שילשולים לא פוסקים ובעיות בעיכול לאחר ניתוח חסימת מעיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

20/07/2019 | 21:33 | מאת: אנונימית

שלום וברכה, אני פונה אליך בשאלה לאחר שהייתי אצל כמה וכמה רופאים ולא יודעים מה הבעיה שלי. אקדים ואומר עברתי ניתוח במהלך היותי בהריון בשבוע 29 להריון הניתוח היה חירום בגלל חסימת מעיים (אינדסוספשיין) היתבשלות מעי קרתו לי חלק מהמעי הדק. לאחר מכן הגעתי שוב לבית חולים בשבוע 38 להריון עם הידבקות חסימת מעיים חלקית והחליטו לילד אותח לפני הזמן בלידה טבעית עם זרור. לאחר הלידה הייתי בצום שבוע ואז התחלתי לאכל בהדרגה ע"פ ההנחיות של הכירוגים. מאז שהתחילו לי היציאות אחרי הלידה זה תמיד היה שלשולים, לפעמים מיימים ולפעמים צפים על המים. כיום אני כבר חודשיים וחצי אחרי הלידה ועדיין משלשלת ויש לי גם לפעמים יציאות עם דם, וריר עם דם על היציאה עצמה. המנתח שלח אותי לעשות מספר בדיקות כגון: סיטי, בדיקות צואה של כמה סוגים לשלול חיידקיים או וירוסים (הכל יצא תקין) בדיקות דם(תקין) . הלכתי גם לגסטרולוג שעשה לי בדיקות , ולאחר שהכל יצא תקין אמר שאולי זה בעיה בעיכול ונתן לי כדורים לקיב קיבה ואינזימים לפירוק האוכל. חשוב לי לציין שמלפעי 3 שנים התחילה לי רגישות ללקטוז ככה שאני לא נוגעת כיום במוצרי חלב. אני בכללי בדיטה קשוחה בגלל הניתוח במעיים והשילשולים והאי סבילות ללקטוז. בכל אופן המצב לא משתפר ואני באמת מותשת מה אפשר לעשות???

שלום רב, אכן סיפור מורכב ולא ברור. אבל רושם שבשלב הזה הבעיה אינה כירורגית ואינה קשורה לניתוח המעיים שעברת. אני חושב שחשוב למצות ולהשלים הבירור אצל הגסטרואנטרולוג. האם ביצעת בדיקת קולונסוקופיה? שלשולים עם ריר ודם מעלים חשד מסויים למחלת מעי דלקתית ולשם כך חשוב לבצע קולונוסקופיה כולל כניסה למעי הדק.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה