פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות
הפורום עוסק בפרוקטולוגיה ובכירורגיה של המעי. מחלות המעי כוללות גידולים של המעי הגס, מחלות מעי דלקתיות, כולל קרוהן וקוליטיס, והפרעות בתפקוד המעי. תחום הפרוקטולוגיה כולל את מחלות פי הטבעת, טחורים, פיסורה, פיסטולה פריאנאלית, סינוס פילונידלי, הפרעות בשליטה בסוגר פי הטבעת, צניחה (פרולפס) של הרקטום, קושי בהתרוקנות (עצירות), ועוד. תחום הפרוקטולוגיה עוסק ברובו במחלות הפוגעות באופן ניכר באיכות חיי הסובלים מהם, וברוב המקרים ישנן שיטות יעילות לטיפול בבעיות אלו. בשנים האחרונות ישנה התקדמות רבה בתחום זה וטכניקות חדשות פותחו לטיפול ברבות מהבעיות הפרוקטולוגיות.
5419 הודעות
5255 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

08/09/2019 | 20:13 | מאת: גיא

שלום, מזה 2 ימים אני סובל מאחור טרומבוטי, היום הייתי אצל רופא מומחה והוא נתן לי משחה מאלחשת שהאמת לא עוזרת. האם ישנם פתרונות אחרים להקלת הכאב? תוך כמה זמן הכאב אמור לרדת? מה לגבי ישיבה או שכיבה, יש המלצות? תודה

שלום גיא, תנוח, לשתות הרבה נוזלים, לאכול מזון עשיר בסיבים פירות ירקות, אמבטיות ישיבה עם מים חמימים וסבון. הכאב אמור לעבור תוך 3-5 ימים. אם לא עובר תחזור לרופא.

08/09/2019 | 01:13 | מאת: ירין

שלום , אני בן 24 ואמור לבצע בדיקת אנדוסקופיה בטשטוש והחדרה דרך הגרון.. את ההפניה קיבלתי מרופאת המשפחה עקב צרבות וכאבי בטן, האם יש בדיקה חלופית שאינה כרוכה בהרדמה וחדירה שמגלה את אותם ממצאים? (חושש מהתהליך ותופעות הלוואי) תודה מראש על המענה.

השאלה מה מחפשים. כמובן שיש הרבה בדיקות אחרות אבל אין בדיקה אחרת שיכולה להסתכל לתוך הקיבה.

מחפשים רפלוקס/אליקובקטור או כל דבר אחר שגורם לי לצרבות וכאבים.

07/09/2019 | 11:25 | מאת: רחלוש

בלידתי האחרונה לפני 25 שנה היתה בעיה והיה לי קרע בלתי מבוקר נאלצו להוריד אותי לחדר ניתוח כדי לתפור אותי באיזור פי הטבעת ,, עברו שנים וכעת יש לי בעיה בשליטה על צואה לא תמיד - לעיתים משיעול בבוקר או הצעטשות יכולה להיות יציאה בלתי מבוקרת או אוכלת משהו וחייבת לרוץ לשירותים קשה לי להתאפק ולא תמיד יש לידי בנמצא - אני דיי נואשת ועצובה- לא הייתי רוצה לעבור ניתןח ממש לא , האם יש עוד דרכים לעזרה!???? לאיזה רופא בכלל לפנות שמומחה לענין!?? בבקשה תשובה בהקדם 🙏

שלום, ישנם עוד דרכים כגון ביופידבק ופזיוטרפיה של רצפת האגן והתאמה של הדיאטה. לכן לצורך הערכה ראשונית מציע לך לפנות למרפאה לרצפת אגן (רופאי גסטרו המתמחים ברצפת אגן). בד״כ יש מרפאות כאלה במכוני הגסטרו בבתי החולים הגדולים. שם יעשו הערכה ראשונית של תפקוד הסוגרים שלך ויראו אם ניתן לעזור באופן לא ניתוחי.

06/09/2019 | 21:31 | מאת: יעל

לפני 5 שנים עברתי ניתוח סטאר. הסיגמואיד נוצר ומאז סובלת מבעיות של גזים שלא משתחררים ומתפנה רק עם משלשלים בלבד. לאחרונה אובחנתי עם תהליך דלקתי שלא נמצא לו המקור. אך קרוב לוודאי לשתלי סיליקון שבשדיי. בחודשיים האחרונים החמירה בעיית הגזים והיציאות וגם משלשלים יוגה וביופידבק לא עוזרים. נזילות ריריות. אני מיועדת לניתוח הוצאת שתלים, דרך מכבי בהשתתפות עצמית. *האם ניתן לנתח בזמן עצירות שכזו?" תודה ורק בריאות

אין בעיה לנתח השתלים בזמן עצירות.

בתי עברה לפני חודש ניתוח פילונידל סינוס כאשר המקום משאר פתוח. ההנחיה שקיבלנו במשך 3 שבועות לשטוף בתוך הניתוח ולשים קצה תחבושת בפנים. בתקופה זו ההפרשות היו שקופות. בשבוע האחרון שהשטיפה חיצונית המקום נהיה קצת אדום ויש הפרשה לבנה צמיגית. האם זה תקין? אולי צריך להמשיך לשטוף בפנים? מתי המקום יסגר?

שלום , הפרשה לבנה צמיגית יכולה להיות אחד מהשניים - חלק מהפרשה תקינה של ריפוי פצע, או מוגלה המעידה על זיהום. מאחר ואת מתארת גם אודם מקומי זה גם קצת מחשיד לזיהום מקומי. לכן צריך לפנות בהקדם לרופא המנתח לבקורת לוודא שהריפוי תקין. צריך להמשיך לשטוף בפנים כל עוד יש חלל המאפשר שטיפה פנימית. ככל שהחלל הראשוני גדול יותר כך זמן הסגירה ארוך יותר. בהנחה שאין זיהום. זה לוקח מספר שבועות עד מספר חודשים.

יש לי כאבים נוראיים בטוסיק כמה שנים אני חושבת שזה פילונידל ציסט. כמעט תמיד יש שם גולה, כואב, הגולה מתפוצצת והכאב נרגע. יש זמנים שיש שם חור במקום גולה. קראתי המון ואני כמעט בטוחה שזה זה. אני מתביישת לפנות לרופא.ה ממש לא מסוגלת לעשות בדיקה דם... לא נעים לי.. גם צריך לפשק כדי לראות.. בזמן האחרון הכאבים באים הרבה יותר ויותר כואבים.. כשיש התקף אני ממש משותקת ממנו... מה אני אעשה? הלוואי שיש משחה בלי מרשם :(( איזה פאדיחות

אין ברירה, את חייבת לפנות לכירורג פרוקטולוג לבדיקה מסודרת.

האם דמם מפי הטבעת בשעת מתן צואה יכול לגרום לחוסר דם?

אם הדימום משמעותי אזי בהחלט יכול להוביל לחוסר דם.

03/09/2019 | 18:47 | מאת: נועה

ד״ר שגב שלום רב, בת 40, לאחרונה התגלו אצלי נגיף הפפילומה hpv מזן 16 ונצפו שינויים טרום סרטניים בצוואר הרחם המצריכים טיפול. להבנתי נגיף הפפילומה קשור גם לשינויים טרום סרטניים בפי הטבעת ובעוד מקומות כמו הלוע והפה. כאשר שאלתי את הרופא האם עליי לחיות מעתה בחשש שמא יווצרו שינויים טרום סרטניים גם באזורים שהזכרתי לעיל נאמר לי הרופא טוען שהסיכוי לפתח שינויים טרום סרטניים בפי הטבעת ובפה והלוע נמוכים משמעותית מהסיכוי בצוואר הרחם והנרתיק בנוכחות הדבקות בוירוס הפפילומה..ועל כן לא מפנים מטופלות שהתגלה אצלן הוירוס לבדיקות שגרתיות באזורים הללו. בנוסף, הרופא טוען ששינויים כאלו עשויים להגיע אם היה מגע אנאלי (סליחה על התיאורים אבל לא היה לי מגע אנאלי מעולם אלא רק חיכוך חיצוני באזור זה כחלק מיחסי מין וגינאליים) לאור האמור לעיל, אני מבולבלת מאוד ואודה לך אם תוכל לעשות לי סדר בדברים. האם כדאי ומומלץ להיבדק גם לשינויים טרום סרטניים בפי הטבעת בשל וירוס הפפילומה? אם כן, אחת לכמה זמן צריך להיבדק ומהי הבדיקה שמבצעים על מנת לאתר שינויים כאלו בפי הטבעת. האם יש תסמינים מיוחדים לנגעים טרום סרטניים של פי הטבעת? אני חרדה ומפחדת ואודה לך אם תוכל להבהיר לי את הדברים בכל הקשור לסרטן פי הטבעת ופפילומה. בברכה

שלום נועה, הרופא ענה לך נכון. אין קשר בין שינויים טרום סרטניים או סרטן צואר הרחם, לפי הטבעת. אומנם שניהם עלולים להיגרם על רקע פפילומה, אך עדיין אין קשר, הם לא קורים במקביל, ואין לך צורך לבצע בדיקות מיוחדות של פי הטבעת.

03/09/2019 | 16:48 | מאת: שואלת

שלום רב, בינואר עברתי ניתוח פילונידלי והפצע עדיין לא נסגר. אתמול בביקורת אפילו היתה החמרה בהפרשות. רציתי לשאול מה הסיכונים (אם יש כאלה) בהשארת פצע קטן פתוח? בריאה בדרך כלל. אין סכרת. הפצע לא מזוהם כבר ממרץ שום זיהום. מטופלת במרפאת פצע, טופלתי עם אוקטנילין, סילברסל, וואק והפצע בשלו. פצע קטן- רוחב 1.5 ס"מ, אורך 3.5 ס"מ, עומק 0.5 ס"מ. תודה רבה.

שלום, אין סיכון כשלעצמו בפצע פתוח. הבעיה היא שעברו כבר 9 חודשים והפצע עדיין לא נסגר. ואת מתארת שאף אין כל התקדמות. לכן צריך לבדוק ולראות מדוע? ייתכן כי המחלה הפילונידלית חזרה או עדיין קיימת ואז צריכה לעלות שאלה של ניתוח חוזר. או שזה פשוט פצע כרוני אחרי ניתוח שנרפא לאט.

04/09/2019 | 01:29 | מאת: שואלת

תודה!! לא הסברתי את עצמי טוב.. מההתחלה של הפצע ברור שיש שיפור.. בחודשיים האחרונים המצב נשאר אותו הדבר וההפרשות התגברו.. כרגע הפצע יחסית קטן לעומת מה שהיה.. בביקורת אתמול הרופא בדק עם מטוש ולא מצא סינוסים או פיסטולות.. כך שכמו שכתבת- זה נראה שזה פצע כרוני שמתרפא לאט.. אז אני יכולה להפסיק לטפל בו?

לא. עלייך להמשיך לטפל בו לפי הנחיות הרופא.

04/09/2019 | 08:05 | מאת: שואלת

אז מה הסיכון אם אני מפסיקה? כתבת שאין סיכון.. הפצע לא מזוהם.. כבר חודשים לא מזוהם. התעייפתי אני מיואשת.. אני כל יום במרפאה לחבישה ושטיפה עם חומר וזה כבר קשה.. עשו לי כמה פעמים הטריות לא נעימות.. הכנסת מטוש זה סבל בפני עצמו.. הכל לא נעים ונמשך מלא זמן ... זה תקוע.. פשוט התעייפתי..

המטרה היא לרפא את הפצע ולהביא לסגירתו, לכן צריך להמשיך לטפל בו. ואם תקוע ולא מתקדם אז לשאול שאלות את הצוות המטפל, מה אפשר לעשות אחרת, לשפר, לשנות, להתייעץ עם אחרים. לא להפסיק לטפל.

05/09/2019 | 01:40 | מאת: שואלת

תודה על המענה.. אבל באמת לא ברור לי.. אני מבינה שהאידיאל לסגור את הפצע.. לא הבנתי אם אין סיכונים מה מפריע שיישאר פתוח? למה לי לסבול בתהליך הזה אם אין שום סיכון? לא ברור לי..

31/08/2019 | 13:43 | מאת: Dood

אומנם טיפול אנטיביוטי אינו מרפא את בפיסטולה אבל האם טיפול במשחה לדוגמא סינטומיצין יכולה לרפא או למנוע את האבצס? והאם אי טיפול בפיסטולה לאורך זמן יכול לגרום לגידול או נזקים אחרים חוץ מאבצס?

לא ולא.

31/08/2019 | 12:26 | מאת: רחלי

הי,יש לי מקרה של דם שיוצא מהאזור האחורי,הטוסיק, ההורים שלי בדקו ואבא שלי שהיה לו לפני כמה שנים שערה הפוכה באזור עצם הזנב אומר שזה כמו שהיה לו, במידה וזה כך, האם יש סיכונים בניתוחי שערה הפוכה? או אם יש דרך אחרת לטפל בזה,אני בת 14, ויש לי פחד מהדברים האלו ולכן אני שואלת זאת.

שלום, תלוי במקרה. לא כל שערה הפוכה מנתחים, בוודאי לא בילדה בת 14. תלוי במקרה, בממצאים בבדיקה. לא תמיד חייבים לנתח. כדאי להיבדק ע״י כירורג ילדים.

31/08/2019 | 16:54 | מאת: רחלי

היי,תודה,הורדת כל דאגה מהלב שלי. אני אלך להבדק מיד אחרי תחילת הלימודים.

03/09/2019 | 17:08 | מאת: רחלי

היי,זאת שוב אני,חיכיתי כמה ימים לראות מה קורה כדי לוודאות מה זה ואני רואה שיש טיפה יותר מלא דם, השאלה היא שוב, אני בת 14, אם אכן זה מה שאמרו לי ההורים יש אפשרות לבחור דרך שלא כוללת ניתוחים ודברים אחרים? אשמח אם תענו מהר 🙏🏻 או בדקות הקרובות

כן בוודאי רחלי. כמו שאמרתי זה לא בהכרח מחייב ניתוח. אבל אי אפשר לדעת בלי לבדוק. לכן זה כן מצריך בדיקה של רופא כירורג ילדים כדי שיראה ויאבחן במדוייק ויתן טיפול מתאים. שתפי את הורייך ופני להיבדק.

31/08/2019 | 11:39 | מאת: SomeGuy

גבר בריא בן 34, מזה כמה שנים יש לי קפלי עור עודפים מסביב לאיזור פי הטבעת. בהתחלה חשבתי שאלו Skin Tags אבל אחרי שהלכתי לפרוקטולוג שבדק הוא אמר שלא מדובר בהם אלא ממש בעור עודף שמקיף את האיזור. העניין מפריע לי קוסמטית, ובעיקר במצבים מיניים אני מרגיש לא נוח לתת לבת הזוג לגעת באיזור מכיוון שגם לי לא נעים לגעת בו, בנוסף זה גם נראה לא טוב... הייתי שמח להתייעץ לגבי הסרה של גידולי העור האלו, שיטות, זמן החלמה וכו. תודה רבה

זה לא גידול. זה רק עודף עור. אין צורך רפואי להסירו, אבל אפשר לעשות זאת אם אתה מעוניין מבחינה קוסמטית. הניתוח יחסית פשוט, בהרדמה כללית. בדכ משתחררים באותו יום הביתה. סיבוכים אפשריים אך נדירים- דימום, זיהום. וגם קשה לעיתים לצפות איך תהיה התוצאה הקוסמטית.

30/08/2019 | 07:14 | מאת: אולגה

שלום, אתמול בערב , לפתע, החלו דקירות חדות בבטן התחתונה משמאל. שכבתי מספר דקות לנוח וזה עבר כלא היה. היום בבוקר, שוב משום מקום, הופיעו הסקירות הפעם הכאב היה חד יותר ולמשך זמן ארוך יותר.גם השכיבה לנוח לא עזרה.אומנם האיזור נרגע מהכאב החד אבל כאשר רציתי לקום או ללכת הכאב נכח (היה כאב עמום). אציין רק שלא נעשתה איזושהי פעילות גופנית או תנועות חדות לפני. אשמח להבין מה יכול להיות מקור הכאב ומה דרכי הפעולה שעליי לנקוט?

סיבות אפשריות לכאבים בבטן שאלית תחתונה- - דלקת סעיפים במעיים- בדכ הכאב קבוע ואינו חולף. - דלקת בדרכי שתן- יופיע בדכ עם תכיפות במתן שתן או צריבה. - אבנים בדרכי שתן. - תסביב שחלה. - בקעים בדופן הבטן. במידה והכאבים ממשיכים פני לרופא לבדיקה.

30/08/2019 | 03:25 | מאת: יוכי

עברו 8 שבועות מהניתוח. עברתי אותו באופן פרטי באסותא עם אמירה מפורשת שהניתוח קל ללא כאבים וחוזרים אחרי שבועיים עוד חודש לתיפקוד מלו. כבר פעם 3 מאושפסת בבית חולים הדימום מאסיבי אין צפי מתי היציאות יהיו תקינות טלא כל חצי שעה עם דימום. כל הבדיקות עד כה תקינות. הפעם הוחלט לאשפז אותי בבלינסון לברור מעמיק טלהציע אופציה לבדיקה בהרדמה. אם זה קשור עברתי קלונוסקוםיה ליפני שנתיים והכל תקין. מה יכולה למצוא בדיקה בהרדמה ומה ניתן לעדות בדרכ כשהיציאות מתמשכות במהלך כל היממה ולא מאפשרות שום תפקוד נורמלי

אני מניח שהדימום קשור בניתוח. בדיקה בהרדמה מאפשרת לרופא להסתכל על איזור הניתוח באופן מלא וברור ולראות אם יש בעיה שניתן לתקן. לדעתי בהחלט יש לבצע את הבדיקה בשלב זה.

06/09/2019 | 21:34 | מאת: יעל

היי יוכי גם אני אחרי ניתוח סטאר מ2014. אשמח לשוחח 0542103155

30/08/2019 | 01:34 | מאת: Dm

האם ניתן להבריא על יד משחות אנטיביוטיות בשילוב עם סטרואידים ? למרות הסיכוי הנמוך הייתי רוצה לנסות טרם ניתוח איזה משחות או נרות מומלצים ? ואיזה תזונה מומלצת ? אלכוהול ? ומהם הסיכונים בלנסות לחיות עם זה למי שמעדיף לוותר על הניתוח ?

אין משחות או טיפול תרופתי לפיסטולה. ( למעט בחולי קרון- מחלת מעי דלקתית כרונית אשר מקבלים תרופות ביולוגיות מיוחדות). הטיפול היחידי הוא ניתוחי. הסיכוי שהפיסטולה תיסגר ספונטנית הוא קטן ותלוי בגודל, אורך הפיסטולה ומורכבותה. במידה והסימפטומים מינימלים וזה לא מפריע לך באיכות החיים אתה יכול לחיות עם זה ולא לנתח. הסיכון הוא קטן, שיווצר אבצס סביב פי הטבעת.

30/08/2019 | 10:54 | מאת: Dm

נשלחתי לבדיקת סיטי לבדוק את הפיסטולה האם באותה בדיקה יבדקו באזור גם פוליפים, פיסורה אם קיימת, טחורים או גידול? ובכדי לחיות עם בפיסטולה עליי להקפיד על תזונה ?

סיטי לא רואה פיסורה או טחורים. אין תזונה מיוחדת.

29/08/2019 | 12:32 | מאת: מירי ל

היי, מאתמול *לפני* שעשיתי יציאה....יצא לי דם בכמות די גדולה, ממש דם שנזל, ורק לאחר מכן הגיעה צואה - תקינה חלוטין. נבהלתי נורא..אך רציתי לראות אם חוזר על עצמו. לאחר כשעתיים - שוב, דחף חזק לשירותים, כמו שרוצים להוציא גזים , מיד כשמתיישבת יצא רק דם עם גושי דם, כמו חתיכות כבד, וללא צואה כלל. ההרגשה הרגישה כמו שלשול, אך מדגישה שזה ממש זרם של דם שמלוווה בגושי דם . *ומדגישה שאני בטוחה שסה היה ללא צואה* מיד הלכתי למיון כי נורא פחדתי לאבד דם, שם לקחו לי בדיקות דם שיצאו תקינות לחלוטין, ועשו לי בדיקה רקטלית ידנית, בבדיקה הרקטלית אצבע הרופא יצאה נקייה לחלוטין ולכן אמר שבטוח מדובר בטחורים, שכנראה אחת היציאות לפני הייתה קשה ופצעה חלק כלשהו שכרגע מדמם. נתן לי משחה ייעודית לטחורים , שתייה מרובה, ובמידה לא עובר צוך שבועיים לגשת לייעוץ פרקטולוג לבדוק אופצייה לקשירה. מדגישה שהצואה שלי לא ממש קשה, ואני לא חשה בשום כאב עד כה. עברו 24 מהמקרה הראשון, ועד כה, בכל פעם שיש לי גזים, שלצערי זה לא מעט, מה שיוצא זה רק דם בשילוב החתיכות/גושי דם, הכמות בעיניי היא גדולה, מקפידה לשתות וכו ניגשת מחר לייעוץ פרטי, אך רוצה לשמוע מכאן האם הגיוני לדמם בצורה כזו? שזה ממש חתיכות של דם, שיוצאים בזרם כמו שלשול? אך ללא צואה כלל? חשבתי שמה שגורם לדימום זה צואה, כשיש יציאה, אך הדם יוצא גם כאשר יש גזים והכמות לא פוחתת כלל, שמתי גם אתמול בערב וגם היום בבוקר את המשחה לטחורים שהרופא נתן לי(עם מוליך לשימוש פנימי) , שיפןר לא קיים. וזה ברמה שאני חייבת שירותים צמודים וחכן לא יוצאת מהבית כי ברגע שיש גזים- המשמעות היא לדמם . אשמח לשמוע שנתקלתם במקרה כזה ושיש הגיון שאלו רק טחורים, רק כי אצבע הרופא בבדיקה יצאה נקייה. תודה ומתנצלת על אורל ההודעה

29/08/2019 | 12:34 | מאת: מירי

אגב אני בסך הכל בת 27.

שלום מירי, מה שאת מתארת אומנם יכול להיות דמם מטחורים, אבל יכול להיות דמם גם מסיבות אחרות. זה גם תלוי גיל. לכן חשוב שתיבדקי בהקדם ע״י פרוטולוג שיסתכל לתוך התעלה האנלית, אבל, גתלות בממצאים ובגיל שלך לשקול ביצוע קולונוסקופיה בנוסף על מנת לשלול מקור עמוק יותר לדימום.

29/08/2019 | 11:01 | מאת: לוי שושנה

יש דימום קל בטחורים פי הטבעת עם דימום קל .איך עוצרים את הדימום?

בדכ דמם מטחורים הינו לסירוגין ואמור להיפסק מעצמו ספונטנית. בכל מקרה עלייך לפנות לבדיקת פרוקטולוג כדי לאשר שאכן מדובר בטחורים ולא מקור אחר לדמם. במידה והדמם משמעותי ולא פוסק יש לפנות למיון.

27/08/2019 | 21:37 | מאת: שאלה חשובה ממש

עברתי לפני שבוע פתיחה של אבצס בעצם הזנב השאירו את הפתח פתוח ואנינעושה לו שטיפות שלוש פעמים ביום לפני שלושה ימים התחלתי להרגיש ממש טוב חזרתי לישון על הגב ולשבת רגיל הפתח נסגר כבר יומים אחרי הפתיחה. היום חזרו לי כאבים ולחץ האזור לאחר מישוש הרגשתי ששוב מתחליה גולה. האם זה הגינוי שיוצא שוב? האם יש אפשרות שהגוגלה תעבור לבד ותצא מהפתח שעשו למרות שהוא כבר יחסית סגור? או שיש צורך בפתחיה חוזרת? סליחה על החפירה אני פשוט בלחץ

שלום, ישנם מצבים שהאבצס מצטבר מחדש זמן קצר לאחר הניקוז, לעיתים א"ר ניקוז לא מספק. לעיתים זה מצריך פתיחה חוזרת. מצד שני עדיין יכול להיות שהנוזלים יתנקזו מעצמם דרך שארית הפתח. זה בכל מקרה דורש בדיקה בהקדם והערכה של כירורג, עדיף בבית החולים בו נותחת לצורך הערכה והחלטה האם צורך בניקוז חוזר.

27/08/2019 | 06:10 | מאת: אור

היי, אחרי ניתוח אבצס פריאנלי, היו כאבים באזור. ללא הפרשות כלל. בבדיקת mri: אין בדיקה קודמת להשוואה ברשותנו. פיסטולה אקסטרה­אנאלית מאחורי לפי הטבעת, מפושטת לאורך כ­38 מ"מ. הפיסטולה בעלת צורת פרסה, ברקמות הרכות, במגע עם שרירי הפובורקטליס. התעלה מתמשכת מימין בקולקציה טובולרית מפושטת לאורך כ­50 מ"מ ­כלפי מעלה עם מעורבות בשריר ה­Iliococcygeus ימין ­וכלפי מטה עם פתח חצוני ב­margin anal Right לסיכום: פיסטולה אקסטרה­אנאלית מורכבת כמתואר עם קולקציה טובולרית מפושטת המעורבת את שרירי הלווטור אני דו"צ. כרגע איני סובלת מכאבים כלל. האם יתכן שגם אם אין הפרשות ישנה פיסטולה? ועד כמה המצב שלי חמור? האם זה אומר שיש פה מעורבות שרירים? סכנה לפגיעה בסוגרים במקרה של ניתוח? מרגיש לי שיש טעות בפיענוח.. הלוואי..

שלום אור, אומנם לפי הבדיקה יש פיסטולה מורכבת. אולם, צריך לקחת את הממצאים בהקשר הנכו ן - כמה זמן לאחר ניתוח הבדיקה בוצעה? ייתכן כי חלק מהממצאים הם שינויים לאחר ניתוח. בכל אופן, בהחליט מחשיד לפיסטולה מורכבת המערבת שרירים. יש צורך להיבדק ע"י כירורג קולורקטלי מומוחה, ובהתאם לממצאים להחליט האם צריך ניתוח, על תיזמון הניתוח, ועל סוג הניתוח. לא מחליטים על ניתוח רק על סמך ממצאי MRI . לגבי פיסטולות המערבות שרירים ם- מתאימים את סוג הניתוח ואז מבצעים ניתוחים בהם לא עושים חיתוך ךשל השרירים כדי להימנע מפגיעה בסוגרים.

שלום אני בן 16 וסובל מטחורים לאחר פעילות מאומצת של הרמת משקולות אי שתיית מים וישיבה ממושכת בשירותים הטחורים יוצאים בזמן השירותים ללא דימום אך אי נוחות וכאב מלווים אותי לאורך כל היום וכל הלילה ובנוסף יש לי גם גזים שמדיפים ריח נורא הטחורים מקובצים בפי הטבעת ובזמן הישיבה בשירותים הם יוצאים בחוץ והם נפוחים ולאחר מכן הם נכנסים. לפחות 5 טחורים.התחלתי לשתות מים ולאכול פירות וירקות כבר שבועייםהיציאות שלי רכות אך כלום לא עוזר לי לכאב ולאי הנוחות שלי לדעתך רופא ימליץ לי ללכת לניתוח?

שלום דן, אתה מתאר טחורים גדולים מאוד, ואחת האפשרויות המקובלות במקרה זה הוא אכן ניתוח. ישנם הרבה סוגי ניתוחים, כשהטוב ביותר הוא ניתוח כריתה , אך מצד שני התאוששות כואבת מאוד. אבל ישנן עוד אפשרויות כגון קשירה או הזרקה ועוד - זה תלוי בממצאי הבדיקה של הרופא הבודק , בגודל הטחורים וגם בנסיון הרופא בפרוצדורות השונות.

24/08/2019 | 08:57 | מאת: שני

שלום רב, אני בת 35, יש לי טחורים שיצאו בשנתיים האחרונות לאחר תקופה של עציריות שחלפה. הם לא מדממים ולא כואבים. אבל מבחינה אסתטית הם מונעים ממני מלפתח קשר רומנטי. אני מאוד מתביישת. האם אפשר להעלימם ולחזור אחורה למצב שהיה לי פי טבעת ללא טחורים? תודה רבה.

כן, הפתרון הכי טוב לטחורים חיצוניים הוא ניתוח להסרתם. חשוב לדעת שיש תקופת התאוששות לא קלה מבחינת כאבים אחרי הניתוח. בכל מקרה ראשית עלייך להיבדק עי פרוקטולוג מומחה כדי לאשש האבחנה ולהחליט על דרך הטיפול הטובה ביותר.

22/08/2019 | 23:36 | מאת: אלישבע

שלום וברכה. בעלי בן 42, אדם בריא ללא בעיות רפואיות משמעותיות. לפני חודש וחצי עבר סיטי כליות עקב התקפת אבנים ושם בבדיקה התגלה ממצא במעי הגס שמצריך בירור. לפי הרופא כנראה היה מדובר בדלקת. היום עבר קולונוסקופיה. המעי נסרק מפי הטבעת עד למעי הדק. כשהרופא הגיע עם התוצאות הוא אמר שדלקת אין, אך בעומק 5 ס"מ מפי הטבעת נצפה פוליפ אחד מסוגססילי בגודל 7 מ"מ שלא ברור טיבו, ייתכן תת רירי וממנו נלקחה ביופסיה. כמו כן נלקחו ביופסיות מאיזור המעי הדק סופי ונלקחו ביופסיות מאיזור הרקטום. הרופא אמר שזה בכלל לא נראה סרטני ושאין מה לדאוג. שאלותיי: 1. אני יודעת שפוליפים מוסרים במעמד הבדיקה מדוע הפוליפ שלו לא הוסר? 2. אם נמצא פוליפ ברקטום, מדוע נלקחו ביופסיות גם מהמעי הדק ולא רק מהפוליפ עצמו? 3. אם זה היה סרטני, אפשר אכן היה לזהות את זה בצילום? 4. אם זה לא סרטני כמו שהרופא טוען אז לשם מה בעצם הביופסיות? מה כבר אפשר לגלות שם? אני מאד מודאגת וקשה לי לשבת ולחכות חודש שלם עד לקבלת התוצאות מבלי להבין דברים בסיסיים עליהם לא קיבלתי תשובות מהרופא שערך את הבדיקה. יש ברשותי צילומים מהבדיקה אם צריך אטרף. ועכשיו בפשטות אשאל.. על פי הנתונים שמסרתי, מה הסיכויים שחלילה הביופסיה תחזור עם ממצא סרטני?

שלום אלישבע. 1. ייתכנו כמה סיבות מדוע הפוליפ לא הוסר - ישנם פוליפים שטחיים הדורשים מיומנות ומכשור מיוחדים שלא כל גסטרואנטרולוג יכול לבצע ולכן לעיתים מפנים למקום אחר להסרתם. אפשרות נוספת -פוליפים הקרובים מאוד לפי הטבעת בד״כ לא מוסרים בקולונוסקופיה אלא מופנים להסרה כירורגית ע״י כירורגים קולורקטלים עקב מיקומם הקרוב לפי הטבעת. וישנם פוליפים חשודים יותר לסרטן שהגסטרואנטרולוג מחליט לא להסירם אלא לחכות לביופסיה ובהתאם לתשובה כן או לא להפנות לניתוח. צריך להבין לפי המלצות הרופא שביצע הבדיקה מה הייתה התוכנית להמשך כאן. 2. כנראה נלקחו ביופסיות מהמעי הדק עקב החשד לדלקת במעי הגס בהתגלה בבדיקת סיטי. ואז לפעמים מחליטים לקחת ביופסיות מהמעי הדק הסופי כדי לשלול סימנים של מחלת מעי דקלתית כרונית (קרון). 3. הרופא יכול על פי רושם ראשוני ומראה חיצוני להעריך האם זה נראה סרטני או לא, אבל תשובה סופית וודאית הינה רק לאחר הסרת מלאה של הפוליפ ושליחתו לבדיקה פתולוגית. גם ביופסיה הינה רק תשובה חלקית וראשונית. 4. הביופסיה הינה כדי לקבל הערכה ראשונית ולחזק את הרושם שלו שלא מדובר בגידול סרטני. לסיכום, אני מבין את דאגותייך, אבל קצת קשה לי להעריך מה הרופא שביצע את הבדיקה חשב ותיכנן הלאה. בדרך כלל יש במכתב הסיכום של הבדיקה המלצות להמשך ושם אמור להיות כתוב מה הוא המליץ. לפי התיאור שלך הרופא אמר לך שזה לא נראה סרטני. אני מניח שהוא לא היה אומר זאת סתם, וכמו שאמרתי, גסטרואנטרולוגים יכולים להעריך באופן מושכל על פי המראה החיצוני של הפוליפ לגבי טיבו, האם סרטני או לא, ולכן כנראה שהסיכויים שמדובר בפוליפ סרטני הינם נמוכים. בכל מקרה יש להסירו בהמשך במלואו -בקולונוסקופיה או הסרה כירורגית.

25/08/2019 | 23:14 | מאת: אלישבע

..........................................

21/08/2019 | 21:02 | מאת: יאיר

שלום. בעבר סבלתי מדימומים אחת לכמה זמן שנבעו מטחורים ופיסורה. לאחר שנתיים של רגיעה, החל דימום חזק בכל יציאה, שנראה שמגיע ממקור פנימי (פיסורה או טחורים פנימיים). אני משתדל לאכול מאכלים רכים וירקות על מנת להמעיט ביציאות אך עדיין אחת ליום לפחות מאבד כמות אדירה של דם בשירותים. כדי לראות פרוקטולוג עליי להוציא הםנייה ולחכות מספר חודשים לתור. עד אז הבעייה תיפתר מעצמה או תחמיר מדי. אני חייב ייעוץ מיידי מה לעשות כדי להפסיק את הדימום! האם יש משחה או טיפול כלשהו שניתן לעשות על מנת לזרז את החלמת הפצע?? אני אובד עצות ואשמח לייעוץ מהיר תודה.

הטיפול בטחורים ובפיסורה הוא דיי דומה ועיקרו- הסדרת היציאות, הימנעות מעצירות, כלכלה עשירת סיבים ומשחות או נרות מקומיים להרגעה מקומית. בכל מקרה לא ניתן לתת המלצות ספיציפיות בלי לבדוק אותך ולאושש האבחנה. עלייך להיבדק באופן מסודר עי פרוטולוג במעדה ואכן יש טחורים מדממים יש אפשרויות לטיפול פולשני שיכול לעזור. חוץ מזה צריך לשלול מקור פנימי יותר לדימום במעי הגס, כלומר לוודא קולונוסקופיה כתלות בגיל שלך.

19/08/2019 | 22:17 | מאת: משה

שלום, אני בן 30, עברתי פעמיים ניתוח לכריתת סינוס פילונידאלי בשיטה הפתוחה (wide local excision), ב- 2008 וב2014. כעת 5 שנים מהניתוח האחרון, שוב חזרה הבעיה. לאחר התייעצות עם רופא נמסר לי כי עליי לעבור ניתוח בפעם השלישית אך שהפעם מומלץ ניתוח בשיטת bascom flap. אשמח לדעתך בנושא; האם בהתייחס להיסטוריה הרפואית שלי, יש יתרון בגישה זו על פני הגישה המסורתית שהייתה מקובלת עד כה כפי שעברתי בעבר, והאם יש חסרונות בגישה זו. כמו כן, היכן ניתן לעבור את הניתוח הזה ברפואה הציבורית (או ניתוחים דומים לו -כלומר בשיטה הסגורה עם שתל - FLAP)?

שלום משה, אכן סינוס פילונידלי זו בעיה מתסכלת שהפתרונות הניתוחיים לה אינם טובים ולכן יש הרבה מאוד שיטות ניתוחיות. בכל מקרה, אין הוכחה לגבי הניתוח הכי טוב, ואחוזי הסיבוכים ההישויות לאחר הניתוח הים םיחסית גבוהים. לגבי המקרה שלך - בחירה סוג הניתוח הבא תלויה בניתוחים הקודמים שעברת, במצב היום, ובנסיון והעדפת המנתח שינתח אותך. לכן צריך לראות בדיקו מה עברת בעבר כולל דוחות ניתוח מפורטים, והמנתח שלך צריך להחליט באיזה ניתוח לבחור על פי נסיונו. את הניתוח אתה יכול לעבור בכל בית חולים , ציבורי או פרטי.

17/08/2019 | 14:25 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, אני בן 34, לאחרונה פניתי לפרוקטולוג עקב גרד רקטלי משמעןתי. ברקטוסקופיה עד גובה 10 ס"מ נצפו טחורים דרגה 2 המפרישים ריר. ניתן לי טיפול בדרמקומבין משחה פעמיים ביום ובנרות פרוקטוגליבנול פעם ביום בלילה. העניין הוא שכמה שעות לאחר השימוש בנר אני חש תחושת גירוי מקומי בעייתית ביותר באזור פי הטבעת ונראה לי שאני רגיש לנר. האם יש חלופה לטיפול? תודה

שלום רב, יש תחלופות רבות לטיפול מקומי בטחורים שניתן למצוא בבית המרקחת. דוגמא אחת היא פרוקטוזורין. יש עוד הרבה ורובן מכילים חומרים דןמים. אבל אני לא משוכנע שמה שיש לך זה דווקא רגישות לנר, אלא אולי המשך של הסימפטומים שסבלת מהם קודם לכן אולי כחלק מהתגובה לטיפול. גרד פריאנלי הוא תופעה מתסכלת ולא תמיד יש לה מקור ברור. צריך להבין מהיכן הריר מגיע, לאו דווקא מהטחורים. כדאי לשקול לבצע קולונוסקופיה להסתכל על שאר המעי הגס.

14/08/2019 | 18:19 | מאת: רז

היי , יש לי פיסטולה טרנספינקטרית בשעה 6'. הרופא אמר לי שהיא ממוקמת במקום שמערב שרירים ולכן הוא המליץ על ניתוח ראשון להכניס חוט סיטון ולאחר חודשיים בערך לעשות ניתוח נוסף של צריבת הפיסטולה כמה שאלות: 1.האם הניתוח סיטון הוא מורכב ויש בו סיכונים? 2. אחרי כמה זמן מורידים ועוברים לניתוח השני שזה לצרוב בלייזר את הפיסטולה? 3. האם יש פתרון אחר מאשר לעשות את שני הניתוחים הללו? 4. האם הסיטון מפריע לתפקוד היומיומי ולספורט ? 5. אם עשיתי הדמיית TRUS אני צריך לעשות גם MRI או שזה מספיק?

1. הניתוח סיטון בד״כ אינו מורכב. הכירורג אמור למצוא את התילה הפנימית עם הפתח הפנימי ולהעביר דרך התעלה את הסיטון. לא מאוד מורכב, וכמעט ללא סיבוכים. 2. בד״כ אחרי חודשיים או שלושה חודשים מבצעים הניתוח השני לאחר בדיקה לוודא שאין זיהום או אבצס באיזור והכל מנוקז יפה. 3. אם אכן יש פיסטולה פריאנלית אז הפיתרון היחידי הוא בד״כ ניתוחי. יש הרבה סוגי ניתוחים לפיסטולות שקצרה היריעה מלפרט את כולם. חשוב כמו שאמרת להבדיל האם הפיסטולה מערבת שריר או לא ואז להחליט על סוג הניתוח בהתאם לפיסטולה, למיקומה, לנסיון הכירורג ועוד. סוגי ניתוחים לדוגמא - הזרקת דבק ביולוגי, כריתת הפסיטולה, פיסטולוטומיה, פלאפ מרירית הרקטום, lift , ועוד. אני מסכים שבמרבית המקרים יהיה ניתח ראשון בו מכניסים סיטון שמטרתו היא לנקז את הפסיטולה כהכנה לניתוח התיקון. 4. לא אמור להפריע לתפקוד ולספורט. 5. אין צורך בהדמייה נוספת.

14/08/2019 | 13:47 | מאת: חיים

שלום רב. אני שנה לאחר LAR בשלבT1N0MO. מרגיש טוב. בדצמבר עברתי סגירת סטומה. במעק מסודר אצל כירורג ואנקולוג. MRI אגן מחודש אפריל תקין. מרקרים בגדר הנורמה. CA19-9 במגמת ירידה. איך CEA במגמה עליה(?): •לפני ניתוח בחודש 3/18 היה 3 •אחרי 3 חודשים של ניתוח LAR בחודש 9/2018 היה 1.5 • אחרי סגירת סטומה בחודש 3/2019 היה 2.1 • לפני כמה ימים ( חצי שנה מבדיקה קודמת) 2.7 יש לציין כי אני מעשן. ראיתי כי למעשנים גבול תקין הוא עד 5. בכל מקרה מדאיג אותי מגמת עליה. ביקורים אצל כירורג ואונקולוג בתחילת ספטמבר . האם יש צורך לבקש PET CT ? תודה

עדייין הרמה של המרקר תקינה, וכמו שאמרת אתה מעשן. בנוסף הגידול שלך היה התחלתי מאוד (בהנחה שלא קיבלת טיפול קרינתי לפני הניתוח). לאור כל זה, בשלב זה יש להמשיך לעקוב. בלי קשר למרקר, בכל מקרה בד״כ מקובל לעשות הדמייה של הגוף ולא רק של האגן שנה אחרי הניתוח - בד״כ עושים ct חזה בטן אגן, ולעיתים עפ״י הצורך או לפי ממצאים בהדמיות קודמות מבצעים pet ct . לכן אם לא עשית הדמייה כזו מאז הניתוח, אני מניח שהרופאים המטפלים יבקשו זאת.

14/08/2019 | 07:56 | מאת: מי

שלום, האם פיסורה יכולה לגרום לכאב לוחץ, מן לחץ, או כאב שדומה לשריר תפוס? שאני נוגעת חיצונית בפי הטבעת ולוחצת פנימה לא באזור הפצע, אז יש מן כאב פנימי כזה. האם נובע מספאזם של השריר? המון תודה!

הכאב יכול לבוא בצורות שונות, אך בד״כ זה יהיה כאב עז בזמן יציאה ואחריה נמשך מספר שעות, בד״כ שורף, לעיתים פועם. לעיתים הכאב יכול להקרין למיקום אחר, כמו לרגל או לצד.

15/08/2019 | 05:15 | מאת: מי

תודה על המענה, אני מרככת את היציאות שלי מאוד. אם כך האם ייתכן שהכאב לא מאוד גדול בזמן היציאה, ולאחר מכן מתגבר במשך שעות?

12/08/2019 | 15:22 | מאת: שמעון

היי, התחלתי להשתמש באנטרולין והדימום הפך להיות מסיבי ביותר. האם זה חלק מתהליך טיפולי או 0שעלי לעצור את הטיפול ולהשתמש בחומר אחר? אם כן איזה חומר?

אני לא חושב שהדימום הוא בגלל המשחה. אין מניח הדימום עדיין מהפיסורה , ייתכן כתואה מפציעה שטחית בזמן המריחה או כחלק מתהליכי הריפוי. ממליץ להמשיך עם המשחה.

12/08/2019 | 14:58 | מאת: אני

שלום, האם יש בעיה לעבור ניתוח פיסורה בזמן וסת? תודה!

אין בעיה לעבור ניתוח בזמן וסת.

בחור בן 22 בשבוע האחרון במיוחד בעת ישיבה יוצאת הפרשה רירית מפי הטבעת וריח לא נעים,ושמתי לב לקצת רטיבות בתחתון והוא גם טיפה נפוח אבל חוץ מזה אין בעיות או כאבים רציתי לשאול מה זה יכול להיות והאם ניתן לטפל

זה יכול להיות דלקת ברקטום, או זיהום מקומי כגון אבצס. עלייך לפנות לבדיקת פרוקטולוג כדי לאבחן בוודאות.

11/08/2019 | 20:54 | מאת: Noga

שלום, אני סובלת מפיסורה כשנתיים.(הייתי "מועמדת " לניתוח,לשמחתי,חלה הטבה והיה לי שקט כעשרה חודשים). קיבלתי עכשיו את האנטרולין.אני סובלת מיתר לחץ דם ונוטלת כדור (רמיפריל) כבר מספר שנים. האם ניתן להשתמש במשחה?.. מקריאה של העלון עלה בי חשש כבד..🙄

ניתן להשתמש במשחה. לשים לב לא למרוח יותר מידי.

11/08/2019 | 16:23 | מאת: ספיר

שלום רב, ילדתי לפני כ9 חודשים וכחודש לאחר הלידה גילו לי פיסורה. כמובן שהביאו לי באותה תקופה טיפול תרופתי של ניפידיפין ללא מרככי צואה ולמעשה הניפידיפין לא עזר ולאחר כחודשיים חזרתי לפרוקטולוג שנתן לי רקטוגסטיק ומרכך צואה פגלקס. לאחר טיפול של כחודש(הפרוקטולוג אמר שזה מספיק) חזרתי לביקורת והפרוקטולג אמר שהפיסורה עברה ושהכל בסדר. הפסקתי עם הטיפול התרופתי ולאחר כשבועיים הרגשתי שוב את הדקירות (באותו זמן הקפדתי על תזונה מלאה סיבים, מים יותר מ2 ליטר כי אני מניקה ותזונה מאוד מוקפדת). הלכתי לפרוקטולוג אחר שאמר שאינו רואה פיסורה ובדק בדיקה פנימית ידנית ולאחר מכן בדק עם מכשיר. הפרוקטולוג אמר שהוא רואה שריטה ממש קטנה יותר בכיוון של הוואגינה וזה משום שאני עושה הרבה אמבטיות ישיבה והטוסיק כל הזמן רטוב ושלח אותי הביתה עם משחה בשם אנטרולין 4 פעמים ביום ומרכך צואה נורמלקס לתקופה של חודשיים שוב ואמר שזה מספיק. שוב אני רוצה לציין כי במשך כל ה9 חודשים האלו אני אוכלת תזונה מלאה בסיבים ומים, אמבטיות ישיבה (הפסקתי לאחר הפרוקטולוג השני). איני מרגישה את הכאבים שהיו לי בהתחלה שהיו בלתי נסבלים אך זה בגלל שאני עם מרככים תקופה ארוכה. שאלותיי הם: 1. שני הפרוקטולוגים לא רואים פיסורה, אך ברגע שאני מפסיקה מרככי צואה אני מרגישה בתוך התעלה כאבים ודקירות האם זה לא מעיד על כך שהפיסורה לא עברה? 2. את האנטרולין שאני מורחת מבפנים אני מרגישה חתך בתוך התעלה שכואב שאני נוגעת, מה זה יכול להיות? 3. ישנו שקיק שנוצר לי עקב הפיסורה שאינו נעלם וכשאני מפסיקה מרככי צואה השקיק הזה כואב בביקור בשירותים, מדוע? אני מבינה שכרגע גם לא יכולים להמליץ לי על ניתוח משום שרואים שהפיסורה עברה אבל איני יכולה להבין למה אני מרגישה את אותם תסמינים שחוזרים מיד עם הפסקת הטיפול. אשמח לכל חוות דעת /המלצה , האם אתה מכיר מקרים כאלה ומה נתן לעשות כדי לעבור את השלב הזה של הפיסורה מאז הלידה. זה פשוט משאיר טראומה נוראית מודה מראש על כל תשובה

האופציות הן -1. להמשיך טיפול כפי עשית עד עכשיו. 2.- ללכת לניתוח - בדיקה בהרדמה בה ניתן לבדוק אותך טוב יותר ולראות האם באמת יש או אין פיסורה, ואם יש אז לבצע ניתוח לפיסורה. 3. השקיק זה קפל עור שנוצר בד"כ במצבים של פיסורה כרונית. אם הוא מפריע לך ניתן להורידו בניתוח. את צריכה להחליט עד כמה הסימפטומים הללו פוגעים לך באיכות החיים כך שאת מעוניינת בניתוח. אם זה לא נורא ואת סה"כ מסתדרת עם זה אז את יכולה להמשיך בטיפול כפי שעשית עד כה.

13/08/2019 | 17:10 | מאת: ספיר

אני מודה לך על תשובותייך, אקבע שוב תור לפרוקטולוג.

11/08/2019 | 09:38 | מאת: ענת

איך אמורה להראות החלמה של טחור חיצוני קרישי הוא אמור להתכווץ? כמה זמן בערך לוקח לו להתכווץ? כרגע מרגישה שהטחור יבש ממש ומה בעצם קורה לקריש דם לאן הוא מתמוסס?

את אמורה להרגיש פחות כאב, והוא אמור לקטון בגודלו.

10/08/2019 | 23:52 | מאת: דני

שלום, בן 54 עברתי לפני שנתיים וחצי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שיצאו תקינים חוץ מדלקת בקיבה. בקולונוסקופיה נכתב- הכנה לא טובה -לאחר שטיפה ושאיבות המעי נראה תקין השבוע קיבלתי תוצאות דם סמוי חיובית. ללא ירידה במשקל המוגלובין תקין. האם יכול להיות שמדובר פה בסרטן במערכת העיכול?שכן עברתי את הבדיקות בתקינות לפני שנתיים וחצי(שכן הזמן המומלץ הוא 5 שנים) האם סרטן במערכת העיכול יכול להתפתח בפרק זמן קצר שכזה? תודה מראש!

שלום דני, הסיכוי שיש סרטן במערכת העיכול הוא אומנם נמוך לאור גילך הצעיר, העובדה שעברת קולונסוקופיה לפני שנתיים וחצי ועובדה אין כל סימפטומים. אבל, למרות זאת, עדיין יש סיכון אומנם קטן, ועדיין גם בשנתיים וחצי תיאורטית עלול להתפתח משהו, ובנסוף בקולונסוקפיה יש כ 10% סיכוי של פספוס ממצאים קטנים. לכן ההמלצה היא לבצע קולונסוקופיה בכל זאת כעת.

בהמשך לשאלתי הקודמת. אני סובלת מטחור חיצוני קרישי טחור מאוד גדול. האם עלי לשכב כמה שיותר על הבטן או עדיף ללכת כמה שיותר? תודה

שלום ענת, זה לא ממש משנה מהחינה רפואית. תלוי בהרגשה שלך.

09/08/2019 | 09:54 | מאת: ענת

שלום דוקטור. ילדתי לפני חודש וכבר שבועיים לאחר הלידה סבלתי מטחורים חיצונים ופנימיים הגעתי למצב שאני לא יכולה לעמוד וחייבת להכניס את הטחור כדי לשבת נורמלי. לפני 3 ימים עברתי האל דופלר (חייבת לציין שבכלל לא כואב) אבל נשאר לי טחור חיצוני טרמבוציטי גדול (בגודל שבלול חורף) והוא ממש מפריע לי. הרופא אמר לי לאחר הפרוצדורה של האל דופלר לא לגעת בו והוא יעבור לבד תוך כמה ימים שהוא יתמוסס. אכן שמתי לב שהוא ניהיה קטן יותר. אני עושה המון קומפרסים עם מלח אנגלי שותה מלא מים אוכלת מלא ירקות וסיבים. השאלה שלי היא מתי בערך הטחור הזה אמור לעבור? איך זה יראה? מה בעצם קורה בתוך הטחור לאן נעלם הטרמבוציט? בכלל מעוניינת לדעת מה קורה שם בפנים ומתי כבר יעלם כי התגעגעתי לתינוק שלי שלצערי לא לוקחת אותו כי כל היום שוכבת. תודה

את עושה הכל נכון, זה צריך להשתפר תוך כמה ימים עד שבוע. בפרוצדורה שעברת בעצם לא כורתים את הטחורים אלא קושרים את כלי הדם בבסיסם ולכן הם אמורים לעבור נמק ולהתכווץ. לכן את רואה את התוצאה החיצונית של אחד הטחורים הללו. אם לא משתפר תוך שבוע פני להיבדק עי הרופא המנתח.

05/08/2019 | 21:54 | מאת: ברק

ככל הנראה דם בצואה בן 40 לא היו בעבר דברים כאלה חוץ מפה ושם קלקולי קיבה מקווה שלא יראו את הקובץ באתר

שלום ברק, זה יכול להיות משהו בנאלי לגמרי כמו טחורים, או קלקול קיבה, אך יכול להיות גם דברים אחרים. לכן חשוב לפנות בהקדם לבדיקה במיון או בקופ״ח.

04/08/2019 | 22:19 | מאת: שלי

שלום, לפני כשנתיים סבלתי מפיסורה ולפני כשלושה חודשים עברתי ניתוח קפל עור מאז יש צלקת בולטת שלא מתרפה אני מורחת דרמוקבין , ניסיתי למרוח שמן אבולפיחה , תרופות סבתא וכלום לא עוזר גם מבחינה אסתטית זה נראה יותר רע וזה יותר מציק. המנתח טוען שהגרד נובע מההחלמה אבל אני לא מצליחה לחזור לשגרה, אשמח להמלצות כיצד ניתן להוריד את נפח הצלקת ולהפחית את תחושת הגרד. תודה.

שלום שלי, בהנחה שאין תהליך זיהומי וזו רק צלקת, אצל כל אחד ישנה הצטלקות קצת שונה, ולכן לא ניתןלנבא כיצד בדיוק תיראה צלקת ניתוחית. אין משהו שתעשי שיכול לשנות את המראה הסופי של הצלקת. בוודאי לא בצלקות ניתוחיות בסמוך לפי הטבעת. לכן פעמים רבות אנו ממליצים לא להסיר קפלי עור. לגבי הגרד, אני מציע שתפסיקי להשתמש במשחות ותכשירים שונים כי ייתכן כי הם מחמירים את הגרד. חשוב לשמור את המקום נקי ויבש לחלוטין. לא לח, לא רטוב. להימנע מהגיינה מוגזמת, להימנע מתכשירים ותרופות מיוחדות.

04/08/2019 | 23:00 | מאת: שלי

תודה ד"ר על תשובתך . חשוב לי לציין שהוחלט על ניתוח לאחר תלונות בלתי פוסקות על כאב ודימום האם משחת capsaicin יכולה לעזור לי ?? קראתי על זה בפורום. כמה זמן לוקח להחלים מהניתוח ? נאמר לי שבועיים וכבר עברו שלושה חודשים

אני לא מכיר את המשחה הזו ועצתי היא להפסיק את כל המשחות. 3 חודשים זה בהחלט זמן בו היית אמורה להחלים מניתוח לכריתת קפל עור. במידה ודברים לא הסתדרו עד עכשיו עלייך לפנות לבדיקה אצל הרופא המנתח או כל פרוקטולוג.

