מגה קולון במעי הגס הוא רחב באופן משמועתי וכןאב לי המעיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

24/06/2019 | 00:58 | מאת: שי

שלום רציצי לדעת איך מאבחנים עם יש בעיה בתנעותיות של המעי הגס סיטי בטן רגיל מאבחן זאת?הלכתע לכירוג פרטי ואמר שאמר המעי הגס שלי רחב באופן משמועתי תודה

שלום שי, ct בטן רגיל מראה את ההרחבה של המעי הגס אבל זו אינה בדיקה דינמית שיכולה לאבחן בעיה בתנועתיות של המעי. לצורך זה יש בדיקה מיוחדת הנקראת זמן מעבר מעי גס (באנגלית colonic transit time )- זו בדיקה בה נותנים לנבדק לבלוע מספר סמנים הניתנים לזיהוי בצילום רנטגן, ואז עושים צילום בטן פשוט 3 ימים ו 5 ימים לאחר הבליעה. חוסר התרוקנות מספקת של הסמנים הללו מהמעי הגס אחרי 5 ימים מעיד על בעיה בתנועתיות של המעי הגס.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה