האם קסיליטול בריא לילדים?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/12/2014 | 14:28 | מאת: שמרית

יצא לי לשמוע על נפלאות הקסיליטול (ממתיק טבעי), אך קראתי שאחת הבעיות שלו זה שהוא עלול לגרום לשלשולים במינונים מעל 30 ג"ר. האם נתון זה מצביע על כך שאפיה עם קסיליטול עלולה להיות לא בריאה לילדים? אשמח לתשובה מקצועית. תודה!

23/12/2014 | 08:03 | מאת:

שמרית שלום! הייתי רוצה קודם כל להבין, למה את רוצה לתת זאת לילדים? ככלל, צריך לפזר את הצריכה על פני היום ואז ניתן לסבול את החומר, אפילו עד 50 גר', ללא שלשולים. אם משמש לאפייה, צריך לחשב את הכמות למנה. לא מומלץ לתת יותר מ - 7 גר' במנה. בברכה, נועה