02/08/2019 | 15:29 | מאת: שלומי

שלום, בן 34 ולפני 4 ימים אובחנה ע"י כירורג בפיסורה אחורית עם רגישות ניכרת במגע, ללא דימום. ללא skin tag. ללא עדות למורסה פריאנלית. ציינתי בפני הרופא שאני סובל מזה כשלושה שבועות מכאב חד בעת התרוקנות, ובעיקר מכאבים עזים שהולכים ומתגברים בשעות העוקבות שלאחר התרוקנות. ברב המקרים בין 4-8 שעות. הטיפול כולל רקטוג'סיק פעמיים ביום, ונורמלקס כדי לשמור על יציאות רכות. בנוסף אני מורח עזרקאין שמקל מעט על הכאבים. מספר שאלות: 1. מה המינון הנכון לרקטו'? האם לנסות להחדיר את המשחה לפי הטבעת כך שתיגע באזור הפצוע? והאם ניתן להשתמש יותר מפעמיים ביום? 2. הטיפול שנרשם הוא לארבעה שבועות. תוך כמה זמן אני אמור להרגיש הקלה? כי בינתיים אחרי מספר ימים אין שום שינוי. 3. הכאבים - מה עוד ניתן לעשות כדי להקל והאם זה בכלל נורמלי שהמקום רגיש כל כך עד שהכאבים נמשכים ואף מתגברים מספר שעות לאחר יציאה? לפעמים למשך כל אותו היום. אבטיות ישיבה עם זרם חלש של הדוש על פי הטבעת יכולים לעזור, אבל לא להעלים את הכאב שנמשך גם בעת מוחלטת. אני מרגיש פגיעה קשה באיכות החיים, מיואש מאוד ומייחל לכל סימן הכי קטן לשיפור. 4. אני עובד בעבודה משרדית, לרב תחת עומס רב, וחשבתי לקחת שבועיים-שלושה חופש כדי להקדיש את עצמי להחלמה. בפועל יש ימים שאני סובל מכאבים עזים רק מעצם הישיבה בכיסא. האם ניתן לקבל חופשת מחלה מרופא המשפחה? הרבה שאלות, אני יודע. תודה רבה רבה

1. לא יותר מפעמיים ביממה, ולא למרוח יותר מידי חומר כיוון שיכול לגרום לכאבי ראש. לא להחדיר לעומק אלא לפי ההנחיות למרוח בדיוק בפתח. 2. אין חוקים וכל מקרה לגופו אבל אמורה להיות הקלה הדרגתית. כמובן כתלות בטיפול שאינו רק המשחה אלא קודם כל האוכל שאתה אוכל והסדרת היציאןת. 3. אתה חייב להקפיד על מזון עשיר סיבים ושתיית נוזלים רבה שהיציאןת יהיו רכות. 4. זו שאלה לרופא המשפחה.

מתמודדת עם פיסורה כמה כמה חודשים, לאחרונה הכאב החד בעת יציאה הפסיק , הכאב קל והופיעה תופעה מוזרה . שריפה בפי הטבעת שמופיעה כשעה וחצי /שעתיים לאחר כל יציאה. ממה זה יכול להגרם? משתגעת כבר תודה!

באמת קצת מוזר, אבל יכול להיות שזה עדיין סימפטומים של הפיסורה שנרפאית. או שקשור לאוכל שאת אוכלת, כגון מאכלים חריפים, חומציים .

תודה על המענה. האם חס וחלילה שריפה יכולה להעיד על משהו אחר? חמור יותר?

אני לא חושב. בכל אופן, חשוב להיבדק כדי לקבל מענה מדוייק יותר.

30/07/2019 | 13:57 | מאת: מודאגת

שלום, אני יומיים לאחר קשירת טחור פנימי. היו לי כאבים עזים שפוחתים בהדרגה. הבעיה היא שמתן השתן אינו רגיל בשני מובנים: ההשתנה קצת קשה לי יותר, ופעמיים גם יצא מעט שתן ללא שליטה, כאילו פתאום יש בעיה בסוגרים. הייתכן שבמהלך הקשירה נפגע סוגר השלפוחית? אם כן, האם זה תהליך הפיך? אשמח מאוד לתשובה. תודה רבה!

שלום, הדאגה שלך ברורה אך מאוד לא סביר שנפגע סוגר השלפוחית. לעיתים יש תגובה עצבית של קושי בהשתנה בעקבות כריתת טחורים או וקשירת טחורים. הכאב לעיתים גורם לתגובת רפלקס עצבית המשפיעה על ההשתנה. בד"כ זה מסתדר תוך מספר ימים לאחר ירידה בעוצמת הכאב. מצד שני, קשירת טחורים פנימיים אינה אמורה בד"כ לגרום לכאבים עזים ובוודאי שלא לזמן ממושך. ייתכן שהגומייה הונחה במיקום נמוך מידי, ולכן אם הסימפטומים של הכאב והקושי בהשתנה ממשיכים מומלץ לפנות לבדיקה ע"י הכירורג שביצע הפרוצדורה או כירורג אחר או מיון. לעיתים הקושי בהשתנה מצריך אף הכנסת קטטר שתן לזמן קצר.

30/07/2019 | 00:53 | מאת: אמיר

שלום לכם, לפני כשנתיים התגלה אצלי אבצס באזור פי הטבעת עם כאבים נוראיים.ניגשתי לבית חולים אך לפני שנכנסתי לניתוח האבצס התפוצץ לבד ויצא המון הפרשות. ההפרשות נמשכו אצלי הרבה זמן,מספר חודשים. ניגשתי לפרוקטלוג שהמליץ לי לעשות Mri אגן קטן. עברתי את הבדיקה לפני שנה בדיוק ותוצאתה הינה. מודגמת פיסטלה פרינאלית אחורית מרכזית. הפתח הפנימי נצפה בשעה 6 ומהלכו טרנספינקטרי בקו אמצע. הטרקט באורך של 5 ס"מ. אין לזהות אבצס. שרירי הלבטור אני תקינים. שאר איברי האגן שמורים. מישורי השומן תקינים. מזה כשנה וארבעה חודשים ההפרשות נפסקו אצלי באזור פי הטבעת. שאלתי היא אם אני חייב לעבור את הניתוח לפיסטולה? האם עיכוב של שנתיים הוא לא נכון? האם לפי הממצאים יהיו כאבים אחרי ניתוח שכזה. מה הדחיפות של הניתוח אם כן, תודה רבה לכם.

אם כבר שנה אין הפרשות ושום דבר לא מפריע לך וה MRI הוא מלפני שנה אזי אין הכרח לעבור את הניתוח כעת. אני מציע לפנות להערכה חוזרת ועדכנית אצל פרוקטולוג. אם כבר יותר משנה אין כל סימפטומים אזי איני רואה צורך בניתוח אבל צריך לבדוק אותך כדי להחליט.

28/07/2019 | 00:03 | מאת: נדב

שלום רב, אתחיל מהסוף, אני בן 34 וסובל מזה כשלושה שבועות ממה שנראה כטחורים מלווים בכאבים עזים. הכאב מורגש ככאב חד בעת התרוקנות, גם כשהיא רכה וללא מאמץ, אך הולך ומתגבר בשעות שלאחר מכן. אציין שהכאבים ותחושת הצריבה יכולים להיות חזקים מאוד גם בעת מנוחה מוחלטת, כלומר ישיבה או שכיבה, עד שהם שוכחים רק כעבור מספר שעות. יש הופעה של גבשושיות קטנות, 2-3 מילימטר, סביב פי הטבעת ונראה שבימים האחרונים קיבלו גוון כחלחל. מכאן אני משער שמדובר בטחורים עם קריש דם. הייתי אצל רופא לפני כשבועיים שלא בדק אבל גם לא המליץ על שום טיפול פרט להפנייה לכירורג פרוקטולוג. אני ממתין כעת לתור שנקבע לעוד כשלושה שבועות, אך בינתיים סובל מכאבים עד לאובדן ימי עבודה, ונראה שהמצב רק מחמיר. האם להמשיך להתאפק ולנסות להקל על הכאבים באופן עצמי (אמבטיות נראה שעוזרות) עד לבדיקת מומחה? ממה שהבנתי כאבים עזים כל כך לא אופייניים בדרך כלל לטחורים ויותר קשורים לפיסורה, ואולי ייתכן סיבוך או החמרה שדורשים בדיקה והתערבות מיידית ובמקרה כזה לגשת לרפואת חירום? תודה רבה מראש. (צורפה תמונה)

שלום, טחורים חיצוניים יכולים לגרום לכאבים ואי נוחות רבה. אם הכאב נסבל ואתה סהכ מסתדר אזי זה בסדר להמתין לתור שנקבע. במידה וזה בלתי נסבר אזי ואתה לא מסתדר או שיש חום גבוה או הפרשות חריגות אזי כדאי לפנות לרפואת חירום.

27/07/2019 | 17:08 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, לפני כשבועיים חליתי בוירוס בטן (חום עד 38, נפיחות, גזים, בחילה ושלשולים). לפני כשבוע ולאחר הפסקת השלשולים הופיעה הבעיה שמטרידה אותי מבחינה פרוקולוגית והיא באה לידי ביטוי באפיזודות חוזרות של גרד רקטלי חזק - כאילו עצבי שלפעמים ממש גורם לאי שקט ולא מאפשר לשבת בנוחות. תחילה חשבתי שמדובר בתולעי סיכה ואף לקחתי כדור של ורמוקס ללא הטבה ובמקביל עשיתי שטות - בספרים מומלץ במקרה של תולעים, לנסות להדביק סלוטייפ על פי הטבעת ולבדוק אם תולעת נדבקת. אני הלכתי עם זה קצת קדימה - ליפפתי סלוטייפ על אצבע כשהצד הדביק כלפי חוץ, החדרתי מעט ממנה לפי הטבעת ופחות או יותר גירדתי את המקום - כמובן ששום תולעת או ביצה לא יצאו אך אני מניח שיצרתי טראומה לרקמה משוליו החזקים של הסלוטייפ. היות והגרד לא חלף ואף הסתבך ניגשתי להיבדק אצל פרוקטולוג מאוד בכיר ומוערך באופן פרטי, אך היה נראה לי שהבדיקה הייתה שטחית ומזלזלת - בסופה אמר שהעור מאוד מגורה, שישנו פצע קטן בשעה 6 ושהוא יתן טיפול כמו של פיסורה - אנטרולין 6 פעמים ביום למשך 10 ימים ואם לא יעזור לחזור אליו. חששתי מהטיפול וקניתי במקום זה פרסטוג'ל - ג'ל טבעי ששרף כמו חומצת מלח עד שהייתי חייב להפסיק. שאלתי היא, האם קרם אנטרולין יכול לעזור לגרד גם אם הסיבה היא לא פיסורה? (אין לי כאבים ולא דימום, גם לא בזמן יציאות) תודה

יכול להיות, אבל בעקרון יש במשחה חומר ספיציפי נגד פיסורה, וגם קצת חומר לאלחוש מקומי. חשוב שתישתדל להימנע מלגרד ככל האפשר. לשמור את פי הטבעת נקי ויבש. חשוב לא להשתמש במטליות עם חומרים שונים שעלולים להחמיר את הגרד. לנגב בעדינות, או לשטוף ואז לייבש. להימנע מהגיינת יתר. להימנע ממזון חריף, אלכוהול. לעיתים גם משחות כגון בייבי פסטה יכולות להרגיע הגרד.

שלום רב! הובחנתי ע"י פרוקטולוג מומחה כסובל מאניזמוס. הסימפטומים אצלי, לא בעיות של עצירות אלא מיחושים, כאבים ברקטום, לעיתים חזקים יותר ולעיתים פחות , מתחזקים בעיקר בשעות הצהרים והערב. שאלתי: מה מקור הכאבים??? אילו בדיקות עלי לעשות , עם מי להתייעץ?? טיפול כירורגי אפשרי??

שלום בן. כאבים כמו שאתה מתאר אינם נגרמים ממשהו מכני שהוא בר תיקון כירורגי. לעיתים הבעיה היא ע״ר תפקוד לקוי של רצפת האגן הגורם לעיתים להםרעה בהתרוקנות ולעיתים לכאבים לא ספיציפיים. לפני שמאבחנים את זה חשוב להשלים בירור כדי לוודא שזה אכן הבעיה ושאין משהו אחר שמסביר את הכאבים. לכן חשוב לבצע בדיקות כגון קולונוסקופיה, סונר טרנסרקטלי ומנומטריה להערכת תפקוד שרירי רצפת האגן. הבירור והטיפול נעשה ע״י גסטרואנטרולוגים שמתמחים ברצפת אגן. במידה ואכן לא מוצאים שום דבר והבעיה היא כאבים אזי לעיתים הם עושים הזאקה מקומית של חומרים מאלחשים.

24/07/2019 | 11:08 | מאת: עינבי

היי, עשרה חודשים אחרי לידה עם פיסורה עיקשת שבאה וחוזרת. לאחר טיפול אינטנסיבי שכולל תרופות, תזונה משחות טבעיות, שינוי תנוחת התפנות, אמבטיות , ריכוך צואה ומה לא הבנתי שאולי יש בעיה מעבר. נוטלת נורמלקס כל התקופה הזו ושמתי לב שברגע שמפסיקה עם הנורמלס הפיסורה חוזרת, כלומר הגעתי ל"התרגלות לתרופה". לכן ניגשתי לגסטרולוג מומחה שלאחר הבדיקה קבע כי כנראה יש בעיה בטונוס השרירים בכל רצפת האגן. שלח אותי למנומטריה ואולטרסאונד רקטלי. וכאן ההתלבטות, האם הבדיקות עלולות לגרום להישנות הפיסורה והחמרתה? ומצד שני אם לא אעשה אותן יכול להיות שאני מפספסת את הבעיה העיקרית ומטפלת רק בסמפטום? נמצאת בצומת דרכים, מותשת כואבת ודואבת אשמח לכל פיסת אינפורמציה , תודה!

זה נכון שבבדיקות מכניסים מתמר לתעלה האנלית ותיאןרטית עלול להחמיר פיסורה. אבל כך גם כל בדיקה רקטלית. אכן ייתכן שיש לך הפרעה בהתרוקנות ער הפרעה בפעילות שאירי רצפת האגן. וכדי לאבחן זאת יש לבצע הבדיקות הללו. אני חושב שבאופן כללי החשש שלך מהבדיקות מעט מופרז, ואם יש אכן חשד לבעיה ברצפת האגן אזי יש לבצען מתישהו.

23/07/2019 | 17:28 | מאת: אנונימית

ד״ר שגב שלום וברכה ותודה על הזמן שאתה מקדיש לתועלת הציבור. בחורה צעירה חמישה שבועות לאחר ניתוח פיסורה (חיתוך שטחי סוגר) ועדיין יש פרשות נוזליות של צואה. בביקורת לאחר שלושה שבועות הרופא אמר שזה בגלל הבצקת של הניתוח. אך כעת קצת יותר מחמישה שבועות ועדיין יש דליפה של צואה..נורא מטריד ומפחיד אותי. בבקשה תאמר לי האם זה הגיוני או מעורר חשד? ומה ניתן לעשות בנידון? תודה גדולה על הזמינות באתר והרצון לסייע

שלום, החשש בהחלט מובן וברור. זה בהחלט מטריד אך עדיין קצת מוקדם להעריך האם יש פגיעה בסוגר. ברוב המקרים זה אמור להסתדר עם הזמן. האם את בטוחה שמדובר בבריחת צואה ולא הפרשות אחרות כגון מוגלה? בכל אופן תנסי לאכול מזון יותר עוצר כגון אןרז וכו. פחות ירקות, פחות נוזלים. לנסות למצק את הצואה. חשוב להמשיך מעקב של הרופא שניתח אותך. בדלב זה לא הייתי עושה שום דבר התערבותי, בהנחה שהבדיקה תקינה ואין זיהום מקןמי. אלא מחכה עוד זמן ומקפיד על כלכלה עוצרת.

22/07/2019 | 10:02 | מאת: גל

שלום, התחלתי טיפול לפיסורה שאובחנה ע"י פרוקטולוג לפני חודש. בטיפול כולל נורמלקס ואנטרולין 4 פעמים ביממה. בהתחלה חל שיפור ניכר. אך בימים האחרונים הדמם חזר (לעיתים אני רואה שכל גוש הצואה מלא מסביבו בדם). מה לעשות? להמשיך את הטיפול הקיים לעוד תק?. בנוסף- אחרי היציאה אני מתפקדת כרגיל ולא סובלת מכאבים עזים. האם זה אפשרילהמשיך כך עם פיסורה מדממת לאורך זמן כי הכאב לא נוראי?. תודה

באופן עקרוני יכול להיות שהדימום ממשיך תקופה מסויימת. זה לא נורא כל עוד הדימום אינו מאסיבי. בכל אופן חשוב לחזור לבקורת אצל הרופא שאיבחן ונתן לך את הטיפול , לוודא שהדימום אינו ממקור אחר כגון טחורים או מקור אחר במעי הגס.

22/07/2019 | 03:14 | מאת: שמעון

שלום מימה ניגרם הרחבת מעי גס דוקטור רציתי לדעת תודה

הגורמים יכולים להיות רבים. באופן כללי אפשר לחלק את זה לשניים -גורם מכני - כלומר משהו שגורם לחסימה חלקית או מלאה של המעי הגס ולכן גורם להרחבה לפני החסימה (כגון גידולים, אבני צואה, סיבוב של המעי הגס על עצמו, בקעים בדופן הבטן הכולאים לולאת מעי גס). המנגנון השני הינו הרחבה של המעי הגס ללא חסימה - זה נגרם עקב תפקוד לקוי של המעי הגס, ופגם בהתרוקנות ובהתכווצות המעי הגס שמוביל להרחבה כרונית של המעי הגס . זה יכול להיות באנשים מבוגרים, חולים, שאינם ניידים, נוטלים תרופות רבות וכו.

23/07/2019 | 03:59 | מאת: שנעון

ומה הטיפול לזה עם יש תפקוד לקוי של המעי הגס הרחבה של המעי הגס מדבר על אופציה השניה שעלתה מה הטיפול לכך שהוא רחב תפקיד לקוי של המעי הגס האם כריתה שלו מעלימה את הכאבים תודה

לא בהכרח כריתה. הרחבה של המעי הגס ללא חסימה לא אמורה לגרום לכאבים. יש לברר טוב את הסיבה לכאבים על מנת להחליט על הטיפול.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 109