גלולות למניעת היריון

דיון מתוך פורום  סרטן השד

15/01/2018 | 13:29 | מאת: גלי

אני נוטלת גלולות פמינט מגיל 25 לערך. כיום בת 39, ללא ילדים ברקע אנדומטריוזיס. משתמשת בגלולות ברצף שלושה חודשים ולאחר מכן הפסקה לקבלת מחזור וחוזר חלילה. כל זה בהוראת רופא נשים המבין באנדומטריוזיס והחליט שהטיפול השמרני מונע את התפתחות והתקדמות האנדו. לאחרונה בעקבות כל המחקרים על הסיכון ללקות בסרטן השד במיוחד בגילאים מאחורים ולאחר שימוש ממושך התחלתי לחשוש מהשימוש בגלולה. תודה לאל אין היסטוריה משפחתית של סרטן השד אבל עדיין לא חייב להיות לזה קשר למשהו משפחתי לפי כל המחקרים. יצויין כי אני עושה בדיקה ידנית אצל כירוג אחת לשנה. לאחרונה אף התעקשתי לבצע בדיקת us. בגלל שבלי גלולות האנדו ימשיך וישגשג אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות. האם בגילי שימוש בגלולות הוא שכיח ? האם לא רצוי להפסיקו? כמובן שאתייעץ גם עם הרופא אבל אודה לכם באם תוכלו להשיב לי גם כן. תודה

17/01/2018 | 23:24 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

מודעות ובדיקות מעקב חשובות, אבל אלה לא מונעות סרטן אלא מביאות לגילוי מוקדם, וחשוב להבין את זה. לגבי הסיכון של הגלולות - הסיכון במאמרים הוערך פי 1.2-1.3 לעומת סיכון הרקע למחלה בנשים באותו גיל, כשמתחת לגיל 50 עדיין מדובר בסיכון אבסולוטי קטן יחסית. האם הסיכון הזה "שווה" לעומת התועלת של מניעת החמרת אנדומטריוזיס? רק את יודעת. אולי אפשר לעשות ניסיון להפסיק לכמה חודשים ולראות אם בכלל התופעות חוזרות באותה עוצמה. אם לא, תרוויחי מההפסקה. אם כן, לפחות תדעי שניסית ותחליטי אם שווה לחזור. למיטב זכרוני, יש היום גלולות עם מינוני אסטרוגן יותר נמוכים מפמינט, כדאי לבדוק גם את זה מול רופא הנשים.

18/01/2018 | 16:32 | מאת: גלי

ד״ר רונית, תודה על תשובתך. מבקשת לברר האם יש דרכים למנוע סרטן שד? המלצות מסוימות? לאחרונה קצת נכנסתי לחרדה מזה..אולי בגלל הגיל.. האם כאשר מפסיקים הסיכון יורד? ומה מומלץ בגילי (39) ממוגרפיה או us השימוש בגלולות אינו אהוב עליי אבל זה הדבר היחיד שמונע את האנדו׳ אבל אני בהחלט אתייעץ עם רופא הנשים לגבי האפשרות להפסיק לתקופה מסוימת אודה לתשובתך

18/01/2018 | 23:39 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

אין דרכים למנוע, אלא להוריד סיכון (אפילו כריתת שדיים מלאה לא מונעת ב-100%). אורח חיים בריא, ספורט, פחות אלכוהול ועישון ועוד ועוד. אבל יש גם דברים שלא תלויים בך והם גורמי סיכון, כמו גיל וסת ראשונה, סיפור משפחתי, גנטיקה (שלא תמיד מודעים לקיומה עד שמישהו חולה במשפחה). לגבי בדיקות מעקב - אולטראסאונד זו לא בדיקה מספיק רגישה כסקר אלא אם יש ממצא לא תקין במישוש, ובד"כ משלבים אותה עם ממוגרפיה. האם מוצדק לבצע ממוגרפיה בגיל 39? בד"כ אם אין סיפור משפחתי - לא, אבל יש דרכים נוספות להעריך סיכון ולקבוע אם יש מקום להתחיל מעקב ממוגרפי כבר עכשיו. ממליצה לפנות לכירורג שד ולקבל המלצות ספציפיות עבורך

19/01/2018 | 00:31 | מאת: דוריה

גם אני סובלת מאמדומטריוזיס והשכלתי מהדיון בשאלה זו. רציתי רק לשאול לגבי גלולות בלארה. איך הן ביחס לגלולת אחרות. האם האסטרוגן הוא הגורם לסרטן שד ? מה ביחס לפרוגסטרון ? תודה

מנהל פורום סרטן השד