוזר רטרוגסיק לא יכולה כי מוריד לי לחץ דם מה עוד ניתן לעשות אין טעם לנתח כי יש לי בעיות עיכול זה יחזור

הבסיס הוא אכן לטפל ולאזן את מערכת העיכול. אם לא מצליחה אזי טיפול בפיסורה - משחות וכו. אם לא עוזר אזי ניתוח או הזרקת בוטוקס.

08/01/2020 | 14:51 | מאת: תמי

שלום, בדרך כלל הכל בסדר אבל פתאום אני מרגישה דקירה בתוך פי הטבעת ובהליכה הדקירות כואבות יותר... כאילו נתקע בפנים קוץ או משהו.. אחרי זה עובר והכל רגיל.. כבר קרה כמה פעמים.. מה זה נשמע?

קשה לומר. תיתכן פיסורה או משהו אחר. פני לבדיקת פרוקטולוג.

08/01/2020 | 11:32 | מאת: רונן

שלום רב. האם ניתן לבצע ניתוח בעזרת לייזר לטיפול בפילונידל סינוס ?במידה וכן , אתה מבצע ניתוח כזה ? תודה ..

כן, ניתן. אני לא מבצע כזה דבר.

06/01/2020 | 23:54 | מאת: קובי

יש לי כאבים במעיים שמתחזקים לאחר אוכל האם זה נגרם מבעיה בכלי הדם ?? זה כבר חודש נהיה ככה אחרי אוכל הכאב נהיה יותר חזק מזה יכול להיות תודה

יכול להיות אבל פחות שכיח. פנה לבדיקת גסטרואנטרולוג.

שלום רב, למעלה מחודש שאני סובל מהפרשות מפי הטבעת גזים קצת כאבים באזור האשכים ולפעמים אחרי אוכל קצת נפיחות. בהתחלה זה היה ממש ברמה שהיתי צריך לגשת לשירותים מספר פעמים בשעה בכדי לנגב. בשבועיים האחרונים יש פחות הפרשות אך לעיתים רחוקות שאני מרגיש רטוב ונאלץ ללכת לשירותים לנגב עם מגבון אז יש על המגבון סימנים של מוגלה דומה מאוד לנזלת מוצקה ולפעמים שאריות של צואה בעיקר אחרי יציאה בשירותים. בשנת 2004 היה לי סדק בפי הטבעת ,עברתי ניתוח להרחבת פי הטבעת בשנת 2007 עברתי ניתוח פתיחת מורסה ופתיחת תעלה של פיסטולה בעקבות הבעיות של ההפרשות ניגשתי לרופא וזה הפנה אותי לבדיקת m.r.i(הכתובה מטה) ניגשתי אם התשובה בחזרה לרופא(פרוטולוג כמובן) ולאחר שראה את ההבחנה של הבדיקה אמר שהניתוח במקרה של הבעיות שלי נורא מורכב בשל ההבחנה והוא לא מציע לעשות ניתוח. הוא קבע לי תור לעשות מהלך של הדבקה של פיסטולה וציין שרק 40 אחוזי הצלחה יש לטיפול שכזה. 1.קראתי שברגע שעושים הדבקה וזה לא מצליח אז אחכ לא ניתן לטפל? 2.האם בעקבות בדיקת הm.r.i ישנו פיתרון אחר וטוב יותר? תשובת הm.r.i "תהליך דלקתי במדור האנטרסלנקרי בגובה מעבר אנו-קרטון המערב את האספקטיםהימני השמאלי והאחורי(שעה 2 עד 10) ממנו מסתעפת 4 שלוחות כלפי מעלה למדור הפרירקלטי ,שתים משמאל,אחת ואחורית ואחת ימנית.הגדולה שבהן האחורית באורך 2 ס"מ מהאספקט האחורי השמאלי של התהליך(שעה 5) משתרעת פיסטולה אנטרספנקטרית לאורך כ 5 ס"מ עד לפתח בעור סמוך לפתח האנוס . נראת הסננה דלקתית סביב פתח האנוס ובתת עור של העכוז השמאלי. כמות מזערית של תוכן נוזלי בשלוחות הגבוהות של התהליך,ללא עדות לקולקציה מודגרת לסיכום: פיסטולה פרינאלית מורכבת עם מרכיב סופרא ספנקטרי ומרכיב אנטר ספנקטרי כמתואר כמות מזערית של תוכן נוזלי בשלוחות הסופרא ספקנטריות של התהליך ללא קולקציה מוגדרת" לתשובתך אודה

אכן פיסטולה מורכבת. מעלה חשד למחלת קרון- חשוב לשלול, ולעשות קולונסוקופיה לפני כל טיפול בפיסטולה. דבק זו אחת האפשרויות. סיכויי הצלחה נמוכים. לא נכון שלא ניתן לטפל אחכ אם נכשל. ישנם אופציות ניתוחיות רבות. אומנם מדובר בפיסטולה מורכבת ולא פשוטה. לפני כל התערבות חשוב לשלול מחלת קרון.

שלום דוקטור אני בן 35 סובל מפיסורה כרונית מועמד לניתוח השאלה שלי היא כזו הכאבים ביציאות הם מינימליים לגמרי אני משתמש ברקטוגסיק כמות נכבדת של פעמים ביום כי זה הדבר היחיד שמציל אותי הכאבים הם בדרכ אחרי שהתרופה נספגת והם בעיקר בין עמידה לישיבה כאבים בעיקר לדעתי משריר הסוגר שלוחץ ברמה מטורפת כאילו כואב יותר מהפיסורה עצמה האם הגיוני? האם ניתוח יפתור את בעיה זו והאם תוכל לספר לי על ההתאוששות מהניתוח ומה קורה אחרי יציאה ראשונה מהחתך עצמו ואיך ניתן להרגיע את האזור אחרי ניתוח. מאוד חושש

מה שאתה מתאר לא כ״כ קלאסי לכאבי פיסורה לכן קשה לומר בדיוק מה מקור הכאב והאם ניתוח יפתור הבעיה. לא תמיד פיסורה מתייצגת באופן קלאסי. אחרי הניתוח - הכאב מהחתך קיים אך לא משמעותי כמו הכאב של הפיסורה. הרגעה באמצעות משככי כאבים ריכוך יציאות.

הפיסורה היא חד משמעית אחרי הבחנה של 3 פוקטולוגים מומחים הכאב הוא חד משמעי בין עמידה לישיבה רוב הזמן אחרי יציאה עם תחושה חזקה של כיווץ הסוגר הפנימי בצורה חזקה מאוד רק אחרי מריחת רקטוגסיק מרגיש שחרור השריר ורגיעה הפיסורה מורגשת אבל לא כואבת משמעותי ביציאות הכאב מתחיל אחר כך

05/01/2020 | 01:33 | מאת: שלומי

שלום כואב לי בצד שמאל תחתון כול הזמן עשיתי קולנסקופיה קצרה האם זה בודק את כול המעי השמאלי האם הבדיקה הזו יכולה לפספס דלקת שם או איסכמיה רשום הכנה לבדיקה טובה יש מצב אתה מביא לי סיבות לכאב בצד שמאל תחתון גורמים לכך המעי השמאלי נבדק יצא תקין וכואב שם האם זה שולל דלקת במעי הגס האם זה שולל מחלת סעיפים ? אשמח לייעוץ עשיתי גם סיטי אגן עם חומר ניגוד ולא ראו כלום בצד שכואב לי אשמח לייעוץ.תודה

הסיבות לכאבים בצד שמאל יכולות להיות רבות: דלקת במעי הגס, בקעים בדופן הבטן, דלקת בדרכי שתן, אבנים בדרכי שתן, תהליכים שונים במעי, ועוד. שתי הבדיקות שעשית - קולונוסקופיה ו CT בטן מכסות ואמורות לזהות יחד את מרבית הפתולוגיות הללו. לכן אם עדיין יש לך כאבים תחזור לרופא המטפל להערכה חזורת.

03/01/2020 | 13:13 | מאת: יוסי

אהלן, אתמול כירורג מצא לי שערה הפוכה בישבן, נתן לי אוגמנטין לשבוע, ואם זה לא יעזור לעשות ניתוח. שאלה, האם באמת אנטיביוטיקה יכולה לחסל את זה? לא כדאי ישר לעשות ניתוח וזהו? עוד שאלה, האם הניתוח הוא בהכרח בהרדמה מלאה? תודה

אנטיביוטיקה יכולה להרגיע את התהליך הדלקתי שיש כרגע. לא לחסל לחלוטין. בהמשך , בהתאם למצב - סימפטומים, כאבים, הפרשות, צריך להחליט האם מבצעים ניתוח אלקטביי לכריתת השערה ההפוכה. לגבי ניתוח, - אם יש אבצס ואמיתי ואנטיביוטיקה לא עזרה אזי צריך ניתוח לפתוח ולנקז את האבצס. הניתוח יכול להיעשות גם בהרדמה מקומית.

03/01/2020 | 19:37 | מאת: יוסי

היי דר, תודה על המענה. אז לפי מה שאני מבין, ניתוח אצטרך בכל מקרה. אז למה בכלל הכיכורג נתן אנטיביוטיקה? ונניח שזה כן ירגיע את הדלקת, אז לא אצטרך לעשות ניתוח? לגבי סוג ההרדמה, יש אפשרות לבחור? כי הרדמה מלאה מלחיצה אותי מאוד.

לא בהכרח צריך ניתוח. אתה יכול לבחור ההרדמה יחד עם הכירורג שלך.

01/01/2020 | 09:29 | מאת: אהר

בהוראות נאמר למרוח אנטרולין לפיסורה במשך חודש. האם אפשר להמשיך לעוד חודש? ואם לא עובר מתי מותר לחזור שוב לאנטרולין.

אפשר ומותר להמשיך, אבל בדכ אם לא הייתה תגובה אחרי חודש או חודשיים, הסיכויים שתהיה תגובה אחכ קטנים.

דר שלום ותודה מראש, כחודש וחצי אני עם כאבי בטן למטה , באמצע ולמעלה לא יודעת איפה כואב לי שמקרין לגב. עשית u.s גניקולי הכל בסדר, שבוע הבא יש לי u.s איברים בבטן מקווה שהכל בסדר. אני בת 65 עשיתי קולונסקופיה פעם אחת לפני שלושים שנה. מרגיש לי כי אני לא מתרוקנת מספיק ולעיתים הולכת הרבה לשירותים. רופאה הכללית שבדקה אמרה שנראה לה שזה מעיים. יש לי תור לגסטרו בעוד חודשיים. השאלה שלי האם לפי התאור שלי זה יכול חס וחלילה להיות סרטן המעי הגס? עשיתי לפני חצי שנה בדיקות דם ודם סמוי בצואה הכל בסדר. ממש לחוצה וחרדה. אשמח לדעתך? תודה מקרב לב, ליאן.

שלום ליאן. קשה לומר בדיוק מה הבעיה. יכולים להיות גורמים רבים. למרות שזה פחות שכיח גם גידולים במעי הגס עלולים להתבטא כך. אני חושב שחשוב להיבדק בהקדם ע״י רופא גסטרו או כירורג, ולבצע קולונוסוקפיה, ו ct בטן (יותר מדוייק מאולטראסאונד ). תהייה רגועה, זה יכול להיות שום דבר, אבל חשוב לברר בהקדם.

30/12/2019 | 17:34 | מאת: יובל

מישהו יכול לתת לי הסבר על מה קורה אחרי הניתוח. אני סובל ומת מפחד מהניתוח אבל אין ברירה. יש אפשרות להרגיע קצת ולספר חוויות של אחרי. האם השד נורא כלכך האם הכאב של החתך נסבל ומה קורה ביציאה הראשונה אשמח לתשובות כולל מהדוקטור

הכאב נסבל, זה בוודאי לא דומה לכאבים שיש לך מהפיסורה אלא יותר קל.

29/12/2019 | 18:12 | מאת: שלומי

שאלה לדוקטור, אני אמור לעבור ניתוח סטון רפוי. יש לי פיסטולה שרחוקה כ 4 סמ מפי הטבעת. הוסבר לי שחותכים לי את הפיסטולה עד שמגיעים לשרירי פי הטבעת, פה עוצרים ומכניסים חוט רפוי (סטון). הבנתי שאחוזי הן 60%. אפשר בבקשה הסבר ממה נובעים האחוזי ההצלחה רק של 60%. האם כי הפיסטולה חוזרת בעתיד הקרוב/רחוק או שמה ממש אחרי הניתוח יש ספק שבעצם ניתוח מסוג זה לא מצליח והפיסטולה אינה נסגרת?

הכוונה היא ל 60% סיכוי של הישנות הפיסטולה בעתיד.

29/12/2019 | 14:57 | מאת: מיכאל

חולה דיברטיקוליטיס. ישנו טיפול שמוצא בלונדון באופן פרטי הם עושים אותו. השאלה מתי זה יהיה בארץ? הם מעלימים דיברטיקולות בקולונוסקופיה עם קליפים. https://www.healio.com/gastroenterology/interventional-endoscopy/news/online/%7Bafdb38b7-f1d8-4747-9273-9bdf50a9991b%7D/endoscopic-clipping-shows-promise-in-diverticular-disease

לא שמעתי על זה מעולם. 

29/12/2019 | 08:45 | מאת: הנרי

לפני 4 ימים ראיתי שיצא לי טחור חיצוני כמו גולה. לא היה דימום אלא רק כאב. הלאחר 4 ימים החל גם דימום לא רציני לאחר יציאת צואה (הצואה לא דמית) ולפעמים גם ללא יציאת צואה. מה ניתן לעשות? האם המצב חמור וישר לרוץ לפרוקטולוג?

כדאי להיבדק ע״י פרוקטולוג כדי לוודא במה מדובר - האם טחור? אבצס? לא ניתן לומר האם המצב ״חמור״ ללא בדיקה אמיתית.

28/12/2019 | 23:03 | מאת: טלי

שלום . רציתי לשאול האם לבעיה שנראת התפשלות אנרקוטלית ניתן לטפל בניתוח כריתה חלקית של הרקטום בלפרסקופיה?

לא מקובל כ״כ

29/12/2019 | 07:30 | מאת: אני

והניתוח שכן מקובל הוא סטאר ?

סטאר הוא אכן אחד הניתוחים המקובלים.

שלום דוקטור סובל מאוד מפיסורה כבר תקופה של חודשיים הפיסורה אובחנה כשיטחית מאוד הסוגר הפנימי אחרי יציאות כואב ברמה שלא ניתן לעמוד על הרגליים עם הקרנות לפין משתמש ברקטוגסיק. האם ניתוח יפתור בעיה זו ?

כן

הגיוני אבל שהכאבים הם לא כלכך מהפיסורה עצמה,זאת אומרת יציאות שקטות הכאב מופיע שעה אחרי בערך ממש כיווץ רציני של הסוגר עד כדי כך שמרגיש כאבים חזקים בפין ממש פולסים של כאב והאם פאפוירין יכול לעזור בכאבים כאלה?

הסימפטומים שאתה מתאר אינם סימפטומים קלאסיים של פיסורה. חשוב לראות שלא מדובר במשהו אחר. עלייך לשוב לבדיקה אצל הפרוקטולוג שאיבחן את הפיסורה או פרוקטולוג אחר כדי לוודא האם אכן מדובר בפיסורה. ולהיבדק גם ע״י אורולוג לגבי הכאבים בפין.

26/12/2019 | 04:42 | מאת: קובי

שלום רופא משפחה שלי שלח אותי לסייטי בטן ואגן חוזר עקב כאבי בטן תחתונה הוא אמר ללא חומר ניגוד אמרתי שבלי חומר לא עושה כי לא רואים את המעיים טוב בלי חומר האם אני צודק תודה

אם אפשר אזי עדיף עם חומר ניגוד בשתייה ובהזרקה. אבל זה תלוי מה האינדיקציה ומה השאלה. יש מצבים בהם עושים ללא שתיית חומר ניגוד כאשר מחפשים דברים ספיציפים שאינם קשורים בהכרח במעיים.

24/12/2019 | 08:43 | מאת: ח

שלום, לפני 5 שנים ביצעתי ניתוח להסרת טחורים גדולים מאד, דרגה 4 נדמה לי, הם הגיעו לגודל של ענבים והיו מתפוצצים כל יום. הרופא אמר שהוא הוריד בניתוח את רובם והשאיר מעט טחורים קטנים ושלא יכל להסירם לגמרי מחשש שפי הטבעת יהיה סגור ולא אוכל לעשות את צרכיי. מאז שמרתי על תזונה רכה, הכוללת ירקות ופירות עם הקליפה הרבה מים, אי ישיבה ממושכת בשרותים. אבל היו ימים שבכל זאת לפעמים היציאות היו קשות והרגשתי כשנגעתי ביד שהם נפוחים מעט, התלווה לזה עם השנים מידי פעם דימום מהטחורים, הדימום בא והלך אבל ליווה אותי בשנים האחרונות. מה ניתן לעשות במצב הזה, האם שוב ניתוח להסרת טחורים או אופציה אחרת?

עלייך להיבדק ע״י פרוקטולוג ובהתאם לבדיקה להחליט - ישנם אפשרויות רבות לטיפול - החל מקשירה, הזרקה, צריבה, ולבסוף גם ניתוח כריתה (גם אם עברת בעבר ניתוח). ההחלטה תלויה בגודל הטחורים, מיקומם, הסימפטומים, והחלטת הרופא המטפל יחד איתך.

23/12/2019 | 02:05 | מאת: אני

שלום אני בת 30. אובחנתי ברקטוצלה בדרגה בינונית והתפשלות אנרקוטלית. אני סובלת מהפועות הנ"ל מאד. סוג של נכות... לא מצליחה להבין למה אני לא מרגישה צורך בכלל להתרוקן..מרגישה צורך רק בגלל שכואבת לי הבטן ..או כי אני נזכרת שלא התרוקנתי הרבה זמן..ואז נעזרת באצבע מהנרתיק . מה זה ההתפשלות הזו? הופנתי לפיזיוטרפיה כקו ראשון...איך...לא מועיל כלל. מה הטיפול ?ולמה אני לא מוצאת חומר בגוגל על התופעה הזאתי? לאיזה תחום זה שייך?גניקולוגיה או גסטרו? אני סובלת מאד.ואני אפילו לא יודעת איזה סוג ניתוח יכול לפתור את התופעה אחת ולתמיד.(מקווה מאד שלא סטאר..נכון?) אודה מאד מאד למענה.

שלום, אכן זו בעיה מורכבת ומתסכלת כיוון שהפתרונות לא אידיאליים. זה שייך לתחום כירורגיה קולורקטלית - רופאים המתמחים ברצפת אגן. אכן פזיוטרפיה וטיפול לא ניתוחי הינו קו ראשון כיוון שהניתוחים לא תמיד מצליחים ועלולים להיות להם סיבוכים. במידה והטיפול הלא ניתוחי לא עובד, ואת סובלת מאוד אזי ניתן לשקול אופציה ניתוחית בהתאם לממצאים בבדיקה, להערכת הרופ]א המנתח ולנסיונו בניתוחים השונים. ישנם ניתוחים שונים לתיקון שאחד מהם הוא אכן סטאר.

24/12/2019 | 20:53 | מאת: אני

תודה על המענה. ממה שקראתי על הניתוח סטאר. ...אני לא מעוניינת בניתוח הזה בכלל.גם אם זה אומר שאצטרך לעבור שני ניתוחים. יש לי רגישות מאד גבוהה ברקטום . האם יש סיכוי שהמצב יחמיר במידה ולא יטופל? זה תקין להמשיך לחיות ככה ...ולהעזר רק באצבעות? האם מנסיונם...היית ממליץ לתקן קודם את הרקטוצלה מהנרתיק? או בלפרסקופיה? זה כבר לכשעצמו יכול לעזור ?

המצב עלול להחמיר, אך יכול גם להישאר כמו שהוא. לא ניתן לומר על פניו מה השיטה העדיפה לתיקון כעת. כמו שאמרתי זה תלוי בהרבה גורמים.

25/12/2019 | 18:17 | מאת: אני

תודה על המענה . ת'אמת . שאני לא יכולה להמשיך לחכות יותר ... ושאלתי ...האם ניתן לטפל בבעיה ...לא ע"י ניתוח סטאר .יש ניתוח אחר שיכול לעזור. ?? לפי דעתי ההתפשלות קדמה לרקטוצלה...כי תמיד סבלתי מעצירות. מאז שהייתי בת 10 . כיום אני בת 30 ... אודה למענה.

19/12/2019 | 20:16 | מאת: מירב

עוד יומיים ניכנסת לניתוח שני לפיסורה. האם ניתוח שני הוא פרוצדורה אחרת מחיתוך בשל הסיכונים. ואיזו פרוצדורה ניתן לעדות כדי להפחית את הסיכון בחיתוך נוסף

זה תלוי בשיקול ובהחלטה של המנתח שלך. אתם צריכים לדבר על זה לפני הניתוח. אפשר גם לעשות חיתוך נוסף.

תודה רבה על תשובתך. האם חיתוך נוסף לא מסוכן מידי?

המנתח צריך להעריך בבדיקה, או בעזרת סונר או עפי דוח ניתוח קודם כמה מהשריר נחתך בעבר או קיים עכשיו, ולהעריך את חוזק תפקוד הסוגרים עכשיו ולהחליט אם ניתן לבצע חיתוך נוסף. אופציות אחרות הן הזרקת בוטוקס או כריתת הפיסורה עצמה.

19/12/2019 | 12:13 | מאת: דניאל

שלום רב דוקטור, במשך מספר חודשים סבלתי מפיסורה שנרפאה (על פי דיאגנוזה של כירורג) ברצף, לפני כחודש יצאו לי סביב פי הטבעת כמה טחורים ואחד טרומבוטי. לאחר הרטבות מגנזיום רבות ומריחת רקטוצורן 3 פעמים ביום במשך שבועיים ללא שיפור, הכירורג פתח את הטחור והוציא את קריש הדם. סבלתי מכאבים חזקים כמה ימים ואז הנפיחות החלה לרדת והכאבים בהתאמה. כיום כשבועיים לאחר מכן, אני עדיין סובל מכאבים כשעות לאחר שאני מתפנה. התחלתי למרוח פרוקטוגליבינול ללא שיפור כרגע. שאלתי היא האם יש טיפולים נוספים שיכולים להאיץ את ההחלמה? בתודה מראש!

אין טיפולים אחרים שיכולים להאיץ הריפוי. אתה מתאר שילוב של טחורים ופיסורה שלא ברור מה מהם הינו מקור הכאב. אם ממשיך לסבול חשוב לחזור למעקב פרוקטולוג להערכה והחלטה הטאם יש צורך בהתערבות ניתוחית.

שלום רב דוקטור, אני סובל מפיסטולה כבר שנה עם הפרשות מוגלה כל יום מהפתח החיצוני בלחי הישבן( חשוב לי לציין שפעם בכמה ימים אני חותך מעט את העור כדי לאפשר למוגלה להתזקז). קראתי בויקיפדיה ורשום שם שציפרודקס יכול לרפא את הפיסטולה. מזה יומיים אני בולע את הכדור הזה בוקר וערב ואחרי שנה שאני סובל יומיום ממוגלה שיוצאת לי מהפתח החיצוני, כבר יומיים שאין שום מוגלה וגם שאני לוחץ על הפיסטולה (יש לי פיסטולה שטחית שרחוקה 4 סמ מפי הטבעת)לא יוצאת שום מוגלה. מה גם שהפיסטולה מרגישה לי קצת פחות נפוחה מתמיד. מה הסיכוי לרפא עם הכדורים ללא צורך בניתוח? אגב לאחר בדיקת mri נמצא שיש לי "פיסטולה פריאנאלית אנטרספנקטרית פשוטה עם הסננה דלקתית בתוך הטראקט והסננה קלה בלבד סביבו ללא עדות לאבצס".

סיכוי נמוך שתתרפא לחלוטין ללא ניתוח. ייתכן שיהיה שיפור לזמן מסויים אך קשה להאמין שתתרפא לחלוטין.

18/12/2019 | 05:01 | מאת: פרולפס

שלום אני הת 37 לפני כ3 שנים עברתי ניתוח לפרולפס רקטאלי , עם הסרת מעי סיגמואיד. מאז הניתוח אני סובלת מעצירות, כשיש לי פעילות מעיים זה עובר עד לאזור הרקטום למעלה אבל אין לי שום יכולת לדחוף את זה החוצה וזה די נשאר בפי הטבעת גם עם זה לא צואה קשה. לאחר הניתוח היו לי יציאות בלתי נגמרות שלא הצלחתי להשלים אף אחת מהם זה פשוט היה יוצא קצת ואת השאר הייתי פשוט מרגישה בפני ממש בפי הטבעת , בליל ברירה מאז אני משתמשת בחוקן פליט שזה בעצם עוזר לי להתרוקן לגמרי ואז אין לי צורך ללכת 2-3 ימים ככה במשך 3 שנים. ביופידבק לא עזר כלל, בבדיקות יצא שיש פעילות נמוכה בלחץ של הרקטום לדחוף את הצואה החוצה. יש איזשהו ניתוח/ תרופה שאולי ימאו לאחרונה שאפשר לעשות . ושאלה נוספת האם רקטום גם בדרך כלל נחתך חלקית בניתוח rectopexy . תודה.

בהנחה שאיו בעיה מכנית אלא רק בעיה תפקודית כמו שאת מתארת אזי אין ממש ניתוח שיכול לעזור אלא רק פזיוטרפיה וביופידבק. ברקטופקסי אין חיתוך של הרקטום.

13/12/2019 | 14:42 | מאת: דומיניק

אני בת 52, סובלת מטחורים שנים רבות ואף עברתי קשירות מרובות. לפני כשבועיים היה לי וירוס בטן עם שילשולים ויצא לי טחור חיצוני שמאוד כואב, באופן יוצא דופן. הרופאה נתנה לי פרוקטו גליבנול שלא עזר, המליצה על קרח שהיה מאוד לא נעים. ניסיתי משחות טבעיות עם הקלה קלה אך עדיין קיים כאב טורדני. האם סביר שאחרי כמעט שבועיים עדיין ישנם כאבים? האם יש דרכים נוספות להקל על הכאב? הדבר היחיד שמסייע זה מקלחות חמות..

טחור חיצוני אמור לעבור אחרי כשבוע בערך עם טיפול נכון. מרכיבי טיפול נכון - ריכוך יציאות, שתיית נוזלים רבים, ואוכל עשיר בסיבים, ירקות ופירות. שטיפות מרובות במקלחת או אמבטיות ישיבה עם מים חמימים וסבון, ומשחות להקלה מקומית. אם אחרי שבועיים דברים לא הסתדרו אזי יש לפנות לבדיקת פרוקטולוג להערכה לראות שאכן מדובר בטחור ולא במשהו אחר, ואם אכן זה טחור האם ניתן לטפל בו - לעיתים ניתן לפתוח את הטחור במידה ויש בו קריש דם.

12/12/2019 | 21:49 | מאת: צ

שלום, יום ראשון התחילו לי שלשולים חזקים וכאבי בטן. יום שני פניתי לרופא קיבלתי עירוי עם תרופה לכאבי בטן. לא עזר. שלישי פניתי שוב לרופא ושוב נתנו לי עירוי עם תרופה לכאב בטן ולא עזר. אתמול (רביעי) עשיתי בדיקות דם. והיום בבוקר פניתי שוב לרופא כי אני כל הפנים והוא אמר שכנראה דלקת במעיים והפנה למיון. הייתי בבוקר במיון פוריה והם הביאו לי קל בטן ואמרו לי לנוח בבית. ועכשיו התחיל לי דם ביציאות. האם ללכת שוב למיון?

אם דברים לא מסתדרים או מחמירים כגון החמרה בכאבי הבטן, הקאות, חום, ואתה לא מסתדר בבית אזי עלייך לשוב למיון.

10/12/2019 | 15:03 | מאת: מייק

מזה שבועיים אני מתפנה בערך כל יומיים למרות שבעבר זה היה מידי יום ...שמתי לב שקוטר הצואה ירד ב 30 אחוז בערך ...עברתי בדיקת דם סמוי והתוצאה שלילית ...הנני בן 57 ומעולם לא עברתי בדיקת קולונוסקופיה אשמח לשמוע את דעתך תודה רבה

עלייך לבצע בדיקת קולונוסוקפיה.

10/12/2019 | 15:26 | מאת: מייק

דר רציתי לציין שאני לא סובל מכאבים או איבוד משקל ..אתה יכול קצת לפרט מה אתה חושב על הסימפטומים האלה?

שינוי בהרגלי יציאות, בבן 57, מחייב בירור. קודם כל ע״י קולונוסקופיה.

10/12/2019 | 01:16 | מאת: אור

נבדקתי עי פרוקטולוג. טוען שכאבים ותחושת שריפה בפי הטבעת מהם אני סובלת נובעים מקיומם של טחורים פנימיים . ממליץ על ניתוח. שלל קיומה של בעיה אחרת כמו סרטן בפי הטבעת על סמך הבדיקה שערך לי. לא רגועה. האם אין מצב של טעות באבחנה ?

אם את לא רגועה אזי פני לחוות דעת שנייה.

היי עשיתי ניתוח לפני 3 או 4 שבועות יש לי עדיין כאבים מוות ובנוסף לזה יש עדיין דם ויש לי הפשרות כאלו מוזרות שאלה האם זה מסוכן או שיש משהו לעשות עם זה ? והמנתח שלי לא בארץ אם יש משהוא לעשות אני כבר לא יכולה לסבול ככה

עלייך לפנות לבדיקת כירורג או פרוקטולוג בהקדם להערכה של איזור כדי לוודא שאין זיהום או בעיה אחרת.

09/12/2019 | 11:53 | מאת: יוסי

שלום ,בן 40 בעקבות תרופה שאני לוקח ( אנאפרניל) שעושה עצירות קשה זה גם אחת התופעות לוואי שלה , מידי פעם אני מתאמץ מאוד בזמן הטלת הצואה , וכתוצאה מכך אני חש כאב בפי הטבעת וטיפת דם מופיעה. לפני חודשיים הייתי אצל כירוג שמצא טחורים פנימים , קיבלתי טיפול הם נעלמו. בששבוע עבר שוב הייתי בסיטואציה דומה של מאמץ ושוב ירד מעט מאוד דם בניגוב. בביקור אצל כירוג בפעם השניה לא נתגלו טחורים. אני ממש בלחץ שזהו סרטן המעי הגס .. חרד מאוד ורואה כל יום שחור בענין האם יתכן שמאמץ גורם לכך... מעבר לכך אני אדם בריא

לא הבנתי את השאלה. מאמץ אינו גורם לסרטן המעי הגס. מאמץ ועצירות כן עלולים לגרום לטחורים ופיסורה. עלייך לטפל בעצירות. המשך מעקב רופא מטפל והכירורג. בעת חשד לגידול במעי הגס יש לבצע קולונסוקופיה.

10/12/2019 | 15:14 | מאת: יוסי

מה ששאלתי האם כתוצאה מהמאמץ יוצא הדם מעט. והאם סרטן המעי הוא אפשרות סבירה בגילי

אכן ייתכן דמם מהמאמץ. סרטן מעי הגס אינו שכיח בגיל 40, אבל קיים, לכן הרופא שלך צריך להעריך את הסבירות בהתאם לתלונות ולממצאים בבדיקה וכיוצא בכך את הצורך בקולונסוקופיה.

08/12/2019 | 06:02 | מאת: שלומי

שלום רציתי לדעת עם הרחבה של המעיים גורמת לכאבי בטן ממושכים כירוגית אמרה שלא מה אתה אומר תודה לך

זה תלוי בהקשר, בממצאים המדוייקים בהדמיה, בסוג הכאבים ועוד דברים רבים. אי אפשר לענות על זה סתם כך בלי לראות את כל הסיפור.

05/12/2019 | 22:53 | מאת: סיון

הריון שבוע 35. חושבת שיש לי טחורים ורופא משפחה הפנה לפרוקטולוג. מה כוללת הבדיקה? והאם יש השלכות של הטחורים על הלידה? הבדיקה תהיה בשבוע 37.

הבדיקה כולל הסתכלות ובדיקה רקטלית עם האצבע וגם באמצעות מכשיר בקוטר של כ אצבע שמטרתו לאפשר הסתכלות פנימה.. לא אמורות להיותהשלכות מיוחדות של הטחורים על הלידה. טחורים מאוד נפוצים במהלך הריון.

05/12/2019 | 12:43 | מאת: גלי

שלום רב! אחרי ארבעה ימים של כאבים נוראיים,אינספור משחות,פגים מקררים ומה לא בעקבות טחור גדול חיצוני שגם דימם מעט בניגוב. פניתי לרופא והוא ראה טחור טרומבוטי,המליץ על מלח אנגלי ומשפחה נוספת עד לתור לפרוקטולוג שנקבע לי ליום ראשון. היום ישנה הקלה מסויימת,בטחור נכנס פנימה ואני מרגישה כאב פנימי וגרד כואב,אבל פחות. השאלה היא אם הכאבים ייעלמו בכלל,כדאי עדיין ללכת לפרוקטולוג?הוא יצליח לראות משהו אם זה יחלים? תודה על התשובה!

אם הכל עובר אזי אין הכרח בבדיקה נוספת. בדכ כאבים מטחורים חולפים מעצמם אחרי מספר ימים של טיפול שמרני.

04/12/2019 | 17:10 | מאת: רן

מדובר בקשיש עם מחלות רקע רבות וחולשה, שנפל על האגן. (בצילום רנטגן לא נצפו שברים) מאותו מועד יש לו אי שליטה בסוגר בפי הטבעת.(מה שקודם לנפילה לא היה) האם זה עלול להיות מהנפילה ולאיזה סוג רופא לפנות,והאם יש אפשרות לטיפול לא פולשני ולא ניתוחי לעזור בעניין. האם זה יכול להסתדר מעצמו. תודה .

שלום רן, נשמע שהרקע הרפואי מורכב. אני מציע לפנות לרופא גסטרואנטרולוג. בהחלט האפשרות המועדפת תהיה לא פולשנית, שמרנית. כגון שינוי תרופות, איזון תרופתי, תרופות עוצרות. לא ברור לחלוטין איך זה קשור לנפילה. צילום רנטגן לבדו אינו מספיק לבירור. אם רוצים לברר לעומק יש צורך בעוד בדיקות מעמיקות מקיםות כגון ct בטן , קולונוסוקפיה. בתור התחלה פנו לרופא גסטרו.

02/12/2019 | 00:17 | מאת: Vered

שלום דר , האם ניתן לראות תולעים במעיים בבדיקת אנוסקופיה ? (תולעי סיכה) תודה.

תיאורטית אפשרי אם זה מאוד בולט ואם הפרוקטולוג הבודק מכוון ומחפש את זה.

25/11/2019 | 21:15 | מאת: אופיר

שלום רציתי לדעת עם נמק במעיים מתגלה בצילום סקירה ובבדיקות דם תודה

לא

24/11/2019 | 16:49 | מאת: צ

שלום רב אני בן 30 אני מתנצל על השאלה... שבוע שעבר נכנסתי לשירותים והיה לי סוג קושי להוציא צואה.. בסוף יצא רגיל ועם דם.. שישי שוב ירד דם והיום שוב ירד דם אבל בלי קושי להוציא צואה.. דם טרי.. אין כאבים חוץ מבשרותים בפעולה עצמה. בניגוב ובאסלה עצמה.. האם עליי לבדוק ממה נובע? או שבטוח טחורים? לא מפריע לי בשגרה.. ואני מתבייש לשבר על סה עם רופא וקל וחומר להבדק

אומנם סבירות גבוהה שנובע מטחורים, ובד"כ זה אמור לחלוף מעצמו. אבל מכיוון שעלולים להיות גורמים אחרים, אומנם בסבירות הרבה יותר נמוכה, בכל זאת מומלץ להיבדק ע"י פרוקטולוג.

שלום, הרופאים שלי חלוקים בקשר לצורך בבדיקת פיסטלוגרפיה.. שניים אומרים שצריך בגלל שהפצע עדיין מפריש (11 חודש) הם מעדיפים לעשות רק כדי לשלול והם הפנו לפרוקטולוג שייתן הפניה.. הפרוקטולוג אמר שהפצע שלי רחוק מפי הטבעת ופיסטולה יכולה לקרות רק קרוב לפי הטבעת ושאין קשר לבדיקה הזו והיא לא תתן שום מידע אצלי והוא סרב לתת הפניה... הציע ניתוח שבין הצוות שמנתח יהיה גם פרוקטולוג שיצנטר את הסינוס.. חזרתי לרופאים הראשונים עם מה שהוא כתב והם לא אהבו את התשובה שלו (היא לא היתה חד משמעית ומעורפלת) אבל קיבלו את זה בלית ברירה ולא אמרו לי איך ממשיכים מכאן.. אין לי שום תאריך עתידי או תוכנית עתידית לניתוח/בדיקה/משהו אחר אף רופא כבר לא יודע מה לעשות איתי... ניגד וניתוח- מה עושים? למי אני פונה כדי לקדם את זה? אחד מפנה לשני שמפנה לשלישי.. הרבה דעות והצעות טיפול אבל אף אחד לא החלטי.. ואני עכשיו תקועה אף רופא לא אמר לי לחזור אליו או משהו אני באמת לא יודעת מה לעשות.. האם כדאי לי ללכת לבדיקה הזו באופן פרטי? האם לדעתך נחוצה במצבי? הפצע כתוצאה מניתוח פילונידלי.. מהחריץ של הטוסיק ועד 4 סמ למטה... שאלה נוספת האם כדאי ללכת לפרוקטולוג נוסף- כי הפרוקטולוג שסירב לתת הפניה אמר לי שקשה לו לתת חוות דעת אחרי שהוא ראה אותי פעם ראשונה 11 חודשים אחרי הניתוח.. והייתי צריכה להגיע פעם.. לפי מה שהוא אמר אף פרוקטולוג לא ירצה לקחת החלטה לגביי ואני צריכה ללכת רק למנתח הראשון.. אני לא יכולה לחזור למנתח שלי (מסיבות של מרחק גאוגרפי, אני גם מוגבלת בתזוזה).. נסעתי אליו בספטמבר והוא הציע הטריה.. אני צריכה רופא מהאזור שלי שימשיך איתי.. אני לא מבינה למה הפצע לא נסגר לי כמו לכולם.. למה אני צריכה לעבור את הסיוט הזה ואיפה אני מוצאת רופא שילווה אותי מעכשיו עד הסגירה של הפצע

אם לא קיבלת פיתרון משביע רצון מהרופאים שפנית אליהם, אפשר ואף רצוי לפנות לחוות דעת אחרת כדי למצוא מזור ופתרון לבעייתך.

18/11/2019 | 04:05 | מאת: שמעון

שלום יש לי כאב קבוע בבטן שמאלית תחתונה כאב חזק כול היום רציתי לדעת עם דברוקליטיס או דבקוקוליטיזז מאובחן בסיטי בטן,? קולנסקוםיה קצרה שבודקת צד שמאל תקיןן איך מאבחנים זאת ?גם סיטי תקין אשמח לדעת איו לי חום יש כאב בצד שמאל ועצירות אשמח לעזרה תודה

כן, דיברטיקוליטיס מאובחן בסיטי.

18/11/2019 | 01:46 | מאת: נעם

שלום מזה תקופה שאני שם לב שהחלק הראשון בצואה שלי הוא בצורת גושים (כמו אבנים) שמחוברות אחת לשניה. בהמשך יכול להיות אפילו צואה רכה יחסית. אני שותה מספיק, אני פעיל גופנית (אני מע גיל 40), ויש לציין שיש לי יציאות סדירות קבוע מדי יום. איך זה נוצר? האם זה מעיד על בעיה כלשהי במעי הגס/ברקטום? האם זה אומר שאני לא מתרוקן לגמרי ביציאות? והאם זו בעיה? תודה

קשה לומר מה הגורם. ממליץ שתפנה להערכת גסטרואנטרולוג וביצוע קולונוסקופיה.

17/11/2019 | 07:22 | מאת: מנחם

היי, רציתי לברר בבקשה לגבי אטם בפתח הפנימי של הפיסטולה. איך תהליך זה מרפא את הפיסטולה?

כל פיסטולה פריאנלית למעשה מוזנת מתוץ התעלה האנלית/ הרקטום דרך פתח פנימי שם דרך תעלה אל פתח חיצוני בעור. אם נשלוט ונסגור את הפתח הפנימי אזי למעשה נבטל את הפיסטולה כי לא יהיה מה שיזין אותה. זה בד״כ מבוצע באמצעות הרמה של רירית בריאה מהרקטום וכיסוי הפתח הפנימי.

16/11/2019 | 12:35 | מאת: גלית

האם מותר להשתמש במשחת אנטרולין יחד עם לקיחה של מגנזיום אוקסיד? ציטראט? סולפאט?

כן אפשר

15/11/2019 | 20:08 | מאת: יעל

סובלת מזה כחצי שנה מעצירות חמורה. בדיקת דפקוגרפיה ומנומטריה מצביעות על אניזמוס, רקטוצלה בינוני והיפוטונוס תחושתי. הבלון לא נפלט, הופק rair. אני סובלת נורא! טיפולי בין פידבק לא עוזרים.. אני ממש אובדת עצות. שמעתי על הזרקת בוטוקס, האם מבצעים הליך שכזה בארץ? אני כבר לא יודעת מה לעשות ולאן לפנות.

כן יש מקומות בהם מבצעים הזרקות בוטוקס לבעיות בתפקוד רצפת האגן. בד״כ יבוצע ע״י רופאי גסטרו המתמחים ברצפת אגן. תוכלי לבדוק במכון בו את מבצעת את הביו פידבק.

16/11/2019 | 18:08 | מאת: יעל

מודה לך מאד על התגובה המהירה. מנסיונך, האם איפול בוטוקס יכול לעזור היכן שטיפולי הביופידבק כשלו?

צר לי, אין לי נסיון בזה.

שלום האם בבדיקת קולנוסקופיה מתמקדים גם באזור פי הטבעת לראות אם יש טחורים או בעיות אחרות שעלולות לגרום לגרד? כ"כ לגבי מחלת הסעיפים באם ישנה? והאם רופא הגסטרו שעושה את הבדיקה מתמחה גם באבחון של בעיות בפי הטבעת? תודה

שלום, בקולונוסקופיה לא מתמקדים בפי הטבעת. אפשר לראות טחורים אומנם אבל איזור פי הטבעת נבדק יותר ע״י פרוקטולוג ולא בקולונוסקופיה. רופא הגסטרו אינו מתמחה בפי הטבעת. מחלת סעיפים הינה במעי הגס, יותר רחוק מפי הטבעת ועל כן ניתן לראותה בקולונוסקופיה.

שלום, האם בבדיקת קולונוסקופיה ניתן לאבחן טפילי מעיים כגון תולעי סיכה pinworm?

כדי לאבחן יש לבצע בדיקת צואה לטפילים.

11/11/2019 | 11:39 | מאת: אגח

שד לפיסטולה פרי-אנאלית. ממצאים: מודגמת פיסטולה פרי-אנאלית אינטר-ספינקטרית, המתמשכת מאזור השעה 6 ואחורנית לאורך של כ-5 ס"מ. אין עדות למורסות. הדגמה חלקית של איברי האגן עם שחלה שמאלית בקוטר 5.3 ס"מ, עם ציסטות מרובות. השחלה מימין באורך של כ-3 ס"מ, גם כן עם ציסטות. שאר איברי האגן שמורים. סיכום: פיסטולה פרי-אנאלית אינטר-ספינקטרית כמתואר. ממצאים כמתואר בשחלות, לקורלציה עם בדיקה גניקולוגית. בברכה, פרופ' סוסנה יעקב מומחה לרדיולוגיה אבחנתית מ ר 21326 מ ר מ 19400 הוקלד על מה זה אומר בבקשה מה פירוש התוצאות בבקשה?

זה אומר שיש לך פיסטולה סביב פי הטבעת. כלומר, תעלה המקשרת בין תוך הרקטום אל פתח חיצוני בעור. זה בד״כ מצריך טיפול כירורגי. אבל לפני כן עלייך לפנות לבדיקת כירורג פרוקטולוג להערכה.

08/11/2019 | 12:30 | מאת: שרון

שלום אני בת 46 מילדות סובלת מעצירות קשה ,לפני 9 שנים עברתי ניתוח ראשון של בקע והיה סיבוך של המעי הכניסו לניתוח תוך חצי שעה מרגע שישבתי אצל הכירורג ,אחרי הניתוח העצירות החמירה והתחיל תופעות לוואי משונות ,כל שלוק מים ואוכל גורם לגוף שלי להתעוות ולהתנפח מכף רגל עד הפנים ,לאחר בדיקות ובעיקר של החלקיקי מתכת הוחלט לעשות כריתה מלאה של מעי הגס ,לאחר הניתוח באישפוז שאמרו לנסות לאכול ולשתות היה כאבי בטן ובטן נפוחה ,לא היה מעבר צואה וגזים ,שוחררתי הבייתה והכוס מרק ששתיתי גרמה לחסימה חלקית ,מאז חיי לא חיים לוקחת שוב משלשלים ,בכמיות עצומות שהשפיעו ,אך גופי נחלש ונהיה לי מלא בעיות אי ספיקת כליות אנמיה לצקופה ארוכה איבוד אלקטרולטים ,הבעיה שעכשיו המצב החמיר המשלשלים לא עוזרים ורק מורידים לי אשלגן ,ואני עם עיוות ונפיחות בכל הגוף ,לדוגמא שמאשפזים אותי ונותנים לי הרבה אינפוזיות אני מתעוות ומתמלא בצקות ,ובאזור הניתוח של הכריתה יש מין צינור שמתנפח ,עש לציין שהפאוץ שעשו לי נפתח ולא תוקן ,אני הייתי מעומדת לניתוח שיפתרו את הבעיה וזה בוטל ,אני חייבת פיתרון כי חיי בסכנה ואני רוצה לחיות בלי הסבל הזה

שלום שרון, את מתארת מקרה מורכב מאוד ומאוד לא שגרתי. ברור שאת סובלת מאוד, ומדובר במצב רפואי וכירורגי לא פשוט. לאור מורכבות הסיפור לא ניתן לתת מענה כמובן רק על סמך מה שכתבת. זה יהיה לא אחראי. כדי להבין את הרקע, את הבעיה המורכבת, והאם ישנה אפשרות לעזור יש לעבור באופן מסודר על כל ההיסטוריה שלך כולל ההיסטוריה הניתוחית, לבדוק אותך באופן מסודר ולבצע הערכה מוסדרת במרפאה או בבית חולים. אני מעריך שבבית החולים שבו נותחת מכירים אותך הכי טוב ולכן זו צריכה להיות ברירת המחדל לבירור. כמובן שזה בסדר גמור במידה ואת רוצה לפנות לבית חולים אחר להערכה נוספת. רפואה שלמה!

אשמח להתייעץ איתך ,לצערי בבה"ח המטפל כבר אין מענה

שלום איך מאבחנים פיסטולה במעיים מרגיש שמשו נדבק לי למערכת השתן שזה לא המעי נדבק לשלפוחית השתן כןל מגע קטן באשכים ובמערכת השתן עושה לי כאבים חזקים שעשו לי mri מעיים לא ראו שום פיסטולת אני סובל מכאבי מעיים שנה בערך האם יש מצב שיש לע את זה כואב לי אשכים גם וכול מגע קטן שם עושה לי כאכים ממש חזקים וצריך כול הזמן לללבוש בוקסרים רחבים כי עם לובש משו צמוד זה לוחץ לי עם כול אשכים והבטן ועושה יותר כאבים מה הסיכוי שיש לי את זה ?תודה

כאב באשכים בד"כ מקורו אינו במעיים אלא במקרים בהם יש בקע מפשעתי גדול המכיל לולאות מעיים. פיסטולה מהמעי לשלפוחית השתן ניתן לאבחן בבדיקת CT או MRI .

06/11/2019 | 00:33 | מאת: אופיר

שלום רציתי לדעת עם הפרעה בזרימת הדם למעיים גורמת למעיים להיות שחורים תודה

רק במידה ויש הפרעה משמעותית הגורמת ממש לנמק של המעי. אבל זה מצב חירום רפואי.