פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
02/09/2015 | 13:19 | מאת: טליה

שלום, האם יש בעיה לאכול חציל שיש בו גרעינים שחורים? תודה

07/09/2015 | 08:39 | מאת:

לא

30/08/2015 | 23:45 | מאת: מירב

שלום רב, אומרים שתאנים מכילים ברזל הייתי מבקשת לדעת איזה כמות של תאנים עלי לקחת ביום על מנת לקבל את כמות הברזל הרצויה לגוף. אני יודעת שיש גם מזונות אחרים שמכילים ברזל אבל הייתי רוצה לדעת לגבי תאנים. תודה מראש מירב

31/08/2015 | 09:07 | מאת:

שלום מירב, בכל 100 גר' תאנים (טריות) יש 0.37 מ"ג ברזל. תאנה ממוצעת שוקלת כ60 גר' ולכן 0.2 מ"ג ברזל (וכ50 קל'). מעט מאוד לתאנה בודדת, ולא מקור מומלץ לברזל דווקא. ב100 גר' תאנים מיובשות 2 מ"ג ברזל (ולתאנה בודדת כמעט 0.5 מ"ג ברזל) אבל עדיין, תאנה, ככל פרי, מספקת בעיקר פחמימות ומגוון ויטמנים ומינרלים בכמות משתנה, ולא הייתי מסתמכת כמקור לברזל, בטח לא כאשר הכמות המומלצת הינה 18 מ"ג ברזל ליום (לנשים בוגרות בגיל הפוריות) מקווה שעניתי לך

30/08/2015 | 17:33 | מאת: שירה

ברצוני בבקשה לשאול מס שאלות שקשורות זו לזו ובבקשה תענו לי לפי הסדר שיהיה לי קל להבין- 1) האם נכון שגם באורז בסמטי וגם בקינואה יש עמילן? 2) אם זה נכון- אז מי מהם מכיל יותר עמילן? 3) איפה יש יותר עמילן? באורז בסמטי מלא או באורז בסמטי לא מלא? 4) האם אורז בסמטי מלא בריא יותר מאורז בסמטי לא מלא? ואם כן אז למה הוא בריא יותר? (חוץ מתכולת סיבים גדולה יותר). 5(- מה נחשב לבריא/מזין יותר? אורז בסמטי מלא או קינואה? אלפי תודות מראש

10/09/2015 | 11:31 | מאת:

שלום שירה, 1. כן 2.כ30 גר' עמילן בכוס קינואה מבושלת (בערך 185 גר', כ200 קל') או 17.6 גר' ב100 גר' מבושל. לא מצאתי נתונים על תכולת עמילן באורז בסמטי, רק אורז לבן- כ45 גר' בכוס מבושל (משקל וקלוריות דומה לקינואה). 3. כיוון שלא מצאתי נתונים (וחיפשתי רבות) איני יכולה לענות על כך 4. לפי העיקרון של כמה שפחות מעובד אני נוטה לומר מלא, למרות שאני לא חושבת שהדבר קריטי במיוחד 5. לגוון. זה מה שנחשב בריא יותר

30/08/2015 | 17:11 | מאת: יאנה

שלום .. בעלי בן 25 עבר ניתוח קיב קיבה (תיקון פרופורציות קיבה ) עברו שלושה שבועות מאז הניתוח ברצוני לדעת מה מותר לו לאכול מיפירות וירקות וועד לחמים תבלינים תודה רבה מחכה לתשובה

10/09/2015 | 10:47 | מאת:

שלום יאנה, זוהי תשובתה של דנה בירנברג מהחטיבה הכירורגית ברמב"ם. בעיקרון, אם עבר את הניתוח הכיב אינו פעיל ולכן יכול לחזור לאכול בהדרגה (תחילה להמעיט בטיגון, מזון חריף, חומצי)- תזונה רגילה לפי סבילותו האישית. חשוב להיות קשוב לתחושות ואם ישנם סימפטומים מומלץ להתנהל באופן הדומה לכיב פעיל: ארוחות קטנות ותכופות, לעיסה מספקת של המזון, המנעות ממזון מטוגן ועתיר שומן, חריף/מתובל וחומצי (הדרים, חמוצים,עגבניות), מומלץ להמנע מקפאין, אלכוהול, שתייה מוגזת ועישון

29/08/2015 | 19:46 | מאת: איילת

שלום, אני בת 25. כמעט טבעונית (אוכלת רק גבינות .) אני בררנית באוכל מאז המעבר לתזונה טבעונית. אני מגיעה למצב שאני אוכלת כ"כ מהר כדי לא להרגיש את הטעם של האוכל. אני כל היום עסוקה במה לבשל ובמה להכין ואח"כ הכל פשוט הולך לפח. אני מתגעגעת לאוכל של הבית (בשרי) אבל לא מסוגלת לחזור אחורה ולא יכולה להיות שותפה לעוול שעושים לחיות. אני קונה את מיטב חומרי הגלם ומשקיעה בקנייה של מוצרים אורגנים בלבד אבל בסופו של דבר בגלל שהאוכל לא טעים לי או לא משביע אני מפצה את עצמי בשוקולדים ושטויות. אני לא מוצאת את עצמי -לא בעולם אוכלי כל / לא בעולם הצמחוני וגם לא בעולם הטבעוני. אשמח לעיצות!!

30/08/2015 | 09:29 | מאת:

שלום איילת, נשמע שהמעבר לטבעונות קצת "סיבך" אותך בהתעסקות יתר במזון וחוסר הנאה מאכילה, עד כדי עיסוק יתר... אוכל טבעוני יכול להיות טעים מאוד, ולאו דווקא בעזרת מיטב חומרי הגלם/אורגני. נשמע שאת מאוד זקוקה להכוונה ועזרה בבנית תפריט שיתאים לך מכל הבחינות (מוסר, טעם, ובעיקר-שילוב המזון ביומיום ולא התעסקות רק בו), וכמובן שיש צורך בליווי אישי לשם כך... ממליצה על דיאטן/ית המתמחה בטבעונות/צמחונות/הפרעות אכילה/גם וגם. בהצלחה רבה, זה חשוב-אל תזניחי את הטיפול העצמי!

29/08/2015 | 08:48 | מאת: חדוה

שלום רב בתה ירוק שקניתי כתוב שזה מכיל גם חומרי טעם וריח טבעיים. מה זה אומר? והאם התה מתאים גם לאנשים ששומרים על איזון סוכר? בקיצור האם חומרים אלו משפעים על הסוכר? בתודה מראש

30/08/2015 | 09:31 | מאת:

שלום חדוה, כדי להיות בטוחה הייתי מתקשרת לחברה עצמה ומבררת (לכל מוצר יש מספר טלפון של מוקד צרכנים אליו ניתן להתקשר)

28/08/2015 | 23:51 | מאת: אלה

שלום באילו חנויות ניתן לקנות את הדגן טף? אני מעונינת בדגן עצמו ולא במח . חיפשתי בעדן טבע ולא מצאתי. תודה

30/08/2015 | 09:18 | מאת:

הי אלה, במקומות בהם ישנם ריכוזי אוכלוסיית יוצאי אתיופיה (אני מכירה ברחובות, ירושלים וחיפה, אך בוודאי שיש עוד), ניתן פעמים רבים למצוא טף בשוק המקומי. ממליצה לך לבדוק ברשת היכן נצא השוק הקרוב אלייך (אפשר גם להזמין באינטרנט) ולהתחיל את החיפוש משם. בהצלחה

23/08/2015 | 02:50 | מאת: דניאל

רציתי לדעת האם קיים דבר כזה עודף אנטי-אוקסידנטים ? אם כן מה משמעות הדבר? ומהם הסימנים לעודף אנטי אוקסידנטים? אני באמצע שנות העשרים ואני צורך כל יום 100 מג פיקנוגנול ו 8 מג אסטקסנתין כתוספי תזונה והם ידועים כאנטי אוקסידנטים חזקים במיוחד.

30/08/2015 | 21:37 | מאת:

דניאל שלום, בהחלט. כאשר נוטלים נוגדי חמצון בצורת תוספים בהחלט ניתן להגיע לתגובה לא רצויה. מחקרים רבים הוכיחו זאת בוודאות. לגוף יש מערכת נרחבת של נוגדי חמצון משלו (אנדוגניים) ונטילת עודפים מבחוץ (אקסוגניים) יכולה לפגוע במאזן לרעת הגוף ועם השלכות שליליות על הבריאות. לכן מומלץ לקבל נוגדי חמצון מהמזון ולא מתוספים. גם ספורט באופן סדיר ובעצימות לא גבוהה מהווה בפני עצמו זרז לייצור נוגדי חמצון.

22/08/2015 | 18:43 | מאת: מיכל

שלום מבקשת לדעת על איזה סידן את ממליצה לקחת ,עם פחות תופעות לואי ומקסימום תוצאות חיוביות מבחינת ספיגה וחיזוק העצמות אני בת 65 עושה ספורט באופן קבוע אוכלת אוכל בריא ירקות פירות אגוזים ובכול זאת הייתי רוצה להוסיף סידן למען שלא יחסר. תודה רבה לתשובה מיכל

30/08/2015 | 21:33 | מאת:

ראשית ברכותי להרגלים הטובים שלך. לגבי סידן - קשה באמת להגיע לכמות הסידן המומלצת בתפריט. אבל לפני שרצים לקחת תוסף תזונה כדאי בכ"ז לבדוק אם אין מספיק בתפריט (אצל דיאטנית). אם חסר, היא תקבע כמה נחוץ ותמליץ בהתאם. כעקרון יש תוסף ציטרט שנספג ללא תלות במזון, אך הריכוז של סידן בו נמוך יותר, ויש סידן על בסיס קרבונט שדורש ארוחה וסביבה חומצית לספיגה, והריכוז בו יותר גבוה. לעיתים הוא גורם עצירות ואז כדאי לשלב עם מגנזיום. תמיד חשובה שתיה מספקת, וכדאי לבדוק רמות קלציום-קריאטינין בדגימת שתן של בוקר כדי לוודא שאין הפרשת יתר בכליה. אחרון חביב - בגילך חשוב לא פחות רמות תקינות של ויטמין D.

21/08/2015 | 15:11 | מאת: שירה

שלום, ברצוני לברר מה הן ההשלכות של הימנעות מוחלטת משימוש במלח, סוכר ושמן באוכל עבור אדם צעיר ובריא לטווח הקצר והארוך? (ללא סכרת או מחלה אחרת). יש לציין שבתפריט אין בכלל מאכלים תעשייתיים- כך שאין נתרן ממקור תעשייתי. לגבי שמן- מהי המלצת הצריכה של שומן עבור אישה בגילאי ה20? (למשל גובה 1.62, משקל 48) וכיצד ניתן להגיע לכמות זו ללא שימוש בשמן? אגב, לא מדובר בי... תודה על התשובה :)

שלום שירה, כל אבות המזון מומלצים בכמות מסוימת לבריאות תקינה, ויש הנחיות ברורות גם לכמות המיקרו נוטריינטים. גם כשמישהו נמנע משמן/סוכר/מלח, הם נמצאים גם במזונות אחרים בצורה אחרת. יש שומן, למשל, כאחוז שומן בגבינה: בכל 100 גר' גבינה 5% יש 5 גר' שומן. אם מישהו נמנע מסוכר, פחמימות יתקבלו ממקורות אחרים (פרי, למשל), וכך גם לגבי נתרן-גם אם אין נתרן ממקורות תעשייתים (ואגב, מבורך להוריד מזון מעובד!). מומלץ כי הקלוריות משומן יהוו כ30% מהקלוריות היומיות, כך שאם אישה זקוקה ל1500 קל ביום, 450 קל' צריכות להגיע משומן (50 גר' שומן בתפריט). לא חובה בתור שמן שמוסף לאוכל אלא גם דרך מזונות עם תכולת שומן גבוהה כגון זרעים ואגוזים (פה נכללת גם טחינה, למשל), אבוקדו, ושאר מזונות המכילים גם שומן כגון מזונות מהחי (חלב, בשר, ביצים) או מהצומח (קוקוס, סויה) אגב, חשוב לציין כי 48 ק"ג בגובה 1.62 נמצא מתחת לערך התקין של BMI (=תת משקל), כך שהדוגמה של 1500 קל' אינה רלוונטית עבורה (צריכה כמובן יותר קלוריות) וזוהי דוגמה בלבד- על מנת לקבל תשובות יותר מדויקות ואישיות ממליצה לפנות לאיש/אשת מקצוע (תזונאי/ת)

21/08/2015 | 07:34 | מאת: shosh

שלום אודה לך אם תעני לי לשאלותי הבאות: 1- האם על מנת להנות מיתרונות הצ'יה עלי לטחון אותם (כמו שטוחנים את הפשתן) או שאפשר לאכול אותם/לבלוע אותם כמו שהם בלי לטחון? 2- רימון- ידוע שכדי להנות מהיתרונות של הירקות והפירות רצוי לאכול אותם בזה הרגע אחרי שנחתכו ולא הרבה זמן לאחר מכן כי אז הם מתחמצנים וכוי...האם ככה גם בנוגע לרימון? כלומ- אם אני מפרידה את הגרעינים מהרימון ושדה בקופסא -האם יש לאכול את הגרעינים ישראחרי שהוצאתי אותם מתרמיל הרימון או שאני יכולה לשים במקרר ולאכול גם למחרת? או שאם אוכל למחרת אאבד מהיתרונות התזונתיים? 3- סומסום מלא מול שקד טבעי לא קלוי/ממולח- איפה יש יותר ויטמינים ומינרלים ובפרט ברזל? אודה אם תעני לי לפי על כל שאלה בנפרד כדי שיהיה לי ברור תודה 3

23/08/2015 | 12:38 | מאת:

שלום שוש 1- אין צורך לטחון. כדאי לצרף למזונות קרים ולא חמים, גם לא לבשל/לאפות (למניעת חמצון השומן) 2-לא נורא אם את שמה בקופסא במקרר וצורכת למחרת. תמיד עדיף צריכה מיידית אבל לא תמיד אפשר ליישם, בטח במקרה הזה- התעסקות עם קילוף רימון בשילוב עם עוד משימות במהלך היום :) 3- פר 10 גר' (בערך כף שומשום או 8 שקדים) יש יותר ויטמינים ומינרלים בשומשום וגם בברזל הוא עשיר יותר (1.46 מ"ג בשומשום ו0.4 מ"ג בשקדים). בשניהם בערך 60 קלוריות למנה שהזכרתי.

18/08/2015 | 13:13 | מאת: אנה

שלום. יש לי דלקת וושט אאוזינופילית.יש לי דיספאגיה לנוזלים.אוכלת מסמיך. מה אסור לי לאכול בגלל הדלקת האאוזינופילית בוושט?

29/08/2015 | 04:44 | מאת:

29/08/2015 | 04:44 | מאת:

18/08/2015 | 11:22 | מאת: אוסנת

שלום רב האם יש הגבלה בשימוש בכפית שטוחה של קינמון ליום לאורך זמן. בתודה מראש

20/08/2015 | 14:27 | מאת:

לא

17/08/2015 | 18:27 | מאת: אילנית

שלום רב קניתי לחם עם סמל האגודה לסוכרת אבל ברכיבים כתוב שמכיל דקסטרוזה שאסור לחולי סכרת. איך זה מסתדר והאם לחם זה אפשר לאכול הלחם הוא לחם קל מחיטה מלאה עם דגנים של דגנית עין בר. בתודה מראש

23/08/2015 | 12:16 | מאת:

שלום אילנית, לחמים רבים מכילים סוכר מוסף, וגם אם לא, הקמח הוא עצמו פחמימה מורכבת (המתפרקת לסוכר בגופנו) ולחם הוא מזון "פחממתי". אין כזה דבר אסור/מותר (יש מומלץ ויש מומלץ פחות), וגם משמעות התו אינה אסור/מותר. התו ניתן למזונות מסוימים שיש להם יתרון תזונתי כלשהו לסכרתיים ויש לזכור כי המינון מאוד חשוב, דין פרוסת לחם קל אחת אינה דין 10 פרוסות. יתרונו של התו בהגדרת "מנה" וקבוצות תחליף, מה שעוזר לסכרתיים בשילוב המזון התפרים. צריך לזכור שתהליך קבלת התו מחייב תשלום ואישור ולכן ישנם מזונות רבים אשר להם תרומה תזונתית לסכרתיים ואינם נושאים תו זה. לסיכום ובקיצור: בהחלט ניתן לשלב לחם בתפריט של סכרתי, כדאי ללא סוכר מוסף (כאמור, לחם בכל מקרה הינו פחמימה, מיותר להוסיף עוד מקור פחמימה ועוד סוכר פשוט), וכל זה מאוד מומלץ במסגרת טיפול תזונתי אצל דיאטן/ית. רק בריאות

17/08/2015 | 14:32 | מאת: שני

שלום, היום קראתי במדור בריאות של YNET על הנושא של אורז שיש בו ארסן שיש בו חומר רעיל הגורם למחלות, בין היתר הזכירו שמדובר גם בחלב אורז, שנים שאני שותה חלב אורז ,ואולי אני גורמת לעצמי צרות, הוא משמש אותי במקום חלב פרה,קודם ברחתי מחלב פרה, ועכשיו באה כתבה מאוד מדאיגה בנוגע לנזקים של הארסן שמצוי באורז, ובחלב אורז, מה דעתך?האם עלי להפסיק לחלוטין את שתיית חלב אורז? בתודה מראש שני

20/08/2015 | 14:14 | מאת:

שלום שני, אני לא מוצאת סיבה (תזונתית) לשתייה של חלב אורז. אם זה ע"מ להחליף חלב פרה, חלב סויה דומה יותר בערכיו התזונתיים לחלב פרה, בעוד שחלב אורז מכיל בעיקר פחמימות. אני לא חושבת שיש נזק בשתייה פעם ב-, אבל באופן כללי תמיד ממליצה להתרחק מהמעובד (ואין מה לעשות, עם כל הפן הבריאותי שמוצמד לו מידי המשווקים, זה עדיין מוצר מעובד לחלוטין). לבריאות

16/08/2015 | 17:07 | מאת: דפנה

שלום רב קראתי ששזיף עוזר לאזון סוכר בדם ויש לו ערך גליקמי נמוך, ברצוני לשאול באם זה נכון ואיך זה מסתדר עם טעמו המאוד מתוק ? בתודה מראש

20/08/2015 | 14:24 | מאת:

שלום דפנה, איני יודעת מהיכן קראת שדווקא שזיף עוזר לאיזון הסוכר בדם (זה לא נכון). כמו כל פרי, הוא מכיל בעיקר פחמימה (סוכר).

16/08/2015 | 12:34 | מאת: אנונימית

יש לי ילדה בת 14, שכרגע גילו לה סוכר . נתנו לנו לעשות בדיקות של איסוף שתן ובדיקות דם מהאצבע כל יום . היום בבוקר היה לה 113 (כאשר היא אכלה אתמול ב-11.30 בלילה סלט עם רוטב אלף האיים ) אני רוצה לדעת איזה מאכלים אפשר להכין לה שישביעו אותה ואיזה מאכלים אסור לתת למקרה כזה , הילדה במשרל עודף מעבר לגילה . תןדה אנונימית

16/08/2015 | 14:47 | מאת:

שלום לך, מאוד בכלליות, מאכלים משביעים אשר אינם מקפיצים רמות סוכר הם כאלו המכילים סיבים תזונתיים, שומן וחלבון. הדגש על הסיבים התזונתיים פה הוא גבוה, במיוחד אם לילדה עודף משקל. משתייה ממותקת, חטיפים ושאר מתוקים מומלץ להמנע, וכדאי לשלב מזונות "פחממתיים" (כגון לחם ומוצריו, פסטה, אורז, תפו"א וכד') בכמות קטנה יחסית מתוך המוגש. ירידה במשקל ופעילות גופנית יכולים גם כן לשפר מאוד את המצב. שימי לב, כל הנאמר פה כללי מאוד ואינו יכול לשמש "טיפול". הדבר החשוב ביותר כעת הוא לפנות להדרכה מסודרת אצל דיאטן/ית להיות במעקב, ולקבל טיפול מסודר בנושא, והחשיבות לכך גבוהה! בהצלחה ולבריאות

15/08/2015 | 23:43 | מאת: ליה

האם אנחנו מעכלים אותם? כלומר האם הם נספגים לתוך הגוף?

לא

15/08/2015 | 16:58 | מאת: מירב

כשאני אוכלת סלט בערב ובעיקר מלפפונים וירקות חיים נוספים זה עושה לי כאבי בטן מעל איזור הטבור. למה ירקות חיים לפי דעתך קשים לעיכול?והאם זה יעזור לקלף אותם או שזה לא קשור לרמת סיבים. יש לציין שירקות מבושלים אין לי בעיה.

16/08/2015 | 14:53 | מאת:

שלום מירב ייתכן והכמויות שאת אוכלת הן מעט מעבר לגבול הסבילות שלך, ועם סיבים תזונתיים כדאי להתקדם בהדרגה. ממליצה לך להפחית מעט את כמות הירקות החיים ולראות אם יש שיפור בתחושות, אולי גם שינוי סוג הירקות יעזור (יש ברשת מידע לגבי כמויות הסיבים שיש בכל מזון צמחי). לקלף יעזור משום שיוריד חלק מתכולת הסיבים בהצלחה ותאבון

15/08/2015 | 14:18 | מאת: אדוה

שאלה - כמה קלוריות צריך להפחית מהתפריט על מנת לרדת 100 גרם ביום (בהנחה שאין פעילות גופנית)?

23/08/2015 | 13:35 | מאת:

בעולם "סטרילי" אולי היתה יכולה להיות לי תשובה מדויקת לשאלתך, אבל כיוון שאיננו חיים בעולם כזה וכל גוף שונה, מגיב אחרת לטיפול תזונתי, ומושפע ממשתנים רבים אחרים (שאינם רק פעילות גופנית) איני יכולה לענות. בנוסף, לא ממש ניתן לבדוק זאת. הבדל של 100 גר' ליום בהחלט יכול "ליפול" לתוך טווח הטעות האפשרית של מכשירי המדידה שעומדים בדר"כ לרשותנו (משקל ביתי רגיל) בטח בהתחשב בשאר הגורמים המשפיעים כגון איבוד נוזלים בזיעה, שתיית כוס משקה ש"מעלה" במשקל, יציאות, שעה ביום ועוד ועוד... בגדול (מאוד), בהפחתה של 500 קק"ל ליום ניתן לצפות לירידה של 1/2-ק"ג בשבוע, אבל זו הערכה גסה מאוד ולרב המציאות היא שונה.

בתשובה לשאלה בפורום לגבי סוכרת. תשובתה של גב' שירה גולדברג הייתה "יש לבדוק רמות ויטמינים ורכיבי תזונה אחרים שיכולה להיות להם השפעה על רמות אינסולין ותפקודו למשל רמת ויטמין D, הרכב חומצות שומן בצתפריט)" אשמח לדעת מה הקשר בן ויטמין די לרמת אינסולין באופן כללי? וויטמינים אחרים? כמוכן מה הקשר של חומצות שומן לאינסולין? האם מדובר בהורדת הערך הגליקמי בעזרת שומן? או שהכוונה לסוג החומצות השומן. אודה לך אם תסבירי את הנושא

שלום מירי, לא מצאתי את המקור ממנו ציטטת, אשמח לקישור ע"מ להבין את הקשר השאלה.

http://www.doctors.co.il/forum-1040#message-253000 הי שירה תודה על תגובתך. אני טעיתי.. מצורף הקישור של תשובתה של דר גילה רוזן 3. יש לבדוק רמות ויטמינים ורכיבי תזונה אחרים שיכולה להיות להם השפעה על רמות אינסולין ותפקודו 0למשל רמת ויטמין D, הרכב חומצות שומן בצתפריט). לכן שוב - גשי לדיאטנית :-)

13/08/2015 | 10:06 | מאת: גילת

שלום האם חלב אורז שמועשר בסידן,אפשר לקחת את הסידן כמרכיב -לכמות הסידן שאנו צורכים במשך היום, כלומר אם לדוגמא יש 100מ"ל של סידן ב-100 גרם חלב אורז מועשר בסידן האם עלי לקחת זאת בחישוב כללי שאני צורכת סידן ביום? מודה לכם מראש לתשובה, גילת

13/08/2015 | 12:29 | מאת:

כן

13/08/2015 | 07:50 | מאת: שלומי

אני בן 33 מתאמן יש לי קצת כבד שומני באופן לא רציני , אני אוכל כל יום כמעט אות והדבר אשמח אם תאמרי לי אם זה תקין . א.בוקר : קרונפלקס עם חלב סויה מפאת קוצר זמן . שקדים לאחר מכן .חופן. א.צהריים : אורז מלא או פסטה מחיטה מלאה עם רוטב עגבניות עם ירקות בצד וחזה עוף 2 חתיכות גדולות. א.ביניים : 2 תפוחים א. ערב : סלט טונה עם לימון .טונה במים כמובן. פעם ביום אם אני מתאמן אני אוכל חטיף אנרגיה נייטשר ואלי לפני האימון . שותה המון מים עם הארוחות סודה ללא סוכר.

13/08/2015 | 12:35 | מאת:

הי שלומי, כיוון שיומן האכילה נראה מעט חסר (כמויות?) ומצומצם, וכיוון שזה מאוד לא מקצועי לייעץ לך אישית דרך הפורום, וכיוון שכבד שומני הוא דבר הפיך, כדאי מאוד שפשוט תפגש עם תזונאי/ת בהקדם להתאמת התפריט. על פניו נראה שיש קצת יותר מידי פחמימות בתפריט אך קשה לדעת זאת ללא יומן אכילה שלם (כולל כמויות, סופ"ש, א.בניים שאולי שכחת, דברים מתוקים פה ושם, אלכוהול..) ועוד פרטים נוספים על מצבך הכללי. אל תזניח, הנושא חשוב :) בהצלחה

12/08/2015 | 21:11 | מאת: דליה

שלום רב, האם מותר לשתות מים מיד לאחר הארוחה ואם לא כמה זמן צריך להמתין?

16/08/2015 | 14:40 | מאת:

שלום דליה, כן, מותר. נוזלים רבים משתתפים בתהליך העיכול (נוזלים שהמערכת עצמה מפרישה) כך שאל חשש. המגבלה על שתיית נוזלים והפרדה מהאוכל היא הנחיה שנותנים עבור אנשים לאחר ניתוחים במערכת העיכול, אך גם זו הנחיה זמנית בדר"כ. לרויה ובתאבון

11/08/2015 | 17:57 | מאת: אייל

אני בחור בן 38 לאחר ניתוח קיצור קיבה מלפני שנתיים, ירדתי במשקל גופי 30 ק"ג וכיום אני שוקל 100 ק"ג, אני לא מצליח לרדת עוד במשקל וחשבתי להסתייע ב"גרין סלים" האם אני יכול לצרוך את הכדור צמחים הזה? הבנתי שהוא 100 % מרכיבים טבעיים? האם שנתיים לאחר ניתוח קיצור קיבה אפשרי להשתמש בכדור הנ"ל?

01/09/2015 | 09:04 | מאת:

אייל שלום, איני מכירה את כדור הצמחים "גרין סלים" היטב, וכן לא ידוע לי מאילו רכיבים הוא מורכב. איני ממליצה באופן כללי על שימוש בתוספים לצורך ירידה במשקל. ממליצה לך להיפגש עם דיאטנית, בקופת החולים או באופן פרטי, על מנת לבצע ירידה במשקל שהיא בריאה, מאוזנת ותישמר לאורך זמן, על ידי לימוד הרגלים נכונים המאפשרים שימור תוצאות לטווח ארוך. בהצלחה!

10/08/2015 | 13:18 | מאת: כרמלה

שלום לכן אני קונה אגוזי מלך קלופים בסופר באריזה . קראתי שהשמן שבהן נוטה להתחמצן. איך אני יודעת שהאגוזים לא התחמצנו? ומה גורם החמצון לגוף? בתודה מראש

10/08/2015 | 14:10 | מאת:

שלום כרמלה, אכן השמן באגוזים נוטה להתחמצן בקלות ולכן תמיד כדאי להעדיף קנייה של אגוזים באריזה סגורה אשר מאוחסנים במקום מוצל (שקים פתוחים של חנויות תבלינים המוצבים בשמש הקופחת- זה למשל, לא...) אגוזים על קליפתם לכאורה "בטוחים" יותר, אבל אף פעם אי אפשר לדעת כמה טריים הם או כיצד אוחסנו (נכון, אגב, לכל סוגי האגוזים) אגוזים מעופשים לגמרי אפשר לראות/לטעום/להריח, אבל אם הם התעפשו חלקית אני לא בטוחה שתוכלי לדעת.. כדאי לקנות ממקום אותו את מכירה וסומכת על האיכות ולא כדאי לצרוך שמן מחומצן משום סוג..עלול לגרום נזק בטווח הרחוק שיהיה בתאבון ולבריאות

10/08/2015 | 10:50 | מאת: אורי

שלום, אני בן 30, שומר על המשקל מזה שנים באמצעות שיטת הנקודות של שומרי משקל, אוכל תזונה נכונה ובריאה ומתאמן 3 פעמים בשבוע. טופלתי כשנה בלוסטרל. במהלך השנה הזו עליתי 20(!) קילוגרם וזאת - באמת - ללא כל שינוי בתזונה או בפעילות הגופנית. בחצי שנה האחרונה אני "נקי" מהלוסטרל ועדיין, שומר וממשיך פעילות גופנית ופשוט לא מצליח לרדת במשקל! לשמחתי העליה נעצרה אבל לא מצליח לרדת וזה מאד מתסכל. האם יש לכם רעיון כלשהו?

שלום אורי, מבינה את התסכול שלך...יכול להיות שיש קצת חריגות או חוסר הבנה שגורם לתפריט שלך להיות "עשיר" מידי, או שהפעילות הגופנית כבר אינה מספקת. כדי להבין מה הגורם (וגם אם אין גורם, אלא פשוט יש צורך בשינוי), חושבת שטיפול תזונתי אישי יעזור פה. כך, אפשר להתאים לך תפריט שיתאים לסדר היום וההרגלים שלך ויעזור לך להגיע למטרה. נראה לי שללא ליווי יהיה קשה לעשות זאת.. בהצלחה

10/08/2015 | 14:24 | מאת: אורי

האם את מכירה מישהו שזו ממש ההתמחות שלו? כי זה מרגיש שמשהו "נדפק" במערכת המטבולית... אני לא עובד על עצמי.. אין כל שינוי בתזונה ואני אוכל מאד מסודר ובריא )24 נקודות ליום אם את מכירה את שומרי משקל הישן(. זה מאד מאד מתסכל. מתחיל לחשוב שאין תקנה..

