פיסטולה פריאנאלית לאחר אבצס

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

24/06/2019 | 13:51 | מאת: ישראל

שלום אני בן 25 יש לי כבר כמה שנים פיסטולה מפוצלת שחוצה שרירים . הייתי אצל רופאים שאחד מהם המליץ לי על ניתוח flap והשני הציע ניתוח חוט סיטון קשור חזק ( לא רפוי) . על הדבק הם לא המליצו לי. רציתי לדעת מה מהם יותר מומלץ מבחינת סיכויי הצלחה.ומה מהם נחשב לפחות פוגע בשריר?(גם בניתוח וגם לאחר ההחלמה) תודה רבה

שלום, הניתוח פלאפ פחות פוגע בשריר כיוון שאין שם חיתוך של השריר אלא כיסוי של הפתח הפנימי עם מתלה, ולכן כלל לא אמור לפגוע בשריר. הניתוח השני עם הסיטון החזק יש למעשה חיתוך הדרגתי של הפיסטולה ולכן גם של השרירים אבל לאחר שהם עוברים תהליך הדרגתי של פיברוזיס. לכן בהשוואה לפלאפ פה הסיכון לפגיעה בשריר גבוה יותר. באופן כללי, בימינו ניתוח הפלאפ הינו יותר מקובל , אבל זה תלוי במקרה ובמנתח, ועדיין יש מנתחים המבצעים את הסיטון החותך.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה