הפחתה של טיפולי כימותרפיה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

06/12/2017 | 07:19 | מאת: ליאורה

מטופלת ב טקסול + קרבופלטין לאחר 11 טיפולים, התחילו כאבים קלים, תחושת נפיחות באצבעות הרגליים והידיים... לא נמלול ! הוחלט לוותר על מנת הטקסול האחרונה ולתת רק קרבופלטין עקב נוירופתיה ועל מנת שלא להחמיר את המצב. א. האם אכן מדובר בנוירופתיה ? איך מאבחנים ? ב. מה המשמעות הרפואית של ויתור על הטקסול ( 1 מתוך 12) ?

09/12/2017 | 23:32 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

אין משמעות לויתור על טקסול אחד מתוך 12. אם ה-11 עשו את העבודה, אחד נוסף לא יעשה את ההבדל. ואם ה-11 לא עשו את העבודה, כנראה שאחד נוסף גם לא היה משנה. כאב יכול להיות סימן מוקדם של נוירופתיה (פגיעה עצבית) גם בלי תחושת נימול, והרבה פעמים אם ממשיכים את הטיפול, מתווספת גם תחושת נימול, לכן טוב שעצרו. אם רוצים לאבחן בצורה יותר וודאית, צריך לעשות בדיקה נוירולוגית.

מנהל פורום סרטן השד