טחורים דרגה 4, דרכי טיפול חוץ מניתוח כריתת?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

20/06/2019 | 23:35 | מאת: רונן

שלום רב ד"ר יקר ותודה מראש על זמנך ועל העזרה! בן 37, סובל מטחורים הרבה שנים, בביקור אצל פרוטטולוג בקופת חולים מכבי אחרי בדיקה מעמיקה קבע שיש לי טחורים דרגה 4 וניתוח זאת הדרך היחידה לפתור את הבעיה מתעקש, לרוב המצב נסבל ואני יכול להיות עם זה, אני עושה הכל לפי הספר מבחינת לא להחמיר את המצב, אבל כמובן אחרי יציאות הטחורים מתנפחים וזה מציק עד שחוזרים למצבם הטבעי, הגוף שלי מאוד רגיש ולא מגיב טוב לניתוחים, אני לא יכול לעבור את הניתוח של כריתת טחורים, גם ככה הניתוח מאוד קשה לגוף ולגוף שלי יהיה קשה פי כמה עקב הרגישות שלו, אין שיטת אחרת חוץ מניתוח שניתן לטפל בטחורים דרגה 4? קראתי על שיטות טיפול שניתן לעשות חוץ מניתוח, למה הוא לא מציע לי את השיטות האלה? קבעתי תור לפרוטטולוג אחר לחוות דעת נוספת לעוד שבוע, אני צריך לקחת חופש מהעבודה כי זה באמצע היום, הא יש טעם בכלל ללכת לעוד פרוטטולוג? אין איזה טיפול חוץ מניתוח שניתן לעשות לפחות כדי להקל אם לא לפתור? תודה שוב! מאוד מעריך את הזערה שלך.

אם אכן מדובר בטחורים דרגה 4 אזי הפתרון היחידי הוא ניתוח כריתה. ישנן עוד הרבה שיטות לטיפול בטחורים אך הן אינן יעילות לטחורים גדולים כ״כ. כמובן שאתה לא חייב לעבור את הניתוח. אתה יכול להמשיך לחיות עם הטחורים , זו שאלה של איכות חיים. מטרת הניתוח היא להקל עלייך מבחינת הסימפטומים אותם אתה מרגיש מהטחורים. בכל מקרה, חוות דעת נוספת זה תמיד טוב אם אתה חושש כ״כ.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה