פיענוח תוצאות ביופסיה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

03/12/2017 | 20:26 | מאת: אתי

שלום רב, קיבלתי היום מרופא המשפחה את התוצאות הנ״ל: תיאור מאקרוסקופי- " קבוצות של תאים אפיתליאלים ללא אטי פיה אשר מסתדרים בצורה של פפילות. בנוסף כדוריות אדומות״ בבקשה אם אפשר לפענח ולומר לי מה הפירוש? תודה רבה...

08/12/2017 | 13:59 | מאת: ד"ר ליאור הלר

אתי שלום, לפי תיאור הביופסיה שכתבת קיימים תאים תקינים (ללא שינוי של ממאירות- זו המשמעות של היעדר אטיפיה) וכדוריות אדומות- שייתכן משני לפציעה במהלך נטילת הביופסיה. בכל מקרה כדי לתת אבחנה וודאית וחד משמעית- יש צורך בפענוח המלא של הבדיקה אך יחד עם זאת הרושם שמדובר בתוצאה תקינה. בריאות שלמה פרופ' ליאור הלר

08/12/2017 | 15:18 | מאת: פענוח תוצאת ביופסיה

תודה רבה על התשובה.. יתכן שהרופאה אשר ביצעה את הביופסיה פצעה אותי בטעות? כי עכשו בגלל הכדוריות האדומות שרואים אני אמורה לעבור בדיקת MRI ויתכן שאחכ ניתוח להוצאת הציסטה.. זה אמיתי?תודה...

מנהל פורום סרטן השד