אטריות אורז ודייסת קווקר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/01/2015 | 11:15 | מאת: מירי

שלום, אני צריכה להוריד 12 קילו שהתווספו לאחר שהפסקתי לעשן... אני כבר לא יודעת מה עדיף...עודף משקל או עודף ניקוטין. לשאלתי, האם אטריות אורז רחבות עם גבינה מלוחה, זאת מנה שמשבשת ירידה במשקל. שאלה נוספת, האם דייסת קווקר שאני מכינה אותה משלוש כפות דייסה, פחות מרבע כוס חלב 1% קינמון, כפית דבש, מעט קוקוס היא מנה משמינה. אני אוכלת את זה בערך ב 10 בלילה כדי שאוכל לישון טוב ולא לשמוע את הבטן מקרקרת. תודה על תשובתכן :)

08/01/2015 | 22:12 | מאת:

מירי שלום, חבל שאין לי מידע מה גילך ולפני כמה זמן הפסקת לעשן? אם כבר נעצרה העליה במשקל זה סימן משמח שאכן נגמלת. הגמילה מעישון היא מתנת בריאות נפלאה שאת נותנת לעצמך. עשון רעיל לכל האיברים, ביניהם מערכת השלד והשרירים. לכן החדשות הטובות הן שאומנם עולים במשקל לאחר הפסקת עישון אבל מחקרים (משלנו - ביה"ס לרפואה בטכניון בחיפה, הדוקטורנט אורן רום והמנחה פרופ' רזניק) הוכיחו כי העליה איננה של שומן בלבד. העליה היא חידוש וחיזוק רקמת שריר (ואולי אף שלד בעקבות השריר?). זהו בהחלט שינוי חיובי עבור הגוף. המזונות שהזכרת הינם מקורות טובים לחלבון מלא (כן גם אטריות וגבינה מייצרים יחד שילוב של חומצות אמינו בדומה לחלבון מבשר). לכן אם את חשה לפתע חשק לאכול מזונות שכאלה, כמו גם השילוב של הדיסה - כנראה זו תוספת חלבון טובה עבורך שהגוף נדרש לה בבניה המחודשת של השרירים! אז תעשי ספורט ותמשיכי לחזק השרירים, והדברים יתאזנו ותרוויחי הרבה בריאות.