ניתוח starr כתוצאה מקושי בהתרוקנות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

19/06/2019 | 20:00 | מאת: יעל

לאחר בדיקת דפוגרפיה וזמן מעבר ניקקבע לי ניתוחstarr. הרופא המנתח שב ואמר כי הניתוח לא קשה וזמן החלמה מהיר. אני אחרי שנים של עצירות וסבל נוראי. אשמח לשמוע ממך על הניתוח מפחדת מאד

שלום יעל. בניתוח starr בעצם מבצעים כריתה פנימית של עודף הרקטום באמצעות מכשיר טבעתי מיוחד המבצע כריתה היקפית של עודף הרקטום ומחבר מחדש עם סיכות היקפיות. אומנם בד״כ הפרוצדורה היא קצרה, והחלמה היא מהירה. אולם כמו לכל ניתוח חשוב לדעת שעלולים להיות סיבוכים גם לפרוצדורה זו כגון דימום, המשך עצירות, או בריחת צואה. מצד שני שיעור הסיבוכים הוא נמוך וברוב המקרים עובר ללא סיבוכים משמעותיים. חשוב לשבת ולדבר עם הרופא המנתח שיסביר לך

22/06/2019 | 09:57 | מאת: יעל

המון המון תודה רבה לך דוקטור. שאלה נוספת האם בדיקת דפוגרפיה מספיקה כד לאבחן ולדעת איזה ניתוח Starr יש לבצע. וכיוון שאצלי הבעיה היא "רק" ברקטום ולא כולל את האיברים הגניקולוגים כלל- האם הפרוצדורה שונה\.

זה שילוב של אנמנזה, כלומר הסיפור הקליני, הבדיקה של הרופא ודפקוגרפיה. לפי כל אלה הרופא צריך להחליט איזה טיפול להציע לך. הניתוח מיועד לבעיות ברקטום. לא לאיברים גניקולוגים.

22/06/2019 | 11:32 | מאת: יעל

המון המון תודה לך

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה