רמות LDL

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/01/2015 | 17:23 | מאת: אלון

שלום אני בן 30 בריא בד"כ. לאחרונה ביצעתי בדיקות מהן עלה רמת LDL עומדת על 129 mg\dl. לא צורך מזון מעובד / שמן ומקפיד על תזונה. האם ייתכן כי צריכה במינונים מסוימים של שמן קנולה בבישול היא הגורם לרמות הנ"ל. לתשובתכם אודה

08/02/2015 | 04:46 | מאת:

אלון שלום, רמות LDL הן רק חלק מהסיפור, יש להסתכל על התמונה הרחבה. אם אין סיפור משפחתי של מחלות לב בגיל צעיר, ואין גורמי סיכון נוספים (כמו עשון, יל"ד, השמנה למשל), ויש רמות HDL גבוהות ויפות, המצב בסדר. לגבי תזונה, שומן רווי מהחי (בשר, ביצים, וכד) מעלה רמות LDL, לא שמן קנולה.