פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
03/02/2015 | 07:59 | מאת: תמר

לפורום שלום ידוע שסלק אדום מבושל יכול להקל כשסובלים מעצירות . לעומת זאת שמעתי לא מזמן שמיץ סלק אדום לעומת זאת פחות מומלץ ופחות בריא ( חוץ מנושא הסיבים שמכיל פחות ) האם ישנן סיבות נוספות \ מצבי חולי שבגללן לא מומלץ להשתמש במיץ הסלק ? תודה , תמר

08/02/2015 | 15:11 | מאת:

שלום תמר, אכן סלק מבושל מקל מאוד על עצירות. סלק ממוצע עשיר יחסית בברזל, אבץ, אשלגן, חומצה פולית וסיבים תזונתיים (ביחס לירקות אחרים) והכנת מיץ משאירה בדר"כ את הסיבים במסחטה... מיץ סלק עשיר בניטראט, שהוא בעל יכולת להורדת לחץ דם, הורדת תצרוכת החמצן בעת פעילות גופנית, ומשפר סיבולת בנבדקים בריאים, אבל לבעלי לחץ דם נמוך או חולי כליות (בגלל תכולת האשלגן הגבוהה) לא הייתי ממליצה על שתיית המיץ, ובחולי כליות גם נזהרת מסלק גם לא כמיץ. בכל מקרה מומלץ להוועץ בדיאטנית במקרים כאלו. ככל הידוע לי, אין סכנה בשתיית המיץ (בכמות סבירה) באדם בריא, אך אני תמיד ממליצה על אכילת הירק/פרי השלם, כדי להנות גם מיתרונות הסיבים ותכולת ויטמינים גבוהה.

02/02/2015 | 23:03 | מאת: רפי

האם שתיית 100 מ"ל יין אדום יבש לצד 2 פרוסות לחם שיפון בגבינה וסלט ירקות עשיר - פוגעת בספיגת הוויטמינים, המינרלים ונוגדי החימצון שבירקות הסלט?

רפי שלום, אלכוהול בצריכה מתונה אמור לתרום לבריאות ולא ידוע על נזקים. יין אדום אף עשיר בעצמו בנוגדי חמצון. אצל אלכוהוליסטים כבדים יש כבר פגיעה בספיגת ויטמינים ומינרלים

01/02/2015 | 16:26 | מאת: שלום לך!!!!!!!!

שלום לך!!!!!!!! אני בן 64 גובה 185 עד לפני שנתיים שקלתי 101 ק"ג פצחתי בדיאטה שאני מצרף וירדתי עד 84 ק"ג מאז אני ממשיך את אותה דיאטה באדיקות ולא משנה גם במהלך הרגיל לצערי ב3 חודשים האחרונים עליתי 5 ק"ג בלי שנוי הדיאטה למה? להלן הדיאטה בוקר 4 חתיכות לחמית עם חומוס קל של 150 קרלוריות וקפה צהרים סלט ירקות 500 בתוספת חצי פרוסה לחם ערב ב-8 סלט ירקות 500 בלילה מנשנש בתפוח וזהו -לא אוכל יותר כלום למה עליתי את ה 5 ק"ג?

08/02/2015 | 04:49 | מאת:

האם לא השבנו לך כבר? אני מציעה שתיגש לדיאטנית ואולי אף לבדיקות. התפריט שאתה מתאר ממש אינו מאוזן ואינו בריא. אין לי שום דרך לדעית מדוע עלית במשקל בתפריט המתואר

01/02/2015 | 09:09 | מאת: יוני

לאחר חליטת התה הירוק(איכותי) נותרים עלים צעירים ועדינים שטעםם טוב האם אפשר לאכל אותם? אני מניח שהם מכילים את אותם החומרים שבחליטה רק בריכוז גדול יותר...נכון ? תודה יוני

11/02/2015 | 05:11 | מאת:

לקח קצת זמן כי לקחנו ברצינות את השאלה ובדקנו. יעל אברבוך הדיאטנית של ויסוצקי התייעצה עם מדענים בחברה והם השיבו כי אם מדובר בעלים שעברו כבר חליטה, הם ניתנים לאכילה. אך יש לקחת בחשבון שאין בהם כבר את כל הרכיבים שהיו בעלים כי חלק מהרכיבים כבר עברו לחליטה - כלומר למשקה עצמו.

30/01/2015 | 17:23 | מאת: אלון

שלום אני בן 30 בריא בד"כ. לאחרונה ביצעתי בדיקות מהן עלה רמת LDL עומדת על 129 mg\dl. לא צורך מזון מעובד / שמן ומקפיד על תזונה. האם ייתכן כי צריכה במינונים מסוימים של שמן קנולה בבישול היא הגורם לרמות הנ"ל. לתשובתכם אודה

08/02/2015 | 04:46 | מאת:

אלון שלום, רמות LDL הן רק חלק מהסיפור, יש להסתכל על התמונה הרחבה. אם אין סיפור משפחתי של מחלות לב בגיל צעיר, ואין גורמי סיכון נוספים (כמו עשון, יל"ד, השמנה למשל), ויש רמות HDL גבוהות ויפות, המצב בסדר. לגבי תזונה, שומן רווי מהחי (בשר, ביצים, וכד) מעלה רמות LDL, לא שמן קנולה.

שלום רב, אני בחורה בת 30. אני יודעת מקריאה בנושא שהגרעון הקלורי המומלץ ביום הוא של 500-1000.(אני מבינה שזה כולל הוצאה קלורית בפעילות גופנית ואכילה של פחות קקל ביחס לצרכי הגוף). אני יודעת שלרוב משתמשים בחישוב של איקס קקל /לקג* משקל גוף נוכחי כדי לדעת כמה קקל צריך הגוף במצב רגיל לצרכיו. במקרה שמבצעים פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע. 1)איך מתייחסים לזה בחישוב הקלורי היומי,בודקים כמה קקל שורפים לאימון*3 (מספר האימונים)את מה שיצא מחלקים ל-7(מספר הימים בשבוע),זה נכון? 2)איך יודעים כמה קקל שורפים באימון אירובי יש מספר שנכון להשתמש בו כהערכה לצורך חישוב? 3)עכשיו כדי לדעת כמה קקל עליי לאכול ביום כדי לרדת במשקל מה עליי לעשות? אני מן הסתם יכולה בתהליך של ירידה במשקל ,לפי הבנתי,לאכול קצת יותר ממי שאינו פעיל אך לא כל כך מבינה כמה.

יש פה יותר מידי "נעלמים" כמה תרדי תלוי בנתונים הפיזיים שלך, העבר של הדיאטות שלך, חילופף החומרים שלך ועוד. גם אין לי מושג מה משקלך ואולי כלל אינך צריכה לרדת בגדול, ספוטר חשוב ביותר, מסייע לשימור שריר בזמן הפחתה במשקל וכמובן למאזן הנארגיה, אבל משפר גם עוד דברים רבים נוספים, כולל מדדים של בדיקות כגון גלוקוז וליפידים בדם, מצב עצם ועוד. אז תמיד מומלץ. ואם במקביל אוכלים מגוון ובריא, ונהנים מהאוכל, ולזכור גם לא להיות עסוקים רק בקצב הירידה במשקל, כי אם בעצם ההישג של קיום חיים טובים ובריאים.

29/01/2015 | 22:50 | מאת: דורית

כיצד הכי יעיל לצרוך מגנזיום לפני השינה? האם כאשר אוכלים דברי חלב סמוך לנטילת מגנזיום זה יפגע בספיגה , כי יש בזה סידן ואם כן מה מרווח הזמן בין סידן למגנזיום. האם רצוי לצרוך מגנזיום בצמידות לתוסף או מינרל אחר , או ממה כדאי להמנע במקביל או במרווח זמן מסויים?

08/02/2015 | 18:33 | מאת:

סליחה על העיכוב - המתנתי למענה מוסמך מסיגל טפר - דיאטנית שסיימה בימים אלו דוקטורט ושנים היתה דיאטנית של אלטמן. שולחת את המענה שלה. בנוגע למגנזיום: ההנחיה הכללית לגבי מגנזיום היא לצרוך עם כוס מים לפני השינה, למעט בפעילות ספורטיבית מאומצת שם מומלץ לצרוך את תוסף המגנזיום מיד אחרי הפעילות (עד שעתיים אחרי). יש הממליצים לצרוך לפני הפעילות, אך דיברתי עם מס' אנשי מקצוע שתמכו יותר בגרסת ה"אחרי". לגבי חלב - למרות שיש הממליצים לא לקחת תוספי מגנזיום בסמוך לחלב, המחקרים מראים שפגיעה בספיגה תתרחש בכמויות סידן גבוהות ביותר, הנצרכות כתוסף תזונה ולא בכמויות הנצרכות במזון. חשובה שתיית המים ביחד עם התוסף (אמנם תלוי בסוג המגנזיום בתוסף, אבל ככלל אצבע הייתי ממליצה על כוס מים ביחד עם התוסף).

29/01/2015 | 19:48 | מאת: שירה

שלום, אם במשולש פיצה יש 300 קלוריות-מדוע אי אפשר להחשיב אותו בערך הקלורי של כל יום וכך לאכול כל יום משלוש פיmה אחד???

30/01/2015 | 18:45 | מאת:

הי שירה, בהחלט, מנת פיצה יכולה להיכנס בחישוב היומי הקלורי. זהו מזון שאם הוכן כראוי ועם חומרים איכותיים (כולל שמן טוב) יכול להיות גם בעל איכויות נוספות - סידן, ליקופן מהעגבניות, ואם יש עוד ירקות התכונות שלהם. כמובן חלבון. זו מעין ארוחה קטנה. לא מעודדים את הנושא, כי לרוב קשה לעצור לאחר משולש פיצה יחיד...

29/01/2015 | 00:08 | מאת: בנימין

שלום חולה סיעודי שמוזן ב - ג'יביטי (מזון יחיד) דרך פג ובאופן פתאומי (ייתכן בטעות) קיבל במקום זה אוסמלייט. האם זה עלול לגרום לבעיות בעיכול? האם זה יכול לגרום לבעיות בספיגה ו/או ריפלוקס וכדומה? כמו כן, איך אפשר לדעת אצל חולה סיעודי שלא ממש מתקשר באם יש לו בעיות של ריפלוקס כתוצאה מפעילות לא תקינה של השוער הוושטי? במיוחד אם ריפלוקס עלול לגרום לשאיפת תוכן קיבה/אספירציות? תודה

בנימין שלום, ראה תשובתה המפורטת של הדיאטנית איריס אלעד הנעובדת הרבה בתחום ג'ביטי ואוסמולייט הינם תכשירים דומים מאוד וטובים מאוד להזנה בלעדית. ההבדל העיקרי בינהם הוא שבג'ביטי יש תוספת של סיבים תזונתיים המסייעים לעיכול ומתאימים במיוחד כאשר יש בעיות של שלשול או עצירות. שימוש באוסמולייט לא צפוי לגרום לבעיות עיכול אך מעבר מהזנה ממושכת בג'ביטי להזנה באוסמולייט עלול לגרום לשינוי בהרגלי היציאות כתוצאה מהפחתת הסיבים בהזנה. מעבר שכזה לא צפוי לגרום לבעיות ספיגה או לרפלוקס. במידה ויש חשד לרפלוקס יש לפנות לרופא המטפל אשר יכול לבצע מגוון בדיקות לאיתור ואבחון הבעיה. מניעת אספירציות היא עניין הקשור בהקפדה על הוראות הקשורות לקצב, נפח ארוחה ומנח המטופל במיטה. היות ויש גורמים מתערבים רבים היכולים להשפיע על הטיפול התזונתי (בחירת תכשיר, צורת ההזנה, בעיות עיכול וכד') התשובה הינה כללית בלבד וכדי לקבל תשובה ספציפית המתייחסת למטופל מסוים יש לפנות ליעוץ פרטני אצל דיאטנית קלינית.

28/01/2015 | 13:03 | מאת: s

היי יש לי כמה שאלות לגבי נבטים-(חמניות, ברוקולי,סלק וכד....) 1- האםהם נחשביםלמזון על ובאמת כה בריאים? 2- כמה קלוריות יש ב 100 גרם נבטי חמניות? 3- האם נכון שנבטי חמניות נחשבות להכי בריאות מכל סוגי הנבטים? 4- אשמח לקבל קישור לטבלה בה מופיע הערך הקלורי ל 100 גרם של כל סוג נבט.. בבקשה תענו לי על כל שאלה בנפרד כדי שיהיה לי מסודר וברור. תודה :)

01/02/2015 | 13:18 | מאת:

שלום לך, אמנם "מזון על" הוא כזה הנחשב עשיר מאוד ברכיבים תזונתיים אך ישנה (לדעתי) האדרה מעט מוגזמת, ונדמה כאילו המזונות "הרגילים" אינם מספקים. למעשה, צריכת מזון מגוון מכל קבוצות המזון (ובדגש רב על מזון טבעי ולא מעובד מן הצומח) תספק את הדרוש לנו ללא צורך בתיסוף "על" כלשהו. ולתשובות לפי הסדר :) 1.הערך התזונתי של נבטים הוא אמנם גבוה, אך לא עשיר באופן מיוחד ממזון צמחי ולכן לא הייתי מכנה אותם "מזון על". 2.לא מצאתי מידע בנושא, אך מניחה כי נמוך (כ30 קל/100 גר') בדומה לשאר הנבטים 3.למרב ידיעתי לא 4.אין טבלה כזו, אך ניתן לחפש מידע באתרים המכילים מחשבון קלוריות/ערך תזונתי או באתר הUSDA (קישור: http://ndb.nal.usda.gov/ndb/) מקווה שעזרתי

27/01/2015 | 12:12 | מאת: אילנה

ממליצים לחתוך סלט וישר לאכול ,אלו ערכים תזונתיים מאבדים ברגע שלא אוכלים את הסלט מיד בתום החיתוך אלא מחכים מספר שעות?

01/02/2015 | 14:00 | מאת:

שלום אילנה, כבר בחיתוך מאבדים קצת ערך ממס' ויטמינים רגישים, ועם הזמן (ובישול או עיבוד אחר) מאבדים עוד, אבל הסיבים התזונתיים והמינרלים נשארים. כיוון שלעיתים אם לא יהיה סלט חתוך ומוכן במקרר לא נאכל, עדיף כך מאשר כלום :)

26/01/2015 | 20:52 | מאת: גלית

האם לשום בכדורים אותה השפעה מטיבה כמו לשום הטבעי?

30/01/2015 | 18:40 | מאת:

בתלות בצורת הייצור והמיצוי ובחומר הפעיל שיש בכדורים. אם הם מכילים אליצין אזי הם אמורים להיות בעלי השפעה מיטיבה

25/01/2015 | 13:45 | מאת: עוזי

האם פרות ים ,כמו שרימפס ,קלמארי,מול,בריאם כמו דגים? האם יש בהם הרבה כולסטרול? מה יתרונותיהם? תודה עוזי

30/01/2015 | 18:38 | מאת:

לפירות ים למי שאוכל אותם יש תרומה של רכיבים בריאים, עם מעט שומן וכולסטרול יחסית וחלבון איכותי. מקווה שלא טועה בתרגום. סרטנים שלא צויינו בשאלה עשירים באומגה 3 וחלבון איכותי בדומה לדגים. האחרים יש בעיקר תרומה ויטמינים מקבוצה B, בחלקם B12 ברמה יפה, ויטמין D ואבץ.

25/01/2015 | 09:20 | מאת: ליאור

האם נכונה הטענה כי תכולת הליקופן בקטשופ היא גבוהה במיוחד? האם הדבר מקנה לדעתך ערך תזונתי מועיל לקטשופ?

25/01/2015 | 15:33 | מאת:

היות והקטשופ מבוסס על עגבניות, הרי שהליקופן שבהם מצוי בקטשופ. בנוסף, בניגוד לחומרים שנהרסים כשאינם במצב הטרי, פה הריכוז והזמינות אפילו גדולים יותר. לכן, למעט נושא הסוכר, יש לקטשופ את התרומה הבריאותית של הליקופן.

