טיפול כימי אחרי טיפול הורמונלי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

13/01/2018 | 23:39 | מאת: יעלה

שלום אובחנתי עם סרטן שד. רצפטורים גבוהים מאוד לאסטרוגן ופרוגסטרון. הר 2 שלילי. אני אחרי ניתוח, כימותרפיה והקרנות. מקבלת זה חצי שנה טמוקסיפן ולוקרין, ללא תופעות לוואי משמעותיות. אני בת 36. בשבוע שעבר כשהגעתי לביקורת במכון האונקולוגי שבו אני מטופלת, שוחחתי עם אישה שהסרטן חזר אצלה אחרי חמש שנים עם גרורות בעצמות ובכבד. גם לה יש סרטן הורמונלי עם מאפיינים כמו שלי. היא אמרה לי שבמחלה גרורתית כמו שלה, אחרי שממצים את כל הטיפולים ההורמונליים ועוברים לכימותרפיה, זה עוזר מעט מאוד בעצירת המחלה, וכרוך בהרבה יותר תופעות לוואי בהשוואה לטיפולים ההורמונליים. האם זה נכון?

14/01/2018 | 21:35 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

בעקרון זה נכון במחלה גרורתית, כש"למצות" טיפולים הורמונליים יכול לקחת בין שנתיים ל-15 שנים. רק זה לגמרי לא רלוונטי למצב שלך, כשאת מקבלת טיפול הורמונלי מונע, ולא מדובר כרגע על "מיצוי" טיפול הורמונלי. לא משווים מחלה למחלה, אצל כל אישה זה מאובחן בשלב אחר, אופי המחלה הוא אחר, וגם גידולים "הורמונליים" יכולים להתנהג בצורה מאוד שונה.

16/01/2018 | 14:30 | מאת: יעלה

תודה רבה! הרגעת אותי!!

מנהל פורום סרטן השד