פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
11/03/2015 | 23:56 | מאת: מיטל

אני לוקחת כמוסות ROOTS HR כדי למנוע נשירה. האם אפשר לקחת כמוסות של ספירולינה במקביל?

18/03/2015 | 21:04 | מאת:

שלום מיטל, לא ידוע לי על מניעה של לקיחה במקביל, אך ליתר בטחון ממליצה להתקשר לחברה המייצרת ולשאול.

11/03/2015 | 16:41 | מאת: גיל

שלום רכשתי מולטי ויטמין לספורטאים. כמה קפסולות מומלץ לקחת ביום?עם אוכל או בלי אוכל? תודה

15/03/2015 | 14:13 | מאת:

גיל היקר, הכי נכון שתיקח את המולטיויטמין הספציפי שרכשת, עם המידע לגבי התכולה שלו, ותשאל דיאטן ספורט. כי זה כאילו שאני אשאל אותך מה לחץ האויר שאני אמורה למלא בגלגלים וכל כמה זמן לעשות טיפול של רכב שרכשתי, אפילו בלי שתדע את סוג הרכב... :-) ואל תשלח לי בעקבות המענה שלי את השם והתכולה, כי כפי שאמרתי הכי נכון שתגש לשאול דיאטן ספורט שגם ישמע מהי תוכנית האימונים שלך ועוד מידע רלבנטי של נתוניך האישיים.

10/03/2015 | 00:20 | מאת: יניב

שלום ד"ר, אני בן 25, בבירור של FUO שעד כה לא העלה ממצא כלשהו. בבדיקות הדם הכל תקין עד כה (כולל בירור זיהומי, ראומטולוגי וכו') למעט מדדי דלקת מעט מוגברים. בנוסף, יצא שיש לי ברזל נמוך- 24 (טווח 50-150), סטורציית טרנספרין נמוכה- 7.8 (טווח 20-50), טרנספרין- 212 (טווח 210-390), פריטין- 224 (טווח 15-300). רציתי בבקשה לשאול מה המשמעות והאם יש לטפל בחסר הברזל? *לציין שעברתי קולונוסקופיה שיצאה תקינה. תודה רבה מראש!

15/03/2015 | 14:50 | מאת:

אתה מציין שמדדי הדלקת מוגברים. במצבי זיהום כחלק מהתגובה הגוף "מחביא" את הברזל שמשמש לפעילות החיידקים וצמצום הנגישות אליו מפריע לתפקודם. אולי הז ההסבר להפרעות בפריטין ובטרנספרין (ואולי גם בברזל עצמו). לכן ממש לא בטוח שנכון במצב כזה לתת ברזל. המלצת הדיאטנית ההמטולוגית שלנו איריס אלעד היא להמשיך בירור למקור החום, ואולי אף כדאי לשקול לפנות להמטולוג.

09/03/2015 | 01:17 | מאת: עדנה

אימי מאושפזת בבית אבות אחרי שנחבלה בראש והפכה לסיעודית. יש ירידה חזקה בכמות המזון שהיא אוכלת ובנוסף נראה לנו שהתזונה שהיא מקבלת לקוייה. עליי לציין שהיא יכולה לאכול רק אוכל דייסתי. מה ניתן להוסיף לאוכל שלה או לחילופין איזה מאכלים כדאי לתת לה על מנתלשפר את מצבה התזונתי .תודה

15/03/2015 | 14:06 | מאת:

עדנה שלום, אני שמחה על כך שאתם מודעים למצב התזונתי של האם ורוצים שיטופל. בכל בית אבות אמור על-פי חוק להיות טיפול תזונתי עם דיאטנית וסריקה של מצבו התזונתי של כל חולה מעל גיל 65. אני מציעה לפנות להנהלת הסיעוד או ההנהלה הרפואית ולבקש שתגיע אליכם דיאטנית בית האבות להדרכה ויעוץ. חשוב מאוד להתעקש על זה, כי חסרים תזונתיים יכולים לעכב החלמה ולגרום להתדרדרות מנטלית מיותרת. בהצלחה והרבה בריאות.

07/03/2015 | 23:08 | מאת: elaa56

................

15/03/2015 | 14:17 | מאת:

כמו כל תבלין אחר-צנצנת סגורה עדיף, במקום קריר יחסית. אפשר גם במקפיא/מקרר לשמירת הטריות

07/03/2015 | 17:38 | מאת: לידור

שלום רב, במעדן חלב שבדקתי יש ב200 קלוריות-35 גרם פחמימות ו31 גרם שומן,בקוראסון ארומה באינטרנט יש ב200 קלוריות יש 5 גרם שומן ו30 גרם פחמימה....איך זה יכול להיות??? זה אומר שניתן לשלב על בסיס קבוע את הקוראסון אם אילו הערכים התזונתיים שלו?

15/03/2015 | 14:01 | מאת:

לידור שלום, בהנחה שהנתונים שמצוטטים פה מדוייקים, זה יכול להיות כיוון שבמיקלי יש יותר חלבונים שגם בהם יש קלוריות. האם לשלב באופן קבוע קרואוסון? הצרפתים עושים את זה... כעקרון אם 80% מהתפריט בריא, אז אין בעיה שעשרים אחוז יהיו פחות בריאים. צריך גם ליהנות מהאוכל ולא לספור כל היום קלוריות. תפריט בריא צריך להכיל גם שפע פירות וירקות, חלבונים ושומנים טובים, סיבים, ויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים. לכן חשוב לגוון את התפריט.

07/03/2015 | 00:43 | מאת: לימור

במסגרת תפריט מאוזן אני יכולה לאכול שתי שורות מתוך חפיסת שוקולד.השאלה שלי-האם כאדר אני אוכל אותם ביחד זה ישפיע שונה הירידה במשקל מאשר אם אני אפזר אותם? אינסולין מופרש ברמה גבוהה מדי-זוהי הסיבה שיכול להיות שזה יפריע לירידה במשקל ולכן אי אפשר לצרף אותן ביחד? -האם מעדנים כמו מילקי וגוי נחשבים פחמימה או חלבון?

19/03/2015 | 15:58 | מאת:

שלום לימור, התשובה התעכבה כי רציתי מדיאטנית שעוסקת בנושאים הרלבנטיים. מיכל רוזנן משיבה: לצורך ירידה במשקל חשוב סה"כ הקלוריות כדאי לא לצרוך חלק ניכר מהקלוריות בשעות הערב שוקולד הוא בעיקר שומן (אינסולין כמעט ולא משחק תפקיד) ומילקי וגוי הם ממתקים לכל דבר :-)

אחר הצהריים טובים. לאחרונה מזה כשבועיים אני נוטלת אומגה 3 של חברת אלספה. שבוע הראשון שבו התחלתי ליטול את הקפסולה,המינון שלקחתי הסתמך על קפסולה אחד ליום,לא הרגשתי שיפור ניכר במשהו והעלתי לשתי קפסולות ליום.כרגע אני כבר שבוע נוטלת אומגה 3 במינון של שלושה קפסולות וההרגשה הכללית,כולל תאבון,מצב רוח ושינה השתפרו באופן ניכר לטובה.במקביל לאומגה שלוש אני נוטלת גלולות בשם אסטל ,אותם אני שותה כבר כמה שנים להסדר מחזור לפי מרשם מהרופאה. השאלות שאני רוצה לשאול זה האם נטילת אומגה שלוש על בסיס שומן דגים בזמן שימוש בגלולות עלול להזיק לרעה לבריאות? השאלה השניה היא האם העלת מינון של שלושה קפסולות ליום מזיקות? חשוב לי גם לציין שהתחלתי לשתות אומגה3 בגלל תופעות לוואי של חולשה,בעיות שינה וחוסר תיאבון שנגרמו לי עקב גמילה מתרופה בשם לוריוון(נוגד חרדות). תודה מראש..

המענה ללא היכרות של המקרה לעומק, פחות עדיף, ונכון תמיד לגשת לדיאטנית לתבחן ותכיר את המקרה שלך על כל היבטיו. לכן אני מבקשת להתייחס פה לתשובה כמענה ראשוני וחלקי בלבד. אומגה 3 לא מזיק בשימוש בגלולות, להיפך, הוא מוריד קרישיות שגלולות מעלות. לגבי עניינים הקשורים לתחושה ולמצב הרוח, גם פה לאומגה 3 מייחסים מעלות טובות, והוא אמור לסייע לך לשפר את התחושות. לגבי מינון - זה מורכב ותלוי בגנטיקה האישית ובכמות אומגה 6 בתפריט. ולעיתים לוקח זמן להתאזן. שוב, ממליצה להתייעץ אישית עם דיאטנ/ית.

04/03/2015 | 11:59 | מאת: גבריאל

נכדי כבן 13 גבוה ורזה אוכל היטב אך לאחרונה טוען ש"הוא מתפוצץ". האם זה יכול להצביע על בעיה כלשהיא ומה ניתן לעשות? בתודה גבריאל

04/03/2015 | 16:05 | מאת:

שלום גבריאל, אם אין סוכרת שקיימת כבר שנים, מצב שיכול לגרום לבעיה בריקון קיבה, וממשיכה צמיחה תקינה לגובה, אז סביר שאין כל בעיה. כן חשוב לראות שהוא אוכל בנחת ולא מהר מידי, כי גם זה יכול לגרום לתחושה לא נוחה. אני מציעה להמתין איזה זמן ולראות. אם יסתמן שמשהו לא תקין, תפנה שוב.

02/03/2015 | 19:52 | מאת: יסמין

היום בבוקר ילדה שלי בת שנה וחודשיים שתתה מים מבקבוק שמאוחר יותר התגלה בו עובש. בערב שמתי לב שעלה לה קצת חום(37.6, 38) האם יכול להיות שהעובש גרם לעליה בחום? כיצד אני יכולה לטפל בזיהום שנגרם בצורה כזו? תודה מראש

חום אינו בהכרח דבר רע, זוהי תגובה טובה וטבעית של מערכת החיסון כנגד מזהמים. הזמן היחיד שחוששים מחום בפעוטות הינו כאשר הוא מאוד גבוה והילד נוטה לתופעות כמו פרכוסים. לגבי העובש, את יכולה לפנות למרכז מידע בהרעלות במרכזים הרפואיים הגדולים ולשאול לדעתם כמומחים עד כמה מסוכן ואם צריך לעשות משהו. מאחלת בריאות וחג פורים שמח.

01/03/2015 | 08:55 | מאת: לליב

שלום, מה תגובתך לתוצאות המחקר הנותן אישור למתן במבה לילדים מגיל צעיר תודה, לליב אודה על תשובה ישירות גם למייל שלי. תודה!

04/03/2015 | 16:10 | מאת:

היה מצחיק אם לא היה עצוב... נכון שחשיפה מוקדמת לאלרגנים יכולה ככל הנראה להוריד רגישות, במיוחד מאחר והבוטנים בבמבה עברו איזה תהליך ולא נשארו כמות שהם. יחד עם זה אסור לשכוח שיש בבמבה הרבה מאוד קלוריות והרבה מאוד נתרן - ברמה גבוהה בהרבה מהנחוץ לפעוטות. יש גם טעמים אשר גורמים לרצות עוד ועוד מהמוצר. חזקים בהרבה מהטעם של מזון רגיל. לכן חשוב להפעיל שיקול דעת ולא לתת לילדים להתרגל לאכול מוצרים כגון במבה בכמות גדולה במקום מזון, ובוודאי לא בנוסף למזון (שיכול לגרום להשמנה מיותרת).

28/02/2015 | 18:32 | מאת: נעמה

שלום רב, האם יש חומציות במיץ רימונים סחוט טבעי? תודה מראש לתשובה נעמה

04/03/2015 | 16:13 | מאת:

השאלה לא ברורה לי. וגם אינני בטוחה מה הרלבנטיות שלה, כי לחומציות במזון עצמו אין בהכרח קשר לההשפעה שלו בגוף על מאזן חומצה בסיס. מאידך, אני יכולה להעיד על סמך מחקרים רבים שמיץ רימונים יפה מאוד לבריאות ויכול למנוע טרשת עורקים. לכן אם הוא ממקור טוב וללא המון סוכר, אני ממליצה על שילובו בתפריט.

28/02/2015 | 03:03 | מאת: שירלי

האם יש כמות מומלצת שלא כדאי לעבור אותה של פחמימות וחלבונים כל ארוחה בדי לא לפגוע בירידה במשקל? מנה של פחמימות וחלבונים שווה 81 קלוריות.... ?אוכלת כ-1200 קלוריות ביום ללא פעילות גופנית

04/03/2015 | 16:19 | מאת:

אין תשובה לשאלה כללית שכזו. זה אישי לכל מטופל. כדאי ורצוי לקבל תשובה מדיאטנית שאצלה את בטיפול כולל של בניית הרגלי אכילה לצורך שמירה על בריאות ומשקל מתאים. בכול מקרה, חבל להסתמך על דיאטה בלבד כאשר המטרה היא ירידה במשקל. ספורט הינו כלי בעל משמעות ותרומה עצומה לבריאות. יש כיום דיאטנים שעוסקים גם בזה. בהצלחה

27/02/2015 | 01:57 | מאת: אירית

האם מומלץ או בריא יותר לאכול חומץ תפוחים מאשר חומץ רגיל? בהתחשב בכך שאני משתמשת בחומץ להכנת הרבה מאכלים .

הי אירית, בעקרון כן, אך כיוון שגם אם השימוש בו נפוץ יחסית במטבחך הכמויות הן לא גדולות (ובטח לא פר מנה), אני לא רואה סיבה להחליף באופן קבוע.

26/02/2015 | 09:09 | מאת: מעין

בת 31 קובה 168 שוקלת 50. בריאה באופן כללי ופעילה גופנית. בבדיקות דם שעשיתי נמצא סוכר 96 (הייתי בצום כמובן). האם זה תקין או על הגבול? אני חוששת כי הטבלה מראה שהערכים צריכים לנוע בין 70-100 ואצלי זה ממש קרוב ל 100. תודה

27/02/2015 | 07:11 | מאת:

מעין שלום, למרות שאת צעירה ומשקלך וגובהך תקינים התוצאה אכן גבולית. יתכן שזו תוצאה מקרית, אולי לא היית ממש בצום. אפשר לבצע בדיקות נוספות כמו המוגלובין A1C, או רמות סוכר לאחר ארוחה. אבל אם מסתמן שזה אכן הכיוון, מומלץ וחשוב מאוד בשלב זה לנסות להתחיל בפעולות מניעה. אני ממליצה לפנות לדיאטנית מומחית לנושא שתבדוק אתך מה קורה (ממש לא רק פחמימות, כולל השפעת הרכב השומנים בתפריט, רמות בדם של ויטמין D, אולי חסרים אחרים בעלי השפעה). מאיזה אזור בארץ את?

26/02/2015 | 02:23 | מאת: רונית

שלום רב, מבקשת לקבל מידע לגבי דיאטנית מומחית למיאסטניה גראביס. בת דודתי כבר 4 חודשים מתקשה בבליעה ובאכילת מוצקים. תודה!

27/02/2015 | 06:58 | מאת:

היכן בארץ? איזו קופת חולים? בעקרון צריך דיאטנית של מחלקה נוירולוגית אם פונית בבית חולים. בקופות דיאטנית שעובדת עם נוירולוגיה או קשישים גם תוכל לסייע. ויש גם לקבל סיוע רב מקצועי נוסף, הדרכה של מרפאה בעסוק חשובה פה, קלינאית תקשורת.

25/02/2015 | 18:43 | מאת: שיר

האם נכון שלפני בדיקת דם לברזל וויטמין די יש לא ליטול שבוע מהתוסף?

למעבדות שונות דרישות שונות של המנעות (בדר"כ דורשים מס' ימים, לא שבוע). על מנת לברר בדיוק ממליצה לך להתקשר למעבדה אשר אליה את מתכוונת להגיע ולשאול ספציפית

25/02/2015 | 14:33 | מאת: לירון

שאלה תאורטית בלבד! נאמר שאני בתפריט מאוזן של 1200 קלוריות להורדה במשקל-במידה ואת כל הפחמימות שיש בתפריט (כ-560) אני ממירה לפחמימות פשוטות -שוקולד וכו,האם זה משפיע על הגוף בתהליך ההורדה במשקל??

27/02/2015 | 06:52 | מאת:

לירון שלום, נושא המטבוליזם של המזון מושפע מגורמים רבים ואישיים. בנוסף פחמימה פשוטה מעלה מהר יותר רמות סוכר בדם ולכן תיאורטית רמת האינסולין תעלה יותר, מה שגורם לגוף ולחילוף החומרים לפעול לכיוון של אגירת שומן ולא פירוקו. אבל, כל הנושא של ספירת קלוריות וסוגי פחמימות ודיאטות אינו פתרון כל עוד לא עושים עבודה על הרגלי האכילה והכמיהה לאוכל או בירור עניין הכמיהה למתוקים. ממליצה לגשת לדיאטנית מומחית לנושא או מישהו שעוסק בכך. תפריטים ודיאטות אחרת רק יגרמו עוגמת נפש.

24/02/2015 | 16:24 | מאת:

אני מנסה להשיב שנית, לאחר שכנראה לא עלתה משום מה התשובה ולא היה מייל אליו יכולנו לחזור. אינני מוסכמת לצערי לקבוע מהו היחס מסכן החיים במצבי אנורקסיה שכן אינני עוסקת בתחום. אפשר להשאיר לנו בהודעה חסויה מספר טלפון וננסה להפנות למישהו מתאים.

27/02/2015 | 07:05 | מאת:

פנה אלינו למחלקה וננסה לסייע

23/02/2015 | 15:05 | מאת: לא מגלה

אני צריכה עזרה ... אני משתדלת לשמור על תזונה נכונה וזה פשוט לא הולך משהו בי ברגע אחד הורס הכול אני מרגישה שקר לי ואני חייבת לאכול כדי להתחמם ואז אני אוכלת את כול הבית . אחרי שאכלתי אני מרגישה מילוי אבל אז באה החרטה ..זה פשוט מעגל סגור של סיוט והתחושה של הכישלון שוב לא עמדתי במשימה .. לא טוב . אני חושבת שהתחושה של הקור הזו באה?? אולי תעזרו לי בבדיקות האחרונות חסר לי קצת אבץ . אבל זהו

24/02/2015 | 16:43 | מאת:

מה שאת מתארת זה מצב שאת מנסה לכפות על עצמך מסגרת חיצונית של הרגלי אכילה ומידי פעם (באופן טבעי) הכול מתפרק ויש איזה מצב של אכילה ריגשית לא מבוקרת. האמת - בעולם אידאלי היינו צריכים לאכול מה שמתחשק. זוהי האכילה הטבעית. הקשבה לרצון ולחשק מבחינת סוג מזון וכמות ותכיפות. הבעיה היא שיש אוכל מפתה ובשפע ואז רבים משמינים, או מתפתים לאוכל הפחות בריא. כדי לנסות להגיע למצב של התנהלות יותר טובה רגשית מול המזון כדאי ללכת למומחה לתחום. תחפשי ביו-טיוב ותצפי ב- רוני מייזליש על הנושא ואז אולי גם תפני אליו אם יראה לך מתאים. בהצלחה

23/02/2015 | 09:57 | מאת: שרה

נאמר לי כי לאחר טחינת זרעי פישתן יש לשים אותם במקפיא וכך הם שומרים על כל התכונות , ואפשר להתשמש בהם להרבה זמן במקום אחר נאמר לי כי לאחר טחינה הם מחזיקים 5 ימים בלבד . מה נכון ?

24/02/2015 | 17:00 | מאת:

שלום שרה, המלצתי היא קניית כמות קטנה של זרעים, אחסנה במקפיא וטחינת כמות ספציפית טרם אכילה. כך הבטחון בחמצון מינימלי

שלום רב, אני הולכת כ-4-5 פעמים בשבוע לחדר כושר. בסוף אימון על אליפטי מופיע לי ששרפתי 2000 קקל לאימון של שעתיים,הגיוני? בנוסף לעיתים אני שוחה קמ ב-40 דקות כמה קקל אני שורפת בשחייה? אני שוקלת 80 קג ואני בת 28. תודה מראש על העזרה.

אולי תנסי את המחשבון באתר המצורף פה בקישור. http://www.goleango.com/show_calculator_heb.php?cat_id=3&art_id=23 בכול מקרה, שריפת הקלוריות בשעה של האימון לוקחת בחשבון רק את האימון, אבל הגוף אם מתאמנים שורף קלוריות גם במשך הזמן אחרי האימון ובכלל ככל שמאומנים יותר ההוצאה האנרגטית גדלה.

19/02/2015 | 14:08 | מאת: מאיה

אכלתי לארוחת צהריים 300 גרם של ספגטי מבושל עם 100% חיטת דורום של אסם - בלי שום רוטב האם זה משמין 300 גרם ספגטי? האם זה יותר מידי לארוחת צהריים? כמה קלוריות יש ב-300 גרם של ספגטי מבושל?

24/02/2015 | 16:28 | מאת:

את לא צריכה לפנות אלינו לפורום, הכי פשוט לבדוק על האריזה. לאחר בישול יש כ-160 קלוריות במאה גרם פסטה.

האם שיבולת שועל אורגנית היא מזון חומצי או בסיסי?

רוני שלום, אינני יודעת לומר לגבי עניין האורגני. בעקרון שיבולת שועל מזון נטרלי עם נטיה לחומצי

18/02/2015 | 16:23 | מאת: שרון

שלום, האם יש הבדל תזונתי משמעותי בין סוגי האורז הלבן השונים, ואם כן איזה הוא סוג האורז הלבן הנחשב "בריא", ואיזה מומלץ לשמירה על משקל תקין? תודה

26/02/2015 | 13:35 | מאת:

שלום שרון, לפי ידעתי אין הבדל משמעותי בין סוגי האורז השונים, אך גם לא ראיתי סקירה מקצועית שנערכה בנושא. האורז הבסמטי נחשב לאיכותי יותר. ניתן להשיג גם אורז בסמטי מלא, ובכלל לשיטתי עדיף (אם אפשרי) לצרוך מזונות אשר עברו כמה שפחות עיבוד בדרך לצלחת. "לשמירה על משקל תקין" אינו תלוי רק בסוג האורז אלא גם בכמויות, דרכי בישול, מה שאכלנו חוץ ממנו ועוד ועוד פרמטרים נוספים, כך שלצערי איני באמת יכולה לענות על כך...

18/02/2015 | 13:51 | מאת: אלמונית

שלום האם את מכירה את העקרונות של תזונה 80/10/10? על רגל אחת- מדובר באנשים שצורכים 80 אחוז פחמימו, 10 אחוז שומנים ו 10 אחוז חלבון כאשר השומנים הם רק שומנים מהטבע כמו אגוזים שקדים אבוקדו וכד... הפחמימות הם אך ורק ורק ורק מפירות. הם טוענים שהחלבונים מגיעים גם מהפירות ושאין צורך ביותר מ 10 אחוז מסך הצריכה היומית. העניין עם הפירות הוא שלטענתם הסוכר של הפירות הכי בריא, הכי משביע, והכי לא משמין. הם יכולים לאכול לארוחת צהרים 7 בבנות ולשבועמזה וגם לא להשמין. הם טוענים שאין לאכול את הפרי בשילוב עם מקור שומני כי שומן וסוכר בגוף ביחד זה לא טוב כי השומן מפריע לספיגת הסוכר בתאים ולכן נשאר בדם. לכן אם צורכים שומן וסוכר פירות יחד אז כן אפשר להשמין אבל אם צורכים את הפירות בנפרד אז אין סיבה להשמנה וזה גם הכי בריא כי הסוכר עובר לתאים בלי בעיה ולא נשאר במחזור הדם. דבר נוסף- לטענתם בפירות יש את כל הויטמינים מינרלים שצריך ככה שאין סיבה לחסרים והם גם צורכים עלים ירוקים משם הם מקבלים ברזל . מה דעתך על התזונה הזאת? האם הם צודקים ? האם באמת אין חשש להשמנה מכל כך הרבה פירות ביום? (בכל זאת המון סוכר), האם נכונה התאוריה שלהם לגבי השילוב של סוכר ושומן ביחד? תודה רבה

18/02/2015 | 22:02 | מאת:

שלום לך,זו פעם ראשונה שאני שומעת על דיאטה בהרכב כזה, היא די רחוקה מההמלצות המקובלות כמובן. באיזה מקום הדיאטה הזו דומה לדיאטה של אבותינו הקדמונים בתקופת הקיץ, כשהיו הרבה פירות ותמיד היה מעט בשר יחסית - אז מעט חלבון ושומן. היות ויש בטח גבול כמה פירות אוכלים, בסופו של דבר מבחינת אנרגיה אולי אין חריגה. ארוחת צהרים עם 7 בננות בלבד, בתלות בגודל הבננות,תכיל סביבות 600 עד 700 קלוריות, שזה כמו ארוחה רגילה, אבל כתשע מנות פחמימה שזה יותר מהרגיל. מי שסוכרתי כמובן לא יסתדר על תפריט שכזה, אבל מי שבריא, אני מניחה יכול לחיות זמן די ממושך על כמות חלבון יותר קטנה. כדי אחפש אם יש מחקרים שעקבו אחר דיאטה שכזו. אם אמצא מידע נוסף, אפרסם אותו.

18/02/2015 | 08:16 | מאת: מאיה

יש בשקית ארוזה עוגת בוקר שוקולד במשקל של 130 גרם. וכתוב שב-100 גרם יש 437 קלוריות אז זה יוצא שבמאפה יש 568 קלוריות - האם זאת אורחת בוקר טובה? האם העוגת בוקר יכולה להשמין?

שאלת וכבר קיבלת תשובה אולי תשקלי להיכנס לטיפול בנושא תזונה אצל מישהו?

17/02/2015 | 21:24 | מאת: ציפי

בהמשך להשאלה על העובש בעגבניות מפירות ההדר: לגבי העגבניות: את העגבניות אכלנו - מקווה שלא הסבנו נזק לעצמנו?

20/02/2015 | 22:00 | מאת:

הנזק מאכילת מזון עבש הוא בעיקר מצטבר, כך שפשוט תשתדלו לא לעשות זאת שנית :)

17/02/2015 | 19:07 | מאת: צפי

פירות הדר אצלי חטפו עובש ירוק (לימונים ותפוזים). שמתי לב שהעובש יורד כשהוא נשטף במים. האם ניתן לאכול את הפירות הללו? ושאלה נוספת בעניין: באותה סלסלת פירות, בצמוד להן היו עגבניות באותה והעובש הירוק ציפה גם אותן. הוא יורד בשטיפה קלה. האם די בכך וניתן לאוכלן או שעדיף להימנע? תודה.

20/02/2015 | 14:00 | מאת:

הי צפי, כאשר רואים את העובש רואים בעצם את המושבה של הפטריות, והמשמעות היא שחוטי העובש נמצאים יפה בכל/רב הפרי, אך אותם את לא רואה. לכן, שטיפה/חיתוך/הסרה של העובש הנראה לעין לא יעזרו כאן, ומומלץ בהחלט לזרוק את כל הנגועים, גם ב"קצת".

17/02/2015 | 14:45 | מאת: משה5555

קראתי באינטרנט מאמר אחרי מאמר שזה מיתוס, אך האם אין מחקרים מבוקרים המוכיחים את ההפך ?

שלום משה, אין מחקרים מבוקרים טובים המוכיחים את ההיפך. אבל יש הרבה אנשים שסובלים, אז התשובה שלי מבוססת על היכרות עם המציאות: 1. ממליצה לגשת לעשות בדיקת אלרגיה למזון ולראות אם יש לחלב 2. אם אין אלרגיה לעיתים התגובה היא לא למוצרי החלב עצמם אלה לכל מיני חומרים שמוספים למוצרים. אז כדאי לצרוך רק מוצרים שאין להם תוספות (יוגורט הכי פשוט, גבינה הכי פשוטה). 3. לעיתים מוצרי חלב פשוטים בסדר והחלב עצמו לא, אז להחליפו במשקה סויה.

15/02/2015 | 17:49 | מאת: יפית

שלום יש לי הרבה אגוזי לוז שפג תוקפם לפני מספר חודשים יש להם טעם קצת משונה אבל לא רע. האם אפשר לטחון אותם ולהשתמש לעוגה? האם יש סכנה בריאותית באכילתם?

18/02/2015 | 00:46 | מאת:

שלום יפית, אני לא הייתי משתמשת משני טעמים: 1. אגוזים עשירים בשומנים והם נוטים להתמחצן ולהתקלקל עם הזמן ואז אינם מומלצים. 2. יתכן ויש איזו התחלת צמיחה של עובש שאפילו אם אינו נראה לעין יש לו פוטנציאל נזק בריאותי רב.

14/02/2015 | 22:33 | מאת: א

לפני שבועיים עברתי בדיקת גסטרוסקופיה ונמצא במעבר בין הוושט לקיבה כיב .עם לקיחת ביופסיה הכיב דימם בצורה מסיבית ונאלצו לשים לי 3 מהדקים בינתיים ,אני על כלכלה רכה וכן אני לוקחת כדורים סותר חומצה בערכים גבוהים שאלותיי הן: 1. מאילו מזונות עלי להימנע? 2.והאם המזנות האסורים יהיו לכל החיים גם אם אני לוקחת כדורים סותרי חומצה?

18/02/2015 | 00:43 | מאת:

שלום, האם נלקחה בדיקה לוודא שאין חיידק שיכול לגרום לבעיה ודורש טיפול. כדאי לבדוק. בכול מקרה, הכדורים להפחתת חומצה חשובים ביותר, ויש להקפיד מאוד על הנטילה שלהם. כיום כבר לא מקובלת הגבלה כלשהי ברגע שיש טיפול תרופתי טוב והקיב עצמו נרפא. כן חשוב להיזהר דווקא בגלל הטיפול להפחתת החומצה ממזונות מאוד קשים לעיכול כמו אפרסמון, סברס. ארטישוק יש יחסית גם הרבה סיבים, אז יתכן וכדאי גם לא להפריז בו. אני ממליצה לגשת עם כל המידע המלא לדיאטנית בקופה אליה את שייכת ולהיות בטיפול אישי. מעבר לכך - לא תזונה אמנם, אבל נשימות, מדיטציה, טיפולים אחרים שעובדים על הרגעה וגוף-נפש גם יכולים מאוד להועיל. בהצלחה והרבה בריאות.

12/02/2015 | 12:43 | מאת: רחל

לפורום שלום ! האם מי שסובל מגאוט , ומרבה לשתות משקה מאטה ( סוג של חליטת עלים שמקורה בדרום אמריקה ), יכול לשתות ללא הגבלה ? האם מכיל זרחן ? תודה

20/02/2015 | 21:54 | מאת:

שלום רחל, לא נערכו מחקרים על הקשר בין מאטה לגאוט (באופן כללי לא נערכו מחקרים רבים ואיכותיים בבני אדם אשר בדקו את השפעות המאטה)כך שאיני יכולה לספק המלצה בנושא (אם כי "ללא הגבלה" אינו מומלץ לשום אספקט בחיינו...) תכולת הזרחן במקורות שונים נעה בטווח רחב של 21 מ"ג (תה קר, 100 גר' חליטה) ועד 60 מ"ג (שקיק תה) וגם למעלה מכך. יש לציין כי תכולת הקפאין גבוהה מאוד, וב100 גר' חליטה נמצאים בין 440 למעל 1000 (!) מ"ג קפאין, כך שגם אם בכוס ממוצעת יש 25 גר' חליטה כמויות הקפאין גבוהות יחסית, ובדר"כ גם לא שותים כוס אחת. לפיכך, ללא הגבלה בהחלט אינו מומלץ

12/02/2015 | 10:47 | מאת: נירה ת"א

בוקר טוב אני בת 48, מאז ומעולם על גבל האנמיה, ופרטין נמוך (13-14). לפני כשנה היו לי דימומים רצופים ומאסביים שנמשכו מס' שבועות בעקבות פוליפ ברחם. בזמנו, ההמוגלובין ירד ל 8 והפריטין ל 5. לשמחתי, הדימומים בסופו של דבר פסקו ובעקבות כחודש וחצי שלקחתי כדורי ברזל עלה ההמוגלובין ל 10.5 והפריטין ל 8. לצערי, לא התמדתי עם כדורי הברזל משום שגרמו לי לאי נוחות קלה. נכון להיום מחזור סדיר (אמנם מאסיבי אך סדיר) ובבדיקות דם נמצא המוגלובין 11.6, כדוריות אדומות נמוכות אך בטווח ופריטין 6. כנראה שמחסן הברזל שלי לא השתקם (כאמור לא המשכתי עם הכדורים ואני בקושי אוכלת בשר). גם היום, אני לא כ"כ רוצה לקחת את הכדורים, והשאלה היא האם אוכל לדעתכן להשלים את החוסר ע"י תזונה עשירה בברזל? כמובן שאם לא תהיה ברירה, אקח את הכדורים. תודה וסליחה על התיאור הארוך. נירה

18/02/2015 | 00:33 | מאת:

נירה שלום, כתבת שאת לא אוהבת בשר. האם את כן אוכלת כבד? או לכל הפחות הודו אדום? בנוסף אפשר לקבל ברזל מדגני בוקר מועשרים, עדשים, שעועית לבנה, סויה וטופו - אבל כאשר המקור צמחוני, ובכלל בארוחות שאת אוכלת את המזונות שתירצי להגביר מהם ספיגת ברזל כדאי לכלול סלט טרי או מיץ תפוזים.

11/02/2015 | 22:21 | מאת: רותי

אני בת 24. יש לי בטן שמנה ונפוחה מאוד כמו בלון ואני רוצה להוריד את הבטן הנפולה והתפוחה. ה-RMR שלי גרוע חילוף החומרים שלי גרוע ביותר וגם יש לי גנטיקה גרועה = כל המשפחה שלי שמנים עם שומן בטני שמתי לב שלאחר כל דבר קטן שאני אוכלת ישר הבטן שלי מתנפחת למימדים עצומים בערב. ה-BMI שלי = 18 ויש לי השמנה בטנית גדולה (השמנה תפוחית) הבטן שלי מאוד נפוחה- וזה מפריע לי מאוד. השומן שלי ברובו בטני..בטן נפוחה ועגלגלה ולא יפה! יש לציין שבבוקר הבטן שלי פחות נפוחה - ולאחר מכן- -.המאכל הכי קטן שאני אוכלת לא משנה מה מנפח אותה בחזרה!!!.. ואחרי ארוחה אני נראית כמו אישה בהיריון.. אפילו אם אני יאכל קרקר קטן - אז ישר הבטן שלי תתנפח ותגדל ב-5 ס"מ לפחות... מכל דבר הכי קטן הבטן שלי ישר תופחת... הייתי אצל רופא גסטרו- עשיתי את כל הבדיקות שיש (צליאק,גלוטן ועוד) כל הבדיקות שלי יצאו תקינות . גם ניסתי לקחת פרוביוטיקה, אנזימי עיכול - וזה לא עזר כלל... כל השומן שבגוף שלי מתפזר רק בבטן . יש לי מבנה בטן נשפכת. הבטן שלי תמיד נפוחה כמו בלון ולאחר כל דבר קטן שאני אוכלת הבטן מתנפחת בעוד 20 ס"מ בערב הבטן נראית כמו בלון תפוחה יותר מאשר בבוקר . !!! בבוקר הבטן תפוחה פחות מאשר בערב! ומפריע לי מאוד שאני עולה במשקל 3 קילו ביום מהבוקר עד הערב - בערב אני 3 קילו יותר מאשר בבוקר.!!!! מעולם לא הייתה לי בטן שטוחה!, המבנה של הבטן שלי נשפח ונפול ויש לי בטן תפוחה ונפולה ומבנה תפוחי וגנטיקה גרועה. מה אני יכולה לעשות על מנת להשטיח את הבטן?