23/01/2015 | 11:14 | מאת: אייל

שלום, אני בן 27, סובל שנים מריח גוף רע שמופרש מהזיעה. זה כנראה נובע ממה שאני אוכל מכיוון שאני מקפיד על הגיינה ובדיקות הדם שלי תקינות. ניסיתי להוריד מספר מאכלים מהתפריט ולשתות הרבה מים אך זה עדיין לא עוזר. 1. אשמח אם מישהו יוכל לייעץ לי איך לחלק את קבוצת המזונות שאני מוריד כדי לנסות לגלות מה הגורם לבעיה, האם כדאי להוריד את הכל ולהוסיף בהדרגה מאכלים, או להתחיל שאוכלים את הכל ובהדרגה להוריד מאכלים. 2. מרגע שמורידים מאכל מסויים מהתפריט, בהנחה שהוא באמת הגורם לבעיה, תוך כמה זמן אמורים להרגיש את השיפור בריח הגוף? המון תודה לכולם :)

אייל שלום, אמנם נכון שיש מזונות (פורמולות ייחודיות לתינוקות עם מחלות למשל, או חילבה או אינג'רה) שיש האומרים שגורמים לריח גוף אופייני, אבל אני לא בטוחה אם בהכרח המזון הוא הגורם לריח גוף, או אולי אוכלוסיית החיידקים על פני העור. אני ממליצה בשלב ראשון לנסות לקחת פרוביוטיקה, להרבות באכילת פירות וירקות ומזון בסיסי בריא, לנסות לרחוץ איזורי גוף מסויימים עם יוגורט פרוביוטי! ובנוסף, וזה ממש פועל מניסיון של רבים - אני ממליצה להשתמש בסודה לשתיה בכביסה של הבגדים וגם על פני העור עצמו מעל לדיאודורנט (אפילו יש המשתמשים במקום). ההשפעה שלו מבחינת שינוי החומציות משנה את אוכלוסיית החיידקים ואנשים מדווחים על הטבה ושינוי נכרים. בהצלחה.

22/01/2015 | 12:05 | מאת: כורכום

שלום ברצוני לצרוך כורכום לצורך הנאה מכל היתרונות התזונתיים אשר מצויים בו ואין צצורךלפרט. אלא שאני מעונינת לצרוך אותובצורתוהטבעית, לא בקפסולות או אבקות שנפכרוץ בבתי טבע אשר ,מריחות, לי כמו סוג של תוסף מזון/תרופה. אני יכולה לקנות תבלין כמו שמוכרים במרכולים אבל מרגיש לי ששם האבקה קיימת כבר הרבה זמן מה שמעיד על איכות מוצר ירודה. איך ואיפה בכל זאת אוכל לצרוך את הכורכום בצורתו הכמה שיותר טבעית? אני יודעת שיש שורש שאותו אוכל לקנות אבל הוא קשה כמו אבן ואין לי יכולת לטחון. תודה

23/01/2015 | 21:42 | מאת:

שלום לך, אכן, הכורכום בצורתו הטבעית ביותר (והאמינה ביותר מבחינת כורכום "נקי" ללא תיסוף בקמחים או חומרים מעבים שונים)הוא בצורת השורש, והוא קשה מאוד. שימוש במגררת קטנה (כמו זו המשמשת לאגוז מוסקט) אם הכמות הנדרשת היא קטנה יחסית או כתישה במכתש ועלי (דורש כוח וסבלנות) לכמויות גדולות יותר הם הפתרונות שאני מצאתי לעניין. מלבד זאת, ישנם מס' חודשים בשנה אשר ניתן להשיג כורכום טרי ואותו אין בעיה לקצוץ. בתאבון ולבריאות

23/01/2015 | 22:15 | מאת: עוד שאלה

באילו חנויות ניתן לצרוך את הכורכום הטרי? ובאילו עונות הוא נמכר?

21/01/2015 | 22:33 | מאת: ש

שלום. בת 49. אני מאוד סובלת מקור. זה כך כבר שנים רבות.כשכולם לובשים חולצת טריקו ארוכה, אני לובשת 3 סריגים. מה אפשר לעשות לשיפור המצב?

22/01/2015 | 20:41 | מאת:

לרוב נשים בגילך מתלוננות על גלי חום, אז אולי את צריכה לשמוח :-) האם את סובלת מתת משקל אולי? לא ציינת. רזון קיצוני יכול לגרום לתחושת קור. גם הפרעות במחזור הדם, אבל זה אופייני יותר לקשישים ולא לגלך. לפי הרפואה הסינית יש מזונות מחממים, את יכולה לנסות, לא תחום שלי ואינני מתמצאת, אבל יודעת שתבלינים כגון קינמון, ג'ינג'ר ופלפלים מחממים. לפי הרפואה הרגילה שתיה חמה (למשל תה) מסייעת, אבל לפי הסינית דווקא לא. הם ממליצים על מזון פושר, תבשילי קדירה ומרקים של קטניות. תנסי, אין מה להפסיד.

21/01/2015 | 21:57 | מאת: נעם

אני סטודנטית ותקופת מבחנים קרבה. איזה מאכלים כדאי לי לאכול ומאיזה כדאי לי להימנע במטרה להיות פחות עייפה ויותר חדה. כי קפה כבר לא עובד כמו פעם... תודה

22/01/2015 | 20:34 | מאת:

נעם שלום, יותר ממזונות ספציפיים, ארוחות שאחריהם מרגישים עייפים הן לרוב כבדות, עמוסות בשומן ומזונות הדורשים עיכול רב - למשל חמין. או ארוחות גדולות מידי שאחריהן כל הדם זורם למערכת העיכול ורוצים לנמנם. לכן נכון לאכול יותר ארוחות קטנות וקלות. פחמימות זמינות שמתעכלות מהר כמו פסטה עם רוטב, פירות כמו בננות. מרקים לא כבדים מידי (עוף עם איטריות, ירקות עם גריסים). אנרגיה זמינה וטובה למוח יש הטוענים שאפשר לקבל משמן קוקוס. נסי למרוח על טוסט. סלט פירות טרי וטעים. בהצלחה במבחנים

שלום לך, לפני כשבוע גילו לי 'ממצאים חשודים' בצוואר ולאחר בדיקה נוספת הסתבר ש'רק' ממצא אחד חשוד אך מאחר והוא קטן מאד, 3 מ"מ, לא ניתן לנקר אותו. בשיחה עם ידידה שגם לה מצאו בזמנו ממצאים בצוואר (קטנות ולכן לא ניתנות לניקור), לאחר שהייתה אצל דיאטנית, זו אמרה לה להפחית מזונות שמכילים יוד וכעבור כמה חודשים, ב- US חוזר אותם ממצאים נעלמו לה. האם ידוע שזה באמת גורם ישירות לשינוי בבלוטות או שזה מקרי לחלוטין?

טל שלום, מהתיאור שלך אני מניחה שמדובר על ממצאים בבלוטת התריס, אשר נפוצים על רקע שונה. יש מצבים שחלקם דווקא על רקע חסר ביוד, ומאידך בסוג אחר של האבחנות אכן דווקא יש להימנע מעודף יוד. לכן לא בהכרח מה שהיה נכון במקרה של הידידה שלך נכון למקרה שלך. אני ממליצה לברר עם האנדוקרינולוג המטפל, או דיאטנית שעוסקת בתחום מה נכון למקרה שלך. ובכול מצב להישאר במעקב ולדעת שהטיפול בבלוטת התריס גם במקרה של חלילה גידול מאוד מוצלח והסיכון נמוך. הרבה בריאות.

20/01/2015 | 20:17 | מאת: רועי

שלום, שמי רועי, בן 25. גובה: 1.72 משקל: 117.2 אני התחלתי לפני כשבוע דיאטה בהכוונת סדנא לירידה במשקל בקופה שלי. ממש נכנסתי לזה חזק אבל ישנן מספר בעיות. התפריט שלי מאוד מוגבל (מסיבותי שלי), וכולל מעט מאוד ארוחות מבושלות. כל יום אני אוכל בערך את אותו הדבר בכל ארוחה: 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה ושיפון/ 4 פרכיות תירס כף חומוס פסטרה/טונה 1 גזר שלם לא מקולף 1 מלפפון שלם לא מקולף ככה בוקר צהריים ערב. * איזה פרי או חטיף בריאות בין הארוחות (תפריט של כל 3-4 שעות אוכלים) לאחר מעקב שלי אני שם לב שאני מגיע ל1400 קלוריות ביום 1500 גג. הבנתי שאני אמור לאכול בסביבות ה2300 ביום. האם ישנה בעיה עם התפריט שלי? ובנוסף, האם ישנה בעיה עם כמות הקלוריות שאני אוכל? אני אמור להוסיף עוד כמה דברים בשביל להעלות אותם? אני מתכוון גם להוסיף 3 פעמים בשבוע הליכות של 20 דק' האם זה ישנה משהו?

רועי שלום, בתהליך נכון של ירידה במשקל, יותר טוב מבחינת התגובה של הגוף לרדת בהדרגה. ירידה חריפה מכניסה את מערכת ההישרדות של הגוף למגננה, כמו גם יתכן איבוד רב יותר של משקל גוף רזה (שריר ואיברים חיוניים. כל זה עלול להוביל להפחתה בחילוף החומרים הבסיסי, וחבל, כי התוצאות של זה לטווח הארוך פחות טובות. גם נכון וטוב שכחלק מהתהליך תפתח הרגלי אכילה בריאים ומגוונים, תהנה מהאוכל בלי להפריז ועוד תהליכים חשובים. אם נכנסת כבר למסגרת, פנה אליהם לגבי הסוגיות הללו כדי לקבל סיוע. בהצלחה בתהליך. סבלנות והתמדה ושינוי הרגלים הם המפתח.

שלום, אני בת 32 ,שוקלת 71 קילו גובה 1.73. כמעט חודשיים אחרי לידה ומניקה. ולכן אני עושה דיאטה של הנקה של 1800 קלוריות ומשתדלת לבצע לפחות 3 פעמים בשבוע פעילות ספורטיבית כגון אימוני כח (בטן, רגליים) TRX וכן ריצה והליכה עם הילדה כשמתאפשר אך משום מה אני לא מצליחה לרדת כלל . מהלידה ירדתי למשקל הנ"ל ומאז חודש וחצי לא ירדתי בכלל למרות הדיאטה והספורט, מה אני עושה לא בסדר, האם זה קשור להנקה. אני מתייאשת וסובלת מהדיאטה שכן אני לא רואה התקדמות.

מאיה שלום - נועה לייטרר עברה על שאלתך. להלן תגובתינו. כעקרון יחס משקל לגובה שלך תקין כעת, ואין צורך לרדת כלל. לא רשמת כמה עלית בהריון. אולי הרצון שלך לרדת נובע מכך שהיית בעבר יחרסית מאוד רזה. חשוב גם לציין שירידה "טבעית" לאחר לידה לוקחת עד שנה. הניסיון להאיץ בגוף יכול דווקא לעכב את הירידה. דבר שני - לפי חישוב צרכים בהתאם לגילך ומשקלך וגובהך שנועה עשתה, עוד לפני תוספת לפעילות גופנית ולפני הנקה – יוצא 1920 קק"ל. אם מוסיפים לזה צרכים לפעילות גופניץ (קרוב ל – 500 קק"ל), וצרכים להנקה (330 קק"ל ליום לערך) אזי את זקוקה לקרוב ל – 2800 קק"ל... מי הגדיר לך דיאטת הנקה ולפי מה קבעו 1800 קק"ל??? לדעתנו הגוף נכנס למגננה במצב כזה. האם יש מסגרת עם דיאטנית שאת יכולה לשבת איתה לדבר על הנושא? אני יכולה להמליץ על דיאטנית מומחית בנושא בשם טובה קראוזה, אולי תפני אליה. בהצלחה.

17/01/2015 | 22:07 | מאת: בני

שלום רב! אני מתעניין בשילוב מזונות על בתפריט שלי. כיום אני לוקח כמוסות של אומגה 3 (של היצרן AXOM 3). ואני מעוניין להוסיף לתפריט את אצת ספירולינה ותותי גוג'י. בלי קשר, אני משתמש בתרופות הפסיכיאטריות ציפרלקס וולבטרין. שתי שאלות ברשותכן: 1. האם ידוע לכן על איזשהי אינטראקציה בעייתית שעלולה לנבוע משילוב תוספי התזונה הנ"ל יחד עם תרופות פסיכיאטריות שציינתי? 2. מהם המינונים המומלצים לספירולינה ותותי גוג'י? רב תודות!

שלום בני, לא ידוע לי על אינטראקציות בין החומרים הנ"ל לתרופות, גם לאחר בדיקת מחקרים בנושא. כמו כן, אין מינון רשמי מומלץ לספירולינה וגוג'י ברי

17/01/2015 | 11:33 | מאת: יוסי

בן 65. פעילות גופנית ,כמה פעמים בשבוע מומלץ להוסיף לתפריט חלבון סויה תודה יוסף

23/01/2015 | 21:58 | מאת:

שלום יוסף, לא ציינת מה הרקע לשאלתך (האם שיקולי צמחונות/טבעונות, גיוון או העדפת טעם) ולכן אענה בכלליות לא נמצאו יתרונות קליניים משמעותיים מבחינה בריאות לצריכת חלבון סויה אולם כאשר צורכים מזונות מבוססי סויה (טופו, אדממה וכד' ) במקום חלבונים מן החי יש יתרון בריאותי הנובע לאו דווקא מהחלפת החלבון עצמו אלא בגלל הנלווים לו, שומן בלתי רווי וסיבים תזונתיים בדר"כ (בסויה) בנוסף, ייתכן והפיטואסטרוגנים הנמצאים בסויה תורמים להפחתת הסיכון לסרטן הערמונית לא ידוע לי על המלצה כמותית לצריכת חלבון סויה. חשוב לזכור להעדיף מזונות לא/פחות מעובדים (פולי סויה לעומת שניצל סויה) וכן לגוון מקורות תזונתיים (וישנם מקורות חלבון צמחיים נוספים, ובשפע) רק בריאות, שירה

13/01/2015 | 18:12 | מאת: shila

בכמה אפשר להשמין תוך יום אחד אם אוכלים מספר גדול של קלוריות(נגיד 4000-5000).

22/01/2015 | 10:11 | מאת:

שילה שלום, לכאורה אם קילו שומן בגוף שווה ערך ל-9000 קלוריות, הרי שאם נאכל מעבר לנחוץ כמות כזו, יצטבר ק"ג שומן. אבל כדי לענות מה יקרה לפרט מסויים, צריך לדעת לגביו בדיוק מה צריכת האנרגיה היומית שלו. ניתן למדידה במכונים מיוחדים בעזרת קלורימטריה עקיפה.

11/01/2015 | 22:18 | מאת: עודד חדד

שלום יש לי שאלה בנוגע לויטמינים אם וכאשר במידה ושותים קפה או תה (תה רגיל או ירוק) לאחר אכילת ויטמינים רציתי לדעת האם הויטמינים עצמם נספגים טוב בגוף?! והאם צריך לחכות שעתיים לאחר אכילת ויטמינים ואז לשתות?

13/01/2015 | 00:37 | מאת:

עודד שלום, בתה מצויים טנינים אשר יכולים להיקשר לברזל, אבץ וסידן ולהפריע לספיגתם. לכן כדאי להפריד את שתיית התה מהארוחה הקפאין בקפה ובתה אינם קשורים בהכרח למנגנון ספיגה.

11/01/2015 | 09:05 | מאת: אליעזר

ד.נ. האם יש בעיה כלשהי בשתיית קקאו בסוף ארוחה חלבית (בדגש על פעילות שהיא אולי סותרת ביניהם)? כיצד רצוי לנהוג בעניין זה? בברכה, אליעזר

13/01/2015 | 00:19 | מאת:

לקקאו האמיתי יתרונות בריאותיים רבים וההפרעה בספיגת סידן מינורית יחסית. יש להשתדל להכין לבד קקאו, כך שלא יכיל כמות גבוהה של סוכר.

