שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

05/07/2019 | 14:51 | מאת: שואלת

שלום רב, פצע עקב ניתוח כריתת פילונידלי שלא התרפה חצי שנה. מטופלת במרפאת פצעים קשי ריפוי ואני אחרי טיפול בוואק וכרגע הפצע הצטמצם ומאוד קטן. עומק חצי ס"מ. אורך 4 ס"מ. הרופא פצע אמר לא להכנס לבריכה.. רציתי לדעת מה הסיכונים שאני לוקחת בפצע כל כך קטן היות ושבוע הבא אני בחופשה וכן אכנס לבריכה. האם יכול להיות שבעקבות זה השוליים לא יתחברו וזה יהיה בלתי הפיך? או שהסיכון היחיד הוא זיהום הפיך או עיכוב בריפוי שבסוף כן יתרפא? כי הגודל של הפצע הוא בגודל של כל פצע סטנדרטי שיש לאחרים ושנכנסים לבריכה חופשי... אודה לתשובה מפורטת כדי שאבין את הסיבות..

הסיכון הוא לזיהום ופגיעה בריפוי. אי אפשר לומר בדיוק מה דרגת הסיכון או מה הסיכון לטווח ארוך כי מן הסתם אלה דברים שלא ניתן לבדוק באופן מדוייק. אנשים עם פצעים פתוחים לא אמורים להיכנס לבריכה, אבל עושים זאת כי כנראה קשה להם להתאפק.

05/07/2019 | 15:18 | מאת: שואלת

האם קרה מקרה של זיהום בלתי הפיך מכניסה לבריכה או מקרה של מישהו שלא נרפא/נסגר לו הפצע בגלל כניסה לבריכה והיה צריך ניתוח נוסף? מצד אחד חבל לי להרוס את כל מה שעברתי עד כה עם הפצע הזה.. מצד שני אני מרגישה שאני חייבת חופש בשביל הנפש אחרת אשתגע.. יש לי ביקורת שבוע אחרי החופשה- האם הרופא יראה לפי צורת הפצע שכן נכנסתי לבריכה? תודה

07/07/2019 | 13:14 | מאת: שואלת

האם יש תחבושות שאוטמות כניסת מים באופן מושלם?

לא

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה