בדיקות גנומיות - מה לבחור?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

14/01/2018 | 23:14 | מאת: דפנה

בסרטן שד גרורתי. הרופא המליץ לבצע בדיקות גנומיות ל DNA ו RNA. הוא המליץ על Foundation One או טמפוס של oncotest. קשה להבין מה לבחור , מה נחשבת בדיקה יותר מקיפה \ מתקדמת? תודה.

17/01/2018 | 23:13 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

אם הכוונה ל-GPS של אונקוטסטס, היא יותר "מקיפה" ורחבה מפאונדיישן. האם תיתן יותר מידע פרקטי שיעזור להתאים טיפול? לא בטוח. אין ממש הסכמה בין אנשי המקצוע איזו בדיקה היא ה"נכונה" ויש כאלה שבכלל חושבים שלא נכון לבצע בדיקות כאלה שלא במסגרת מחקר. אבל עד שיגיעו להסכמה, כל רופא מזמין את מה שהוא רגיל אליו, או מה שהחולה יכול להרשות לעצמו

מנהל פורום סרטן השד