10/08/2015 | 14:31 | מאת:

אנדוקרינולוג בודק את את רמות ההורמונים בגוף ובודק אם הקונצרט לא מתוזמר היטב. באופן כללי כדאי שתעשה בדיקות דם כלליות (שווה לבדוק גם את תפקוד בלוטת התריס) אבל זה לא במקום אלא במקביל/בהמשך לליווי תזונתי

09/08/2015 | 18:37 | מאת: נועה

שלום האם עדיף לאכול מלפפון על קליפתו או לקלף? תודה

10/08/2015 | 14:29 | מאת:

הי נועה, לא ממש משנה. באופן כללי תמיד ממליצה לאכול את הפרי/ירק על קליפתו, אך יש אנשים שצריכים להמנע מכמות גדולה של סיבים בתפריט ולהם מומלץ להוריד את הקליפה.

08/08/2015 | 23:04 | מאת: מייק

שלום רב. לפני כשנה שיניתי את התזונה שלי בצורה קיצונית. כלומר הפסקתי לשתות מתוקים רק מיים או תה ללא סוכר (שותה לעיתים ממש רחוקות מתוקים) כמעט ולא נוגע בחטיפים וכד משתדל לאכול ירקות ופירות.תזונת אנטי אייגינג כזאת אורח חיים בריא. אבל שמתי לב שמאז איבדתי לא מעט קילוגרמים שגורמים לי להיראות שחיף לא הכוונה תת תזונה אלא רזה מדי לגובה שלי.תמד הייתי בריא וטיפה מלא וזה גורם לי להיתחרט על אורח החיים הזה. יש מאכלים בריאים ש-משמינים ? יחסית בזמן קצר

09/08/2015 | 12:16 | מאת:

שלום מייק, קודם כל טוב מאוד שהורדת מזון שאינו מזין. כנראה שלא הוספת מזון במקום מה שהורדת, ולכן נוצר גרעון קלורי שבגללו ירדת במשקל. אל תתחרט אל אורח חיים בריא :) לעלייה מהירה במשקל ממליצה להוסיף שומנים ממקור צמחי לתפריט (אגוזים, שקדים, גרעינים למינהם- לא קלויים ולא מומלחים, טחינה עדיף משומשום מלא, אבוקדו, שמן זית) וגם שייקים הם דרך טובה (על בסיס חלב או חלב סויה, עם פירות שונים ומקור לשומן מהרשימה שציינתי קודם) יכול להיות שהתפריט שלך לא ממש מאוזן ככה שבכל מקרה ממליצה בחום לגשת לדיאטן/ית להבין עקרונות בסיסים בתזונה בריאה. בהצלחה!

08/08/2015 | 20:45 | מאת: רועי

שלום, אני אוכל במהלך היום מוצרי מזון אשר מכילים כמות גדולה יחסית של נתרן, ויש לי עודף בנתרן לפי בדיקות שעשיתי. שמעתי שפרט למעבר למאכלים דלי נתרן, גם הזעה אינטנסיבית (שנגרמת למשל מפעילות ספורטיבית) גורמת לירידה בכמות הנתרן בגוף. האם זה אכן כך?

09/08/2015 | 18:49 | מאת:

רועי שלום, עודף נתרן בדם, או היפרנתרמיה, לרוב לא נגרם בגלל מזון. נדיר מאוד להגיע למצב שכזה. הגוף יודע וחייב לאזן את עצמו, היות ורמות נתרן תקינות חשובות ביותר לתפקודים שונים. בדרך כלל עודף מלח במזון, אצל אלו הרגישים לנתרן, ישפיע על עליה בלחץ הדם. היפרנתרמיה כן יכולה להיגרם להיגרם עקב התייבשות, או מצבים רפואיים. כאשר המצב אינו זמני עקב התייבשות, יש לגשת להיבדק כדי לדעת מה מקור הבעיה ולטפל בה. בהתאם יהיה הפתרון. באשר להזעה - אכן מאבדים מלח בהזעה, ולכן אחרי מאמץ קיצוני, או פעילות בתנאי חום קשים, לא מספיק לשתות, וחשוב מאוד להשלים גם נתרן. אבל, אם ההיפרנתרמיה כבר נגרמה בגלל התייבשות, יש בכך סיכון רב למכת חום.

08/08/2015 | 19:33 | מאת: לירן

שלום רב רציתי להוסיף שהחומצה הפיטית והאוקסלית שנמצאות באגוזים הם מעכבות ספיגה של אבץ ברזל מגנזיום וסידן האם זה נכון? והאם גם אגוזי מלך כלולים .אני אוכלת הרבה כ70 גרם אגוזי מלך ביום האם גרמתי לעצמי נזק? בתודה מראש

09/08/2015 | 12:50 | מאת:

מעכבת ספיגה- כן האם בשל כך צריך להמנע? - ממש ממש לא באופן כללי, 70 גר' אגוזי מלך ליום מהווים כמות שומן מאוד גבוהה. בהנחה שיש לך עוד מקורות לשומן בתפריט ייתכן שאת צורכת הרבה שומן באופן יחסי מהמומלץ. לא חושבת שזה רצוי, ובטח כדאי לגוון בסוגי האגוזים היומי ובכלל במקורות לשומן. את יכולה לגשת לדיאטן/ית ע"מ לבדוק האם התפריט שלך מתאים למטרותייך התזונתיות ולעשות שיניים בהתאם. כדאי לעשות זאת, ע"מ שלא ייוצרו חוסרים/עודפים ברכיבי מזון מסוימים.

08/08/2015 | 19:14 | מאת: לירן

שלום רב אני נוהגת לאכול אגוזי מלך יום יום וקראתי שהם מונעים ספיגה של אבץ ברזל וסידן . האם זה נכון? בתודה

09/08/2015 | 12:43 | מאת:

הי לירן, אנא ראי תשובתי לשאלת ההמשך

08/08/2015 | 00:24 | מאת: יעל

שלום רב, אני שומרת על תזונה מאוזנת בריאה, ארוחות קטנות כל כ-3 שעות. אני ערה עד שעה מאוחרת בלילה. מה מומלץ לאכול מאוחר כשאני רעבה, אם יש לי ערכי סוכר גבולי. 100 בצום, והמוגלובין מסוכרר 5.7. אודה לתשובה בהקדם

08/08/2015 | 19:33 | מאת:

אינני יודעת מה גילך ומשקלך, אבל סוכר 100 בצום הוא מצב לא רצוי. וגם ההמוגלובין המסוכרר מעידים על סיכון לסוכרת. אני ממליצה לך לגשת לדיאטנית שמתמחה בסוכרת ולבדוק איתה מה ניתן לעשות כדי לשפר ערכי סוכר בצום. תקבלי טיפול מותאם אישית כמו שצריך עם כל התשובות. בהצלחה

08/08/2015 | 22:17 | מאת: יעל

תודה על התייחסותך. ברשותך, אוסיף עוד פרטים. אני בת 62 ומשקלי 80 ק"ג. אני ארבע שנים לאחר ניתוח שרוול במהלכן ירדתי 35 ק"ג. לאחר שנתיים עליתי 5 ק"ג, וכבר מעל שנתיים שומרת על אותו משקל. אני יודעת שזה עדיין לא משקל תקין, אך לא מצליחה לרדת למרות מאמצי. אני עוסקת בפעילות גופנית סדירה. הסוכר ירד לאחר הניתוח והיה תקין כולל ההמוגלובין המסוכרר. בחודשים האחרןנים הוא הגיע לערכים שרשמתי בשאלתי. כלומר, יש מגמת עליה לצערי. משתדלת לשמור כמיטב יכולתי, אך כיוון שאני ערה עד מאוחר, רציתי לדעת מה מומלץ לאכול לפני השינה. מקווה שהפרטים שהוספתי יכולים להועיל לך,ואולי תוכלי להמליץ לי מה לאכול, למרות שאני יודעת שכדאי לי ללכת לדיאטנית.תודה.

09/08/2015 | 18:11 | מאת:

יעל יקרה, ברכותי על ההישגים. אומר כך: 1. שינה מועטה ובשעה מאוחרת יכולה לגרום בפני עצמה להשמנה. האם את חייבת לישון מאוחר? מדוע לא תקדימי את שעת השינה? 2. חשוב לבדוק את הרכב המזון שלך על-פני כל היממה והתאמתו לצרכים שלך. כדאי מאוד לגשת לדיאטנית בריאטרית. יש היום מסגרות נפלאות לנושא. באיזו קופה את ומהיכן בארץ? אם תתני פרטים אוכל להפנות למישהי טובה. 3. יש לבדוק רמות ויטמינים ורכיבי תזונה אחרים שיכולה להיות להם השפעה על רמות אינסולין ותפקודו 0למשל רמת ויטמין D, הרכב חומצות שומן בצתפריט). לכן שוב - גשי לדיאטנית :-) 4. ולא כתבת דבר על פעילות גופנית. היא כשלעצמה יכולה לסייע רבות באיזון רמות הסוכר בדם. בהצלחה והרבה בריאות

07/08/2015 | 10:57 | מאת: יעל

שלום רב, אני שומרת על תזונה מאוזנת בריאה, ארוחות קטנות כל כ-3 שעות. אני ערה עד שעה מאוחרת בלילה. מה מומלץ לאכול מאוחר כשאני רעבה, אם יש לי ערכי סוכר גבולי. 100 בצום, והמוגלובין מסוכרר 5.7. אודה לתשובה בהקדם

10/08/2015 | 13:55 | מאת:

הי יעל, אם את פרה סכרתית כדאי מאוד (מאוד!) לגשת לדיאטן/ית על מנת לבדוק את התפריט שלך ולהתאים אותו בכדי למנוע התפתחות סכרת. את ברת מזל, עכשיו זה בדיוק הזמן בו את יכולה למנוע, וכדאי לקחת הזדמנות זו ולעשות את השינוי הנדרש. באופן כללי לא מומלץ להיות ערים בלילה או לאכול בשעות שאנו אמורים לישון בהן. הדבר משבש את השעון הביולוגי ויש לכך השפעה גם בפן התזונתי. בקיצור, עצתי לך היא ייעוץ מותאם אישית ע"י איש מקצוע, וכדאי בהקדם. בהצלחה ולבריאות

06/08/2015 | 19:19 | מאת: איילה

שלום, כדור סידן+D צריך לקחת אחרי אוכל לא חלבי אז אפשר לאכול משהו פרווה (טבעול, ביצה, טונה,) כדור ברזל לוקחים שעתיים אחרי שאוכלים משהו בשרי בתוספת עם משהו שמכיל ויטמין C. אפשר גם עם אוכל פרווה או שרק אחרי אוכל בשרי הברזל נספג הכי טוב בגוף? ושאלה נוספת: כשלוקחים גם ברזל וגם סידן+D ואי אפשר לקחת את שניהם ביחד! איך לוקחים את שניהם על פני היום? ואם נלקח גם ויטמין B12 מתי לקחת אותו ביחס לסידן והברזל? תודה!!

10/08/2015 | 17:50 | מאת:

תודה לד"ר סיגל טפר (ששנים עבדה כדיאטנית באלטמן) על תרומתה למענה. B12 הנו הפשוט ביותר – אם נוטלים את הסוג התת לשוני במינון גבוה שאינו מגיע כלל למערכת העיכול – הרי כל זמן ביום מתאים וטוב ואין בעיה כלל. את הסידן + D כדאי אחרי ארוחה אשר מכילה שומן, אך עדיף שלא תכיל חומרים שמעכבים ספיגת סידן ונמצאים בקטניות ודגנים מלאים. אולי ארוחת בוקר מתאימה כארוחה מלווה לתוסף זה. ברזל הוא המורכב מכולם. הטוב ביותר לקחת לפני השינה או בערב על קיבה ריקה, לאחר מזון המכיל ויטמין C (פרי/ירק - גמבה/תפוז למשל). אם זה לא מתקבל יפה ויש אי נוחות וכאבי בטן, מומלץ לעבור לקחת אחרי ארוחה, עדיף בשרית, אך לא חובה. במידה ולא ארוחה בשרית רצוי לדאוג לארוחה עשירה בויטמין C ולא עמוסה במעכבים שצוינו לגבי סידן (כמו פיטטים – בחיטה מלאה, קפאין). עוד לציין שכיום קיימים סוגי ברזל אורגנים גם בתוספים שפותרים את הבעיה של תופעות הלוואי ושל הספיגה הנמוכה, וגם נספגים באחוזים ניכרים מעל הלא אורגני וגם נוחים לבטן. הם פותרים במידה רבה את בעיית התזמון ומאפשרים יותר חופש פעולה.

הדיאטנית אמרה לי שזאת דיאטה שאם מתמידים בה אפשר להסתדר איתה להורדת משקל רציתי לשאול אם אתם חולקים על כך? כמו כן את הסלט נירוק שבדיאטה אני אנסה עם וינגרט שמכיל 2-3 כפות שמנת מתוקה למנת סלט. הנה הדיאטה: http://www.haaretz.co.il/gallery/recipes/1.2675967 אשמח להבהרה. תודה

ככל שהידע על הקשר תזונה-גנטיקה מתקדם, אנו יודעים כיום שהתפריט הנכון עבור אחד אינו נכון עבור האחר. יש כיום תחום שלם של גנטיקה המיושם עבור תרופות ומתחיל להיות מיושם עבור תזונה. דיאטת הפליאו מתאימה בראש וראשונה לטיפוסים אשר בבדיקה הגנטית שלהם מסתבר שפחמימות גרועות עבורם. היות ובכלל כולנו אוכלים עודפים קשים של סוכר, אז לעוד אחרים היא מיטיבה. היא גם משביעה ולא מעלה רמות אינסולין, כך שמקלה על הירידה במשקל. היא גם מוסיפה עוד הרבה טוב: הפסקת עישון, המלצות לפעילות מתפרצת במקום סיבולת (שוב מתאים יותר לחלקינו אבל לאחרים לא בהכרח), עם הליכות, יציאה לטבע, חיי קהילה, הפסקת עישון ושינה בריאה וטובה. אבל - שינה טובה עבור חלקינו לא תמיד ניתנת להגשמה. אפילו בגלל הורות. ואז מהעייפות אוכלים יותר ויש גם הורמונים במצבי חסר שינה שמפריעים לשמירת המשקל. וכמובן אין לשכוח את אלה שחייבים יותר חמימות ואנו רואים (בפועל, במרפאות) תוצאות גרועות אצלם של תפריט עני בפחמימות. ואחרון חביב - זה לא באמת כמו בימי הפליאו. כי יש לנו שפע כל השנה. בימי קדם נניח באביב כשהיו ביצים אכלו הרבה וצדו ג'ירפה ויבשו את הבשר וגם ממנו אכלו הרבה, אבל היו תקופות שלא היה. ואת זה שוכחים קצת... בקיצור - מה שחיובי ועובד, אני בעד. רק באמת לראות שזה טוב למי שמנסה באופן אישי. טרם לא, לנסות גישה שכן תהיה לנו מתאימה וטובה.

