תוסף מגנזיום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/01/2015 | 22:50 | מאת: דורית

כיצד הכי יעיל לצרוך מגנזיום לפני השינה? האם כאשר אוכלים דברי חלב סמוך לנטילת מגנזיום זה יפגע בספיגה , כי יש בזה סידן ואם כן מה מרווח הזמן בין סידן למגנזיום. האם רצוי לצרוך מגנזיום בצמידות לתוסף או מינרל אחר , או ממה כדאי להמנע במקביל או במרווח זמן מסויים?

08/02/2015 | 18:33 | מאת:

סליחה על העיכוב - המתנתי למענה מוסמך מסיגל טפר - דיאטנית שסיימה בימים אלו דוקטורט ושנים היתה דיאטנית של אלטמן. שולחת את המענה שלה. בנוגע למגנזיום: ההנחיה הכללית לגבי מגנזיום היא לצרוך עם כוס מים לפני השינה, למעט בפעילות ספורטיבית מאומצת שם מומלץ לצרוך את תוסף המגנזיום מיד אחרי הפעילות (עד שעתיים אחרי). יש הממליצים לצרוך לפני הפעילות, אך דיברתי עם מס' אנשי מקצוע שתמכו יותר בגרסת ה"אחרי". לגבי חלב - למרות שיש הממליצים לא לקחת תוספי מגנזיום בסמוך לחלב, המחקרים מראים שפגיעה בספיגה תתרחש בכמויות סידן גבוהות ביותר, הנצרכות כתוסף תזונה ולא בכמויות הנצרכות במזון. חשובה שתיית המים ביחד עם התוסף (אמנם תלוי בסוג המגנזיום בתוסף, אבל ככלל אצבע הייתי ממליצה על כוס מים ביחד עם התוסף).