טיפול כימותרפי לאחר טיפול הורמונלי ממושך

דיון מתוך פורום  סרטן השד

27/12/2017 | 15:40 | מאת: יעלה

שלום רב יש לי סרטן שד מפושט לעצמות ולבלוטות זה שבע שנים. עד כה טופלתי בטיפולים הורמונליים כולל השילוב של איברנס ולטרזול. אני צפויה לקבל מעכשיו טיפולים כימיים בלבד, ובשלב ראשון קסלודה, שהבנתי שזה טיפול קל יחסית. השאלה שלי היא: בביופסיה שעשיתי לפני שנים הרצפטורים להורמונים מאוד גבוהים גם לאסטרוגן וגם לפרוגסטרון. האם זה אומר שההשפעה של הטיפולים הכימיים לא תהיה גדולה ולעומת זאת תופעות הלוואי קשות יותר לעומת טיפולים הורמונליים? האם במצב שלי הכימותרפיה יעילה בכלל? אני זוכרת שבזמנו האונקולוגית אמרה לי שהכימותרפיה יעילה לגידולים אגרסיביים יותר ולא איטיים כמו שיש לי. אני חוששת מיעילות נמוכה ורעילות גבוהה... האם יש מקום לחשש שלי? תודה רבה יעלה

28/12/2017 | 09:48 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הי, המחלה משתנה במהלך 7 שנים, ומה שהיה נכון אז, לא בהכרח נכון עכשיו. אם המחלה התקדמה על טיפול הורמונלי, זה בד"כ מעיד על זה שהתאים פיתחו עמידות וצריך "לתקוף" אותם באמצעים אחרים. קסלודה היא באמת טיפול קל יחסית, ויעילה בחלק גדול מהמקרים לתקופה לא קצרה. כשתפסיק להיות יעילה, אולי יהיו תרופות חדשות בשוק. החשש הוא טבעי. האם היקף המחלה מצדיק מעבר לטיפול כימי, או שאולי בכל זאת יש עוד אופציות הורמונליות "לא סטנדרטיות"? כדאי לדון על זה עם האונקולוגית המטפלת

28/12/2017 | 14:33 | מאת: יעלה

תודה רבה על התשובה המפורטת!!

מנהל פורום סרטן השד