06/08/2015 | 13:32 | מאת: אטיאס עופר

מה התקן לרמת פלואוריד במים?האם זה מסוכן ?כידוע יש גם פלואוריד במשחת שיניים...אשמח לקבל תשובה

10/08/2015 | 02:28 | מאת:

עופר שלום, כנס ללינק המצורף פה של משרד הבראיות. אני מקווה שתמצא את כל התשובות לשאלות בנושא פלואוריד. http://www.health.gov.il/Subjects/Dental_health/information/Pages/fluoride-QA.aspx

05/08/2015 | 23:16 | מאת: קרין

ראשית תודה לתשובה בענין שמן לטיגון ההמלצה שקיבלתי היא שמן קנולה השאלה היא אם שמן קנולה צריך להיות מכבישה קרה או שמן רגיל ? תודה לתשובה קרין

כבישה קרה נחשב בריא ואיכותי יותר

05/08/2015 | 12:24 | מאת: חיה

הי אני נוהגת לאכול דוחן כמנה בצהריים. אני מבשלת כוס דוחן עם מים ויוצא לי כמאין דיסה שאני אוהבת את המרקם. לא מוסיפה כלום מעבר למים. שאלתי היא- בהשוואה לדגנים אחרים שמתי לב שכשאני בולעת את הדיסה הזאת אז יש לי מאין צריבה בגרון האם הדוחן מכיל משהו שגורם לצריבה? האם עלי להשרות את הדוחן טרם הבישול ולסנן את המים? תודה

09/08/2015 | 12:23 | מאת:

שלום חיה. טרם שמעתי על צריבה מדוחן. על פנוי אין סיבה לצריבה אך מאידך התנסותך אינה נעימה. את יכולה להשרות לפני הבישול (זה לא חובה בבישול דוחן), ויכול להיות שהמרקם (שאת אוהבת) ישתנה. נסי ותראי אם זה ישפיע

05/08/2015 | 00:15 | מאת: צילה

שלום, ברצוני לדעת כמה פירות מומלץ לאכול ביום מבלי שתיווצר השמנה? והאם לאכול 3-5 מנות פרי בדיאטה זה בסדר? במידה ואכלתי כמות פחמימות מעטה באותו היום. אשמח להמלצות על פירות עדיפים יותר/דיאטטיים? ( הבנתי שתאנים טריות ותפוח עץ מומלצים ) תודה.

09/08/2015 | 12:40 | מאת:

שלום צילה, זו שאלה שקשה לענות עליה, כיוון שגם אם אכלת מעט פחמימות אותו היום ייתכן שאכלת הרבה שומן או חלבון או באופן כללי אכלת בצורה שאינה מתאימה לצרכייך ולכן לא יכולה "להתחייב" על כך שלא תהיה השמנה. אין כזה דבר פירות מומלצים או דיאטטים. לכל הפירות ערך קלורי דומה, והטווח הוא 30-70 קל' ל100 גר'. זה לא יהיה נכון להסתכל רק על הערך ל100 גר' משום שיש פירות שיש נטייה להפריז בהם, ולאכול הרבה מעבר ל100 גר'. אבטיח למשל, שיחסית מאוד דל בקל' (30 קל' ל100 גר')- קשה מאוד להסתפק בפלח אחד... מהצד השני מנגו, שעשיר יחסית בקל'(65 קל' ל100 גר'), אם הוא קטן מאוד יכול להוות מנת פרי אישית. יש פירות עם ערך גליקמי נמוך (דובדבנים, למשל), אבל זה לא יעזור אם הכמות שנאכל מהם תהיה גדולה.... בקיצור, שווה ללמוד מה הגודל הנחשב מנת פרי בפירות אותם אנו אוהבים, ולצרוך בהתאם.

04/08/2015 | 11:45 | מאת: מאיר

האם מגנזיום ציטראט מצפה את דפנות המעי בשכבה דקה שגורמת שחלק מחומרי התזונה לא יספגו? איזה מגנזיום מומלץ לקחת אחרי פעילות גופנית?

08/08/2015 | 07:18 | מאת:

התשובה באדיבות הדיאטנית של מכון וינגייט המטפלת בספורטאים של הנבחרת האולימפית - גב' איילת ויינשטיין מגנזיום ציטרט הינו מגנזיום שקשור לחומצה ציטריט ולכן איכות הספיגה שלו במעי גבוהה בהשוואה למגנזיום אסקורבט או מגנזיום סולפאט אבל יש לדעת כי נוכחות החומצה הציטריט גורמת גם להגברת ההפרשה של המגנזיום בשתן הספיגה שלו בדומה לכל המינראלים מתחרה בספיגה של מינראלים אחרים כגון: ברזל, סידן, אבץ. לכן קיימת הפרעה בספיגה הנובעת מתחרות על אתרי ספיגה ואין לה קשר ביצירת שיכבה מונעת ספיגה איילת במהלך פעילות גופנית בשל הגברת פעילות השרירים והגדלת ניצול פחמימות כמקור אנרגיה עולה הדרישה למגנזיום ולכן ספורטאים רבים עלולים ליסבול ממחסור במגנזיום הדרך המיטבית להשלמת מגנזיום בעזרת שילוב של ירק עלי ירוק ואצות- במאכלים בסלטים ובשייקים ירוקים השלמה בעזרת תוסף לא תלויה שעת ביצוע הפעילות- והיא השלמה מצטברת הערה: רצוי להשתמש בתוספים המבוססים על מגנזיום גליצינאט או מגנזיום אוקסיד ( מגניום UP/ מגנוקס) תופעות לואי של מגנזיום- שילשול ולכן יש להעלות מינון תוסף בהדרגה על לקבלת המינון המבוקש. איילת

04/08/2015 | 10:34 | מאת: זיתון

הי שלום לך, אני בשבוע 33 עם צירים מוקדמים משבוע 25 אני מקבלת כל 4 שעות פרסולט 20 מג ביומיים האחרונים יש לי סליחה של המילה שלשולים מה זה אומר?

06/08/2015 | 15:14 | מאת:

את השאלה בנוגע לתרופה יש להפנות לגניקולוג המטפל, ובכל מקרה רצוי לידע אותו. אני לא נוטה להאמין שהגורם הוא התרופה, היות ואת כותבת שאת כבר מקבלת כמה שבועות והבעיה רק מזה יומיים. משמח מאוד שהתקדמת משבוע 25 לשבוע 33 בכל מקרה (מנקודת מבט שלי כדיאטנית פגים בעבר). מאחלת שיהיה המשך מוצלח

03/08/2015 | 09:08 | מאת: רונן

שלום רב האם שתיית כוס נס קפה ולאחריה אכילת סידן כגון פרוסה עם גבינה הורסת את הסידן? אם כן כמה זמן לחכות? תודה ויום טוב

03/08/2015 | 14:10 | מאת:

בעקרון קפאין אינו הורס את הסידן כלל. השאלה היא מה השפעתו על בריאות העצם או לחילופין על הטמעת סידן בעצם. למרבית האוכלוסיה אין כל בעיה. יש קבוצה מצומצמת שאצלה מומלץ פחות קפה, אך כיוון שעדיין איננו מבצעים בשגרה בדיקות גנטיות, לא ניתן לומר מיהם בשלב זה. למי שחושש מומלץ לא לשתות יותר משתי כוסות ליום (כולל תה לסוגיו - גם ירוק וכמובן קולה שלגמרי מיותרת). יש לדעת שקפה נקשר גם להשפעות חיוביות אצל חלק מהאוכלוסיה. למשל המחקרים על פחות דמנציה בגברים בוגרים שמרבים לשתות קפה. כמובן שהקשר אינו סיבתי, רק תצפית שזה המצב.