10/01/2015 | 18:31 | מאת: שיר

שמתי לב כי חטיפי האנרגיה מכילים המון פחמימות וכמוכן סוכר. האם מומלץ לאכול אותם ?ומה יכול לשמש כתחליף במידה וברצוני לשמור על המשקל והבריאות. יש לציין בת 43 בריאה עם עודף משקל קל.

13/01/2015 | 00:42 | מאת:

שיר שלום, חטיפי אנרגיה יש מכול מיני סוגים, ואפשר גם להכין אותם לבד בבית ואז לשלוט על התכולה שלהם. בעקרון במצב של רצון לשמור על המשקל, טוב שיהיו בתיק מזונות לזמני רעב. אפשר קופסה קטנה עם פירות יבשים ומגוון אגוזים. אפשר כמובן פרי. ואם יש זמן להתארגן בבוקר, לקחת אפילו כריך בריא, או ממש ארוחה ארוזה מהבית. ככל שהמזון יותר פשוט וטבעי, כך עדיף. וכמובן פעילות גופנית.

09/01/2015 | 01:22 | מאת: מייק

שלום רב אני צורך כ 100 גרם טונה במים 3 פעמים בשבוע בארוחת הערב בימי א', ג', ה'...(מלווה בסלט,לחם חיטה מלאה וטחינה) האם ניתן לשלב בארוחת צהריים בימים ב' ו ד' סרדין טרי צרוב במעט שמן זית על טפלון ? או שזה כבר כמות גדולה מידי של דגים בשבוע ? אם הבנתי נכון נושא המתכות הכבדות פחות רלוונטי לשימורי טונה במים...? (אני מנסה פשוט לשלב תזונה שמכילה מקסימום B12 ומינימום כולסטרול, לכן גם משולבות הרבה קטניות, שמן זית ואגוזי מלך בתפריט השבועי). תודה רבה מראש

13/01/2015 | 00:15 | מאת:

מייק שלום, בהתייחס למקורות B12 טובים בדגים, סלמון ומקרל עשירים בהרבה מטונה וסרדין. לגבי כמות דגים שבועית, אין לי דעה מקצועית מוסמכת לגבי מתכות כבדות. בעקרון ככל שהדג קטן יותר,כך נצטברים בגופו פחות רעלים. לכן סרדינים יכילו פחות רעלים מטונה. מניחה שתלוי גם היכן גודלו. אולי אפשר למצוא מידע על כך באתרים מתאימים.

08/01/2015 | 18:01 | מאת: יעל

שלום רב אני בת 41, בשנה וחצי האחרונות הפחתתי 37 קילו ממשקלי בדיאטה מאוזנת. חלק נכבד מהתפריט שלי הוא ירקות מבושלים / חיים. אני אוכלת מרק ירקות המכיל דלעת ,גזר,קישואים,בצל. וכן תבשילי ירקות מירקות אלה ואחרים. כבר זמן רב שכפות הידיים והרגלים צהובות. ידוע לי שאכילת כתומים גורמת לזה, שאלתי האם זה מסוכן? האם עלי לגשת לרופאה? האם זה יכול לנבוע מעוד גורמים או מאכלים? יש לציין כי אם אחלק את הכמות ברמה יומית יוצא לי לאכול גזר-שניים ליום ועוד חתיכת דלעת.(מהכתומים) ולפעמים אפרסמון. האם זה הרבה? (בדיקות כלליות שביצעתי לפני כחצי שנה היו תקינות לחלוטין) תודה רבה.

14/01/2015 | 21:31 | מאת:

הי יעל, ירקות בתפריט הם דבר מבורך, אבל גם כאן יכולה להיות צריכה עודפת עם השפעות שונות. אני מקווה שהירידה במשקל לוותה באיש מקצוע (דיאטן/דיאטנית) ע"מ לוודא שלא נוצרו חוסרים תזונתים (אמנם רשמת שהדיאטה מאוזנת אך בהורדת משקל רב החשש קיים). את מתארת תופעה הנקראת קרוטנמיה, הנגרמת בדר"כ מרמה גבוהה של קרטנואידים בגוף ולכן באמת ייתכן שאת צורכת כמויות גבוהות של קרטנואידים בתזונתך (רמות בטא קרוטן לא נבדקות בבדיקות דם כלליות). ישנם כ600 קרוטנואידים מוכרים וליקופן (פיגמנט אדום) ולוטאין (הנמצא ירקות צהובים,ירוקים וכתומים) הנם חלק מהמשפחה כך שישנם ירקות ופירות נוספים אשר אינם "חשודים מיידים" אך בהחלט תורמים לתופעה (ולשאלתך: כן, ישנם מזונות נוספים מלבד הכתומים: חלק מהצהובים, האדומים, והירוקים, בעיקר העליים). ככלל, ככל שהצבע חזק יותר, כך תכולת הפיגמנט גבוהה יותר התופעה אינה מסוכנת וחולפת עם הורדת הצריכה (למרות שיש המוצאים את צבע העור הזה יפה ודווקא מנסים להשיגו..) בנוסף, כדאי לבדוק תפקודי בלוטת תריס משום שבתת תריסיות פירוק הבטא קרוטן פוחת וישנה הצטברות שלו בכל מקרה, ממליצה להתייעץ עם דיאטן/ית לגבי תפריט נוכחי ולוודא שמכיל תזונה מאוזנת ומספקת עבורך. בברכה,

08/01/2015 | 11:15 | מאת: מירי

שלום, אני צריכה להוריד 12 קילו שהתווספו לאחר שהפסקתי לעשן... אני כבר לא יודעת מה עדיף...עודף משקל או עודף ניקוטין. לשאלתי, האם אטריות אורז רחבות עם גבינה מלוחה, זאת מנה שמשבשת ירידה במשקל. שאלה נוספת, האם דייסת קווקר שאני מכינה אותה משלוש כפות דייסה, פחות מרבע כוס חלב 1% קינמון, כפית דבש, מעט קוקוס היא מנה משמינה. אני אוכלת את זה בערך ב 10 בלילה כדי שאוכל לישון טוב ולא לשמוע את הבטן מקרקרת. תודה על תשובתכן :)

מירי שלום, חבל שאין לי מידע מה גילך ולפני כמה זמן הפסקת לעשן? אם כבר נעצרה העליה במשקל זה סימן משמח שאכן נגמלת. הגמילה מעישון היא מתנת בריאות נפלאה שאת נותנת לעצמך. עשון רעיל לכל האיברים, ביניהם מערכת השלד והשרירים. לכן החדשות הטובות הן שאומנם עולים במשקל לאחר הפסקת עישון אבל מחקרים (משלנו - ביה"ס לרפואה בטכניון בחיפה, הדוקטורנט אורן רום והמנחה פרופ' רזניק) הוכיחו כי העליה איננה של שומן בלבד. העליה היא חידוש וחיזוק רקמת שריר (ואולי אף שלד בעקבות השריר?). זהו בהחלט שינוי חיובי עבור הגוף. המזונות שהזכרת הינם מקורות טובים לחלבון מלא (כן גם אטריות וגבינה מייצרים יחד שילוב של חומצות אמינו בדומה לחלבון מבשר). לכן אם את חשה לפתע חשק לאכול מזונות שכאלה, כמו גם השילוב של הדיסה - כנראה זו תוספת חלבון טובה עבורך שהגוף נדרש לה בבניה המחודשת של השרירים! אז תעשי ספורט ותמשיכי לחזק השרירים, והדברים יתאזנו ותרוויחי הרבה בריאות.

08/01/2015 | 09:11 | מאת: יוסי

בן 65,כמה שמן קוקוס מומלץ לי לצרוך מדי יום תודה יוסי

08/01/2015 | 22:07 | מאת:

אני אל מכירה המלצות מבוססות מחקר. כן קראתי שאפשר לאכול כף עד שתי כפות כמקור אנרגיה טוב וזמין למוח.

07/01/2015 | 14:36 | מאת: שירן

שלום, שמי שירן, בת 25. כל חיי הייתי במשקל תקין, עשיתי פעילות גופנית ואכלתי נכון. לפני כשנתיים וחצי חזרתי מה"טיול אחרי צבא" עם חיידק שגרם לי לרדת המון במשקל (חוסר תאבון,שלשולים..), ומאחר שגם ככה ירדתי במשקל במהלך הטיול- הגעתי לתת משקל קיצוני. לאחר שהבראתי חזרתי לאטו לאט למשקל-אבל- בשנה האחרונה עליתי עוד חמישה שישה ק"ג יותר ממה שהייתי לפני המחלה. רציתי לדעת האם הגוף שלי הרגיש שהוא במצוקה ולכן התייעל מטאבולית ואוגר יותר אנרגיה? כי מבחינת תזונה וספורט אני אותו דבר. אם כן- האם הגוף יכול להחזיר את עצמו למצב הישן? כי אני מאוד מתוסכלת, אני לא רוצה לעשות דיאטות או להוסיף עוד ספורט כי זה יהיה מוגזם. תודה מראש! שירן.

08/01/2015 | 22:06 | מאת:

הלם של תקופת רעב מסכנת חיים יכול לגרום לגוף לאגירת שומן לעיתות מצוקה. גם יכולה להתרחש ירידה בצריכת אנרגיה בגלל איבוד מסת גוף פעיל - רקמת שריר ואולי אף איברים שיש בהם שימוש גבוה מאוד באנרגיה (כבד, כליה, וכיו"ב). אפשר לקוות שאם תישארי במשקל תקין כעת, ותאכלי בריא ומגוון ותעשי פעילות ברמה סבירה הדברים יתאזנו חזרה והדברים יחזרו לעצמם כי את צעירה.

07/01/2015 | 10:51 | מאת: גלית

אני מאוד אוהבת לאכול את החלק הפנימי, הלבן, של קליפת התפוז. השאלות שלי הן - 1. האם בשל הקרבה הפיזית לחלק החיצוני של הקליפה אין הדבר מסוכן מבחינת הריסוס שהפרי עובר? כמובן שאני מקפידה לשטוף היטב את התפוז טרם האכילה. 2. האם לחלק הפנימי של הקליפה יש ערכים תזונתיים חיוניים בעינייך? 3. מהם הערכים הקלוריים של קליפת התפוז בהשוואה לחלק הפנימי - לפלחי התפוז עצמם? האם הקליפה עשירה בקלוריות בהשוואה לפנים התפוז?

08/01/2015 | 22:00 | מאת:

גלית הי, 1. ריסוס - אם הוא חיצוני והוא ניתן בזמן מתאים לפני הקטיף, לכאורה אמור להתפרק. הבעיה שיש הדברות שניתנות לשורש הצמחים בהשקיה. בעקרון צריך לקוות שהחקלאי ישר ואינו מטפל באופן אסור בצמח. 2. ערכים תזונתיים יש ככל הנראה. לפי הספרות הלבן של התפוז מאוד יפה לבריאות. יש בו את הריכוז הגבוה ביותר בפרי של ויטמין ב, כמו גם סיבים ובנוסף נוגד חמצון מאוד פוטנטי בשם narigenin אשר במקחרים על בעלי חיים הראה יכולת להפחתת רמות גבוהות של TG ואף יכולת תיקון נזקי DNA ומניעת ממאירות. 3. ערכים קלוריים אין לי מידע. אז אם את אוהבת - תהני.

05/01/2015 | 07:48 | מאת: רועי

אני בחור בריא בן 25. אני אוכל רק אוכל בריא ולא נוגע בפחמימות בכלל לא לחמים ובצקים. ה-BMI שלי בטווח התקין. האם יש מאכלים שאסור לי לאכול? CHOLESTEROL 232.2 mg/dl TRIGLYCERIDES 142 mg/dl CHOLESTEROL- HDL 41 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc 162.8 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL 191 mg/dl

רועי, זו הפעם השלישית או הרביעית שאתה שולח את הבדיקות הללו. אין לכאורה בעיה אצלך עם פחמימות שכן רמות טריגליצרידים המושפעות מפחמימות דווקא תקינות. אם אתה נמנע מבצקים ולחמים אולי התפריט שלך לא מאוזן ועשיר מדי בשומנים לא מתאימים וחלבונים. אני ממליצה לגשת לרופא המשפחה ולבקש הפניה מסודרת לדיאטנית שתסייע בהרכבת תפריט מתאים עבורך.

04/01/2015 | 18:15 | מאת: מרווה

שלום רב, רמת הגלוקוז שלי בדם היא 103 גבוה מעט מהטווח הרצוי .אני מבינה שזה מצב של טרום סכרת. ברצוני לדעת כמה פרוסות לחם מקסימום מותר לי לאכול במשך היום כדי שרמת הגלוקוז בדם לא תעלה למצב שבו אזדקק לכדורים ? האם יש לחם מסוג מסויים המועדף במצב של טרום סוכרת ? מה אפשר לעשות עוד בשלב זה כדי להוריד את הסיכון לסכרת? תודה רבה

05/01/2015 | 12:31 | מאת:

המידע שלך חלקי מכדי שאפשר יהיה לתת תשובה מושכלת. לא ידוע מה גילך ומה משקלך ועוד מידע רפואי היסטורי. בגדול, אם יש בעיה של עודף משקל, מספיקה ירידה של 5-10% מהמשקל כדי לשפר מאוד רמות הסוכר. יש לבדוק שצריכת הפחמימות ממקורות טובים עם סיבים תזונתיים, יש לבדוק גם את תכולת השומנים בתפריט, להעדיף אומגה 3 ושמן זית ופחות אומגה 6. ספורט הוא הגורם החזק ביותר שיכול לסייע למניעת סוכרת, אז אם אינך עושה, יש להתחיל באופן קבוע בהליכות או משהו אחר שאת אוהבת.

03/01/2015 | 15:20 | מאת: יעל

מה ההשפעה של גלולות למניעת היריון על כולסטרול מסוג LDL,HDL וטריגליצרידים? האם ההשפעה על הנל זהה או שההשפעה על אחד או יותר מהנל גידולה יותר?

05/01/2015 | 12:25 | מאת:

יעל שלום, המאמרים המדעיים שמצאתי בנושא לצערי בני עשר שנים ולא מצאתי חדשים יותר. מהמאמרים עולה כי ככל שעולים בגיל הגלולות אכן מעלות LDL כולסטרול וגם TG. בצעירות ההשפעה פחות ניכרת. מה ההשלכות של זה לטווח ארוך, ואם יש כאלה לא ברור, כי בגיל הפוריות נשים יחסית מוגנות נגד טרשת וחמצון ליפידים. מניחה שתלוי אולי גם בתגובה האישית וגניקה משפחתית. לא מצאתי תהייחסות לערכי HDL.

שלום רב לאחרונה גילו אצלי דלקת חריפה בכיבה ובנסוף יש לי עצירות כרונית. בנוסף יש לי סכרת. כאבים בבטן שבאים לידי ביטוי בלחצים ובגאזים. כאשר יש לי יציאה יש לי תחושה שאני צריכה עוד ולא יכולה. אני בת 61 ולא יודעת מה לאכול על מנת להקל על העצירות ולא לדרדר את הדלקת בתודה מראש

ציפי שלום, המצב שאת מתארת דורש טיפול יותר רציני מאשר תשובה בפורום. אם יש לך סכרת מזה כמה זמן, יתכן ויש ירידה בתגובת הריקון של הקיבה וזה יכול לגרום לתחושת מלאות ועוד בעיות. אני ממליצה לך להגיע למרכז רב מקצועי המתמחה בטיפול בסוכרת והם יראו אם גם להפנות אותך למומחה למערכת העיכול (גסטרואנטרולוג) ואז תקבלי טיפול מקיף ואיכותי שלוקח בחשבון את כל הממצאים כולל יעוץ דיאטנית במרפאות הללו, כפי שמגיע ונכון. בהצלחה והרבה בריאות.

02/01/2015 | 14:12 | מאת: שרי

שלום לגולשים היקרים שמעתי שאם אוכלים פרי הדר כלשהוא צריך לחכות עם אכילת פרי אחר שלא פרי הדר בגלל החומציות. האם יש אמת בדבר? ממתינה לתשובה בתודה מראש שרי

שני שלום, תשובות מגולשים אי אפשר לקבל פה כי זה פורום סגור. התשובה שלי לנושא היא שהחומציות של הקיבה בכול מקרה יותר חומצית מאשר זו של פרי ההדר, כך שלא נראה לי שיש איזה בסיס מדעי הגיוני לקביעה הזו שיש להמתין לאחר פרי הדר. אם יש בעיות עקב גירוי או פציעה בושט או במיתרי הקול, זה עניין אחר , ואז בכלל לתקופה עדיף להימנע לגמרי.

01/01/2015 | 14:45 | מאת: אנונימית

אני מאוד אוהבת עגבניות ומסוגלת לאכול כמות נכבדה לארוחת ערב. או שאני מכינה סלט גדול רק של עגבניות (כ 10 אם לאיותר עגבניות) או שאנימכינה מרק עיגבניות. יכול להיותש עגבניות גורמות לנפיחות בבטן? אני מצפה שביום למחרת תהיה לי קיבה רכה וקלה אך לפעמים יוצא שאחרי שאני אוכלת הרבה עגבניות הקיבה לא מתרוקנת לחלוטין ואנינותרת עם בטן מעט נפוחה. האם יש קשר בין זה לעגבניות או שסתם צירוף מקרים? תודה

05/01/2015 | 11:58 | מאת:

חובבת העגבניות שלום, עגבניות הן מזון מאוד בריא, אבל גם דבר טוב שמגזימים בו יכול לעיתים לעשות לא טוב. על אותו משקל היה לנו מקרה מרתק של ילדה שהיתה מכורה לאבטיח והדבר הביא ממש לתופעות מאוד לא נעימות בגלל עליה של רמות חומצות אמינו מסויימות בדם שיש בריכוז גבוה באבטיח. אז אני ממליצה כך, אם באמת בכל פעם שאת מגזימה זה גורם להרגשה רעה, קחי את זה לתשומת לבך ותאכלי פחות.

האם הזרחן בטחינה מלאה מפריע לספיגת הסידן מהטחינה?

שלום, באופן כללי, ספיגת הסידן בגופנו הינה תהליך המושפע מגורמים רבים, וקשה לבודד מרכיב אחד ולהצביע עליו כעיקרי. ממחקרים שנעשו על בני אדם בהקשר ספיגת סידן ממוצרי חלב נמצא כי לזרחן השפעה מועטה על ספיגת הסידן, במיוחד כאשר צורכים כמות מספקת של סידן. למעשה, לזרחן השפעה על ספיגת הסידן בחזרה בכליה והגברת כניסתו לעצם כך שבפועל צריכה משולבת של השניים הינה חיובית. אחוז הספיגה משומשום רגיל נמצאה כמעט 21% אך לא מצאתי נתונים על שומשום מלא. בשומשום מלא ישנן חומצות המעכבות ספיגת סידן מחד, אך גם כמות גבוהה הרבה יותר של סידן, כך שייתכן ובסופו של דבר נספג יותר. אני תמיד בעד לצרוך המזון עד כמה שפחות מעובד וככל הניתן קרוב למקור, וישנם כמובן יתרונות נוספים לטחינה מלאה, מלבד ערכי הסידן.

30/12/2014 | 21:33 | מאת: מאיה

אכלתי היום במלון בבופה חופשי ארוחת בוקר ענקית: יוגורט עם גרנולה ובוטנים ושקדים וסילאן 20 קוביות חלבה עוגת פרג 10 חתיכות עוגת גבינה חמה עוגת שוקולד עוגת קינמון עוגת שיש בורקס קינמון רוגלעך קוראסון חמאה ריבות אכלתי לפחות 20 מאפים עוגיות טורטיות לחמניות אכלתי הכי הרבה שאכלתי בחיים שלי. התפוצצתי. עכשיו בא לי למות מהטעות שעשיתי. אכלתי יותר מ- 21,000 קלוריות. מאתמול בערב עליתי 4 קילו מ-200 גרם!!! האם אני צריכה לצום מחר? איך עכשיו אני אוריד את ה-4 קילו מהארוחת בוקר הענקית שאכלתי בבופה?

30/12/2014 | 22:28 | מאת:

מאיה שלום, צום לא מוריד שומן. בזמן צום לרוב מנצלים את מאגרי הגליקגן (סוכר) שבכבד ומפרקים שריר. אם את בחופשה ויש אוכל נפלא, תהני ממנו, אבל תשתדלי לאכול כמויות יותר סבירות ולנצל גם את חדר הכושר או הבריכה אם ישנם... ואם את נוטה לעיתים קרובות להתנהל כפי שתיארת פה, אולי כדאי לך להתייעץ עם דיאטנית, כי חבל חלהגיע לאכילה בולמוסית שכזו. לגבי ארבעת ה-ק"ג תחזרי לאכול רגיל ותעשי פעילות גופנית ועם הזמן הם ירדו. לא חושבת שהכול שומן. חלק בוודאי נוזלים.

29/12/2014 | 23:40 | מאת: יוסי

שלום מה הסיבות האפשריות לרמת אלבומין נמוך באזור ה 2.5 (הנורמה 3.5- 5) אצל חולה סיעודי? מבחינת כמות חלבון הוא מקבל מספיק והותר. האם מצבי דלקת יכולים להסביר את זה? האם יכול להיות בעיות ספיגה? איך יודעים אם זה קשור לספיגה? אין שלשולים, האם זה שולל בצורה מוחלטת בעיות ספיגה? יש לציין שגם רמת הסידן בדם נמוכה, הבנתי שזה קשור לרמת האלבומין? החולה מוזן דרך פג, מקבל מזון רפואי ג'יויטי, שיש בו גם סיבים תזונתיים, ויש לו יותר מיציאה אחת גדולה ביום, האם זה תקין? תודה

30/12/2014 | 22:23 | מאת:

יוסי שלום, אם החולה הסיעודי שאתה מתאר נמצא במוסד מסודר, הרי שיש שם צוות המכיר אותו היטב וכולל מן הסתם דיאטנית איתה תוכל להתייעץ. יציאה גדולה ליום עם התכשיר המוזכר היא סבירה. היציאה עצמה מורכבת 80% מחיידקים ויש סיבים תזונתיים, כך שאם היא טובה ואינה שלשולית, סביר שאין בעיית תת ספיגה. באשר לאלבומין, כשהוא נמוך זה מעיד לא בהכרח על המצב התזונתי, ויותר על המצב הבריאותי הכללי. יתכן שיש באמת איזו דלקת כרונית, אין לי נתוני החולה. אבל היות ורמות אלבומין נמוכות אכן מהוות סמן לכך שיש בעיה, ואם אתה מודאג, פנה כפי שאמרתי לצוות וברר אם יש משהו שניתן לעשות.

28/12/2014 | 02:22 | מאת: יוסי

שלום אני בן 18. ויש לי רעב מוגבר כל שעה שעתיים אני חייב לאכול ואני לא משמין למה זה ואיך להשמין ?

30/12/2014 | 22:19 | מאת:

יוסי שלום, במידה וזה תמיד היה כך, ואין צמא מוגבר או השתנה מוגברת, הרי שהתופעה שאתה מתאר אופיינית לגילך, ואני מבטיחה לך שגברים רבים בגיל בעמידה מאוד מתגעגעים אליה... ואם אתה באמת מודאג לגבי משקלך, פנה לדיאטנית בקופת חולים שלך להתייעצות.

27/12/2014 | 18:09 | מאת: רועי

אני בחור בריא בן 25. אני אוכל רק אוכל בריא ולא נוגע בפחמימות בכלל לא לחמים ובצקים. אני רזה מאוד. אני אוכל ביום פחות מ-1000 קלוריות. האם הבדיקות שלי טובות? CHOLESTEROL 232.2 mg/dl TRIGLYCERIDES 142 mg/dl CHOLESTEROL- HDL 41 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc 162.8 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL 191 mg/dl

27/12/2014 | 22:17 | מאת:

תקן אותי אם אני טועה, אני בטוחה שהשבתי כבר לשאלתך. הערכים לגילך אינם בנורמה (ובוודאי תראה זאת לבד אם תבדוק מול הטוווח המסומן בקופה). במיוחד מטרידה הרמה הנמוכה של HDL כולסטרול. וכמות הקלוריות שאתה מדווח שאתה אוכל נמוכה גם היא, והתפריט שכלל אינו מאוזן. אם יש במשפחה היסטוריה של מחלות לב בגיל צעיר, כדאי להתייעץ עם מרפאה של רופא ודיאטנית המומחים לנושא.

24/12/2014 | 20:41 | מאת: פזית

אבא שלי מכין סלט חומוס ביתי מכל מיני סוגים של חומוס שהוא מנביט בבית. מותר לי לאכול כזה חומוס בהריון? מהניסיון המועט שלי עם הנבטת קטניות זה אומר לשים אותן בסביבה לחה ללא קירור למשך לפחות יממה, אולי מתפתחים שם דברים חשודים?

28/12/2014 | 18:43 | מאת:

שלום פזית, התייעצתי גם עם טובה קראוזה (דיאטנית קלינית המתמחה בנשים הרות) ולהערכתנו שטיפה מספקת של גרגרי החומוס טרם ההנבטה ושמירה על נקיון בתהליך ההכנה אמורים לספק, כיוון שבדר"כ הבעיה היא בזיהום חיידקי אשר חיצוני ונובע מהמצע עליו גדלים או ב"דרך" בה הם עוברים עד לצלחת (כאשר קנויים) בברכה, שירה

21/12/2014 | 17:54 | מאת: מיכל

כמה קק"ל בערך מכילה כרע עוף מבושלת (ירך ושוק) הנאכלת ללא עור? מהם ערכיה התזונתיים? האם את ממליצה לשלבה במהלך דיאטה, ואם כן - באיזו תדירות?

27/12/2014 | 22:05 | מאת:

לפי הדיאטה הים תיכנית שנחשבת אחת המומלצות לשימור הבריאות, עוף בהחלט מומלץ פעמיים-שלוש בשבוע, בשילוב עם דגים בימים האחרים. כרע עוף הוא בהחלט מנה סבירה וטובה. ואני נגד ספירת קלוריות. מתפריט מאוזן עם אוכל בסיסי ובריא לא משמינים. משמינים מזלילות של חטיפים וממתקים ושתיה מתוקה מיותרת. בתיאבון ולבריאות.

21/12/2014 | 14:28 | מאת: שמרית

יצא לי לשמוע על נפלאות הקסיליטול (ממתיק טבעי), אך קראתי שאחת הבעיות שלו זה שהוא עלול לגרום לשלשולים במינונים מעל 30 ג"ר. האם נתון זה מצביע על כך שאפיה עם קסיליטול עלולה להיות לא בריאה לילדים? אשמח לתשובה מקצועית. תודה!

שמרית שלום! הייתי רוצה קודם כל להבין, למה את רוצה לתת זאת לילדים? ככלל, צריך לפזר את הצריכה על פני היום ואז ניתן לסבול את החומר, אפילו עד 50 גר', ללא שלשולים. אם משמש לאפייה, צריך לחשב את הכמות למנה. לא מומלץ לתת יותר מ - 7 גר' במנה. בברכה, נועה

20/12/2014 | 12:32 | מאת: חני

שלום רב אני בת 30, גובה 168 שוקלת 48. משתדלת להתאמן כמה שיותר כדי לשמור על כושר ובריאות וגם כי זה עושה לי טוב מבחינה רגשית. לפני כמה חודשים ירדתי במשקל בעכבות דיאטה לא מאוזנת ובשל מצוקה רגשית והגעתי למשקל של 44. כולם אמרו לי לעלות במשקל כי יהיה לי יפה יותר וגם בשביל הבריאות. יש לציין שאני טבעונית ואוכלת כיום מזון מאוד בריא וכלל לא גאנק. לפני כ 3 חודשים לקחתי את עצמי בידיים והרשתי לעצמי לאכול יותר- כך שבשילוב עם האימונים בחדר כושר עליתי במשקל והיום אני שוקלת 48 . לשמחתי באמת שאני נראית יותר טוב, מראה רזה אך בריא ולא רזה חיוור/חלש. אלא שיש לי חשש מסויים ולכן אני מתיעצת כאן. החשש שלי הוא שאני אמשיך להשמין ולהשמין בלי לדעת מתי העליה תיפסק . כל עוד אני נשארת במשקל כמו שאני אז אין לי בעיה אבל אם עליתי במשקל עד כה כי אכלתי מעט יותר (ורק אוכל בריא) אז אם אמשיך במגמה הזאת האם אני אמשיך להעלות במשקל? - האם המשקל שלי עלה כי הייתי בתת משקל ולכן הגוף עלה כדי להגיע לבלנס ולאזן את עצמו ולכן אין לי ממה לחשוש שאעלה עוד אם אמשיך לאכול את מה שאני אוכלת או שאם אמשיך באותה תזונה אעלה עוד. יש לציין שלדעתי אני לא עולה על 1800 קל ביום- זה המקסימום. מקווה שהשאלה שלי ברורה תודה מראש

27/12/2014 | 21:56 | מאת:

חני שלום, את נמצאת כעת בתת משקל לעומת הנורמה לגילך וגובהך. המינימום המוגדר בנורמה לגובה שלך לכל הפחות צריך להיות 52, או אפילו 53 ק"ג. לאור העובדה שהתדרדרת למשקל כל-כך נמוך ומחקרים מראים כי צמחונות מתדרדרת יותר בקלות לאנורקסיה נרבוזזה, אולי כדאי לך להגיע לדיאטנית שמתמחה בנושא ותלווה אותך בעליה למשקל הרצוי מבלי שתחששי מהשמנה. שבוע טוב

20/12/2014 | 12:28 | מאת: אילנה

שלום רב, האם ההנבטה של הקטניות רק מעלה את הזמינות של החלבון (לגוף קל יותר לעכל אותו) או שבנוסף גם הכמות שלו גדלה עקב ההנבטה. בכל מקום כתוב אחרת. תודה מראש אילנה

27/12/2014 | 16:41 | מאת:

שלום אילנה, לאחר הנבטה הצפיפות התזונתית יורדת וזאת בשל המים שמוסיפים משקל ו"מנפחים" את הקטניה (ומקבלים יותר כמות, כמו בקטניה לאחר בישול בהשוואה לקטניה יבשה). כך, ב100 גר' שעועית מש מבושלת יש 105 קל' ו7 גר חלבון, וב100 גר' נבטי מש 30 קלוריות ו3 גר' חלבון. בברכה, שירה

19/12/2014 | 20:43 | מאת: רונן

שלום רב, ברצוני לברר מתי נכון, רצוי וכדאי לקחת פרוביוטיקה, מבלי שתהיה בעיה ספציפית כלשהי. אני בשנות ה- 50 לחיי. האם יש הבדל מהותי בין מיני הפרוביוטיקה למיניהם, ג'ארו-דופילוס, למשל, ואחרים?האם לאדם במצבי רצוי ליטול פרוביוטיקה באופן קבוע או לזמן קצוב, ואם כך, לכמה זמן ובאיזו רמת מינון סבירה?

27/12/2014 | 16:24 | מאת:

שלום רונן, באופן כללי ובמצב בריאות תקין אין סיבה ממשית לקחת פרוביוטיקה. לא יזיק כנראה, אך גם אין שום המלצה רשמית בעניין. ישנו הבדל בין מיני החיידקים (מינים שונים של ג'ארו דופילוס תומכים בעיקר במערכת העיכול, למשל) ולמחקר יש עוד דרך ארוכה לעבור בשטח זה, ולמעשה, כעת זהו הנושא ה"חם" בעולם התזונה: השפעת החיידקים המאוכסנים בגופנו והשפעתם על הבטי בריאות שונים. במצבי מחלה מסוימים, מחלות במערכת העיכול או לקיחת אנטיביוטיקה למשל, ישנה תרומה בריאותית בלקיחת פרוביוטיקה, אך שאלת על מצב תקין ללא בעיות ספציפיות כלשהן, ולכן זוהי תשובתי. רק בריאות, שירה

1 ... < 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 > ... 304