כאבים עזים לאחר בדיקה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

18/07/2019 | 17:49 | מאת: אני

שלום רב ,ילדתי לפני עשרה חודשים ונוצרה פיסורה. לאחר מאבק איתה של חודשים הייתה בבדיקה ונאמר לי כי היא עברה ויש רק צלקת קטנה. הרופא אמר שחייב לבדוק בדיקה ידנית בפי הטבעת. מאז הבדיקה כאבים עזים באזור פי הטבעת ודימום. יש לציין שהכאב הוא לא בצד של הפיסורה ולכן לא ממנה. האם בדיקה רקטאלית יכולה להזיק כל כך? סובלת כבר שבוע וחצי! מתוסכלת שהגעתי לרופא ללא כאבים ויצאתי ממנו כאובה

זה באמת מתסכל, אבל קשה לומר אם הבדיקה יכולה להזיק עד כדי כך. זה נשמע לא סביר. יכול להיות שהבדיקה עוררה או פצעה שוב את הפיסורה שהייתה רגועה יחסית.

19/07/2019 | 12:07 | מאת: אני

תודה על המענה. אך זה לא הכאב של הפיסורה. לצערי מכירה את הכאב הזה טוב וזה גם לא בצד של הפיסורה. מה יכולה לגרום בדיקה כזו? יש לציין שהרופא לחץ מבפנים על כמה נקודות. האם תיתכן דלקת? או טחורים שהודלקו עקב הבדיקה?

ייתכן אך לא שכיח, ואם כן אז זה אמור לחלוף מעצמו תוך מספר ימים. אם ממשיך לכאוב יש לפנות לרופא להערכה חוזרת.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה