שימוש ממושך בפרימולט נור האם גורם לסרטן השד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

17/12/2017 | 05:37 | מאת: מימי

בת 43 אחרי לידות רבות רוצה הפסקה ממחזור כל חודש. משתמשת הרבה בפרימולוט נור לעכב את המחזור. בפעם האחרונה לא הפסקתי כמו שהייתי עושה אחרי חודשיים בד"כ אלא אחרי 4.5 חודשים של לקיחת פרימולט רצוף ושקט ללא מחזור. אציין שאני מרגישה נהדר כל זמן הלקיחת פרימולוט. כרגע לאחר גמר המחזור הייתי רוצה שוב להמשיך עם פרימולוט אך הרופא הזהיר שזה יכול לגרום סרטן השד. (אציין שאמי חלתה בסרטן שד ונפטרה בגיל צעיר) הייתי רוצה יותר מידע בקשר לקשר של פרימולוט וסרטן שד. תודה מראש.ורק בבריאות

20/12/2017 | 22:46 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הי, אין מידע ספציפית על התכשיר שאת משתמשת בו, אבל לפני שבועיים פורסם מאמר על אוכלוסייה מאוד גדולה של נשים צעירות מהולנד שהראה שבנשים שמשתמשות באמצעי מניעה הורמונליים יש עליה בסיכון לחלות בסרטן שד בתקופת השימוש פי 1.2 לעומת נשים באותו גיל שלא משתמשות. צריך כמובן לקחת בחשבון שסיכון הרקע לחלות בגילאי 30-40 הוא קטן (פחות מ-5%), כך שבמספרים אבסולוטיים העליה היא קטנה. במקרה שלך, עם אמא שחלתה בגיל צעיר (לא כתבת כמה צעיר), סיכון הרקע שלך כבר מוגבר סביב פי 2. את כל זה כדאי לקחת בחשבון + לעבור בירור גנטי אם לא עברת, כי אולי יש בכלל גורם סיכון תורשתי הרבה יותר משמעותי מהגלולות. ממליצה לפנות לייעוץ גנטי בלי קשר לשימוש בגלולות

מנהל פורום סרטן השד