פרופיל שומנים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/12/2014 | 18:09 | מאת: רועי

אני בחור בריא בן 25. אני אוכל רק אוכל בריא ולא נוגע בפחמימות בכלל לא לחמים ובצקים. אני רזה מאוד. אני אוכל ביום פחות מ-1000 קלוריות. האם הבדיקות שלי טובות? CHOLESTEROL 232.2 mg/dl TRIGLYCERIDES 142 mg/dl CHOLESTEROL- HDL 41 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc 162.8 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL 191 mg/dl

27/12/2014 | 22:17 | מאת:

תקן אותי אם אני טועה, אני בטוחה שהשבתי כבר לשאלתך. הערכים לגילך אינם בנורמה (ובוודאי תראה זאת לבד אם תבדוק מול הטוווח המסומן בקופה). במיוחד מטרידה הרמה הנמוכה של HDL כולסטרול. וכמות הקלוריות שאתה מדווח שאתה אוכל נמוכה גם היא, והתפריט שכלל אינו מאוזן. אם יש במשפחה היסטוריה של מחלות לב בגיל צעיר, כדאי להתייעץ עם מרפאה של רופא ודיאטנית המומחים לנושא.