מתי הגוף מתנקה מכל הרעלים של הכימותרפיה?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

06/12/2017 | 06:27 | מאת: עירית

לאחר טיפול באדריאמיצין, ציקלופוספמיד, טקסול: כמה זמן מאז שמסיימים טיפול הגוף מתנקה משאריות הכימו? האם זה נכון שבמהלך הכימו נוצרים רעלים שנאגרים ברקמות שומן או בעצמות ואפילו במוח? האם אפשר לזרז את הניקוי אם שותים הרבה מים ועושים דיאטת ניקוי רעלים? תוספי מזון כלשהם?

09/12/2017 | 23:29 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הי, רוב התרופות מתפנות מהגוף תוך ימים ספורים. אין מידע ברור לגבי ההצטברות ברקמת שומן א במוח (לא עושים עבודות כאלה על בני אדם) לאורך זמן, אני לא מכירה שיטות לפינוי ע"י דיאטת ניקוי רעלים או תוספי תזונה (זה לא אומר שאין, אך זה לא במסגרת הרפואה הונבנציונלית). שתיה תמיד מומלצת, וכך גם אורח חיים בריא עד כמה שאפשר.

מנהל פורום סרטן השד