ניתוח כריתה חלקית של השד - החתך נפתח

דיון מתוך פורום  סרטן השד

12/01/2018 | 17:51 | מאת: מימי

עברתי ניתוח כריתה חלקית. יש לי חתך על השד שנסגר עם תפרים נספגים. לאחר מספר ימים נפתח קצת והיה כמו חור לבן צהוב עם הפרשות. במרפאה אמרו לחבוש עם משחה אנטייוטית. בהמשך התפתח גלד במקום החור. האם בעתיד תהיה לי צלקת מכוערת על השד?

13/01/2018 | 18:31 | מאת: ד"ר ליאור הלר

מימי שלום, פעירת חתך ניתוחי היא תופעה מוכרת ואינה נדירה כלל. הסיבות יכולות להיות מגוונות- החל מזיהום מקומי, מתח בעת הסגירה בניתוח, קרינה וטיפולים משלימים שלאחר הניתוח. בכל מקרה- יש צורך לחכות עד שהיקף הגלד/חור יהיה סופי בגודלו ואז לשקול : - אופציה של ריפוי משני עם סוגי חבישות שונות - הסרה בחדר ניתוח תחת הרדמה (מקומית/טשטוש/הרדמה כללית) בהתאם לגודלו ותפירה בשנית באם ניתן. קשה לתת מענה חד משמעי לגבי הצלקת והטיפול עבורך היות ואין פרטים לגבי גודל הגלד, עודף העור בשד וקרינה באם קיבלת. בשלב זה ממליץ שתיגשי לרופא המנתח להתייחסות פרטנית, ועד אז תמשיכי את הטיפול המקומי, בהצלחה פרופ הלר

מנהל פורום סרטן השד