טרום סכרת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/01/2015 | 18:15 | מאת: מרווה

שלום רב, רמת הגלוקוז שלי בדם היא 103 גבוה מעט מהטווח הרצוי .אני מבינה שזה מצב של טרום סכרת. ברצוני לדעת כמה פרוסות לחם מקסימום מותר לי לאכול במשך היום כדי שרמת הגלוקוז בדם לא תעלה למצב שבו אזדקק לכדורים ? האם יש לחם מסוג מסויים המועדף במצב של טרום סוכרת ? מה אפשר לעשות עוד בשלב זה כדי להוריד את הסיכון לסכרת? תודה רבה

05/01/2015 | 12:31 | מאת:

המידע שלך חלקי מכדי שאפשר יהיה לתת תשובה מושכלת. לא ידוע מה גילך ומה משקלך ועוד מידע רפואי היסטורי. בגדול, אם יש בעיה של עודף משקל, מספיקה ירידה של 5-10% מהמשקל כדי לשפר מאוד רמות הסוכר. יש לבדוק שצריכת הפחמימות ממקורות טובים עם סיבים תזונתיים, יש לבדוק גם את תכולת השומנים בתפריט, להעדיף אומגה 3 ושמן זית ופחות אומגה 6. ספורט הוא הגורם החזק ביותר שיכול לסייע למניעת סוכרת, אז אם אינך עושה, יש להתחיל באופן קבוע בהליכות או משהו אחר שאת אוהבת.