התייעלות מטאבולית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/01/2015 | 14:36 | מאת: שירן

שלום, שמי שירן, בת 25. כל חיי הייתי במשקל תקין, עשיתי פעילות גופנית ואכלתי נכון. לפני כשנתיים וחצי חזרתי מה"טיול אחרי צבא" עם חיידק שגרם לי לרדת המון במשקל (חוסר תאבון,שלשולים..), ומאחר שגם ככה ירדתי במשקל במהלך הטיול- הגעתי לתת משקל קיצוני. לאחר שהבראתי חזרתי לאטו לאט למשקל-אבל- בשנה האחרונה עליתי עוד חמישה שישה ק"ג יותר ממה שהייתי לפני המחלה. רציתי לדעת האם הגוף שלי הרגיש שהוא במצוקה ולכן התייעל מטאבולית ואוגר יותר אנרגיה? כי מבחינת תזונה וספורט אני אותו דבר. אם כן- האם הגוף יכול להחזיר את עצמו למצב הישן? כי אני מאוד מתוסכלת, אני לא רוצה לעשות דיאטות או להוסיף עוד ספורט כי זה יהיה מוגזם. תודה מראש! שירן.

08/01/2015 | 22:06 | מאת:

הלם של תקופת רעב מסכנת חיים יכול לגרום לגוף לאגירת שומן לעיתות מצוקה. גם יכולה להתרחש ירידה בצריכת אנרגיה בגלל איבוד מסת גוף פעיל - רקמת שריר ואולי אף איברים שיש בהם שימוש גבוה מאוד באנרגיה (כבד, כליה, וכיו"ב). אפשר לקוות שאם תישארי במשקל תקין כעת, ותאכלי בריא ומגוון ותעשי פעילות ברמה סבירה הדברים יתאזנו חזרה והדברים יחזרו לעצמם כי את צעירה.