02/08/2015 | 17:51 | מאת: דניאלה

שלום רב אני אוהבת חצילים גם מטוגנים וגם קלויים, אך קראתי שזה לא בריא ואף מסוכן לאכול הרבה חצילים. האם זה נכון? בתודה מראש

03/08/2015 | 14:39 | מאת:

שלום דניאלה, יש אנשים עם רגישות למשפ' הסולניים וחצילים משתייכים למשפחה זו. הרגישות יכולה להתבטא, למשל, בעיקצוצים בפה בזמן האכילה. אם הכל בסדר ואת אוהבת וצורכת חצילים ללא בעיה אין מניעה להמשיך. כמובן, תמיד עדיף להעדיף צורות בישול אחרות מלבד טיגון, אבל זה לא קשור לחציל אלא לשמן... בתאבון

היי עברתי לכמה חודשים קרים במיוחד לאיסלנד מעולם לא הייתי חובבת של מתוקים ופחמימות אבל משום מה פה אני ממש מרגישה צורך במתוק ולחם עליתי 5 קג בשנייה רציתי לדעת אם כשאחזור לארץ סביר שהמשקל שעלה ככ מהר ירד ביותר קלות מדיאטה משוגעת... תודה מראש

נסיעה למקום קר, במיוחד אם יש פחות אור שמש בעוצמה שרגילים לה, יכולה לגרום לצורך בפחמימות גם כדי להעלות רמות סרוטונין במוח, לשיפור מצב הרוח. עוד לפני הפתרון של ירידה במשקל בהמשך,אני ממליצה שני דברים: 1. לבדוק ולשפר רמת ויטמין D 2. לקחת כמוסות של אומגה 3 שגם יש הטוענים שיכולים להשפיע לטובה על מצב הרוח 3. לקרוא חומרים על דיאטת הלחם של ד"ר אולגה רז - מניחה שיש מידע על זה בגוגל. היא נותנת מעט קלוריות, אבל בריכוז פחמימות שמאפשר שימור רמה גבוהה של סרוטונין. בהצלחה

01/08/2015 | 17:49 | מאת: קרין

שלום באיזה שמן רצוי להשתמש לבישול ולטיגון? וגורם לפחות נזקים תודה קרין

03/08/2015 | 14:05 | מאת:

מקובל היום על מומחים לשמנים שהשמן המועדף לטיגון ובישול הוא שמן הקנולה: נקודת החמצון שלו גבוהה יחסית, והוא מכיל יחס מוצלח יותר של חומצות שומן לעומת השמנים הרגילים (סויה, חריע, תירס, חמניות ודומיהם אשר מעמיסים כמות גבוהה של אומגה 6). כמובן אפשר אם זה לא שמן עמוק להשתמש אפילו בזמן זית (הקפצת ירקות למשל).

01/08/2015 | 09:46 | מאת: רונית

שלום רב אני עושה דיאטה לסוכרת ואני אוכלת 2 פירות ביום שזיף ותפוח. האם הוספת עגבניה ביום היא תוספת של עוד פרי ואז זה מעלה את כמות הפירות ביום? או שהעגבניה היא ירק ומותר לאכול אותה בנוסף לפירות? בתודה מראש

03/08/2015 | 13:57 | מאת:

רונית שלום, לגבי העגבניה, היא אכן מוגדרת כירק ואין בעיה (בניגוד לגזר וסלק). היות ואת פונה בפורום, אני מבקשת לוודא מולך שאת בטיפול אצל דיאטנית מומחית לסוכרת והאם יש לך נגישות אליה כדי לשאול שאלות. אם לא, זה חבל וכדאי לדאוג לזה. לגבי כמות הפירות ליום, גם פה, חשוב לבדוק מול דיאטנית מומחית שכן כמות הפירות המותרת ליום מאוד משתנה בהתאם למצב (משקל, רמות טריגליצרידים בדם, מצב הכבד ועוד). כאמור - אני מקווה שאת בטיפול מקצועי וטוב. הרבה בריאות,גילה.

01/08/2015 | 00:16 | מאת: א.

שלום. בינואר 2005 כותב צביקה קורן "בעור של דג ים יש ריכוז גבוה של אומגה 3 שהיא חומצת שומן חיונית התורמת לבריאות ולמניעת מחלות. על יתרונות אומגה 3 כתבתי לפני מספר ימים). אם זה לא דוחה אותך תאכל את העור. " לעומתו כותבת דנה ויינר בספטמבר 2009 כי עור הדג מכיל יותר שומן וכדאי להמנע מאכילתו. מה נכון?

א שלום, הדעות פה לא חלוקות, זה רק נדמה ונובע מכך שכל אחד השיב כנראה על פן אחר של הדברים. מדוע אין פה סתירה? כיוון שציינת שיש שומן בעור, אבל אומגה 3 הוא שומן! כלומר למעשה יש פה תיאום מלא בין שני המומחים. לסיכום - אם רוצים אומגה 3 מהדג, זה לטעמו של הסועד, ואין בעיה של שומן במזון - אז אפשר לאכול את עור הדג בתיאבון ולבריאות :)

31/07/2015 | 13:52 | מאת: דליה

שלום רב האם שזיף ירוק ושזיף סגול יש להם אותם יתרונות? או שלכל צבע יש יתרון אחר אבקש בבקשה פירוט. בתודה מראש

03/08/2015 | 14:47 | מאת:

שלום דליה, תמיד כדאי לגוון בצבעים של הירקות והפירות אותם אנו צורכים. שפע הצבעים הוא עצום, ויש עוד דברים רבים בתחום הזה שעדיין נחקרים. אם הנושא מעניין אותך, ממליצה בחום להזמין את חוברות "כח הצבע" של מועצת הירקות והפירות. יש גם ספר של המועצה, מאוד מאוד מעניין ובעל מידע מפורט. מבחינה תזונתית אין הבדל גדול בין השזיפים, תאכלי מה שאת אוהבת ותהני גם משאר פירות הקיץ

31/07/2015 | 08:05 | מאת: מרים

שלום רב קראתי שבצל מאזן סוכר בדם לכן התחלתי לאכול חתיכת בצל בסלט. מאחר והבצל גדול את יתרת הבצל אני עוטפת בניר כסף או ניילון נצמד ומאחסנת במקרר. ולמחרת פורסת עוד חתיכה וכך עד שהבצל נגמר. האם אני נוהגת נכון והאם זה לא פוגע ביתרונותיו ובערך הגליקמי הנמןך שלו? בתודה מראש

03/08/2015 | 15:01 | מאת:

שלום מרים, בצל (בסלט ובכלל) זה יופי של תוספת לארוחה. לא יודעת מהיכן קראת שמאזן את רמות הסוכר בדם אך אני לא יכולה לומר שזה נכון. אין ספק שתוספת סיבים לארוחה תורמת לאיזון הגליקמי של אותה ארוחה, אך איזון הסוכר הכללי בדם (לא פר ארוחה) מושפע מגורמים רבים. בצל, כירק, דווקא מכיל יותר פחמימות יחסית לירקות אחרים ונחשב לירק שצריך להחשיב בספירת פחמימות אם נאכל בכמות גבוהה (וסביר שאינך אוכלת כמות גבוהה בסלט). תמיד ממליצה בירקות ופירות לאחר החיתוך לצרוך זמן קצר ולא להשאיר ימים עד לסיומם. אולי כדאי לנסות ולמצוא בקנייה הבאה בצלים קטנים יותר שיתאימו למנה אותה את צורכת בתאבון

1 ... < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > ... 304