18/02/2015 | 00:21 | מאת:

רותי שלום, האם חישוב BMI שלך בוודאות נכון? כי אם כן את בתת משקל וזה כלל לא מסתדר עם התיאור שלך של בטן נפולה ונפוחה. האם יש לך ילדים? לעיתים בטן כזו יכולה לנבוע מבעיה של שריר לאחר הריון, אם כן נפנה אותך. היות ושללו לך צליאק, אפשר או לגשת לאלרגולוג לראות אולי יש בעיה אחרת עם מזון ובנוסף, לדיאטנית או מומחה לספורט.

10/02/2015 | 11:54 | מאת: מירי

אבא שלי בן 85 ויש לו נפרוסטום מהכליה השמאלית שיוצא דרך אורוסטומה מצד ימין. הקריאטינין שלו בבדיקות במגמת עליה. יש לו גם קוצב לב. הוא לוקח תרופות ללב, ללחץ דם, לדילול דם, פוסיד. הוא אוהב לאכול בננות, ביצה קשה בבוקר, לא אוכל פירות נוספים ולא אוכל ירקות בכלל. מה ניתן לעשות בנושא תזונה כדי להקל על הכליות, אם ניתן? תודה מירי

11/02/2015 | 17:48 | מאת:

לא ניתן לייעץ ללא אנמנזה תזונתית מלאה, הסטוריית בדיקות דם ופרטים נוספים על מצבו. אני ממליצה לפנות לדיאטנית שמומחית בנפרולוגיה. הכיתבי היכן בארץ אתם גרים ואיזו קופה ונמליץ לכם למי להגיע.

09/02/2015 | 23:41 | מאת: טלי

היי, אני בת 24 וצריכה קצת עזרה. אני אוכלת ביום יום בין 100-300 קלוריות ביום. אני ממש רוצה לרדת במשקל. אתמול היה לי סוג של התקף בולמוס. אכלתי בערך פי 4 מהקצבה היומית שלי. היום נשקלתי ועליתי 1.6 קילו. רציתי לדעת.. מה הדרך הכי טובה להוריד את המשקל הזה? זה הרוב משקל מים? אני מניחה שלא עליתי 1.6 קילו של שומן בין לילה.. נכון? אם אשתה מלא מים זה יעזור להוריד את המשקל? תודה לעונים ועונות!

11/02/2015 | 05:34 | מאת:

טלי שלום, אני ממליצה שתגיעי לדיאטנית ותקבלי כל הסיוע המתאים. אדאג שיצרו אתך קשר לפי מספר הטלפון שהשארת.

08/02/2015 | 23:06 | מאת: יעל

שלום, רציתי בבקשה לברר: במידה ואוכלים 1200 קלוריות כל יום. האם תפריט שהוא שהוא יותר דל בפחמימות גורם לירידה יותר מהירה במשקל, או שברגע שמדובר על אותו מספר קלוריות(וסך הכל אוכל בריא) קצב הירידה יהיה זהה? בנוסף, בארוחה שיש בה נאמר חזה עוף וכוס פסטה. האם מומלץ לאכול קודם את החלבון או ההפך? הבנתי שיכולה להיות לזה השפעה על שמירת איזון הסוכר עד לארוחה הבאה ובדחיית הרעב. תודה מראש

11/02/2015 | 05:31 | מאת:

יעל שלום, התגובה תמיד תהיה אינדבידואלית, כל אחד לפי נתונים אישיים שלו ועוד יותר לפי תגובה אישית למטבוליזם של אבות המזון השונים. יש היום בדיקות גנטיות לכך ובארצות הברית אנשי מקצוע אף עובדים לפי זה. יתרה מכך, גם אוכלוסיית חיידקי המעי משפיעה על התגובה לרכיבי המזון. כך שזה מורכב. לגבי מה נאכל קודם באותה ארוחה, הכול מתערבב ולוקח זמן עד שמתקדם הלאה מהקיבה. נכון שארוחה המכילה חלבון ושומן מלבד הפחמימה אכן הסוכר יעלה בדם לאט יותר.

שלום רב, הערכתם שהיא שורפת 500 קק"ל ביום על פעילות גופנית. על סמך מה הגעתם למספר?יש נוסחאות או משהו אחר שעוזר? ואם זה אימון כוח הנוסחא או הדרך של הערכה אחרת?

שלומית שלום! לשאלתך, במקרה הנ"ל בוצעה הערכה. אבל - יש טבלאות לצורך חישוב הוצאה אנרגטית בפעילות גופנית, בהתאם למין והמשקל. עדיף לפנות לפורום בנושא הפעילות הגופנית כדי לקבל תשובה מוסמכת. בברכה, נועה

08/02/2015 | 08:49 | מאת: נטשה

הי אחרי ניטלה מומשת בתכשירי ברזל ובי 12 ,עלתה אצלי רמת החומצה פולית לרמה מאד גבוה.השאלה שלי האם זה מסוכן. ואיך ניתן להיפטר מהעודף?

השאלה פה לא לגמרי ברורה האם התוסף הכיל גם חומצה פולית? או התכוונת שעלו רמות B12? אם הבעיה עם חומצה פולית, יש להחליף תוסף שיכיל רק את מה שנחוץ והרמה תרד כי הויטמין יופרש בשתן. אם B12 גבוה, כדאי גם להפסיק נטילה ולעדכן את הרופא המטפל

08/02/2015 | 01:40 | מאת: יוני

שלום רב, אני יודע שבכללי פחמימות מעלות סרוטונין אבל אשמח אם תרשמו בשבלי רשימה קטנה ( או הפניה לקישור אם יש ) של המזונות ה"מצטיינים" בהעלאת סרוטונין, אני מבקש זאת עקב מקרה של דיכאון לא קל + עקב כך שאני מוגבל בכמות המזונות אותם אני אוהב/מסוגל לאכול. תודה רבה

14/02/2015 | 15:40 | מאת:

שלום יוני, קודם כל התנצלותי על הזמן שעבר. לכאורה שאלת שאלה פשוטה אבל.... השאלה היא בעצם על טריפטופן, חומצת אמינו חיונית (והכי נדירה מבין ח.האמינו) ההופכת לסרוטונין. מזונות חלבוניים (ובעיקר חיות לשעבר על חלקיהן) מכילים את הכמות הגבוהה ביותר של חומצת אמינו זו, אך בשל תחרות עם חומצות אמינו נוספות הכמות הנספגת בסופו של דבר היא קטנה, ואפילו רמות הסרוטונין יורדות (אחרי ארוחה עשירת חלבון). אכילת פחמימות לעומת זאת, הגם שמכילות כמות קטנה של טריפטופן, מאפשרת ספיגה טובה יותר שלה (גם בגלל פחות תחרות, ויש גם קשר לאינסולין). לצערי לא הצלחתי למצוא אף רשימה של פחמימות עשירות בטריפטופן. המחקרים אשר מצאתי מדברים בעיקר על חשיבות ה"פחמימות"- אבל כקבוצה, ללא ציון פחמימות ספציפיות. צרפתי 2 קישורים לרשימות. העליונה מקיפה הרבה יותר אך לא מצאתי מזון פחמימתי מובהק, והמזונות הלא חלבוניים היחידים שכן הצלחתי למצוא היו תרד וקמחים אשר פחות נפוצים במחוזותינו (קמח שומשום, קמח זרעי כותנה, קמח סויה). מבין המזונות המכילים כמות גבוהה של פחמימות, נראה שלקטניות מקום יחסית גבוה בתכולת הטריפטופן. מה שכן, בננה אינה מקור טוב כנראה (הטריפטופן לא מצליח לחצות את דרכו אל מוח), וויטמין בי 6 (פירידוקסין) חשוב גם הוא לתהליך ההמרה לסרוטונין. ויטמין בי 6 נפוץ יחסית במזונות מגוונים ואין הרבה מקרי חוסר שלו. עבור רוב האנשים, בתזונה רגילה ומאוזנת ישנה כמות מספקת ואף יותר מכך של טריפטופן. בגלל שאמרת שיש הגבלה מסוימת במזונות אותם אתה צורך, כדאי לפנות לדיאטן/ית על מנת לוודא שתזונתך מאוזנת גם עם הגבלות אלו, או מציאת פתרונות אם לא. ובאופן אישי: פעילות גופנית ידועה כמרימת מצב רוח נהדרת (ויעילותה נבדקה ונמצאה דומה לתרופות אנטי דכאוניות), ויתרונותיה עולים על יתרונות אכילת פחמימות :) http://nutritiondata.self.com/foods-000079000000000000000-1.html? http://www.healthaliciousness.com/articles/high-tryptophan-foods.php

06/02/2015 | 09:27 | מאת: ליאת

שלום ברצוני לשאול האם זה הגיוני שמוצרי גבינה גורמים לעצירות? האם ידוע מהו החומר בגבינות שגורמים לעצירות? אני מדברת על מוצרים כגון: גבינה לבנה 3%, גיל 3%, גבינה צפתית (נניח אכלתי "גיל" שלם בארוחה עם ירקות, יום למחרת עצירות. למה?) מקפידה לשתות, אוכלת ירקות פירות. מה לא בסדר? אשמח לתשובה תודה מראש.

08/02/2015 | 19:47 | מאת:

ליאת שלום, בפעוטות לפעמים אלרגיה למוצרי חלב באה לידי ביטוי בסימפטום של עצירות דווקא. אבל אם זו תופעה חדשה, לא נראה שזו הסיבה. אבל לעצירות יש סיבות רבות. אז כדאי לפנות לדיאטנית שתיקח אנמנזה מסודרת לגבי הרגלי האכילה שלך ואולי תזהו בעיה אחרת (האם את שותה מספיק למשל? האם את פעילה גופנית? אוכלת מספיק סיבים תזונתיים?) אם כל ההבדל הוא במוצרי חלב, כדאי לפנות לבדיקת אלרגיה. אולי זה יתן המענה. ואם לא ימצא דבר, כדאי אולי גם לשאול גסטרואנטרולוג.

05/02/2015 | 09:06 | מאת: ירון

זכור לי שקראתי שלא מומלץ לשתות משקה כלורופיל, כמו שייק ירוק או מיץ עשב חיטה, לאחר טיפול כימותרפי. בגלל שהכלורופיל "מנקה" את הדם, מוציא מהגוף, את הכימותרפיה - רעלים, ובכך למעשה הטיפול הכימורתפי הופך ללא יעיל, כלומר יש חשש שהכימותרפיה לא תהרוג את התאים הסרטניים או שלא תבצע את עבודתה במלואה, כי הכלורופיל ינקה אותה מהגוף לפני שתספיק לעשות זאת. הטענה הזו נשמעת לי הגיונית. הכלורופיל ידוע כבעל תכונות של ניקוי חומרים רעילים מהגוף - כמו מתכות כבדות, וגם כימותרפיה. אין לכלורפיל בינה מלאכותית, הוא לא יודע לעשות את ההבחנה ולדעת מתי הכימותרפיה סיימה את עבדותה בהריגת התאים הסרטניים - ורק אז להוציאה מהגוף. הוא פשוט שוטף אותה מהגוף מייד עם כניסתו למחזור הדם. לדעתי, נכון לשתות משקה כלורופיל לאחר כ3 ימים מהטיפול הכימורתפי, לאחר שהכימותרפיה מסיימת לבצע את עבודתה. אני מעוניין לשמוע את דעתך בנושא, האם זה נכון ואכן לא מומלץ לשתות משקה הכלורופיל בצמוד לטיפול הכימותרפי, או להיפך.

התשובה לפי מחקר של ד"ר גיל בר סלע מבית החולים רמב"ם אשר בדק תופעות לוואי של הטיפול הכימותרפי ושיפור שלהן לאחר שתייה של מיץ עשב חיטה (מחקר קטן בחולות סרטן שד). התוצאות הראו הטבה ותופעות קלות יותר בחולות ששתו. לא הושגה משמעות סטטיסטית. גם הוא וגם דיאטנית המחלקה נגה זיו לא אוסרים על החולים, כל עוד לא מדובר בכמויות מוגזמות (הדיאטנית ממליצה עד חצי כוס ליום) ויש לקחת בחשבון שבגלל הטעם זה עלול לגרום בחילות.

04/02/2015 | 14:10 | מאת: מיטל

שלום אני בת 38 עם משקל עודף של 25 קילו. מאוד מתקשה ליצור תפריט מאחר ומוצרי חלב אני לא צורכת גם בגלל רגישות( כאבי בטן עזים ויציאות מרובות) וגם בגלל שאני פשוט לא אוהבת מוצרי חלב. בנוסף כל סוגי הקטניות גם גורמים לי לכאבי בטן וגזים( גם כרובית, ברוקולי, כרוב ) . ירקות כמו עגבנייה, פלפל, לימון, או כל ירק או פרי בעל חומציות אני גם לא צורכת בגלל בעיית ריפלוקס. מה שנשאר ברובו זה פחמימות ואני מרגישה שאני לא מצליחה ליצור לי תפריט מאוזן שאיתו אצליח לרדת במשקל. פעילות ספורטיבי כ 3 פעמים בשבוע במשך שעה. עכשיו אני גם עוברת טיפולי IVF שגם גורמים לנפיחות בעיקר ביטנית איך אני יכולה ליצור תפריט עם כמה שפחות פחמימות שיסייע לי להוריד במשקל אשמח לעזרה או תמיכה בעניין.

08/02/2015 | 05:13 | מאת:

מיטל שלום, ראשית מאחלת הצלחה בטיפולים. חשוב שתגיעי לדיאטנית שתשב אתך ותסייע לך בבניית תפריט מתאים וגם תנסה למצוא את המקור לרגישויות הרבות והרפלוקס. כדאי גם ללכת לרופא מומחה שיבחון בדיוק לאיזה מזונות את רגישה ברמה החיסונית. כל זה יכול לסייע רבות. לא דרך אתר. זה בטוח. בהצלחה.

03/02/2015 | 22:47 | מאת: דנה

יש בשקית ארוזה עוגת בוקר שוקולד במשקל של 150 גרם וכתוב שב-100 גרם יש 427 קלוריות אז זה יוצא שבמאפה יש 640 קלוריות האם זה מסוכן לאכול את העוגת בוקר הזאת?

08/02/2015 | 05:18 | מאת:

דנה שלום, יפה שיש לך מודעות ואת בודקת. אכן כמות קלוריות נכבדה, אבל מסוכן זו מלה בלתי קשורה פה... בבוקר הגוף צריך בעיקר פחמימות אחרי הצום של הלילה. אישית לתפישתי פירות יותר בריאים מעוגת בוקר. אבל בצרפת הם פוצחים עם קרואסון... לשיקולך.

03/02/2015 | 21:42 | מאת: ל

שלום, רציתי לשאול בקשר להרגלי אכילה של אדם בן 50 שכבר יותר מ 15 שנה סובל מתת משקל חמור, כנראה כתוצאה מתזונה לקויה. הדיאטה שלו מורכבת מחלבון רב וממעט ירקות, בעיקר ברוקולי. הוא אוכל הרבה עוף בכל ארוחה (כולל בבוקר) וכ-10 ביצים בכל יום, נמנע מדגנים, פירות ומוצרי חלב. הוא נוטל תוספי מזון רבים ואינו מוכן להתייעץ עם גורם רפואי קונבנציונלי. האם דיאטה כזו עלולה להזיק? בנוסף, האם היא יכולה להסביר את הירידה הדרסטית במשקל? תודה מראש.

08/02/2015 | 05:04 | מאת:

שלום רב אין שום הגיון בריאותי בתפריט המתואר - אפילו לא לפי הדוגלים בשיטת אכילה של אבותינו הקדמונים שהיו ציידים ומלקטים. לא היה אז שפע אוכל כנמו היום. אם אכלו ביצה זה היה רק באביב וגם בוודאי לא עשר ליום. בשר היה גם מעט מאוד. היה שפע פירות בתפריט בעונות מסויימות. בוודאי לא היו תוספי תזונה... אינני רואה כל טעם ליעץ במקרה כזה.

03/02/2015 | 18:23 | מאת: משה

האם ניתן לדעתך לאכול לחם שהתאריך האחרון שלו עבר, אך אין הוא מכיל עובש? האם הערכים התזונתיים של לחם מקמח מלא נשמרים במקרה כזה?

08/02/2015 | 04:59 | מאת:

משה שלום, לגבי עובש - לא תמיד רואים אותו כשהוא מתחיל להתפתח, והיות שיש בו סכנה לבריאות, חשוב לדעת זאת. לגבי ערכים תזונתיים, סביר שכמו בכל מזון חלק מהרכיבים נהרסים עם הזמן וכמותם פוחתת. אפשר לאחסן הלחם במקרר (או אפילו פרוס בהקפאה) ואז ישמר ליותר זמן.

03/02/2015 | 07:59 | מאת: תמר

לפורום שלום ידוע שסלק אדום מבושל יכול להקל כשסובלים מעצירות . לעומת זאת שמעתי לא מזמן שמיץ סלק אדום לעומת זאת פחות מומלץ ופחות בריא ( חוץ מנושא הסיבים שמכיל פחות ) האם ישנן סיבות נוספות \ מצבי חולי שבגללן לא מומלץ להשתמש במיץ הסלק ? תודה , תמר

08/02/2015 | 15:11 | מאת:

שלום תמר, אכן סלק מבושל מקל מאוד על עצירות. סלק ממוצע עשיר יחסית בברזל, אבץ, אשלגן, חומצה פולית וסיבים תזונתיים (ביחס לירקות אחרים) והכנת מיץ משאירה בדר"כ את הסיבים במסחטה... מיץ סלק עשיר בניטראט, שהוא בעל יכולת להורדת לחץ דם, הורדת תצרוכת החמצן בעת פעילות גופנית, ומשפר סיבולת בנבדקים בריאים, אבל לבעלי לחץ דם נמוך או חולי כליות (בגלל תכולת האשלגן הגבוהה) לא הייתי ממליצה על שתיית המיץ, ובחולי כליות גם נזהרת מסלק גם לא כמיץ. בכל מקרה מומלץ להוועץ בדיאטנית במקרים כאלו. ככל הידוע לי, אין סכנה בשתיית המיץ (בכמות סבירה) באדם בריא, אך אני תמיד ממליצה על אכילת הירק/פרי השלם, כדי להנות גם מיתרונות הסיבים ותכולת ויטמינים גבוהה.

02/02/2015 | 23:03 | מאת: רפי

האם שתיית 100 מ"ל יין אדום יבש לצד 2 פרוסות לחם שיפון בגבינה וסלט ירקות עשיר - פוגעת בספיגת הוויטמינים, המינרלים ונוגדי החימצון שבירקות הסלט?

רפי שלום, אלכוהול בצריכה מתונה אמור לתרום לבריאות ולא ידוע על נזקים. יין אדום אף עשיר בעצמו בנוגדי חמצון. אצל אלכוהוליסטים כבדים יש כבר פגיעה בספיגת ויטמינים ומינרלים

01/02/2015 | 16:26 | מאת: שלום לך!!!!!!!!

שלום לך!!!!!!!! אני בן 64 גובה 185 עד לפני שנתיים שקלתי 101 ק"ג פצחתי בדיאטה שאני מצרף וירדתי עד 84 ק"ג מאז אני ממשיך את אותה דיאטה באדיקות ולא משנה גם במהלך הרגיל לצערי ב3 חודשים האחרונים עליתי 5 ק"ג בלי שנוי הדיאטה למה? להלן הדיאטה בוקר 4 חתיכות לחמית עם חומוס קל של 150 קרלוריות וקפה צהרים סלט ירקות 500 בתוספת חצי פרוסה לחם ערב ב-8 סלט ירקות 500 בלילה מנשנש בתפוח וזהו -לא אוכל יותר כלום למה עליתי את ה 5 ק"ג?

08/02/2015 | 04:49 | מאת:

האם לא השבנו לך כבר? אני מציעה שתיגש לדיאטנית ואולי אף לבדיקות. התפריט שאתה מתאר ממש אינו מאוזן ואינו בריא. אין לי שום דרך לדעית מדוע עלית במשקל בתפריט המתואר

1 ... < 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > ... 304