ציסטה חשודה לאחר FNA

דיון מתוך פורום  סרטן השד

16/12/2017 | 12:39 | מאת: חגית

שלום רב, אני בת 55 ובמעקב שנים רבות בגלל ציסטות שנשאבו מספר פעמים. ממוגרפיה לפני שנה ו9 חודשים תקינה לחלוטין. בבדיקת us אחרונה לפני כ 10 ימים גוש בחלקו סולידי ובחלקו ציסטי בקוטר 15 ממ. בלוטות לימפה תקינות. בוצע FNA ונשאב נוזל דמי שנשלח לציטולוגיה. בתשובה: Suboptimally preserved multilayered groups of cells with increased nucleocytoplastic ratio and focal hyperchomasia are seen, Suspicious for malignancy .... P63 and calponin stains are negative in section from the cell block and therefore possibility of malignancy cannot be excluded . המלצה על המשך ברור וקורולציה בעזרת רדיו לוגיה קלינית. ולשקול ביופסיה. בהתייעצות עם כרורג שד מומחה ולאחר us נוסף, המליץ על הוצאת הגוש במלואו בניתוח (בהרדמה מלאה) ובהתאם לממצאים הפתולוגיים שיהיו, לשקול המשך התערבות. אודה לדעתכם האם זאת הפרוצדורה המומלצת בשלב זה? או האם נדרש ברור נוסף לפני ניתוח? אלטרנטיבות? אודה לתשובתכם בהקדם האפשרי..

20/12/2017 | 21:55 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

התשובה הציטולוגית מעלה חשד לתאים ממאירים, אך מדובר בשאיבה של נוזל ולא דגימה של ממצא סולידי. לא אוכל להגיד אם זאת הפרוצדורה המומלצת בשלב זה בלי לראות את ההדמיות בעיניים, ועדיף שרופא מומחה להדמיית שד יסתכל ויתרשם (אפשר לפנות לחוות דעת נוספת. יש גם אפשרות לבצע MRI ולשקול ביופסיה נוספת לפני שמחליטים על ניתוח

מנהל פורום סרטן השד