ריר בפי הטבעת מלווה בתחושה וריח

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

29/05/2019 | 20:29 | מאת: ביבר

שלום. בן 43 וסובל לאחרונה מהפרשת ריר בפי הטבעת. הכירורג בדק וטוען שאין פגיעה פיזית, פרוקטולוג בדק ומצא פטרייה באזור הרקטום ורשם לי פוליקוטן. כבר שבוע שאני משתמש במשחה אך ללא הועיל. התופעה מלווה בריח חריף לא סימפטי. הרופאים מגששים באפילה וממליצים על שלל בדיקות כמו מנומטריה קולונוסקופיה ועוד. שאלתי היא מהו הגורם הסביר לתופעה ומהו הטיפול המומלץ? מה עושים

שלום, יכולים להיות מספר גורמים שונים כמו דלקת במעי הגס/רקטום, זיהום סביב פי הטבעת/אבצס, מחלת מעי דלקתיות ולעיתים גם לא מוצאים סיבה וזה חולף מעצמו. במידה ופרוקטולוג לא מצא כלום בבדיקה אזי אכן יש לבצע קולונוסקופיה על מנת להמשיך בירור.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה