סימון קליפ בעת ביופסיה בגידול

דיון מתוך פורום  סרטן השד

25/12/2017 | 05:59 | מאת: חיה

אני נמצאת בטיפול טרום ניתוחי על מנת להקטין את הגידול ולאפשר ניתוח כאשר ביצעו לי ביופסיה לא שמו קליפ שמסמן את מיקום הגידול. האם זה לא יקשה על הכירוג לדייק במיקום ? בהנחה שהגידול נעלם בעקבות הטיפול ? האם הסתיידויות שקיימות אצלי, יעזרו במיקום.? אני חוששת שמא בגלל אי סימון המקום, הניתוח יהפוך לגדול יותר ולא מקומי ? האם חששי מוצדק ?

28/12/2017 | 09:38 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הי צריך לראות את ההדמיות כדי לדעת אם החשש מוצדק. ההסתיידויות לרוב לא נעלמות ויכולות לכוון, מה גם שמקובל לנתח מסביב להסתיידויות. אם הכל ייעלם, זה אכן יכול להיות בעייתי. אם את אחרי 2-3 טיפולים, עדיין אפשר לעשות סימון

29/12/2017 | 10:23 | מאת: חיה

אני לקראת סוף הטיפולים... הבנתי שלרוב ההסתיידויות אינן נעלמות, אבל קורה שכן. האם ההדמיות שנעשו טרם התחלת הטיפול לא יוכלו לסייע ? (יש לי אולטרסאונד, MRI, ממוגרפיה, PET CT) ואם יעלם לגמרי... שזה בעצם האידאלי שאפשר לצפות, מה האופציה ? מודה לך ומעריכה מאוד את התייחסותך.

03/01/2018 | 22:06 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

ההדמיות שלפני יוכלו לסייע, ובטוח הכירורג יתייחס אליהן. אם הכל נעלם לא ידעו מה לנתח, ויש כאלה שלא מנתחים, אבל זה תלוי בהמון נתונים שאין לי (גיל, סוג הגידול, היקף המחלה, ועוד ועוד). אי אפשר להתייחס להכל במסגרת הפורום

מנהל פורום סרטן השד