מיץ סלק - להקלה בעצירות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/02/2015 | 07:59 | מאת: תמר

לפורום שלום ידוע שסלק אדום מבושל יכול להקל כשסובלים מעצירות . לעומת זאת שמעתי לא מזמן שמיץ סלק אדום לעומת זאת פחות מומלץ ופחות בריא ( חוץ מנושא הסיבים שמכיל פחות ) האם ישנן סיבות נוספות \ מצבי חולי שבגללן לא מומלץ להשתמש במיץ הסלק ? תודה , תמר

08/02/2015 | 15:11 | מאת:

שלום תמר, אכן סלק מבושל מקל מאוד על עצירות. סלק ממוצע עשיר יחסית בברזל, אבץ, אשלגן, חומצה פולית וסיבים תזונתיים (ביחס לירקות אחרים) והכנת מיץ משאירה בדר"כ את הסיבים במסחטה... מיץ סלק עשיר בניטראט, שהוא בעל יכולת להורדת לחץ דם, הורדת תצרוכת החמצן בעת פעילות גופנית, ומשפר סיבולת בנבדקים בריאים, אבל לבעלי לחץ דם נמוך או חולי כליות (בגלל תכולת האשלגן הגבוהה) לא הייתי ממליצה על שתיית המיץ, ובחולי כליות גם נזהרת מסלק גם לא כמיץ. בכל מקרה מומלץ להוועץ בדיאטנית במקרים כאלו. ככל הידוע לי, אין סכנה בשתיית המיץ (בכמות סבירה) באדם בריא, אך אני תמיד ממליצה על אכילת הירק/פרי השלם, כדי להנות גם מיתרונות הסיבים ותכולת ויטמינים גבוהה.