שדיים ציסטיים מגרדים

דיון מתוך פורום  סרטן השד

21/12/2017 | 02:22 | מאת: לינוי

שלום, אני בת 22, אמי נפטרה מסרטן השד בגיל 34 (חלתה בגיל 29) מבדיקת נשאות של ארבעה גנים בלבד איני נושאת את הגן. מגיל 16 אני עושה בדיקות אולטרסאונד שד ו-MRI כל חצי שנה כיוון שהשדיים שלי גדושים בציסטות מרובות שמשתנות כל הזמן בגודלן, מיקומן ואף נעלמות ומתווספות חדשות. ביצעתי 3 ביופסיות לאורך השנים על גוש ספיציפי צמוד לפיטמה בשד ימין, לא ברור לי אם גוש זה עורר חשד כל פעם מחדש מפאת צורתו ומבנהו (מדובר על פער של שנים בין ביופסיה לביופסיה) או שהוחלט לנקוט ביתר בטחון גם ללא חשד ממשי. לאחרונה השדיים שלי כואבים במיוחד ואני סובלת מתחושת גירוי חזקה ושאינה חולפת באיזור הפטמה של שד ימין. האם זה תקין במצבי? כירורג השד שלי הסביר לי שכיוון שהגוש צמוד לעור הפטמה, ארגיש אי נוחות לפעמים ושהדבר טבעי, אך קשה לי להרפות ואני סובלת מחרדה מהעניין. אוכל להעלות ממצאים ופרטים נוספים אם צריך. אשמח מאד לדעתכם, תודה רבה

22/12/2017 | 23:28 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

אני לא חושבת שפורום זה המקום הנכון להעלות פרטים אישיים ואי אפשר לעשות ייעוץ ראוי דרך פורום. באופן כללי אפשר לבקש חוות דעת של איש הדמיה נוסף וכירורג נוסף (פנים מול פנים, עם כל המסמכים), ואפשר גם להרחיב בירור גנטי מעבר ל-4 גנים כדי לנסות להעריך בצורה יותר טובה את הסיכון שלך, מה שאולי יעזור לך לקבל החלטות ולעשות צעדים שיפחיתו את רמת החרדה.

23/12/2017 | 21:44 | מאת: לינוי

תודה רבה על תשובתך. אשמח לדעת למה כוונתך בהחלטות ונקיטת צעדים, הכוונה לכריתה מונעת?

מנהל פורום סרטן השד